Vládní nařízení ohrožuje turnaj WTA v Ostravě. Pořadatelé už požádali o výjimku ze zákazu sportu

8. 10. 2020, 20:02
Aktuality 12
Organizátoři turnaje J&T Banka Ostrava Open 2020 žádají o výjimku ze zákazu sportu, aby se mohl turnaj okruhu WTA od 19. do 25. října uskutečnit. Opatření zakazující od pondělí na dva týdny veškeré sportovní aktivity dnes oznámil ministr zdravotnictví Roman Prymula. Zároveň uvedl, že mezistátní utkání a akce mohou dostat výjimku.

"Už jsme poslali žádost k rukám ministra zdravotnictví a budeme trpělivě čekat na výsledek," řekl ČTK za organizátory Tomáš Petera ze společnosti Perinvest Group, s kterou se na akci podílí agentura PR Stars a marketingově společnost TK Plus.

"Respektujeme nařízení ministra zdravotnictví a chápeme, že jsou vzhledem k situaci v Česku nezbytná," uvedl Petera. K udělení výjimky může přispět, že tenisové turnaje zdárně fungují v tzv. bublině. "WTA má propracovanou anticovidovou logistiku, možná je jednou z nejdokonalejších v profesionálním sportu. Už je prověřená řadou turnajů, které se hrály i u nás," konstatoval Petera.

"Věřím, že nehrozí, aby konání turnaje mohlo zhoršit situaci v Česku. Jedná se o největší turnaj, jaký se kdy v Česku hrál," uvedl Petera. Nechtěl si zatím ani na okamžik připustit, že by přípravné práce na turnaji přišly najednou vniveč.

Halový turnaj WTA Premier v Ostravě má dotaci 528.500 dolarů a do kalendáře se dostal jako náhrada za čínské Zhengzhou. Jedničkou by měla být Karolína Plíšková, přihlášeny jsou i Petra Kvitová, Markéta Vondroušová či Karolína Muchová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
paddy
stejně budou víceméně na hotelu smile
a nebudou roznášet covid na Stodolní jak ta odbojná svoloč smile
Reagovat
FulnekUltras
výstižné smile
Reagovat
PetaM
Hned bych roznášel, kdybych mohl. Ale tu neexistující nemoc ne a ne chytit.
Reagovat
Enterprise
Můžeš navštívit mého bratrance s manželkou :-)
Reagovat
annah
Případně manžela me neteře. Je mu 40, leží doma s vysokými horeckami, kašle, ztratil čich. Je mu fakt hodně zle, žádná sranda.
Reagovat
Mantra
z ciziny stejně asi nedorazí...
Ale kdyby nechali prizemoney a hrály jen češky, slovenky a polky, bylo by to slušné přilepšení pro ty mladé a slabší kousky
Reagovat
lvicek
Nejake snad dorazi. Porad doufam, ze maji na vlade rozum a vyjimku podaji. Tenis vazne neni kontaktni sport, opravdu tam riziko moc nevidim.
Reagovat
Fransoas
Souhlas,že tenis je jinde a WTA má požadavky na bezpečnost.Tento turnaj se už příště asi neuskuteční,ikdyž se objevily informace o jednání o stažení tohoto turnaje z Číny.
Reagovat
Jan
No šahají střídavě na míček. Podavači, hráčky. Míček to roznese smile
Reagovat
tommr
když jsou všichni pravidelně testovaní tak žádný nebezpečí přenosu nehrozí. Virus na míček může přenést jen nakaženej ...
Reagovat
lvicek
Tak budou hrat a sbirat v rukavicich ;)
Reagovat
lvicek
A hlavne micky neolizovat!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist