Vondroušová svůj debut v Lucemburku zahájila suverénním vítězstvím nad Van Uytvanckovou

14. 9. 2021, 13:22
Aktuality 7
WTA LUCEMBURK - Markéta Vondroušová svůj debut na halové akci v Lucemburku zahájila suverénně. Nasazená pětka přehrála 6-2 6-3 trápící se Belgičanku Alison Van Uytvanckovou. O teprve čtvrté letošní čtvrtfinále bude stříbrná medailistka z Tokia usilovat proti kvalifikantce Janě Fettové z Chorvatska.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová měla solidní vstup do sezony, ale pak přišlo trápení. Vypadalo to, že krizi zlomila na olympijských hrách v Tokiu, kde nečekaně získala stříbrnou medaili, na amerických betonech se však na třech turnajích dočkala jen tří výher a na grandslamovém US Open skončila již ve druhém kole.

Další šanci na slušný výsledek má v tomto týdnu v lucemburské hale, kde debutuje. Nasazená pětka do turnaje vstoupila suverénně, trápící Alison Van Uytvanckovou přehrála hladce 6-2 6-3 a ve vzájemné bilanci s Belgičankou vede 3-1.

Zatímco v úvodním dějství žádnou ztrátu podání nepřipustila a udržela si luxusní náskok dvou brejků ze začátku zápasu, ve druhé sadě o něj přišla třikrát. Kvalitní halařku však pokaždé brejkla, její soupeřka se dokonce na svém servisu ani jednou nedostala na shodu. Rozhodl tak jediný uhájený game na podání.

Dvaadvacetiletou Češku zítra či pozítří čeká útok na teprve čtvrté letošní čtvrtfinále. O postup mezi nejlepší osmičku si v premiérovém vzájemném souboji zahraje s kvalifikantkou Janou Fettovou.

V Lucemburku se z českých tenistek představí ještě Marie Bouzková, která zítra vyzve nasazenou Číňanku Shuai Zhang.

Ve večerním tie-breakovém maratónu uspěla Greetje Minnenová. 24letá Belgičanka udolala po třech a čtvrt hodinách boje 7-6 6-7 7-6 Španělku Nuriu Parrizasová-Diazovou, byť ve druhém setu nedokázala zápas dopodávat a ve třetím přišla o vedení 5-2. Za stavu 5-4 pak nevyužila dva mečboly a v jedenáctém gamu čelila dohromady pěti brejkbolům.

• WTA 250 LUCEMBURK •
Lucembursko, tv. povrch / hala, 235.238 dolarů
úterní výsledky (14. 9. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vondroušová (5-ČR) - Van Uytvancková (Belg.) 6-2 6-3
Sasnovičová (Běl.) - Curenková (Ukr.) 7-5 7-6(6)
Hartonová (Niz.) - Friedsamová (Něm.) 7-6(5) 3-6 7-6(4)
Dijasová (Kaz.) - Schmiedlová (SR) 6-0 1-6 6-4
Minnenová (Belg.) - Parrizasová-Diazová (Šp.) 7-6(4) 6-7(1) 7-6(2)
Minellaová (Luc.) - Gračovová (Rus.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
Mony
Ta Portoroz je krásné místo u moře. Až se divím, že se holky raději přihlašují do Luxemburgu. Týna na to doplatila docela hodně(byla by v pohodě v MD)
Reagovat
Nenela
vedla 4:0. Chvili se nedivam a je to 4:
3 a Kucova na podani. Co to tam ta holka vyvadi??
Reagovat
tommr
Tereza dělá laciný chyby. Kucový stačí přehazovat míček na druhou stranu a čekat na její chyby. Závěr prvního setu ale Tereza naštěstí zvládla ...
Reagovat
tommr
cenná výhra nad v hale vždy nebezpečnou AVU ... smile
Na servisu se ale Markéta hodně trápila. Ve druhém setu o něj přišla třikrát a vyhrála jen díky tomu, že AVU byla na servisu ještě horší a prohrála všech pět svých servisních her takže Markétě stačilo k výhře 6:3 udržet jednou podání ... smile
Reagovat
horska.kraslice
Zápas jsem neviděla, ale snad už Markéta definitivně zlomila prokletí od toho nepříjemného finále v Budapešti. Výhru nedávno v Americe počítám jen částečně, tam se Alison uvařila a vzdala.
Reagovat
dadaft
Ze začátku to vypadalo na snadnou práci, ale obzvlášť ve druhém setu to byl boj a místy se hrál kvalitní tenis. Obě hráčky byly ovšem velmi slabé na svém druhém servisu. Celkově Markéta působila dojmem, že si jde za svým a celou dobu byla ve vedení s brejkem, takže nakonec celkem v klidu, ale úplně za "suverénní" bych ten postup neoznačil, na to příliš krát ztratila servis.
Reagovat
horska.kraslice
Pro mne je tedy potěšitelné, že Maky to tentokrát nevzdala, nenechala se otrávit a udržela koncentraci (snad i "fazónu") až do konce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist