Voráčová: Očkování jsem po minulé sezoně nestihla, chytila jsem covid

7. 1. 2022, 18:58
Aktuality 67
Místo příprav na úvodní grandslam sezony Australian Open je tenistka Renata Voráčová zavřená na hotelu. Bývalá semifinalistka Wimbledonu ve čtyřhře dodatečně přišla o vízum, které původně dostala po získání výjimky z očkování, protože covid-19 před Vánoci prodělala. V Melbourne ji i vyslýchali, a to vše nejspíše kvůli Novaku Djokovičovi, který je zavřený na stejném hotelu, přesto prvnímu hráči světa přeje, aby u soudu uspěl.
Profily hráčů
Renata Voráčová

"Nevím, jestli to tak můžu natvrdo říct, ale myslím si, že to tak bude. Nechápu, proč za mnou jinak po týdnu přišli a oznámili: Hele, co platilo, už neplatí," uvedla Voráčová v rozhovoru pro deník Sport a Mf DNES s tím, že zřejmě doplatila na rozruch způsobený kauzou srbské hvězdy. Djokovič odmítá očkování, dostal výjimku, ale po středečním příletu a problému s vízy je zavřený na stejném hotelu.

Osmatřicetiletá Voráčková přitom v Austrálii strávila volně týden. Po příletu do Melbourne prošla relativně hladce vstupní kontrolou. "Dokumenty mi pečlivě prohlíželi všude, ale nedělali z toho nějaké haló. Federální úředníci mě pustili hned. Zdržela jsem se u kontroly úředníků státu Victoria, kteří moje papíry kamsi posílali. Ale pak mi vstup do země bez problémů potvrdili," popsala vítězka jedenácti deblových turnajů WTA.

Ve středu odehrála zápas čtyřhry, ale o den později ji zadržela pohraniční služba a umístila do karantény Park Hotelu v melbournské čtvrti Carlton. Pro Voráčovou si přišli na hotel a musela i na výslech, kde strávila několik hodin. "Až do noci," podotkla. "Nemůžu říct, že by na mě byli nějak zlí, ale nebyla jsem připravená na způsob, jakým se všechno odehrálo. Připadala jsem si jako ve filmu a příjemně mi ani trochu nebylo."

Vítězka juniorské čtyřhry na Roland Garros 2001 žádala o výjimku z očkování na základě faktu, že v prosinci covid-19 prodělala. "Před Vánoci. Plus jsem měla nějaké zdravotní indikace. Takže jsem splňovala kritéria stanovená australským svazem," uvedla tenistka.


Proti očkování jako Djokovič není, přeje mu, aby u soudu uspěl
Očkování se podle svých slov nebrání. "Neměla jsem čas. Plánovala jsem to na týdny po sezoně a bohužel jsem v tu dobu chytila covid. A už nebyl prostor na očkování, protože jsem další týden měla letět do Austrálie. Nejsem jako Djokovič úplně proti očkování," řekla.

Prošla zdravotní prohlídkou, dostává jídlo a nesmí opustit pokoj. "Je to lepší ubytovna. Žádná tragédie, žádná hitparáda," popsala karanténní hotel. Hlídači stojí na chodbě a prý i pod zavřeným oknem. "Což mě docela pobavilo. Jestli si mysleli, že skočím a uteču... Nevím."

Djokovič chce za pomoci právníků zvrátit zákaz vstupu. Soud projednávání jeho případu odročil na pondělí 10. ledna. Voráčová věc podobně řešit nebude. "Není jisté, že bych vízum dostala. Musela bych požádat o jiná víza a týden čekat zavřená v hotelu. I kdybych uspěla, čekal by mě po dvou dnech zápas, což mi nedává moc smysl," řekla hráčka, která předloni založila ve Hvozdné nedaleko Zlína s trenérem Liborem Šubertem vlastní akademii.

Voráčová doufá, že Djokovič v pondělí u soudu uspěje, i když právě kvůli němu musí sama odletět. "Jsme sportovci, přijeli jsme hrát tenis a neřešíme zdejší zákulisní spory. Přečetli jsme si pravidla, splnili jsme podmínky, po zdlouhavém procesu jsme dostali výjimku. A tak nevidím důvod, proč bychom měli sedět zavření v hotelu. To mi připadá smutné," uvedla.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

67
Přidat komentář
bIbec
https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/111077/vakcinolog-petras-cast-lidi-se-ockuje-spatne-mohli-si-i-uskodit-vice-davek-muze-byt-kontraproduktivni.html

Mluví se tam v podstatě o tom, že po prodělaném covidu není nejštastnější se nechat očkovat dvěma dávkama. A že je to spíš kontraproduktivnísmile
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=5SOpeET1sIA

Treba kliknout pod videem na cas 7:35

Dobre dotazy novinaru a jeho reakce. I jeho obrana na zaklade oficialniho prohlaseni direktoriatu AO. Tim se brani i v jinych rozhovorech... Jiny zajimavy problem ve videu, AUSTR. a jejich konstitucni monarchie, a problemy spolkove zeme Victorie a Federalu.

V jednom je treba dat Morrisnovi asi za pravdu... jak by to nebyl Djokovic, tak se asi nic nedeje, nebot tech pripadu tam maji plno...tedy s temi, kteri prijizdi do Australie. Procedury stejne...plus odpovednost kazdeho cestujiciho mit spravny formular, atd.

...dalsi vec, co asi vypada, ze Djokovice ihned zacli vyuzivat sami mistni politici k valce s federalama.

Bez diskuse ale je, ze kazdy je odpovedny za to, s jakyma papirama tam jede, a co vic v Australii do ktere spolkove zeme vjizdi a pak jak dal se tam pohybuje...atd.

Co me zarazilo, ze neuznavaji J&J... coz mam pocit je snad mozne jen tam.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak od listopadu a prosince znamo oficialne: a s tim se musi kazdy cestujici seznamit: bez diskuse.

Pro neočkované osoby je po příjezdu do Austrálie nařízena karanténa v určeném zařízení!!!

Je to bez jakychkoliv vyjimek. Takze u te Renaty doslo k chybe:), hned po priletu mela byt v karantene.:) Asi napsala Dkokovi, ze prosla, tak at to zkusi taky :D Nebo to napsala na Twitteru a Ultron se toho chytl.:D

Od 15. 12.2021 došlo ke změnám pro vstup do Austrálie pro držitele platných víz stanovených tříd; jedná se vesměs o kvalifikované pracovníky, studenty, držitele "Work and Holiday visa" apod. (nikoliv za účelem turismu). Držitelé těchto víz mohou na území Austrálie vstoupit bez udělení výjimky za předpokladem, že jsou plně očkováni.

Takze asi nemel take aktualni formular:))) coz je pry dalsi bod, pro ktery mel byt deportovany... ono holky jsou o dost peclivejsi jak je znamo, takze co zvladla Renca,...tendletenc Ultron nezvladl...no a jeste ted kvuli nemu sedi Voracova :D jinak by si tam asi jeste spacirovala vpohode par tydnu...nebot od te chvile causa Djokovic asi dost po tech urednikach jdou...nebot predpokladam, ze se jeho tym ohrazoval prave jinymi pripady, ktere prosly...
Reagovat
gigin
Kdyby toto udělali Géniovi, tak to tam starý Ainars nechá humanitárně zbombardovat. Bez výjimky.
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
Vlk-v-trave
Ernestkovi by se to nestalo :D
Reagovat
gigin
Pravda :DD ten jim předloží papíry, jaké jen budou chtít.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jiste i s papirama, ze jeho letadlo je naprosto vporadku :DDD
Reagovat
Tomas_Smid_fan
otázka na tělo: Je Génius očkovaný?smile
Reagovat
gigin
:DD tohle fakt nevím. Jako v Austrálii už si pinká, ale jak jsem psal, starý Ainars mu může sehnat bumážku na cokoliv.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to byla spíš řečnická otázka. Mně je to jednosmile Hlavně ať hraje dobrý tenis.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to bez jakychkoliv vyjimek. Takze u te Renaty doslo k chybe:), hned po priletu mela byt v karantene.:) Asi napsala Dkokovi, ze prosla, tak at to zkusi taky :D Nebo to napsala na Twitteru a Ultron se toho chytl.:D

smile
smile
Reagovat
paddy
Jaký máš zdroj? V tom videu?
J&J je logicky jedna z mnoha uznávaných vakcín
https://covid19.homeaffairs.gov.au/vaccinated-travellers

Kdo četl včerejší článek, na který jsem upozornil, tak tam byl i ten seznam vakcín a oficiální komunikace mezi vládou a AO

"a prior infection did not meet the requirements for quarantine-free travel"

Karanténa je povinná, výjimka nebyla, Tennis Australia pochybila

Lidé ale pravdivé info ignorují, novináři navíc nekdy jen přebírají nepřesné info od jiných redakcí a celkově obyčejný lid je zapřísáhlý zastánce svých miláčků, kterým všichni ubližují

Lajnová to nahrála, fotky s náckem nejsou nic špatného u mediálně známé osoby

Lidi nadávají na nerovné zacházení, ale jejich miláček si může dovolit vše
Reagovat
paddy
Current approved or recognised vaccines and dosages accepted for travel are:

Two doses at least 14 days apart of:
AstraZeneca Vaxzevria
AstraZeneca Covishield
Pfizer/Biontech Comirnaty
Moderna Spikevax or Takeda
Sinovac Coronavac
Bharat Biotech Covaxin
Sinopharm BBIBP-CorV (for people under 60 years of age on arrival in Australia).

Or one dose of:
Johnson & Johnson/ Janssen-Cilag COVID Vaccine.
Reagovat
Vlk-v-trave
Z jineho clanku, J&J jsem tam nenasel, bylo psano two dosis... bylo mne to divne, dik za opravu.
Reagovat
paddy
To je ono, protože Janssen je jednodavkovy, a ja ho treba videl jako řešení, když se nevědělo, jestli jede a dvě dávky už nestíhal
Reagovat
Frick
Veteránce z hloubi první stovky debla se věnuje tweetem účet alternativního media s bezmála milionem sleďů...
Reagovat
Frick
https://twitter.com/disclosetv/status/1479408479983091715
Reagovat
Teo
Proč tu není ten latentní nácek Forhand? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna nepoznas vyznam slova latentní a ani nácek.

Ale palec hore za pouzitie, uz len kontext vychytat.
Reagovat
Teo
Sotva jsem to dopsal, napadlo mě, že ty vlastně latentní nácek nejsi. Ty jsi prostě nácek smile
Reagovat
Mantra
nakonec umřeme smile
Reagovat
Frick
Jak moc se s každou další mutací vytrácí smysl covidpasů (podpořený i naprostou laxností s vývojem inovovaných vakcín), tak tím víc ty prasata u koryta tlačí nějaké nechutné segregace na špinavé podlidi a čisté nadlidi?

Vakcína NENÍ SCHOPNA covid zapudit jak se zapudily třeba spalničky.

Když byla Alfa (= britská mutace), Izrael byl proočkován za 60% a od konce dubna se drželi pod 100 případů denně a v první půlce června dokonce pod 20, tak si ty naděje dělat šlo. Pak přišla Delta a bylo po srandě.

Nyní se před námi, snad - doufejme v to - otevírá možnost toho, že jsme na jasné cestě k tomu, že se z obávané nemoci stane nakonec rýmička.
Reagovat
Teo
Amen smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
...Naše zastupitelské úřady v Austrálii ji jsou nápomocny při vyřizování formalit k opuštění země,"
Klokani ji zamítnou pobyt a ještě bude mít problémy se odtamtud dostat, nesmilesmile
Reagovat
Nola
dievcina nema na pravnikov a vybrali si ju ako obetneho baranka... verim, ze s podobnou vynimkou je tam ucastnych viac tenistov, kedze prekonanie covidu za poslednych 6 mesiacov sa bezne vo svete uznava
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joker se soudit bude a vzejde z toho buď velký skandál, když nebude moci hrát anebo blamáž, aby se emoce zklidnily a zas to naštve pár set tisíc naočkovaných Australanů i pár tenistů, včetně Rafy, jak už vímesmile Roger je rozumný a neplete se do toho, je někde s dětmi a večer si to na chvíli pustí v tv nebo koukne na Twittersmile
Reagovat
paddy
"věřím"
radši si přečti ty články a zjistíš, že vyšetřují další dva tenisty
každý stát má jiné zákony/pravidla, takže je nesmysl argumentovat zahraničním přístupem

že Tennis Australia nečte poštu je problém hráčů smile

https://www.adelaidenow.com.au/sport/tennis/novak-djokovic-leaked-document-damning-proof-ta-behind-visa-fiasco/news-story/da9af538ea18d51a0d77cb5772e0eeba
Reagovat
Nola
https://www.coronavirus.vic.gov.au/information-overseas-travellers
Reagovat
Nola
A certification from a medical practitioner that the person is unable to receive a dose, or a further dose, of a COVID-19 vaccine due to a medical contraindication, or an acute medical illness (including where the person has been diagnosed with COVID-19) or a documented diagnosed COVID-19 infection confirmed by a PCR test within the previous 6 months.
Reagovat
Nola
precitaj si, ze stale plati v state Victoria vstup so zdravotnou vynimkou a taktiez po prekonani covidu za poslednych 6 mesiacov :D
Reagovat
ivecka
To, že je Voráčová nepoctivá a lže, to už víme. V Austrálii je od konce prosince. Nechápu, kdy a jak si mohla žádat o zdravotní výjimku, když covid prodělala těsně před Vánocema. Navíc neměla čas na očkování? To už je trochu moc. smile
Reagovat
brixner
Jaj...a copa ta Renča vůbec vyvedla? Mě příde jako docela fajn holka, hodná, všecko, todle...Len tie vízé, len tie vízá...
smile
Reagovat
mendrit
Nepřiznala se k odraženému míčku hlavou, což rozhodilo soupeřky, které to neunesly a zápas už jen dopinkaly.
Reagovat
PetaM
Labilní soupeřky no.
Reagovat
RF46
smile
Reagovat
brixner
Tak to je zlý todle, to je zlý...
Je ale vidět, jak svět degraduje a ty její soupeřky h0vno vydržej - složit se po jednom míčku hlavou...
Víš, co já dostal hlaviček vod sousedek? Nejhorší byla jedna, jako vonehdá na chodníku před krámem - du a vidim přicházet sousedku, u který sem se naposled jen v rychlosti najed a když myla nádobí, tak sem se zdejch, páč mi ten den přišla ňák náruživá už u samotnýho žrádla. No a teď se ke mě blížila a v jejích vočích sem čet "Tak poď, ty hajzle!" Jenže asi metr přede mnou zakopla kráva vo chodník a jak padala, dala mi hlavou přímo do čela a i když sem vobyčejně dost hbitej, tentokrát sem šel do kolen jako u zdrávasmária a vona toho hnedky bezvohledně zneužila a dala mi kolenem na bradu a asi zasáhla muj trojklanej nerv, páč já sem vokamžitě zaleh a moh sem bejt rád, že na mě ještě nedupla, páč vona si hraje na hvězdu a chodí furt v jehlách, což vostatní sousedky, co choděj v sandálích vod Větví, nesou nelibě a v zákulisí tmavýho městskýho parku vo ní mluvěj jako vo qurvě, což ale já džentlmensky neslyšim, páč když se mi vzbouří hormon, vona nikdá neřiká ne. Takže sem v jednom vokamžiku dostal hnedky dva pořádný direkty a píšu vo tom jenom proto, že sem i todle přežil! Ale uznávam, že mohlo bejt hůř...
smile

smile

smile
Reagovat
RF46
brixi...kolik meri ta sousedka?:) Metr pred tebou zakopnout a dat ti hlavou do cela...hodne vysoky hehly:)
Reagovat
Nenela
To byla Lucka Hradecka. To s tim mickem hlavou
Reagovat
lars
" po týdnu přišli a oznámili: Hele, co platilo, už neplatí," uvedla Voráčová
Reagovat
paddy
není pravda, jen udělali, co mělo být při příletu
další 2 jsou prověřováni
Reagovat
Tomas_Smid_fan
na příletu pochybili? Australské imigrační? Téměř nemožné!smile Komedie a vostuda.
Reagovat
mendrit
Když to není pravda, tak ji tedy viníte ze lži ?
Reagovat
Nola
venuj sa radsej typovaniu a anketkam, to ti celkom ide, ked uz tuzis po pozornostismile
Reagovat
paddy
a prior infection did not meet the requirements for quarantine-free travel

Tennis Australia uvedla hráče v omyl

více v diskuzi "Djokovičovi rodiče..."
Reagovat
Tiebraker
A nechala si od NoVaxe naštěkat do boudy. Jackpot! smile
Reagovat
patriks
Po prodělání covidu by se měla nechat očkovat, tak to je síla. To je v podstatě životu nebezpečné. Jaké zřízení že je v Austrálii ? Vypadá to že stejné jako v Číně.
Reagovat
turista
No buržoazní demokracie se tam změnila v epidemiologickou diktaturu.
Reagovat
Mony
A v USA!
Reagovat
FandimRF
jo, tyhle výmluvy známe, takovou zodpovědnou a společensky užitečnou věc jako očkování nestihla, ale s někým rajtovat v posteli na to si čas najde vždycky.
Reagovat
RF46
prosim, zmen si nick
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nežárli, třeba se taky někdy zadařísmile
Reagovat
RFanousek
A proč by nemohla, sex je přirozenou součástí života, na rozdíl od očkování co půl roku.
Reagovat
brixner
Sex???

== N E Z N A M ==

smilesmilesmile
Reagovat
RF46
radeji knihu...
Reagovat
FandimRF
Nicméně narozdíl od očkování nepřináší žádnou dlouhodobou výhodu, je to jeden z nejpomíjivějších zážitků v životě.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
záleží na přístupusmile
Reagovat
Pavol
Že vraj čo je nové ale všetko bolo staré.

Politici - stále ti istí
Opatrenia - stále tie isté
Dodržiavanie - stále to isté
Lem Djoko stúpa a nadal klesá
Aj slivovica tá istá len cena stúpla
smile
Reagovat
Pavol
Saténové ruky. smile
Reagovat
Pavol
Možno aj klesla lebo ja neviem koľko stojí.
Ospravedlňujem sa krčnmár majstrovi
Reagovat
brixner
Jede prej domu...smile
Reagovat
brixner
Voráčková...pardon
Reagovat
brixner
Voráčová...pardon!
Squrvenej nojtbugsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jen jestli se nezačínáš měnit v Alienasmile
Reagovat
paddy
až tu přijde Alien, tak si všichni nalijem smile smile

ať žije Čenda! smile
Reagovat
brixner
No to víte, nojtbug z Čínské lidovědemokratické republiky...píše si, co chce, hajzl! Ale bez prdele - jedna moje sousedka se fakt jmenuje Horáčková no a já, když sem v nasazení a presu, vobčas se zasnim...To Čenda se má fakt líp, teď se docela určitě válí v kotelně u kotle a přemejšlí vo píčovinách, mu závidim...
smilesmile
Reagovat
SwissMaestro
Proboha ona se pomalu ještě bude omlouvat...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist