Veselý na challengeru v Marbelle do finále nepostoupil, Jebavý vyhrál čtyřhru

2. 4. 2022, 19:49
Aktuality 5
CHALLENGEMARBELLA - Jiří Veselý skončil na antukovém challengeru ve španělské Marbelle v semifinále po porážce 3-6 4-6 s domácím Jaumem Munarem. Soutěž deblistů ovládl Roman Jebavý, který startoval s Rakušanem Philippem Oswaldem.
Jiří Veselý (© Bengaluru Open)

Jiří Veselý před měsícem na podniku ATP 500 v Dubaji překvapivě prošel z kvalifikace až do svého největšího finále, přičemž ve Spojených arabských emirátech vyřadil světovou jedničku Novaka Djokoviče, Marina Čiliče, Roberta Bautistu a Denise Shapovalova. V žebříčku se vrátil do elitní stovky a na post české jedničky.

Během následujících čtyř týdnů odehrál jediný zápas a na challengeru v Itálii ho překvapivě prohrál. Tento týden na velmi kvalitně obsazeném antukovém challengeru v Marbelle si však připsal tří vítězství a ztroskotal až v semifinále. 

Po výhrách nad Andrejem Kuzněcovem, kterému v prvním kole utekl ze stavu 6-7 a 3-5, Norbertem Gombosem a Robertem Carbállesem nestačil až na domácího Jaume Munara. Španělskému sokovi podlehl 3-6 4-6.

Jeho dnešní přemožitel Munar si v neděli zahraje s Argentincem Pedrem Cachínem (h2h 5-0), který na cestě do finále vyřadil v prvním kole rakouskou hvězdu Dominica Thiema, jenž se vrátil po vleklém zranění zápěstí.

Příští týden Veselý startuje na antukovém turnaji ATP 2560 v marocké Marrákeši. Dvojnásobný semfinalista do soutěže vstoupí soubojem s Tunisanem Malekem Džazírím, ve druhém kole může narazit na krajana Jiřího Lehečku.

Deblový titul v Marbelle získal Roman Jebavý. S Rakušanem Philippem Oswaldem ve finále porazili monacko-polský pár Hugo Nys a Jan Zieliński 7-6 3-6 10-3. Pro 32letého Jebavého, který vyhrál v deblu i čtyři turnaje ATP, to byl patnáctý challengerový triumf ve čtyřhře.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Rafaeoli25
Škoda, čekal jsem titul, když už se mu zase chtělo hrát. Potřebuje stabilizovat body, aby se vrátil do padesátky, má-li tedy tuto motivaci. V race to tak zatím je, ale potřebuje pokračovat.
Reagovat
makro99
Přesně...
Reagovat
paddy
skvěle smile
Jyrka letos Djokoviče nejen porazil, ale ještě provokativně přijel do jeho Marbelly a postoupil do SF smile smile
Reagovat
Krisboy
...a ještě schválně prohrál s Munarem.
Reagovat
Fandina
Bylo by super, kdyby se na turnaji v Marrákeši hrálo o 2560 bodů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist