Djokovič se cítí skvěle. V exhibičním zápase nedal šanci Thiemovi

10. 1. 2018, 07:27
Aktuality 18
Novak Djokovič odehrál první zápas od loňského Wimbledonu a střihl si premiéru pod dohledem nového člena týmu Radka Štěpánka. Srb, kterého ještě před týdnem trápil pravý loket, kvůli němuž půl roku nehrál, na exhibici v melbournském Kooyong Stadium jasně přehrál světovou pětku Dominica Thiema. Podle svých slov se cítí skvěle a těší se na oblíbené Australian Open, kde v minulosti již šestkrát triumfoval.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič odehrál poslední soutěžní zápas loni ve Wimbledonu, kde skrečoval čtvrtfinálové utkání s Tomášem Berdychem. Kvůli bolestem v pravém loktu následně oznámil předčasný konec loňské sezony.

Na kurty se vrátil až dnes na exhibici v melbournském Kooyong Stadium, kde suverénně porazil 6-1 6-4 světovou pětku Dominica Thiema. Dvanáctinásobný grandslamový šampion sice nastoupil s ochranným rukávem na pravé ruce, nicméně servírovat mohl bez obtíží a po půlroční pauze se představil ve velmi dobré formě.

"Cítím se skvěle. Návratu na kurty jsem se nemohl dočkat," nechal se slyšet po vítězném comebacku. "Měl jsem velmi kvalitního soupeře. Mohl jsem si tak ověřit, jak na tom jsem a zda se veškerá práce, kterou jsme za ten půlrok udělali, vyplatila. Šlo to dost dobře."

Bývalý první hráč světa měl letošní sezonu původně zahájit už na konci prosince na exhibici v Abú Dhabi. Kvůli přetrvávajícím potížím s pravým loktem se však musel pořadatelům omluvit a nemohl přijet ani do katarského Dauhá, kde měl obhajovat loňský triumf.

"Poté, co jsem se odhlásil z Dauhá, jsem měl obavy," přiznal třicetiletý rodák z Bělehradu. "Nevěděl jsem, co bude. Hodně jsem nad vším přemýšlel a podstoupil jsem ještě další léčbu," svěřil se.

Šance šestinásobného šampiona na start na Australian Open se ale po dnešní výhře rapidně zvýšily. "Naštěstí jsem zpět na kurtech a doufám, že v příštích čtyřech, pěti dnech půjde vše dobře a budu připravený na Australian Open," řekl momentálně až 14. hráč světa.

Před startem úvodního grandslamu sezony ho ovšem čeká spousta práce. "Jsem moc šťastný, jak se mi dnes dařilo, ale nechci nic podcenit. Nebudu říkat, že jsem stoprocentně zpět. Ideální by samozřejmě bylo, pokud bych před Melbourne odehrál alespoň jeden turnaj. Beru, co je. Jeden nebo dva zápasy tady by byly určitě dobrou přípravou," naznačil Djokovič. který si večer zahrál ještě exhibici Tie Break Tens. V utkání na deset vítězných míčů ale podlehl bývalému profesionálnímu hráči Lleytonu Hewittovi.

"Mám strašnou radost, že zase hraju. Tenis miluju. Hrozně mi chyběl. Bylo to pro mě velmi těžké období. Zranění je největším nepřítelem sportovce. Můžete se jedině snažit se co nejrychleji uzdravit," uvedl Djokovič.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

18
Přidat komentář
Kozoroh
Je pěkné, že Djoker zápas obstojně odehrál a smázl světovou pětku. Na plnohodnotný návrat si však počkejme do AO, kde bude nalosován do sekce Nadala, Federera, Dimitrova, nebo Zvereva. Snad No1e chytne nejlehčí variantu z těch čtyř. AO je ideální příležitostí pro návrat na profi-okruh, v Melbourne slavil 6 titulů a zanedlouho uplyne již 10 let od prvního GS triumfu Serbinátora. Takže vzhůru do Melbourne, Serbinátore!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ja dufam, ze k Zverevovi a oplati mu tu potupu z Rima.
Reagovat
dako
podľa toho, čo som videl v highlights, tak Thiem hral strašne, samá UE. Nole v podstate len vracal loptičky. Všetko ukáže prvý zápas na AO...
Reagovat
janek_da
Konečně dobrá zpráva pro J1rku.
Reagovat
Krisboy
J1rka ví samozřejmě ze zákulisí více a dříve než my, takže začal zase hrát a jen tak cvičně si střihnul pár vítěznejch zápasů.
Reagovat
a.magerova
Tak tak... ten Štěpec TAM nešel náhodou.... ;-)
Reagovat
Krisboy
Přesně tak. I proto J1rka začal trénovat, Radek v No14eho týmu ho lehce znervóznil :)
Reagovat
a.magerova
To vše jsou mimikry... Radek ve skutečnosti dělá pro J1rku, ale PŠŠŠT, ať Nole nezavětří... ;-)
Reagovat
kolapse
IDEMOOOOOOO DJOKOOOOOOO
Reagovat
turista
Idemo Novak!
Reagovat
Torn
Pan Berdych zatajuje formu a šetří si jí na exhibice, syčák! :D
Reagovat
Franky
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
woody
No ruku na konci vyklepaval,zmenil styl servisu-nizky nadhoz a tu ruku tam tak divne krouti...
Nevim 100 % to urcite neni,zalezi jak bude zvladat 3-setove zapasy...
Reagovat
Pe3k
Oh shit!
Reagovat
Franky
Klidek :) bratsky si to s Rogerom rozdeli za to ze ho Rog zaskocil v sezone 2017 :) Ao - Roger RG - Novak W - Roger US - Novak :)
Reagovat
Pe3k
To by bylo gr8. Krom W bych nejraději pro RF US, tam ma smůlu už snad desetiletí...i 1 gs v této sezoně by byl sen.
Reagovat
Franky
to je pravda 1x US 1x W, RG by bral Novak a AO nejaky mladik :)
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tu!!..

Djokovic to tam vyhrá celé. Predpokladám, ze v sezóne 2018 nestratí ani set. A predpokladam, ze nie som jediny, ze Mayko?..:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist