WTA zveřejnila kalendář na první polovinu sezony 2021. Na Spartě se bude hrát až v červenci

5. 1. 2021, 22:19
Aktuality 9
Tenistky se dnes dozvěděly provizorní plán turnajů WTA pro první polovinu sezony 2021. Termín mění podnik Prague Open, v areálu pražské Sparty ve Stromovce by se mělo hrát až v půlce července místo na přelomu dubna a května.

"Turnaj Prague Open v areálu TK Sparta Praha pochopitelně bude i v letošním roce, a to v předpokládaném novém termínu od 12. do 18. července. Změna vzniká na základě naší žádosti u WTA. Cílem je vytvořit optimální podmínky pro start nejlepších českých tenistek," uvedl pro ČTK David Trunda, ředitel turnaje. Prague Open se koná s výjimkou letoška od roku 2015,

Vedení ženské tenisové organizace WTA Tour zveřejnilo provizorní kalendář do Wimbledonu. V londýnském All England Clubu by se mělo hrát od 28. června do 11. července. A právě po travnatém grandslamu by se měl pražský turnaj konat. Jeho přesný termín stejně jako akce v druhé půlce sezony zveřejní WTA později.

Prague Open je součástí okruhu WTA od roku 2015, kdy povýšilo ze seriálu ITF hraného zde od roku 2010. První vítězkou byla Karolína Plíšková, o rok později uspěla Lucie Šafářová a v roce 2018 kralovala Petra Kvitová. O sezonu dříve bojovala o titul Kristýna Plíšková a v roce 2019 další z Češek Karolína Muchová.

Letos se turnaj kvůli koronaviru na přelomu dubna a května nekonal. Na Spartě se ale turnaj WTA přeci jen hrál, v srpnu bylo do kalendáře narychlo zařazené Prague Open, které bez fanoušků vyhrála Simona Halepová z Rumunska.

Plán turnajů WTA 1. poloviny sezony 2021:
TURNAJ POVRCH OD
WTA 500 Abú Zabí hard 4. ledna
kvalifikace Australian Open (Dubai) hard 10. ledna

WTA 500 Melbourne I
WTA 500 Melbourne II

hard
hard
1. února
Australian Open hard 8. února
Australian Open 
WTA 250 Melbourne
hard
hard
15. února
WTA 500 Australia hard 22. února
WTA 500 Dauhá
WTA 250 Lyon
hard
hard / hala
1. března
WTA 1000 Dubaj
WTA 250 Guadalajara
hard
hard
8. března
WTA 500 Petrohrad
WTA 250 Monterrey
hard / hala
hard
15. března
WTA 1000 Miami hard 22. března
WTA 500 Charleston
WTA 250 Bogota
antuka
antuka
5. dubna
Billie Jean King Cup
WTA 250 Anning
-
hard
12. dubna
WTA 500 Stuttgart
WTA 250 Istanbul
antuka
antuka
19. dubna
WTA 1000 Madrid antuka 26. dubna
WTA 1000 Řím antuka 10. května
WTA 250 Štrasburk
WTA 250 Rabat
WTA 250 Kolín nad Rýnem
antuka
antuka
antuka
17 května
Roland Garros antuka 23. května
WTA 250 Nottingham
WTA 250 s'Hertogenbosch
tráva
tráva
7. června
WTA 500 Berlín
WTA 250 Birmingham
tráva
tráva
14. června
WTA 500 Eastbourne
WTA 250 Bad Homburg
tráva
tráva
21. června
Wimbledon tráva 28. června
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
misa
Reagovat
FulnekUltras
CNN už to za chvíli asi vypne ;-) smile
Reagovat
Fandina
První odstavec pod úvodníkem, jinak druhý je nějak nedokončený.
Reagovat
tommr
je tam jen místo tečky čárka ...
Reagovat
Fandina
To ani ne, protože se tam píše, že s výjimkou letoška se hrál od roku 2015. To je fakt, že se tak hrál do roku 2019 na přelomu dubna a května. Vloni se kvůli covidu nejřív zrušil a pak se hrál v polovině srpna a jak to bude a letos se má hrát v červenci. Takže ten odstavec je nějaký nedokončený.
Reagovat
Fandina
V posledním odstavci se také píše, že letos se hrál. Letos je ale rok 2021.
Reagovat
tommr
provizorní kalendář WTA vypadá na papíře docela slibně. smile Až na Indian Wells tam nic podstatnýho nechybí. Klíčový je ovšem to slovíčko "provizorní", protože Svědkové kovidovi ještě můžou napáchat hodně škody ... smile
Reagovat
Frick
Já nevim, co s tim. Ale jako podívej se - nemůžem nějaký 3 měsíce skoro nic (vyjma těch 3 dní, kdy se v prosinci otevřely restaurace) a prostě to stačí na to, aby byly přeplněný špitály, no.

A jako celou populaci 65+ nezavřeš, kámo. A ne, že to je hlavně o komoridibitách a ne tolik o věku. JE to hlavně o věku. Bohužel.

Uvidíme, co to očkování, no....
Reagovat
Grape
Celkem souhlas, lidi co si myslí, že by se v klidu mohlo vše otevřít, jsou úplně mimo realitu.
Já bych i přivítal, kdybychom tady místo všech těch zákazů a příkazů měli spíš doporučení, ale bohužel, jsme v Česku smile
Nicméně zrovna sport je odvětví, jež by se mělo všemožně podporovat (imunita) a profesionální sport už loni celkem prokázal, že ve většině případů dovede na akcích zajistit bezpečné podmínky.
A k tomu věku - není to primárně o věku, ale spíš o celkovém zdravotním stavu, nicméně obvykle to s věkem dost úzce souvisí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist