Zverev se do Montpellier vrátil výhrou nad McDonaldem. Jiní bývalí šampioni Goffin a Monfils vypadli

3. 2. 2022, 21:01
Aktuality 11
ATP MONTPELLIER - Šampion z roku 2017 Alexander Zverev vstoupil do halového turnaje ATP 250 v Montpellier dvousetovou výhrou nad Američanem Mackenziem McDonaldem. Ve čtvrtfinále se nejvýše nasazený Němec střetne s domácím Adrianem Mannarinem, který vyřadil obhájce titulu Davida Goffina.
Alexander Zverev (© AFP)

Alexander Zverev byl jedním z hlavních favoritů letošního Australian Open, vypadl však nečekaně už v osmifinále s Kanaďanem Denisem Shapovalovem. Spravit chuť si chce tento týden na halovém turnaji ATP 250 v Montpellier, kde svůj poslední start před pěti lety proměnil v titul.

A začal očekávanou výhrou, i když bez problémů se nerodila. 24letý Němec, jediný hráč Top 15 v pavouku, si poradil 6-2 7-6 s Mackenziem McDonaldem. S Američan vyhrál i druhý vzájemný duel.

"Chci na tomto turnaji uspět. Vracím se sem moc rád. Po Australian Open jsem chtěl hrát nějaké turnaje před Acapulcem, Indian Wells a Miami a Montpellier mi do programu perfektně zapadlo," řekl Zverev po vítězném vstupu do soutěže.

Zverev měl zápas dlouho pod kontrolou. Hlídal si své servisy a vedl 6-2 a 4-2. Jenže v následných dvou gamech uhrál jen dva míčky a dovolil soupeři vývoj otočit. Druhý set rozhodl až tie-break, v němž favorizovaný Němec otočil vývoj z 2-4 na 7-5.

"On začal chodit agresivně do svých úderů a byl jsem moc rád, že jsem to ukončil ve dvou setech. Ve druhém setu jsem tam nechal spoustu šancí, ale nakonec jsem vyhrál a to je nejdůležitější," komentoval vítěz loňské olympiády či Turnaje mistrů.



Ve čtvrtfinále bude světová trojka Zverev čelit domácímu osmifinalistovi Australian Open Adrianu Mannarinovi, s nímž vede ve vzájemné bilanci vysoko 6-0

"Pokaždé, když jsme spolu hráli tak to byly dlouhé a fyzicky náročné zápasy. V Austrálii hrál velmi dobře a dobře hraje i tady. Na zápas se těším a myslím, že to nebude vůbec snadné," očekává Zverev.

33letý Francouz Mannarino ve druhém kole přehrál 6-4 6-2 osmého nasazeného Belgičana Davida Goffina, kterého na tvrdém povrchu porazil poprvé až na šestý pokus. Bývalý sedmý hráč světa Goffin tak neobhájí titul z loňska, který byl jeho dosud posledním a celkově pátým na okruhu ATP. 

Monfilse vyřadil Mikael Ymer
Skvělou formu z Austrálie, kde slavil triumf v Adelaide a došel do čtvrtfinále Australian Open, neprodá šampion z let 2010, 2014 a 2020 Gaël Monfils. Letos třetí nasazený Francouz nečekaně nezvládl hned svůj úvodní duel, v němž utrpěl debakl 1-6 2-6 s Mikaelem Ymerem. Švédský tenista vyhrál i druhý vzájemný duel, loni překvapivě uspěl i na Roland Garros.

23letý Ymer tak napodobil svého o dva roky staršího bratra Eliase, který dnes v indickém Púne zaskočil světovou patnáctku Aslana Karaceva a připsal si nejcennější skalp. Mikael Ymer zaznamenal teprve druhý skalp hráče Top 20, ten první byl rovněž proti Monfilsovi.

O své druhé semifinále na okruhu ATP si 83. hráč světa Ymer zahraje s dalším trojnásobným šampionem Richardem Gasquetem, jenž proměnil už devátý z deseti startů na Open Sud de France minimálně ve čtvrtfinále. Dnes ve druhém kole 35letý Francouz porazil 7-5 6-4 Korejce Soon Woo Kwona, oplatil mu porážku z Antverp 2019 a poprvé od loňského srpna vyhrál na turnaji ATP dva zápasy po sobě.

Damir Džumhur porazil 6-1 5-7 6-2 čtvrtého nasazeného Gruzínce Nikoloze Basilašviliho a navázal na svou první výhru na okruhu ATP od loňského léta. O první semifinále od července 2018 si zahraje se Srbem Filipem Krajinovičem.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 490.990 eur
čtvrteční výsledky (03. 02. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Zverev (1-Něm.) - McDonald (USA) 6-2 7-6(5)
M. Ymer (Švéd.) - Monfils (3-Fr.) 6-1 6-2
Džumhur (Bos.) - Basilašvili (4-Gruz.) 6-1 5-7 6-2
Mannarino (Fr.) - Goffin (8-Belg.) 6-4 6-2
Gasquet (Fr.) - Soon Woo Kwon (Korea) 7-5 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
O'Mara/Reese (Brit./USA) - Jebavý/Molčan (ČR/SR) 6-1 4-6 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Rafaeoli25
Že by si Saša chtěl napravit reputaci? No to koukám smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Bublik porazil Princeznu, takze dnes je vse v cajku :D
Reagovat
Rafaeoli25
Jak vidíte dnes Zvereva s Mannem? Já čuju další Sašův možný průšvih.
Reagovat
Vlk-v-trave
Zalezi v jakem tricku Adrian nastoupi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisový hráč popsal, jak to bylo ve skutečnosti na Australia Open(ac24)
Reagovat
sojka1
nechce se mi verit, ze by se proruska propaganda venovala nejak objevneji zapasu Sasi s Denisem na AO? :-))
Reagovat
paddy
zpravodajský web přinášející informace z českého i zahraničního prostředí. Sám se tituluje jako nezávislý, Ministerstvem vnitra je však považován za "alternativní" a je jím dlouhodobě sledován jako dezinformační a šířící proruskou propagandu.

Podle think-tanku Evropské hodnoty je server AC24.cz častým šiřitelem nepravdivých zpráv, které buď překrucují, nebo špatně překládají zahraniční zdroje. Think-tank uvádí konkrétní příklady, na nichž demonstruje, k jakým manipulacím v článcích na webu dochází, a upozorňuje na jeho konspirační povahu.

https://cs.wikipedia.org/wiki/AC24.cz

smile
Reagovat
vojta91
Ten rusak umí jen na dva sety
Reagovat
Fandina
Saša dobré, v prvním setu dominoval, ale druhý byl vyrovnaný. Sice v něm McDonald na začátku přišel o podání, ale pak i Šáša a nakonec vyhrál až v TB.

Montpellier dávají na Nova Sport a Sport1 dává Cordobu. Tak je na co se dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
díky za Cordobu.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Los mu nepřál, klidně by s výborně hrajícím Mannarinem mohl rupnout a to by tedy bylo pokračování vstupu do sezóny jako..smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist