Venezuelský rozhodčí Belardi byl suspendován za nenahlášení pokusu o úplatek

19. 6. 2020, 19:49
Aktuality 4
Jednotka pro bezúhonnost tenisu (TIU) suspendovala venezuelského rozhodčího Armanda Belardiho na dva roky a šest měsíců za nenahlášení pokusu o korupci. Podle organizace mu neidentifikované osoby v roce 2018 dvakrát nabídly úplatek za to, že při zápasech zmanipuluje skóre.

Vyšetřování sice ukázalo, že Belardi výsledky neupravoval, porušil ale protikorupční pravidla tím, že o tom neinformoval úřady. V jeho prospěch navíc mluvilo to, že s vyšetřovateli spolupracoval. Z pokuty 5000 dolarů musí uhradit jen 1000, zbytek mu byl podmínečně prominut za předpokladu, že se nedopustí dalšího porušení pravidel.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zmanipulovat skóre v tenise :)

To je teda slušná výzva.
Reagovat
insanezy_
Prenda jeden micek (omylem) v gemu a je to.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako to bude v praxi fungovat?..

Pisknes dvojchybu pri dobrom servise, ci?...

Je to šialené, niekedy su v celom zápase sporne 3-4 lopty, ktore aj keby pripises jednemu, stále nemusi zapas dopadnut tak ako má.

Najlepsie sa manipuluje futbal, kedze penalta je vzdy klucova.
Reagovat
rusedski
Vůbec nejde o to, nějak zmanipulovat výsledek zápasu. Jde o to, aby bylo na scoreboardu po určitou dobu chybné skóre. Hráči nijak poškozeni nejsou, ale profituje z toho sázkař, který je přímo na zápase a skóre zná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist