Virtuální madridský turnaj na PS4 vyhráli Murray a Bertensová

30. 4. 2020, 14:30
Aktuality 26
Premiérový virtuální turnaj profesionálních tenistů na herní konzoli PlayStation 4 ve hře Tennis World Tour zná své vítěze. Akce, která alespoň částečně nahradila letos zrušené podniky ATP Masters 1000 a WTA Premier Mandatory v Madridu, vyhráli Brit Andy Murray a Nizozemka Kiki Bertensová.

Letošní ročník Mutua Madrid Open se kvůli pandemii koronaviru v květnu konat nebude, pořadatelé tak uspořádali alespoň čtyřdenní virtuální turnaj. Mutua Madrid Open Virtual Pro se zúčastnilo celkem 16 mužů a 16 žen, kteří hráli z pohodlí vlastních domovů na konzoli PlayStation 4 ve hře Tennis World Tour.

Tenisté byli rozděleni do čtyř skupin, nejlepší dva ze skupiny prošli do vyřazovací části. V dnešním závěrečném dni byli na programu semifinále a finále. 

Soutěží mužů prošel bez porážky Andy Murray. Dvaatřicetiletý Brit, který se letos na tenisové kurty vůbec nedostal kvůli zranění kyčle, na cestě do semifinále odehrál 17 gamů a 15 z nich vyhrál.

Dnes se Murray utkal nejprve s Argentincem Diegem Schwartzmanem, ten měl ale technické potíže s připojením a po několika pokusech vzdal. Ve finále Murray svedl bitvu s Belgičanem Davidem Goffinem, kterého udolal až v rozhodujícím tie-breaku.

"Nikdy jsem nečekal, že jeden ze svých titulů získám z pohodlí vlastního gauče," napsal na Facebook trojnásobný grandslamový šampion Murray, který v Madridu triumfoval také dvakrát s raketou v ruce. 

Mezi tenistkami dominovala Kiki Bertensová. Nizozemka, která ve španělské metropoli triumfovala i loni na antukovém kurtu, dnes zdolala 7-5 Dánku Caroline Wozniackou a ve ve finále porazila 6-2 Francouzku Fionu Ferrovou.

Obě části turnaje měly shodnou dotaci 150 tisíc eur. Zúčastnění si sami vyberou, kterým hráčům v krizi prize money věnují. Pořadatelé navíc darují 50 tisíc eur na boj proti koronaviru.

"Polovinu z 45 tisíc dolarů daruji NHS (národní zdravotní služba) a druhou polovinu dám do záchranného tenisového fondu," oznámil Murray.

MUTUA MADRID OPEN VIRTUAL PRO - 4. DEN
Semifinále mužů
Tsitsipas - Goffin 6-7
A. Murray - Schwartzman / Schwartzman vzdal kvůli technickým potížím
Finále mužů
A. Murray - Goffin 7-6
Pavouk | Pořadí skupin
Semifinále žen
Ferrová - Cirsteaová 6-3
Wozniacká - Bertensová 5-7
Finále žen
Bertensová - Ferrová 6-2
Pavouk | Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

26
Přidat komentář
Nola
v minulosti ho Kim nechala kvoli tejto jeho zalube, kedze nehral Gyros, o vitazovi nebolo pochybnosti :D nech si to uzije
Reagovat
Alien
Tak to vypadá, že Andy je už po zdravotní stránce zcela fit. A to je dobře! Velká gratulace Andymu a Kiki.
Reagovat
Krisboy
Big4 is Back!
Reagovat
hippos
Proč zrovna ten slizkej kripl
Reagovat
Vlk-v-trave
Sir Andy is back!
Murovci oslavuji. Jak udelaji jeste GS na konzole, tak ma sanci odskocit Wawrinkovi. :D)
Reagovat
smazaný uživatel
Kto by to bol povedal, ze aj vo virtuálnom turnaji moze nastat skreč..:)
Reagovat
FulnekUltras
natržený sval v zápěstí - to je hned
Reagovat
Mira17
Nema nekdo info jak se vyhodnocoval zapas Murray-Schwartzman u tipsportu?U fortuny je to vyhodnoceno jako prohra Murray to moc nechapu kdyz tam byly technicke problemy....
Reagovat
paddy
skoro jako v reálném zápase :)

1st serve % 78-92
A 8-2
DF 0-0
W 33-36
UE 2-8
BP 1/4-1/1
tot pts 49-40
Reagovat
Patik
Za akú postavu hral Andy ? trošku som jeho víťazstvo očakával..počas dlhej pauzy isto plejkoval celé dni..
Reagovat
Fandina
Takže Murray a Bertens. Gratulka.

A jinak jsem zvědavá, jak to dopadne s výhrou. Kdo koho obdaruje. Doufám, že se to dozvíme. :-))
Reagovat
George_Renel
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1373880-prepych-a-luxus-v-kazdem-detailu-jak-vypada-panstvi-rogera-federera.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
Krisboy
Bych rád věděl, kde opravdu žije. Na břehu Ženevského jezera, ve Wollerau nebo v Gottingenu?
Reagovat
George_Renel
Já osobně bych upřednostnil Lausanne. Považuji ho (nejen já) za jedno z nejhezčích měst na světě. Hezčí prý je Vancouver, ale tam jsem neměl tu čest zavítat.
Reagovat
Fandina
Je to úžasné, ale zas tak velké to tam není, nás neluxusi dům má 300 m2 bytové plochy a okolo velkou zahradu. Tady je to dost naslapane k sousedům, vzhledem k umístění nad jezerem, takže moc soukromí tam není. Ale jinak závidím. Krása.
Reagovat
Fandina
Sorry 300 m je celková plocha bytová a užitná.
Reagovat
sojka1
ja mu zavidim neco uplne jineho nez hmotne statky.... :-))
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, hmotné statky mohu závidět kdekomu, nejen u Rogera. :-))
Reagovat
blixa
Předpokládám, že forehand a voleje ? ;-) :-D
Reagovat
sojka1
i servis.... :-)))
Reagovat
blixa
:-D
Reagovat
Holahej
...je to dost stará informace...už se o tom psalo, fotky...
6. prosince 2014 ? 11:16
Největší luxus. Federer má vilu za 230 milionů s výhledem na jezero i Alpy. Federerovi se budou stěhovat. Nádherná luxusní vila ve švýcarských Alpách, kde tenisový král s rodinou najde nový domov, má rozlohu 500 metrů čtverečních, tři poschodí a výhled na curyšské jezero i alpské vrcholy, na obří terase budou mít bazén, nad jídelnou skleněnou kupoli.
Reagovat
misa
Dnes třeba mohla hrát Maruška v Praze a místo toho takové cypoviny. Návrat ke skutečným turnajům v nedohlednu :(
Reagovat
FulnekUltras
KadCup Tě neuspokojuje?
Reagovat
misa
Mě uspokojí jen turnaje, na kterých hrají moje milované tenistky :)
Reagovat
FulnekUltras
na jednu stranu se opravdu velenápadně horlivě snaží vyloučit umělý původ viru, na druhou stranu by ale pořád chtěli slídit a "dělat pořádek" ve wuchanských laboratořích - udělejte si obrázek sami

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/koronavirus-nebyl-umele-vytvoren-mini-americti-zpravodajci-zkoumaji-moznost-nehody-40322536#seq_no=1&dop_ab_variant=345721&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=oBd8vYAczCr-202004301500&source=article-detail
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist