Tsitsipas v Monte Carlu začal výhrou nad Karacevem

13. 4. 2021, 21:49
Aktuality 3
ATP MONTE CARLO - Stefanos Tsitsipas úspěšně vstoupil do antukového jara. Čtvrtý nasazený Řek v úvodním vystoupení na Masters 1000 v Monte Carlu přehrál kometu letošní sezony Rusa Aslana Karaceva a pouhým postupem do osmifinále v Monaku vyrovnal své maximu. O jeho překonání se utká s Johnem Millmanem, nebo Christianem Garínem.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanose Tsitsipase v prvním letošním zápase na antuce nečekal snadný soupeř, pátý hráč světa však roli favorit a potvrdil. Rusa Aslana Karaceva, který v posledních měsících předvádí důrazný průnik mezi širší světovou špičku a nebezpečný tenis, porazil 6-3 6-4.

Dvaadvacetiletý Řek sice hned v prvním gamu čelil brejkbolům, ale nakonec duelem prošel bez ztráty servisu. Soupeři zlikvidoval všechny čtyři šance na brejk, sám využil tři ze čtyř brejkbolů a po necelé hodině a půl měl úspěšně splněno.

"První zápasy na antuce po delší době jsou vždycky ošidné, dnes sem navíc čelil soupeři se skvělou formu a sebevědomím. Myslím, že se svým výkonem mohu být spokojený, i když to nebyl stoprocentní," komentoval Tsitsipas. 

Řecký tenista v Monaku hraje potřetí a podruhé postoupil do osmifinále. Předloni v něm nestačil na Rusa Daniila Medveděva, letos si o čtvrtfinále zahraje s Australanem Johnem Millmanem, nebo Chilanem Christianem Garínem.

Garín v dnešní dohrávce porazil 7-6 6-1 Félixe Augera-Aliassima, přestože do ní vstupoval s mankem brejku a v úvodní sadě musel odvracet  čtyři setboly. Auger-Aliassime hrál prvním zápas pod vedením Toniho Nadala, slavného strýčka antukového krále Rafaela Nadala.


Mezi osmnáctku nejlepších postoupil kromě Tsitsipase také Španěl Alejandro Davidovich, který porazil 7-5 6-3 světovou desítku Mattea Berrettiniho. Ital odehrál první zápas od Australian Open, ze kterého odstoupil kvůli zranění břišního svalu.



Dvojnásobný vítěz a světová jednička Novak Djokovič do letošního ročníku Masters v Monte Carlu vstoupí premiérovým soubojem s Jannikem Sinnerem. Italský teenager a finalista prvního letošního podniku Masters v Miami svůj debut na monacké antuce zahájil vítězstvím 6-3 6-4 nad zkušeným španělským antukářem Albertem Ramosem.

S jedenácti triumfy nejúspěšnější hráč Masters v Monte Carlu Rafael Nadal své letošní působení v Monaku zahájí proti Federicovi Delbonisovi, s nímž vyhrál
všechny čtyři předchozí souboje bez ztráty setu. Argentinský antukový specialista dnes v prvním kole porazil 7-5 6-1 Francouze Adriana Mannarina a úspěšně navázal na zvládnutou kvalifikaci.

Za obhajobou nečekaného předloňského triumfu vykročil Fabio Fognini. Jediný italský šampion podniků Masters si na úvod poradil 6-2 7-5 se Srbem Miomirem Kecmanovičem, přerušil sérii tří porážek a vylepšil svou mizernou antukovou bilanci za poslední rok na 2-5. O osmifinále, ve kterém může narazit na Nadala, si zahraje s Australanem Jordanem Thompsonem.

Naopak už v prvním kole skončil předloňský senzační finalista Dušan Lajovič. Srbský tenista nestačil na Daniela Evanse, kterému podlehl 3-6 7-6(11) 2-6

Britský tenista Evans v dalším kole vyzve vítěze úvodního letošního Masters Huberta Hurkacze. Polský tenista v Monte Carlu zvládl dohrávku prvního kola, když porazil 6-3 3-6 6-3 italského kvalifikanta Thomase Fabbiana a připsal si sedmé vítězství v řadě.

Ital Lorenzo Sonego, který v neděli triumfoval na domácí antuce v Cagliari a odehrál tři náročné bitvy během tří dnů, v Monte Carlu začal výhrou 6-3 6-4 nad Maďarem Mártonem Fucsovicsem a připsal si pátou výhru v řadě. Ve druhém kole předloňský čtvrtfinalista vyzve Němce Alexandera Zvereva.

Také čerstvý šampion z Marbelly Pablo Carreño v Monaku pokračuje na vítězné vlně, když do antukového Masters vstoupil výhrou 7-5 7-6 nad Italem Stefanem Travagliou.

Ve druhém kole dvanáctý nasazený Španěl narazí na Rusa Karena Chačanova (
h2h 2-2), jenž si poradil s poraženým finalistou z Cagliari Srbem Laslem Djerem.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Francie, antuka, 2.460.585 eur
úterní výsledky (13. 04. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Tsitsipas (4-Řec.) - Karacev (Rus.) 6-3 6-4
Davidovich (Šp.) - Berrettini (8-It.) 7-5 6-3
• Dvouhra - 1. kolo •
Bautista (9-Šp.) - Fritz (USA) 6-2 7-5
Carreňo (12-Šp.) - Travaglia (It.) 7-5 7-6(4)
Hurkacz (13-Pol.) - Fabbiano (It.) 6-3 3-6 6-3
Dimitrov (14-Bul.) - Struff (Něm.) 6-3 6-4
Fognini (15-It.) - Kecmanovič (Srb.) 6-2 7-5
Garín (16-Chile) - Auger-Aliassime (Kan.) 7-6(3) 6-1
Sinner (It.) - Ramos (Šp.) 6-3 6-4
Pouille (Fr.) - Pella (Arg.) 6-3 6-4
Cecchinato (It.) - Koepfer (Něm.) 6-4 6-3
Delbonis (Arg.) - Mannarino (Fr.) 7-5 6-1
Chardy (Fr.) - Bublik (Kaz.) 6-4 0-6 7-5
Evans (Brit.) - Lajovič (Srb.) 6-3 6-7(11) 6-2
Sonego (It.) - Fucsovics (Maď.) 6-3 6-4
Krajinovič (Srb.) - Basilašvili (Gruz.) 6-1 2-0 skreč B.
Chačanov (Rus.) - Djere (Srb.) 6-4 6-1
Caruso (It.) - Catarina (Mon.) 6-7(3) 7-6(5) 6-3
Ruud (Nor.) - Rune (Dán.) 6-2 6-1
Popyrin (Austr.) - Andújar (Šp.) 0-6 6-2 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Vlk-v-trave
No a koukam, ze Berrettini taky venku...no jo zlata ctvrtka... nabita kvalitnimi hraci:)
Reagovat
sojka1
Mattea jsem si chtela tipnout na viteze MC, ale podlehla jsem cervickum v hlave a zbabele sla na jistotu, dala jsem Stefanose... :-)) hral dobre, libilo se mi to, nutno priznat, ze Karatsev pomahal, umi vic. Alespon myslim, divam se mu vzdycky jen na ta lytka, silene....
Reagovat
Vlk-v-trave
Karatsev to nemel jednoduche, prvni kolo Musetti, a potom hned druhy den museti hrat se Stefanem...

Zajimavosti je, ze se Stefan vyjadril pred turnajem, ze se neciti psychicky vpohode...:) Takze celkem sance, ze dojde daleko. Jak by prohlasil, ze jde nekoho porazit...vyhrat atd. to by urcite dobre nedopadlo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist