Djokovič prolétl bez ztráty setu už do osmifinále, Murray znovu ztratil set

30. 8. 2014, 20:40
Aktuality 0
US OPEN MUŽI - Vedoucí muž žebříčku ATP Novak Djokovič si ve třetím kole US Open poradil s domácím Samem Querreym, kterého porazil hladce 6-3 6-2 6-2 a bez ztráty setu tak postoupil už do osmifinále. V něm je po čtyřsetové výhře nad Rusem Kuzněcovem i Andy Murray. Do čtvrtého kola postoupili už i pátý nasazený Milos Raonic a Japonec Nišikori.
Novak Djokovič

Novak Djokovič postoupil poosmé v řadě do osmifinále US Open. Nejvýše nasazený hráč a vítěz turnaje z roku 2011 dnes ve třetím kole poosmé v kariéře porazil domácího Američana Sama Querreyho, kterého přehrál hladce 6-3 6-2 6-2.

Srb v utkání, jenž trvalo hodinu a 27 minut hry, získal celkem 66% bodů po prvním podání a využil sedm ze dvanácti brejkbolů, zatímco sám si podání prohrál jen dvakrát.

"Cítím se tu skvěle, protože právě na tomhle kurtu jsem odehrál několik životních zápasů. Hrál jsem tu už hodněkrát finále, jednou jsme tu vyhrál, takže mám na tohle místo krásné vzpomínky," řekl po postupu do osmifinále Srb, jenž v New Yorku triumfoval v roce 2011. V letech 2007, 2010, 2012 a 2013 pak skončil jako poražený finalista.

"Je vidět, že moje hra vrcholí tam, kde vrcholit má. Cítím se parádně, věřím se a věřím své hře. Na grandslamech chci hrát svůj nejlepší tenis. Přípravné turnaje se mi třeba nevydařily, ale tady je to o něčem jiném," komentoval Djokovič, který na turnajích v Torontu a v Cincinnati vypadl již v osmifinále.

O postup do čtvrtfinále si světová jednička zahraje buď s dalším Američanem Johnem Isnerem, nebo s Němcem Philippem Kohlschreiberem.

Osmifinále si v New Yorku zahraje také vítěz z roku 2012 Andy Murray, jenž dnes ve čtyřech setech porazil Andreje Kuzněcova z Ruska 6-1 7-5 4-6 6-2.

Do čtvrtého kola postoupili v New Yorku také pátý nasazený Milos Raonic a turnajová desítka Kei Nišikori, které nyní čeká vzájemný duel o postup do čtvrtfinále. Raonic zdolal ve třetím kole Victora Estrellu ve třech tie-breacích a do čtvrtého kola postoupil už potřetí v řadě. Osmifinále je však jeho maximem.

"Bylo to těžké," řekl po utkání s Estrellou Kanaďan. "Soupeř předvedl velmi dobrý výkon. Řekl bych, že celkově to byl skvělý zápas plný pěkných výměn a výborné atmosféry. Byla tam někdy fakt legrace. Jsem rád, že jsem dobře zvládnul důležité momenty. Přijde mi, že se zlepšuju a více si věřím. Doufám, že v dalším zápase budu zase o kus lepší než dnes."

"Byl to úžasný zápas. Sice jsem prohrál, ale jsem fakt spokojený se svým výkonem, hrál jsem skvěle, ale soupeř ještě o něco lépe. Bylo to všechno velmi těsné, jen Milos (Raonic) zvládnul dobře koncovky, ve kterých se rozhodovalo. Nejsem moc smutný, mám za sebou dobrý týden, třetí kolo je pro mě úspěch," komentoval utkání poražení Estralla, jemuž momentálně patří v žebříčku ATP 80. příčka.

Japonec Nišikori ve třetím kole porazil Argentince Leonarda Mayera 6-4 6-2 6-3 a do osmifinále postoupil bez ztráty setu. Na vzájemný zápas s Raonicem se Nišikori těší. "Těším se na utkání s ním, věřím, že to bude dobrý zápas," řekl Japonec, který ve vzájemné bilanci s Kanaďanem vede 2-1. "Letos jsme spolu hráli už dvakrát, jednou jsem vyhrál já, ale ve Wimbledonu vyhrál naposledy on. Doufám, že mi nedá tolik es jako tam. Budu se soustředit na sebe a na svou hru a pokusím se udělat maximum, abych vyhrál."

Čtvrtý hráč světa Stan Wawrinka postoupil do čtvrtého kola US Open bez boje, neboť Slovinec Blaz Kavčič z turnaje ještě před začátkem utkání třetího kola odstoupil. Vítěze Australian Open v osmifinále vyzve 16. nasazený Tommy Robredo, jenž si poradil s Australanem Nickem Kyrgiosem.

Devatenáctiletý Kyrgios začal zápas 3. kola US Open proti Robredovi ziskem úvodních pěti gamů a vedl 6-3 a 2-0, vedení ale neudržel, v závěru třetí sady nevyužil své šance, postupně mu docházely síly a v posledním utkání dne na kurtu Arthura Ashe prohrál 6-3 3-6 6-7 3-6. Rozhodly nevynucené chyby, Australan jich spáchal 47, zatímco Španěl jen 15.

John Isner na US Open skončil třetí rok po sobě ve 3. kole a znovu prohrál s Němcem Philippem Kohlschreiberem. Letos domácí tenista sice ani jednou nepřišel o podání, přesto prohrál 6-7 6-4 6-7 6-7.

- GRANDSLAM US OPEN 2014 -
(USA / New York, tv. povrch, 18.102.000 dolarů)
sobotní výsledky mužů (30. 08. 2014)
• Dvouhra - 3. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Querrey (USA) 6:3, 6:2, 6:2
Raonic (5-Kan.) - Estrella (Dom. rep.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), 7:6 (7:3)
Nišikori (10-Jap.) - Mayer (23-Arg.) 6:4, 6:2, 6:3
Murray (8-Brit.) - Kuzněcov (Rus) 6:1, 7:5, 4:6, 6:2
Wawrinka (3-Švýc.) - Kavčič (Slovin.) bez boje
Robredo (16-Špa.) - Kyrgios (Aus.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:3)

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist