WTA v roce 2013, část III. Serena našla jedinou přemožitelku

22. 12. 2013, 19:00
Stalo se... 64
Po senzaci, kterou způsobila Marion Bartoliová triumfem ve Wimbledonu, se následující měsíce znovu odehrávaly z velké části pod taktovkou Sereny Williamsové. Světová jednička našla jen jednu přemožitelku, kterou byla Viktoria Azarenková. Běloruská tenistka porazila Serenu v boji o titul v Cincinnati, ve finále grandslamového US Open už ale úspěch zopakovat nedokázala.
Serena Williamsová

Serena Williamsová sice vypadla na londýnském grandslamu nečekaně brzy už ve 4. kole, v další části sezony už ale znovu svým soupeřkám ukazovala, kdo vládne ženskému tenisu. Světová jednička se ještě před začátkem turnajů v Americe představila na antukovém podniku ve švédském Bastadu, kde odstartovala svou šňůru vítězství. V ní pokračovala i v Torontu a v Cincinnati, kde až ve finále padla s Běloruskou Viktorií Azarenkovou a zaznamenala tak první a zároveň i poslední porážku ve třetí části sezony.

Ani finálová prohra Serenu nepřipravila o vítězství v US Open Series. Azarenková si však těsně před startem závěrečného grandslamu sezony zvedla sebevědomí připsáním třetího titulu za rok 2013.

Běloruska stejně jako Williamsová postupovala turnajem bez větších potíží. Ve finálovém klání US Open měla Azarenková šanci oplatit Sereně porážku z roku 2012, to se jí však nepovedlo. Williamsová vůbec poprvé obhájila titul na US Open a v 31 letech se stala jeho nejstarší vítězkou.

"Je to pro mě velká čest, vyhrát tady v New Yorku. Vaše láska mi dodala síly," vzkázala Serena fanouškům při předávání trofeje. "Díky všem. Měla jsem těžkou a dobrou soupeřku, která bojovala až do konce. Jistotu jsem získala až po závěrečném míčku," dodala Williamsová.

Serena vyhrála ve Flushing Meadows dvouhru už popáté, ale poprvé titul obhájila. Další tři vavříny získala v letech 1999, 2002 a 2008. Za letošní vítězství získala šek na 2,6 milionu dolarů a další milion k tomu za vítězství v US Open Series.

Ruska Maria Šarapovová, která si ve druhém kole Wimbledonu přivodila zranění levé kyčle, angažovala na pozici trenéra někdejšího nejlepšího světového hráče Jimmyho Connorse.

"Jsem ráda, že mým novým trenérem bude on. Znám ho mnoho let a krátce jsme spolupracovali před Australian Open v roce 2008. Jsem nadšená a těším se na příští turnaje," uvedla čtyřnásobná grandslamová šampionka Šarapovová na svém webu.

Kvůli přetrvávajícím zdravotním potížím odehrála Ruska jediný zápas v Cincinnati, kde však ve druhém kole prohrála s domácí Sloane Stephensovou a po měsíci ukončila spolupráci s Connorsem. Ve zbytku sezony se ruská kráska věnovala léčbě, rehabilitaci a přípravám na další rok.

Třetí část sezony 2013 byla velmi úspěšná pro Rumunku Simonu Halepovou. Na antukovém turnaji v Budapešti bez potíží potvrdila pozici favoritky, zahrála si čtvrtfinále v Cincinnati a v New Havenu ve finále porazila českou jedničku Petru Kvitovou. Grandslamové prokletí (Australian Open - první kolo, French Open - první kolo, Wimbledon - druhé kolo) aspoň částečně prolomila na US Open, kde padla až v osmifinále s neoblíbenou Italkou Pennettaovou.

Standardní výkony podávala po Wimbledonu i třetí hráčka světové žebříčku Na Li. Číňanka se na turnajích v Torontu, Cincinnati i na grandslamu v New Yorku vždy probojovala do semifinále. V Kanadě padla s Rumunkou Cirsteaovou, v dalších dvou semifinálových utkáních nestačila na Serenu Williamsovou.

Polka Agnieszka Radwaňská odehrála mezi třetím a čtvrtým grandslamem celkem čtyři turnaje. Nejlepší výsledek zaznamenala v americkém Stanfordu, kde prohrála až ve finále s Dominikou Cibulkovou. Na US Open vypadla pátá hráčka žebříčku WTA už v osmifinále, když překvapivě nestačila na Rusku Makarovovou, a znovu tak nedokázala postoupit do čtvrtfinále US Open.

V Americe se zpočátku příliš nedařilo ani Petře Kvitové. Na turnajích v Carlsbadu, Torontu a Cincinnati vyhrála pouze čtyři zápasy a nedokázala tak obhájit vítězství v US Open Series z roku 2012. Největší úspěch si připsala až v New Havenu, kde v roce 2012 triumfovala. Letos tam podlehla až ve finále Rumunce Simoně Halepové.

Ani vystoupení na US Open nebylo z pohledu české jedničky nikterak úspěšné. Kvitová vypadla už ve třetím kole, což ji stálo i propad v žebříčku WTA. Češka po závěrečném grandslamu poprvé od května 2011 vypadla z Top 10.

Na US Open se Češkám v soutěži dvouhry příliš nedařilo. Výrazný úspěch ale zaznamenalo deblové duo H+H. Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou poprvé vyhrály US Open a po předloňském triumfu na Roland Garros vybojovaly druhý společný grandslamový titul.

Andrea Hlaváčková k triumfu ze čtyřhry přidala i titul ze smířené čtyřhry, v níž uspěla po boku Bělorusa Maxe Mirného.

"Je to úžasné. Nemůžu tomu uvěřit, že jsem to já, kdo si odváží dva tituly. Nikdy bych to do sebe neřekla," radovala se Hlaváčková, jež předchozím triumfem v mixu napodobila úspěch Hradecké a Františka Čermáka z French Open. "Jsem ráda, že Lucka vyhrála mixa na French Open a já tady, že to máme takhle rozdělený úplně na fér," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

64
Přidat komentář
tito
Reagovat
Nancy_z
Také se přidávám k ostatním a přeju všem fandům tenisu klidné a pohodové vánoční svátky a v roce 2014 spoustu krásných nejen tenisových zážitků!
Reagovat
smazaný uživatel
prijemne svatky vsem a pro inspiraci do noveho roku si dovolim parafrazovat Karla Capka: "Tenis je sul Zeme a kdo je jim dobre prosolen, uchova se dlouho cerstvy." Ale ten humor bych nevynechavala.. ;-)
Reagovat
a.magerova
http://www.deylinka.estranky.cz/img/original/1327/stastne-a-vesele-vanoce.gif
Reagovat
smazaný uživatel
Tobě taky má milovaná :-))

Jako vždy z tvé dílny pěkné přáníčko :-))
Reagovat
carolyn
Reagovat
a.magerova
carolyn: to je suprový nápad :-))
Reagovat
smazaný uživatel
http://egulbis.tumblr.com/image/70772413049
Reagovat
smazaný uživatel
Všem tenisovým fanouškům dobré vůle přeju ty nejkrásnější a nejpohodovější svátky a hodně splněných přání.
Reagovat
PetaM
Všem, kteří si tohle přečtou, přeji krásné prožití vánočních svátků, hlavně pohodu a zdraví :)
Reagovat
smazaný uživatel
Šťastné a veselé! Hodně štěstí a zdraví do nového roku a pevné nervy u tenisu. :-)
Reagovat
dadaft
všem tenistům, trenérům, fyzioterapeutům, manažerům, rozhodčím.........
.............. a taky nám, tenisovým fanouškům.
:-))

((( a i když tenisový Ježíšek každoročně chodí s mírným zpožděním, UŽ SE TO BLÍŽÍ:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vážení spoludiskutující, milá redakce - přeju vám všem báječné Vánoce a šťastný nový rok!
Reagovat
Mayo
Šťastné a veselé Vianoce.
Reagovat
EllNino
http://vimeo.com/82556605 trénink Lucky Šafářový :D
Reagovat
dadaft
super.
Reagovat
smazaný uživatel
Perfektní video. Vidět tohle Sam Stosur, tak z toho dostane osypky :D
Reagovat
EllNino
Jo, Lucka začíná Sam v tý kulturistický postavě docela značně konkurovat :) má docela velkej six pack :)
Reagovat
smazaný uživatel
je to tak. Postavy mají podobné, akorát ta jejich vzájemná bilance je taková nevyvážená :-) Třeba si spolu zahrají na AO. To by byla Sam určitě ráda :-))
Reagovat
EllNino
Jo já myslím, že by jí hodně vomejvali :DD ...ale rozhodně by to bylo fajn, protože by to byla pro Lucku dost velká šance, Sam to proti ní evidentně nejde a navíc ještě doma, kde se jí tradičně "daří" :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel sem, že je Karolína zraněná a v Auckandu hrát nebude, ale tohle se objevilo na jejich oficiálním facebooku: (teda jestli je to jejich oficiální facebook)

"Ahoj! Tak jsme dnes odcestovaly na Nový Zéland a těšíme se na začátek nové sezóny. Všem našim příznivcům přejeme krásné prožití Vánoc a šťastný nový rok!"
Reagovat
tommr
Karolína zraněná opravdu byla, ale zdá se, že to stihla včas vyléčit ... :)
Jsem rád, že s Karolínou cestuje i Kristýna. Předpokládám, že v Aucklandu bude hrát kvalifikaci. Doufám, že se jí v příští sezóně taky podaří proniknout do první stovky ... :)
Reagovat
dadaft
nevím, jestli už o tom nešla řeč, ale Hopman Cup bude dávat ČT Sport.
Reagovat
PetaM
Jo jo :) Ale bohužel jen české zápasy .. :)
Reagovat
smazaný uživatel
a já stejně budu moct sledovat akorát zápasy se Španělskem.. a to možná ani ne, páč je to strašně brzo a asi se mi nebude chtít vstávat :-) Chjo
Reagovat
tommr
musíme doufat, že se Petra s Radkem probojujou do finále a pak ho taky uvidíme ... :)
Reagovat
PetaM
Já si jsem skoro jistý, že tam budou :D Při nejhorším to jistí streamy. Ale přece jenom je Česká televize o něco lepší a Marek je v pohodě komentátor :)
Reagovat
smazaný uživatel
v předvečer Štědrého dne chci vám všem popřát krásné vánoce, moře lásky, štěstí, zdraví, ať vám všechno vychází a ať se tu všichni sejdeme a prožijeme hodně krásných tenisových chvil, které nám dokáží naši oblíbenci připravit. A když se jim nebude dařit, představme si, že jednoho dne hrát přestanou a my budeme moc rádi vzpomínat, jak nám brnkali na nervy :)
Reagovat
dadaft
tak po období, kdy hrála Caroline se začernělou raketou tu máme podepsanou novou smlouvu - s Babolat.

http://www.tennis.com/pro-game/2013/12/wozniacki-signs-babolat/50042/#.UrhEBH9En4Q
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Už včera jsem si o tom překládal článek z dánštiny na Ekstra Bladetu... :)
http://ekstrabladet.dk/sport/anden_sport/tennis/article2180283.ece

Tady je ještě pár takových zajímavostí o mých favoritkách...

Anička už trénovala na kurtech v Melbourne a zaměřila se hlavně na podání... :)
https://twitter.com/WTA/status/413316923347058688
http://instagram.com/p/iDicq9xElR/#

Monča je v Aucklandu, kde ji čeká první turnaj sezony...
https://twitter.com/MonicaAce93/status/414990140248170496

Donna už je připravená na Vánoce... :)
http://instagram.com/p/iMSkCBQ_Zq/#
http://instagram.com/p/iOvCyXQ_cC/#

Vika ještě nabírá kondici...
http://instagram.com/p/iPtI-xjLQ7/#

Kiki byla s bráchou na fotbale PSG - Lille...
https://twitter.com/KikiMladenovic/status/414883918912159744

Masha dala na svůj Twitter fotku, kde je "zamlada" s Marcelo Riosem... :)
https://twitter.com/MariaSharapova/status/414851640601366528

Mimochodem, v pátek mi na e-mail napsal Mashy agent Max Eisenbud a chtěl po mně adresu, aby mi mohl poslat tu podepsanou fotku, kterou jsem nedávno vyhrál... Tak už se těším, až to dorazí. :) Jsem si tak ze srandy říkal: Kdyby mi ji dal už loni v Praze, tak teď ode mě mohl mít klid. :D

No a Katka Siniaková se v posledních dnech zúčastnila extraligy a taky vyhlášení ankety Zlatý kanár, kde kromě ocenění za postup na žebříčku WTA taky předvedla taneční číslo. :) Jak vidím z fotek, tak to Katce moc slušelo... Věřím, že vás to naláká k tomu, abyste se v pátek 27. prosince od 21:25 dívali na záznam vyhlášení Zlatého kanára na ČT Sport. :)
https://www.facebook.com/pages/Siniakova-Katerina/496895680342038

Takže tolik k tenisu a už se samozřejmě moc těším, až začne nová sezona... Jenom po uplynulém víkendu nevím, jestli se mám těšit na ZOH v Soči. Lindsey teď zase musí šetřit koleno a do olympiády už toho moc nenajezdí. Ten sobotní sjezd mě hodně vystrašil. :( No a ještě k tomu v NHL zranili Tomáše Hertla, na kterého jsem se těšil snad nejvíc ze všech hokejistů... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem se na Hertla těšil, loni na MS hrál skvělé, jen neproměňoval šance a v NHL hrál taky skvělé.. Ale je ještě mladý, určitě má šanci na další 2 olympiády..

Lindsey mi je líto, ta si tu smůlu snad ted vybírá na roky dopředu.. Ještě k OH, nedávno jsem viděl na nějakém ruském webu anketu o tom, jaký sport má Maria spolukomentovat, bylo tam na výběr krasobruslení, lední hokej, biatlon a ještě něco, ale to už nevím a já jsem hlasoval pro biatlon, nicméně vedlo krasobruslení a asi i vyhrálo, protože mělo velký náskok.. :-))

A ke Caroline jsem četl, že prý Piotr řekl, že asi bude jezdit znovu po turnajích s Caro a Thomasem..
Reagovat
smazaný uživatel
No právě. Jak dal Hertl čtyři góly proti Rangers, tak to jsem si pouštěl snad dvacetkrát. Hlavně ten čtvrtý, to bylo žrádlo. :D No a navíc je to takový skromný sympaťák a taky se mi hodně líbí jeho přítelkyně Aneta. :) Já vím, že je ještě mladý, ale čtyři roky do další olympiády jsou strašně dlouhá doba. Navíc ani není jisté, že v Koreji budou hráči z NHL...

Hm, to už jsem si myslel několikrát, že Lindsey si tu smůlu dávno vybrala. Jsou to prostě patálie s tím kolenem. Snad jí to v Soči nebude tolik omezovat, ale stejně musí být strašně těžké s tím závodit. O to víc je neskutečné, že Lindsey i přes to zranění dokáže jezdit mezi nejlepšími. Třeba ve čtvrtečním tréninku byla druhá (není to závod, ale stejně) a v sobotu to na mezičasech vypadalo, že klidně mohla být na bedně... Lindsey říkala, že teď až do olympiády moc jezdit nebude, maximálně 1-2 závody. Tak snad se to do té doby aspoň trochu zlepší. Na jednu stranu je to risk, ale naprosto chápu, že olympiáda znamená pro Lindsey (stejně jako pro každého sportovce) strašně moc. Já počítám s tím, že po olympiádě ukončí sezonu a zase půjde na operaci, aby jí to spravili. V roce 2015 bude totiž MS ve Vailu, což je pro Lindsey taky důležité, protože je to u ní doma...
Reagovat
dadaft
no letos bude na olympiádě ženské alpské lyžování napínavé - hodně holek jezdí skvěle a adeptek na medaile je fůra.
(Lindsey držím palce, ale ve sjezdu to přeju Marušce)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak co se týče těch tratí minulý týden ve Francii, tak se mi vůbec nelíbilo, jak (ne)byly upravené. Ještě víc než Lindsey na to doplatily domácí závodnice. Tessa Worley si v úterním slalomu v Courchevelu taky přetrhla vaz v koleni a kvůli tomu nebude na olympiádě, i když tam za to podle mě mohl hlavně ten reklamní banner, do kterého vletěla (nechápu, proč jsou tak blízko u tratě). No a ve Val d'Isere měla hodně ošklivý pád Marie Marchand-Arvier (asi to odneslo rameno nebo klíční kost), protože ji rozhodila nerovná trať... Abych nepsal jenom o lyžování, tak jsem taky četl, že i snowboardistka Klára Samková má něco s kolenem. Ta kolena jsou snad nějaká prokletá...

Co se týče Mashy: Jo, já bych dal taky krasobruslení. :) Už dřív jsem tady psal, že se na to Masha hodí nejlíp. Ale docela by mě zajímalo i to, jak by Masha komentovala hokej... To by si možná mohli pozvat spíš Makiri. :D

Jak to bude u Caro, to ještě uvidíme. Osobně bych to viděl tak, že na některé turnaje Piotr pojede, ale na všechny už určitě ne. Co vím, tak nedávno říkal, že chce být víc doma... Každopádně to beru tak, že trenérem je momentálně Hogstedt.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lindsey nejspíš pojede jenom sjezd a super-G. Obřák teď nemá vůbec naježděný a navíc s tou ortézou by to asi bylo ještě těžší. No a slalom (který je navíc součástí superkombinace) jí nešel ani před zraněním a co jsem slyšel rozhovory, tak Lindsey už v něm asi nemá žádné ambice... Věřím, že ve slalomu udělá v Soči nějakou medaili Mikaela Shiffrin, i když se teď se jí ten poslední tolik nepovedl... Jinak momentálně mají nejlepší formu asi Tina Weirather a Lara Gut, ale celkově je to v pořadí SP docela vyrovnané.
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, snowboardistka Eva Samková... Klára Samková je někdo úplně jiný. :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://img.blesk.cz/img/2/full/1898170_.jpg
Reagovat
pepin
Protože je čas vánoc, tak mi dovolte Vám všem popřát hezké svátky, hodně zdraví, pevné nervy a nám co se zde občas dohadujeme vše nejlepší v novém roce. A pochopitelně hodně úspěchů našim hráčům a hráčkám, ode mně speciélně Petuli s Radkem.
Reagovat
tommr
stav žebříčku WTA po odečtení všech bodů získaných letos na turnajích v Austrálii včetně AO (Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru):

1. Williams, S. 12570 (+7895)
2. Azarenka 5846 (+1171)
3. Sharapova 4991 (+316)
4. Radwanska, A. 4970 (+295)
---------------------------------------
5. Kvitová 4675
---------------------------------------
6. Errani 4430 (-245)
7. Li 4410 (-265)
8. Jankovic 4010 (-665)
9. Kerber 3605 (-1070)
10. Halep 3330 (-1345)
11. Wozniacki 3240 (-1435)
12. Vinci 3010 (1665)
13. Bartoli 2943 (-1732)
14. Lisicki 2895 (-1780)
15. Suarez Navarro 2575 (-2100)
16. Stosur 2575 (-2100)
17. Ivanovic 2570 (-2105)
18. Kirilenko 2325 (-2350)
19. Stephens 2175 (-2500)
20. Flipkens 2046 (-2629)
...

Petra měla velmi špatnej vstup do letošní sezóny což jí trochu paradoxně dává značnou výhodu do začátku tý příští. Po odečtení všech bodů získaných letos na turnajích v Austrálii včetně AO by se v žebříčku posunula na pátý místo s minimální ztrátou na třetí Sharapovovou a čtvrtou Radwanskou. Třetí místo po AO není tudíž pro Petru nereálný ...

Serena si bez problémů uhájí první místo a nejspíš si ještě výrazně upevní svůj náskok před druhou Azarenkovou, která v Austrálii obhajuje ze všech hráček nejvíc bodů ...

Velice špatnou výchozí pozici má Li Na, která taky obhajuje spoustu bodů a o třetí místo nejspíš příjde ...

Do první desítky by se na úkor Wozniacký měla posunout Halepová, která z letoška nic neobhajuje ...
Reagovat
PetaM
:O Díky za žebříček :) Vůbec jsem si neuvědomil, kolik bodů Na Li obhajuje ... Každopádně ji ale přeju, aby se v Top 5 udržela. Samozřejmě, aby se tam Petra taky dostala, což bohužel odstavuje z Top 5 Agu, které také fandím ... Ale vím, že Petra i Li jsou lepší ... I když, uvidíme, s jakou formou přijdou hráčky ... Nakonec to může být úplně jinak :D
Reagovat
smazaný uživatel
"Ale vím, že Petra i Li jsou lepší"

Tak to asi tezko, kdyz Aga se tak dlouho pred obema hrackama drzela :-) To ze vzdycky nehraje tak aktivni tenis jako Petra s LiNa jeste nedela Agu horsi hrackou. Navic Aga ma spoustu veci, ve kterych ji Petra s LiNou nesahaji ani po kotniky :-) A Aga se z top5 nikam stehovat nebude :-P
Reagovat
PetaM
Pokud se vrátí k tenisu z Ameriky, nemusí. Ale tenis z Istanbulu jí asi z Top 5 vyhodí. Ale tak o Agu ani strach nemám, těch prvních 6 míst je našlapaných :)
Reagovat
PetaM
Jo a jinak, na Agu v některých věcech nemá nikdo z WTA. Její obrana, její slajzy + kraťasy, její neuvěřitelná předvídavost ... To je to nejhezčí na její hře :) Kdyby trošičku přitvrdila, bylo by to ještě hezčí :D
Reagovat
smazaný uživatel
TM totalne odflakla, tam me pekne naprdla. Jedinej zapas, kterej zahrala aspon trochu dobre byl proti Serene. S Petrou byla neuveritelne pasivni a s Angie uz se ani nesnazila behat...
Reagovat
PetaM
Zápas s Angi byl určitě nejhorší ... (aspoň podle mě). Kdybych chtěl někoho někdy týrat, tak mu to nepustím, protože to by byl nejhorší způsob tyranie :D Mám teďkom takovou depku mimo sezónu, že si pouštím spoustu zápasů na youtube. A nejenom Petry, ale všech. To je hrůza, já už se dokonce díval i na Rusandy ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mám názor, že Aga nehraje tak tvrdě, ale když jsem ji viděla naživo, je to opravdu o něčem jiném, televize to tak zpomaluje. Takže s Voráčkovou to byly pěkný rány, samozřejmě nemá šlupky jako Serena, Mašena, ale že by hrála nějak "měkce" se říct nedá :) Ale jak už jsem psala, její pohyb, obrana, cit pro míč - klobouk dolů.
Reagovat
tommr
Aga sice nemá tak efektní hru jako Petra a Li Na, ale má konzistnější výsledky. Takže spíš než vypadnutí z top-5 od ní čekám další posun směrem nahoru ... :)
Reagovat
dadaft
Petře bych rozhodně přál zase jednou povedený vstup do sezóny, bylo by super, kdyby po australské části měla k dispozici elitní nasazování do turnajů, čili slabší soupeřky do úvodních kol.

jinak pohled na Serenin náskok po odečtení bodů je šokantní - v open éře se nám vykrystalizovala čtyři jména, čtyři královny tenisu - Steffi Graf, Chris Evert, Martina Navrátilová a Serena Williams.
(pak dlouho nic)
Reagovat
smazaný uživatel
Aga má sice konzistentnější výsledky než Petra, ale týká se to především slabších soupeřek. S aktuální top 10 má letošní bilanci 5:11 (bez Sereny 5:7). Aga na lepší hráčky zkrátka moc zahrát neumí a tím, že vypadla z elitní čtyřky, bude na ně narážet častěji a bude tedy mít návrat na vyšší pozice dost těžký, po změně bodování obzvlášť.

Pro srovnání Petra má bilanci s aktuální top 10 za letošek 9:6 (bez Sereny 9:4), Li 9:10 (bez Sereny 9:6).
Reagovat
LukasH
V tomhle souhlasím s Queshem. Aga je hodně konzistentní, málokdy vypadne se slabší hráčkou, velmi málokdy je to propadák. Ale na tvrdý hráčky top 10 bohužel nemá. S Petrou vyhrála jednou a to ta Petřina hra byla děs a hrůza. Tím fakt, nechci říct, že je Aga špatnou tenistkou. Ale ranařkám nestačí. Hraje s nima nejlíp na trávě, ale nestačí to.
Reagovat
LukasH
Ještě k Petře. Bylo by moc fajn, kdyby jí to teď šlo. Vstup do top 5 nebo top 4 volný a velká šance se tam dlouho udržet vzhledem tomu, že celej rok až do Asie nic moc neobhajuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis takove slabsi souperky se kteryma Petra dostava na prdel? A to, ze Aga ma takove skore je hlavne diky tomu, ze narozdil od OPetry se k nim aspon dokaze dostat a proto je to momentalne lepsi hracka nez Petra. At se ti to libi nebo ne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Milej zlatej, pokud si to sečteš, zjistíš, že Aga odehrála pouze o jeden jediný zápas s aktuální top 10 víc než Petra. Tvoje obhajoba Agy a útok na Petru se tedy poněkud minul účinkem. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to je mozna pravda ale kazdopadne Petra uz dlouhou dobu nehrala tak dulezity zapasy jako Aga... Maximalne SF TM a finalše Tokya. Tam konecne aspon nasla nejakou spetku svwho talentu, kterej bezesporu ma...
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale co píšeš je nesmysl a ty to víš. Ostatně už to, že jsou holky v žebříčku za sebou, mluví za všechno.
Reagovat
dadaft
spojení Sharapova - Connors a Bartoli - Jana Novotná byly perličky roku. ))

v článku mi trochu chybí zmínka o Jeleně Jankovič, která finálovou účastí na TM stvrdila poměrně nečekaný návrat mezi tenisovou elitu.
Reagovat
tommr
Jankovicová bude určitě zmíněná v závěrečný části hodnocení sezóny kdy dosáhla největších úspěchů (finále v Pekingu, semifinále na TM) ... :)
Reagovat
dadaft
jo, se Serenou vlastně prohrála v semi.
Reagovat
Mayo
Serena si hrá vlastnú ligu ... hľadá súpera podobne ako Manchester United
Reagovat
Sonja
ManUtd letos hledá hodně nízko ovšem...
Reagovat
smazaný uživatel
Serenko, umis uz skvele rikat ty "veticky"... :-)) no a nikoho fakt nemen, dobre vim, ze jsi "nepadla" - jen klopytla.. tygr ma proste sramy a nekdy se i vystavni bourak otre.. ;-) Jinak jsem v nadchazejici sezone zvedava na MaShu, preju uspech Na Li - protoze chytrym zenskym se jednoduse musi prat.. :-)) Zamilovana Petra je mi zatim nejasna, ale Marek je pojem, tomu bych verila... prijemne ocekavani... :-) Hopman bude vsak Johna se Sloane.. prece.... ;-)))
Reagovat
tommr
co se týče HC tak favorizuju spíš Kanadu s Raonicem a Bouchardovou a přát to budu samozřejmě Petře s Radkem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jsi prostě skvělá :) Jen doufám, že taky nebudeš měnit trenéra, je pěknej a navíc ti to pod jeho vedením svědčí :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist