V Melbourne vsází na proočkovanost. Australian Open by se mělo konat před plnými tribunami

18. 11. 2021, 11:27
Aktuality 35
Australian Open by se mělo v lednu hrát před plnými tribunami. Představitelé státu Victoria, jehož je dějiště turnaje Melbourne hlavním městem, nebudou omezovat kapacitu díky zhruba devadesátiprocentní proočkovanosti tamních obyvatel.

Úvodní grandslam sezony začne 17. ledna. Letošní ročník se konal za striktních hygienických podmínek s redukovaným počtem diváků v Melbourne Parku.

Zatím není ale jasné, zda se turnaje zúčastní všechny hvězdy. Místní úřady varovaly, že víza dostanou jen plně očkovaní tenisté, a například světová jednička Novak Djokovič se netají svým zdrženlivým postojem k vakcinaci.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

35
Přidat komentář
blixa
Tady je to podáno natolik srozumitelně, že by to mohl pochopit i jk-venus smile (ne, samozřejmě, to nehrozí ... smile)
https://vtm.zive.cz/clanky/jak-v-cesku-chrani-ockovani-proti-nakazeni-covidem-hospitalizaci-a-jip-podrobne-po-vekovych-skupinach/sc-870-a-213066/default.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
2021-11-18,==hospitalizovaní_celkem: 361,==bez_ockovani: 182,_vek_prumer: 62,=nedokoncene_ockovani: 12,_vek_prumer: 68,=dokoncene_ockovani: 164,_vek_prumer: 72,=posilujici_davka: 3,vek_prumer: 85
Reagovat
Tomas_Smid_fan
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/orban-varuje-madary-bez-vakciny-bud-se-naockujete-nebo-zemrete-40378513#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=uP06E9TO2SR-202111191525&dop_id=40378513&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

na taková veřejná prohlášení, ani lékaři, natož státníci. Nevím, jak v Maďarsku, ale u nás na to máme zákony. Ze strachu je stres, ze stresu nemoci, horší než covid, takové, díky kterým covid snáze zabíjí. Takže, kdo má takové hlášky, měl by nést následkysmile
Reagovat
smazaný uživatel
měl, tohle nebylo ani v totalitě. Teďskrohnou neočkovaný a očkovaným už chtěji zkrátit interval na 5 měsíců. Takže jen do toho.smile
Reagovat
Fandina
To jsou zase kecy na entou. Co dělat s blbema, kteří za očkováním vidí nevím co, hlavně to, co by tam měli vidět, nevidí.

Divím se, že už to očkování není povinné.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nerozumíš tomusmile
Reagovat
Fandina
Tomu není potřeba rozumět.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč odborníci odmítají očkování mRNA
"4) Máme platformu, která není ještě otestována, a používáme ji k expresi proteinu, který evidentně odpovídá za negativní účinky samotné infekce. Zde je spojena nová, v podstatě neprověřená mRNA technologie s S-proteinem, který je hlavní patologickou komponentou viru. Nemáme kontrolu nad tím, kam se ty mRNA částice dostanou a když dojde k produkci toho S-proteinu (spike proteinu), nemáme kontrolu ani nad množstvím, které se v různých orgánech vytvoří. To jsou dva velké problémy těchto genetických vakcín oproti klasickým inaktivovaným nebo rekombinantním vakcínám. Ukázalo se, že po vakcinaci mRNA vakcínami je v krevní plazmě poměrně vysoká hladina S-proteinu, s těmito účinky, přičemž všechny účinky ani neznáme a už vůbec nevíme, co to udělá v dlouhodobém horizontu.
https://ceskobezcenzury.cz/2021/11/blog/proc-odbornici-odmitaji-ockovani-mrna/

D) A tímto se máme nechat všichni zavakcinovat i děti?"
Reagovat
dappe
Zřejmě si našel smysl života, gratuluji.

Je to přeci jasné, hloupé Dánsko, Norsko apod. na to skočilo, zatímco úspěšné, chytré státy typu Rumunska, Bulharska nebo Slovenska, ty to celé prokoukly.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
a tak zajímavé bude sledovat kdo co vydrží a taky kolik dávek? atd.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Matouš 19:30 - Mnozí první budou poslední... smile
Reagovat
blixa
... a mnozí poslední mrtví ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To se už stalo loni, kdy Bureš upřednostnil předvolební body před opatřeními kvůli nejzranitelnějším a navíc předtím s Vojtěškou vykšeftoval zdravotnický materiál tak, že chyběl nebo se nakoupil za majlant. Rath si odnesl miliony v krabicáku a Vojtěška neví dodneška, jak se mu vypařily...
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
blixa
Možná máme, možná nemáme. Necítím se povolán posuzovat něco, co vůbec není v mé odbornosti. V čem ale vidím vážný problém je to, že tito titáni boje pro proti vakcinaci nabízejí vlastně jen jediné řešení, a to bagatelizaci covidu. Až nabídnou jiné řešení, než současné vakcíny, dobře. Pravda, někteří hovoří o těch správných, v principu v podstatě klasických vakcinách, jasně, asi super, ale kdy budou, na to nikdo nemá odpověď.
Reagovat
smazaný uživatel
Pan profesor Turánek je špička v oboru. Na rozdíl od samozvaných expertů, kterým plně důvěřujeme.
Reagovat
Fandina
To jsou zase kecy na entou. Vakciny schvalovali vědci, kdyby neuznali, že pro převažují, tak by nikdo vakcinu neschválil.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
miraben99
A jak se ta špička v oboru teda od samozvaného experta vlastně pozná? Za ty necelé dva roky s covidem si už každý našel toho svého odborníka, který říká právě to, co chce dotyčný slyšet.
Reagovat
blixa
Možná je, možná není, neumím posoudit. Jsou i jiné názory jiných profesorů. Ale Turánek nenabízí řešení, v tom je ten problém. Alespoň ne řešení v dohledné době.
Reagovat
smazaný uživatel
jen upozorňuje na možná rizika
Reagovat
blixa
Jistě, to ano. Za to mu dík. Ale to je mi platný jak mrtvole zimník.
Reagovat
smazaný uživatel
no to je
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nevím jak on, ale další to říkají jasně - testovat všechny, maximálně proočkovat rizikové skupiny, racionálně a efektivně využívat dostupné a účinné léky. Děti a mladistvé nechat na pokoji, ať se jim posílí imunita, která bude později prospěšná nám všem.
Reagovat
blixa
S tím bych asi ze vším souhlasil, kdyby ten pán mluvil v tomto duchu tak to beru, ježe svými příběhy o s-proteinu mě nepřesvědčí, nebo o něm vím kulový. On mluví dost odborně přestože je to video pro laiky, a takoví lidé jsou pro mě nedůvěryhodní. Laikům můžeš vyprávět cokoliv a čím to bude složitější a nesrozumitelnější, tím spíš smeknou a uvěří ti. Království za každého odborníka, který se k tomu neuchýlí ale bude mluvit jazykem srozumitelným laikům.
Reagovat
smazaný uživatel
s-protein je ta škodlivá věc kterým vás likviduje covid.No a ta mRNA vakcína se zabuduje do vaší buňky a ta pak nekontrolovaně ten s-protein produkuje. A to nekontrolovaně to je to riziko.
Reagovat
blixa
smile Jako poslouchat umím a to jsem se dozvěděl i od pana profesora, ale jestli je to pravda či hlavně jestli je to celá pravda a ne něco vytrženého, co se zrovna hodí, to nejsem absolutně schopen posoudit, stejně jako ty.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tohle jsem neměl od Turánka, o tom mluvili v duelu dva jiní doktoři s různými názory, nicméně v tomhle se shodovali a i mně to přijde logické.
Reagovat
blixa
Jo, jasný, tak jsem to pochopil, jen jsem to propojil se svými výhradami k Turánkovi. Navíc z odborných kruhů (aneb slovan všude bratry má :-D) ke mě pronikly informace, že Turánek je "lhář" a že ty věci podává dosti zkresleně (a dobře to ví). Problém je, že se nikomu z odborníků dneska vůbec nechce vystupovat veřejně, navíc co by to bylo platné, i kdyby Turánkovu argumentaci třeba odborně rozmetal, laik tomu stejně nebude rozumět a nebude vědět, kde je pravda. Je to složitá situace, kdy různí otitulovaní lidé můžou značně zblbnout část laické veřejnosti.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bohužel je to tak. A moderované diskuze s odborníky opačně polarizovanými se asi moc nevedou. TV nemám, ale asi by ke mně něco prosáklo přes internet.
Ono je vždycky lepší udržovat lid v nevědomosti.
Reagovat
lvicek
Tak třeba Astra Zeneca a Johnson a Johnson nejsou mRNA vakcíny, ale fungují na bázi virového vektoru. Tak si dejte tu nebo tu a můžete tu přestat spekulovat nad riziky mRNA. A zbytek společnosti vám bude vděčný.
Reagovat
smazaný uživatel
A život v promořeném paneláku plyne dál. Lockdown sem, Lockdown tam. Chtěl bych to vidět za 5 let. 30 fáze zaručeného očkování, nikdo nikam nesmí, občané posílají své úspory státu, nebot nikdo nepracuje a vláda by chcípla hlady. nesvítíme, netopíme, žereme co se pohne, tráva a stromy jsou v republice vyžrané. život na marsu je lepší
Reagovat
smazaný uživatel
"Od té doby, co jsem dostal vakcínu, mám problém, mám spoustu problémů. V důsledku toho nemůžu trénovat, nemůžu hrát," řekl Chardy agentuře AFP.
https://www.tennismajors.com/atp/chardy-puts-his-season-on-hold-due-to-covid-vaccine-complications-501156.html
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist