Veselý: Zase se plácám v krizi a hledám cestu ven

30. 5. 2021, 17:46
Aktuality 9
Jiří Veselý se trápí. Po prodělaném onemocnění Covid-19 z konce února vypadl z rytmu a nedostal se do něj ani dnes na Roland Garros. Na pařížské antuce nestačil na Rusa Karena Chačanova a nyní vyhlíží vzkříšení na trávě.
Profily hráčů
Jiří Veselý

"Chybí mi zápasy, turnaje, vítězství. Chybí mi víceméně úplně všechno. Zas se bohužel plácám v krizi a hledám cestu ven," hlesla sedmadvacetiletá česká jednička.

Do sezony vstoupil levou rukou hrající Veselý solidně. Postoupil do čtvrtfinále Murray River Open v Melbourne a na Australian Open skončil ve druhém kole. Od té doby ale zaznamenal osm porážek a jen tři vyhrané zápasy. "Po Montpellier jsem dostal covida, sice ne těžkýho, ale potom jsem hrál v Sardinii a Monaku, kde jsem nebyl schopen vydržet ani set. Bylo to trápení," řekl.

Proto si dal na přelomu dubna a května skoro měsíc pauzu. "Abych dal tělu čas a snažil se připravit," řekl Veselý. Dostat se zpět do hry se mu ale nedaří. "Jakmile vypadnu z rytmu, tak mi trvá, než se vrátím. Doufám, že se mi to povede třeba jedním turnajem zvrátit."

S nadějí proto vzhlíží k nadcházející travnaté části roku. A především k Wimbledonu, kde už se v minulosti dokázal po špatných výkonech zvednout. "Už mě několikrát zachránil z bídy a musím věřit, že tráva bude znovu povrch, který mi přinese úspěch a postaví mě zpátky na nohy. Pokusím se co nejrychleji zapomenout, dál trénovat a připravit se na další turnaje," řekl.

Plán má ale kostrbatý. Bude hrát na trávě ve Stuttgartu, poté se vrátí na antuku a odehraje challenger v Prostějově. Před Wimbledonem se rozehraje na trávě na Mallorce. "Je to chaotický, ale tak to je. Beru každý turnaj jako novou šanci. Musím to řešit míček po míčku."

Po Roland Garros se uzavře olympijský žebříček a Veselý by měl být jediným českým mužem, který se do Tokia dostane. O hry v Riu de Janeiro 2016 přišel kvůli angíně a teď je na vážkách kvůli svým špatným výsledkům na okruhu ATP. "Přijdu o dva týdny turnajů, na druhou stranu by to byla moje první olympiáda a já reprezentuju rád. Pokud se dostanu, poletím určitě rád. Ale je potřeba to zvážit. Opatření budou náročná a přísná. Uvidíme," uvedl Veselý.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
peggy
Bylo by dobré tam posílat mladé,je to naděje.Toto je propadák.smile
Reagovat
hanz
Jirko, kolik těch krizí bylo? Nebyla jedna kontinuální?
Reagovat
Alien
Jirko?
Reagovat
Torn
Zase? Já bych řekl, že je v ní stále a svádět to na covid je už docela srandovní. Ten jeho program mluví za vše...ani turnaje si neumí normálně rozvrhnout. A jeho účast na OH je víc než výsměch, možná by měl být trochu kritický a své místo případně někomu přenechat, jako to kdysi udělala Květa Peschke.
Reagovat
tromas12
A komu by ho měl přenechat? Nikoho jiného kdo by mohl jet nemáme
Reagovat
Torn
Tak těch mladých kluků tam je víc :)
Reagovat
tromas12
Ale hraje tam nějakou roli žebříček, ne? Myslím, ze tenista mimo top 100 hrát nemůže.
Reagovat
EllNino
přesně tak
Reagovat
smazaný uživatel
A komu by ho měl přenechat? Nikoho jiného kdo by mohl jet nemáme
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist