V Dauhá dojde znovu po roce na finále Basilašviliho s Bautistou

18. 2. 2022, 22:54
Aktuality 14
ATP DAUHÁ - Ve finále turnaje ATP 250 v Dauhá se znovu roce střetnou stejní soupeři. Gruzínský obhájce titulu Nikoloz Basilašvili si v dnešním semifinále poradil s Francouzem Arthurem Rinderknechem, španělský šampion z roku 2019 Roberto Bautista otočil souboj s Rusem Karenem Chačanovem.
Nikoloz Basilašvili (© AFP)

Nikoloz Basilašvili v Dauhá opět po roce dává zapomenout na nepovedený vstup do sezony.

Loni do Kataru dorazil se sérií pěti porážek, nakonec ale porazil čtyři hráče Top 50 včetně Rogera Federera, které předtím 14 měsíců neporazil, a došel si pro čtvrtý titul.

V úvodu letošní sezony, před kterou ho výrazně oslabil Covid-19, prohrál všech šest zápasů. První výhru v roce 2022 oslavil až v Kataru a po dnešku má na kontě už tři vítězství během tří dnů.

29letý Gruzínec porazil Švéda Eliase Ymera, Maďara Mártona Fucsovicse a v dnešním semifinále si poradil s Francouzem Arthurem Rinderknechem.



22. hráč světa Basilašvili postoupil do svého celkově 9. finále, v němž bude usilovat o 5. titul. Stejně jako loni se ve finále střetne s Robertem Bautistou (h2h 2-3), kterého v obou střetnutích na tvrdém povrchu porazil.

33letý Španěl Bautista dnes po obratu zdolal 2-6 6-3 7-5 Rusa Karena Chačanova, s nímž si mimo antuku poradil i pošesté, a třetí start po sobě v Kataru proměnil v postup do finále. Loni nestačil na Basilašviliho, před třemi lety triumfoval a získal svůj poslední 9. titul.

• ATP 250 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 1.176.595 dolarů
páteční výsledky (18. 02. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Basilašvili (3-Gruz.) - Rinderknech (Fr.) 6-4 6-2
Bautista (2-Šp.) - Chačanov (6-Rus.) 2-6 6-3 7-5
• Čtyřhra - finále •
Koolhof/Skupski (3-Niz./Brit.) - Bopanna/Shapovalov (Indie/Kan.) 7-6(4) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Teo
Říkám to od prvního kola: pome to dát celý, Roberto smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Je mi záhadou tento tenista ... má fantastické základní dery, obzvláště bekhend ... i přesto často prohrává v 1. kole

A pak přijdou dva tři turnaje za rok, kde se totálně zblázní a většinou ten turnaj i vyhraje :) Ale Autista bude těžký oříšek
Reagovat
sojka1
nekdo uz roztrhnout korale Princezne musi!!! :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bazalka odehrál pěkné mače i loni, snad v tom tedy bude pokračovat.smile Musí mu holt sednout víc okolností. Sympatický hráč.
Reagovat
Pe3k
On má průměrně nejrychlejší bh i fh na okruhu.
Reagovat
sojka1
to ale vubec neni rozhodujici, pamatuji doby, kdy Klara Koukalova byla v prumerne rychlosti uderu (nemyslim servisu) :-)) snad hned za Samanthou a lepsi nez Williamsky, Goerges, Ivanovic a dalsi... :-)
Reagovat
Pe3k
Nepsal jsem, že je to rozhodující.
Reagovat
sojka1
nepsal, promin, ja tu rychlost jen tak ilustrativne pribrzduju... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vim, vim, ale díky za připomenutísmile Rány umí, ale i provedení má pěkné. Jo loni to byla v Dauhá jízda. Zápas s Rogerem si pamatuju, ale přijde mi, jako by byl už předloni...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Princezna x Kača - viděl jsem jen poslední set, ale hodně vysoká úroveň, minimum UE, mnoho W, zakončení na síti, drama v koncovce, hra nadoraz. Prostě klobouk dolů před oběmasmilesmile
Jeden z nej zápasů v poslední době.smile
Reagovat
soloo
Ja videl Basilku a daval tam bomby, ale ten Richsdorf hral nedustojne
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A co ten Stefanos?smilesmile
Reagovat
sojka1
neposmivej se, je ted spatny... :-(
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pořád nesmí na záchod nebo se s někým rozešel?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist