Wawrinka ukázal dobré srdce. Po skreči v Marseille vrátil celé startovné

27. 2. 2018, 14:08
Aktuality 17
Stan Wawrinka není jen dobrým tenistou, ale také dobrým člověkem. Moc hezké gesto udělal dvaatřicetiletý Švýcar poté, co musel kvůli přetrvávajícím potížím s kolenem skrečovat svůj první zápas na halovém podniku ATP v Marseille. Pořadatelům totiž vrátil celé tučné startovné.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Stanovi Wawrinkovi zatím jeho návrat po půlroční pauze zaviněné operacemi kolene vůbec nevychází podle jeho představ. Trojnásobný grandslamový šampion se sice na Australian Open vrátil vítězně, nicméně i vinou problematického kolene prohrál ve druhém kole.

Po skončení australského léta se rozhodl absolvoval tři halové akce ATP. V Sofii skončil v semifinále na raketě pozdějšího vítěze Mirzy Bašiče, v Rotterdamu hned v prvním kole utrpěl šokující porážku od hráče třetí stovky Tallona Griekspoora a po prvním zápase se loučil také v Marseille.

Ve francouzské metropoli utkání s Bělorusem Iljou Ivaškou dokonce kvůli kolenu skrečoval. Poté však udělal nečekané gesto a vrátil celé startovné, které mělo údajně činit 100 tisíc eur.

"Takhle si to Stan přál. Mohli jsme si celé startovné nechat, ale takhle nefungujeme. Proto jsme se společně se Stanem domluvili, že přibližně 60 tisíc eur rozdělíme a věnujeme mezi různé charitativní organizace," řekl ředitel turnaje Jean-François Caujolle.

"Za stavu 3-3 jsem zahrál forhendový volej a trochu jsem zavadil o koleno. Při tréninku mě nic nebolelo, zápasy jsou prostě jiné. V trénincích nemáte napětí a nervy, které prožíváte během zápasů," popisoval Wawrinka, jak si zřejmě bolest, kvůli níž musel o několik gamů později vzdát, způsobil.

Švýcar trvá na tom, že bolest kolene není vážná. "Všichni v týmu mi říkají, že po operacích jsou tyhle bolesti normální. Musím si z toho vzít to pozitivní a dál na sobě tvrdě pracovat."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Wawrinka je priklad tenistu,ktory ma najskôr nezaujimal,neskôr som ho moc nemusel a dnes ho mam rad,s tym dnesnym to nesuvisi
Reagovat
Mayo
Veľké srdce, takéto niečo by spravil už iba Rafa
Reagovat
panzer.dragon
Peggy? :-)
Reagovat
a.magerova
Ale hlavně, aby nedopadl jako Jágr... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jagr je na to zle?
Reagovat
a.magerova
Já myslím, že není, ale peggy to tu soustavně píše, kdykoli si potřebuje hnusně kopnout do jiného švýcarského tenisty...
Reagovat
smazaný uživatel
sorry,dlhsie som tu nebol,to s Peggy si musim vyhladat,to bude zaujimave:)
Reagovat
a.magerova
29.10.2017 19:10 Od: peggy
Skoda,ze Potro nevyhral,turnaj nebyl moc obsazen a tak zase vyhral Federer.Myslim,ze si dela turnaj sobe.Muze vyhrat,treba Pariz uz bude jako Jagr.Je dobre koncit na vrcholu.

03.02.2018 14:30 Od: peggy
Rafa,je houzevnaty a antuka je pro neho povzbuzeni.Tak se nedivim,ze to ryskne a pan Federer uz nevi co.Aby nedopadl jako Jagr.

08.02.2018 18:16 Od: peggy
Pan Ferder,to uz je druhy Jagr.

19.02.2018 14:06 Od: peggy
Pan Federer,jiz odstavil Rafu a pripada mne jako pan Jagr.Hlavne aby tak nedopadl,to mu nepreji.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
ja som myslel,ze Jagrovi dochadzaju peniaze,ona myslela karieru,Jagr chcel prekonat rekord G.Howa a takto to dopadlo,aj Roger bude chciet prekonat Connorsove rekordy,tam to je optimistickejsie
Reagovat
turista
RF kupodivu vynechal oblíbenou Dubaj. Honí Connorsovy rekordy, ale pomalu.
Reagovat
peggy
Je to pekne gesto,nekteri by pro korunu nechali na kurtu zivot.Wawrinka ma charakter.
Reagovat
FulnekUltras
Wáwra mezi hrabivé lendloidy nikdy nepatřil.
Reagovat
Marduch
"Při tréninku mě nic nebolelo, zápasy jsou prostě jiné. V trénincích nemáte napětí a nervy, které prožíváte během zápasů," popisoval Wawrinka, jak si zřejmě bolest, kvůli níž musel o několik gamů později vzdát, způsobil.
Reagovat
Pe3k
A?
Reagovat
Marduch
Doplňuju k té diskuzi o rozdilu situací trénink vs. zápas. Tušim po prohre Djoka s Chungem.
Reagovat
Pe3k
Aha, ok.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist