Zlato je víc než grandslamy. Je to další krásný střípek do skvělé letní mozaiky, řekl trenér Krejčíkové Kartus

2. 8. 2021, 05:30
Aktuality 20
Za největší deblové vítězství v kariéře označil trenér Barbory Krejčíkové Aleš Kartus její olympijský triumf s Kateřinou Siniakovou v Tokiu. Podle něj je to další krásný střípek do skvělé mozaiky letošní úspěšně sezony pětadvacetileté rodačky z Brna.
Profily hráčů
Aleš Kartus

"Deblové zlato z Tokia je ve čtyřhře úplně to nejcennější a převyšuje všechna grandslamová vítězství," řekl v rozhovoru s ČTK Kartus, který včerejší triumf staví nad šest grandslamových vítězství v deblu a mixu. "Netroufnu si to srovnávat s výhrou ve dvouhře na Roland Garros, to stojí možná o kousek výš, ale každopádně je to další nádherný střípek z tohoto léta," dodal.

Kartus sledoval dnešní finále na dovolené v Chorvatsku, na terase s celou rodinou měl oči přilepené na tabletu. "Jiná možnost tady nebyla, ale jsem rád i za ni. Nic nám neuteklo. Máme před sebou krásný den a určitě si otevřeme lahvinku dobrého vína," řekl.

Z jihu Evropy během her pravidelně volal přes internet do Tokia. "S Bárou jsem mluvil denně, řešili jsme hlavně taktické věci, ale vždy jen před dvouhrou," uvedl Kartus, jehož svěřenkyně prohrála v osmifinále se Švýcarskou Belindou Bencicovou, pozdější vítězkou a finálovou soupeřkou v deblu.

"Debl si Bára s Kateřinou a trenérem Pálou řídili sami, beze mě," řekl kouč. Pro fedcupového kapitána měl Kartus jen slova chvály. "Petr Pála zvolil výtečnou taktiku, která holkám přinesla zlato," prozradil něco z mnoha předchozích rozhovorů, které spolu na dálku vedli. "Byl to servis na téčko do středu, Golubicové do bekhendu a Bencicové do forhendu, vše trochu i na tělo."

Během turnaje Kartus ani jednou nezapochyboval o tom, že české tenistky budou nakonec stát na nejvyšším stupni. "Vždyť jsou to světové jedničky, hrozně moc toho spolu odehrály," uvedl. Nejhůř mu bylo při souboji s australským párem Ashleigh Bartyová, Storm Sandersová. "Přece jenom Bartyová je světová jednička v singlu, trochu obavy tam byly," dodal Kartus.

Krejčíková má za sebou extrémně náročné léto s dvěma grandslamy a olympiádou, ale na delší odpočinek čas mít nebude. "Holky by měly přiletět domů a my se pak za pár dní sbalíme a vydáme se do Ameriky na betonovou část sezony. Pak nás snad čeká Turnaj mistryň, pokud ho někdo v této době vůbec uspořádá. A bude konec sezony," řekl Kartus.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
tommr
Kartus má pravdu. V deblu je výhra na OH cennější než výhra na GS. V singlu je to naopak ...
Reagovat
freeteepek
Myslím, že trochu přehání. Na olympiádě kvůli omezením hrají nesehrane páry, jako Bencic/Golubic. V tom měly naše holky výhodu. Takže i když čtyřhru hraje nějaká dobrá singlistka jako Bárty, prohraje s papírově slabší, ale sehranou dvojicí.
Reagovat
PetaM
No můžou si za to samy, že nejsou sehrané. ;)
Reagovat
sojka1
on ale nehodnoti uroven, ale mluvi o sportovnim vyznamu a jak uz vypichuje tommr, zlato z OH bude vzdycky vic nez debl na GS, ktery kazdy vnima jen jako vedlejsak, doplnek "hlavniho programu"... specialiste at prominou, neni vsak o cem... :-)
Reagovat
Mony
Tenis na olympiáde má větší dosah, protože ji prožívají u ti, které tenis nijak nezajímá. Já třeba Krpalka vidím jen na OH, sebevetsi jeho turnaje mě nezajimaji. U samotných tenistů, podobně jako fotbalistů,basketaku či golfistu a všech jejích fandů, je to vnímání trochu pokriveno penězy, které se tam toci, ale za to oni nemohou
Reagovat
turista
Úplně se zbláznil. Titul z RG v singlu je daleko víc než vyhrát Olympiádu v tenise.
Reagovat
Frantz
Mluví o deblu, se singlem si to srovnávat netroufá, neumíš číst?
Reagovat
Pe3k
Na seznamu zrovna píšou, že je OH až 5. nejdůležitější turnaj pro tenisty. Panujou na to rozlišné názory, ale podle mě je pro samotného tenistu důležitější turnaj mistrů než OH. OH je zas důležitější z pohledu fanouška smile smile ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Turnaj mistrů se s OH srovnávat vůbec nedá.
TM hrají ti nejlepší z aktuální sezony
OH hrají za své země a podle kvalifikace.
Systém se na obou turnajích také liší.
Vítěz OH je jednou za 4-5letsmile
Každý z turnajů má jinou exkluzivitu a medaile tak podle mě budou podobně cenné a někteří hráči se myslím přikloní k té a jiní zas k oné.
Reagovat
Pe3k
Nemusel jsi vypisovat známá fakta.
Nechce je srovnávat.
Jen jsem reagoval na článek na seznamu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Dobry-den
Tak určitěěě... smile

Podle mě tenis nepatří na OH. Ale když už máme to zlato, tak si nestěžuju. smile
Reagovat
milik254
?Vždyť jsou to světové jedničky?

Nejsou
Reagovat
tommr
v deblovým žebříčku je sice první Mertensová, ale ta k sobě nemá stabilní partnerku. Jako deblovej pár jsou momentálně KrejSi jasně nejlepší na světě ...
Reagovat
gocii
Prej mozna o kousek vys. Se asi zblaznil ne. Zlato je krasny, ale pro tenisty je vrchol dvouhra a gs.
Reagovat
soloo
jo stratil zdravy usudek , ale to si vsimam vo sporte ze ak sa vyhra hocjaka zabuchnuta trofej tak ti co ju vyhrali to povazuji za nejvic co muzu vyhrat a ostatne su min dulezite
Reagovat
George_Renel
Však on hovoří o deblu.
Reagovat
sojka1
je to tak, dalsi velbloud z komara tady... ale jestli opravdu rekl v souvislosti s RG to slovicko "mozna", tak diplomacii mohl projevit daleko rafinovaneji a vubec debl se singlem nesrovnavat .. :-)
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
Fransoas
Porovnání čtyřhry mezi grandslamovými turnaji a OH je naprosto přesné.Otázka dvouhry je v danou chvíli jasná - zde převažují tituly z GS.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist