Loučící se Safin porazil v rodné Moskvě Davyděnka

21. 10. 2009, 22:54
Aktuality 10
ATP MOSKVA - Asi už jen na třech tunrajích uvidíme Marata Safina. Ruský tenista po letošní sezoně plánuje ukončit kariéru, dnes však v rodné Moskvě porazil obhájce titulu Davyděnka a na sklonku kariéry si připsal cenný skalp světové sedmičky.
Marat Safin

Marat Safin ve svých 29 letech zdaleka nepředvádí své maximum. Celý rok mluví o konci kariéry a podle toho vypadají i výsledky: jeho letošním maximem jsou pouze dvě čtvrtfinálové účasti.

Na Kremlin Cupu v rodné Moskvě ale rozhodně nechce zklamat. Dvojnásobný finalista však hned v prvním kole narazil na trojnásobného šampiona Nikolaje Davyděnka. Se svým krajanem prohrál ve finále před čtyřmi lety, loni ho však během cesty do druhého finále vyřadil.

Davyděnko se do Ruska vrátil ze Šanghaje, kde v neděli získal první letošní titul z turnaje Masters a výrazně si polepšil v boji o Turnaj mistrů. V Moskvě se hraje o čtyřnásobně menší bodové ohodnocení a na motivaci světové sedmičky se to odrazilo. Tenista, který minulý týden v Číně porazil Djokoviče i Nadala, sice vyhrál nad Safinem první set. v dalších se však více dařilo bývalé světové jedničce.

Safin vyhrál 4-6 6-4 6-2 a vyrovnal stav vzájemné bilance na 4-4. O čtvrtfinále se utká s dalším Rusem Jevgenijem Koroljovem, který dnes vyřadil obhájce titulu Igora Kunicyna rovněž z Ruska.

"Zápasy s Nikolajem ze mě vždy dostanou více než jiné souboje. Dnes jsem mohl hrát agresivně, snažil jsem se útočit po jeho druhém servisu a ona pak znervózněl a chyboval," všiml si Safin. "Navzájem se respektujeme, on toho během kariéry už hodně dokázal," dodal Safin, který plánuje startovat ještě za týden v Petrohradu a nakonec v Paříži.

"Neměl jsem moc času si po příletu ze Šanghaje odpočinout," lamentoval Davyděnko. "Ve druhém setu jsem začl být trochu unavený."

Nárust formy v závěru sezony zaznamenává Michail Južnyj. Na dobré výsledky navazuje i v Moskvě, kde dnes smetl italského antukáře Staraceho 6-1 6-1 a postoupil už do čtvrtfinále. V něm ho čeká Santorův přemožitel Stachovský.

- ATP 250 MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.000.000 dolarů) -
středeční výsledky (21. 10. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Safin (Rus.) - Davyděnko (1-Rus.) 4-6 6-4 6-2
Marčenko (Ukr.) - Istomin (Uzb.) 1-6 6-4 4-1 skreč I.
Koroljov - Kunicyn (oba Rus.) 7-6(6) 6-3
Dvouhra - 2. kolo:
Južnyj (3-Rus.) - Starace (It.) 6-1 6-1
Cuevas (5-Urug.) - Gabašvili (Rus.) 3-6 6-1 6-4
Stachovskij (Ukr.) - Santoro (7-Fr.) 7-5 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Cuevas/Granollers (Urug./Šp.) - Friedl/Levinský (ČR) 6-3 3-6 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
a.magerova
Mi to vcelku bylo jasné, že to takhle dopadne, Davyděnko musí nabrat síly na Paříž a Londýn :-))
Safinovi přeju vítězství v Moskvě.
Reagovat
letityfanousek
"Mašinka nikolka" mu to nechala, Korolev možná bude kousat, zastavit by ho mohl v SF Janko a nebo ve finále Míša. Jinak mně osobně tenhle náladový tenista nebude chybět, nejvíc si ho budu pamatovat jako lamače raket.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to asi letitý fanoušek moc nejsi, když si budeš pamatovat vítěze dvou grandslamů a geniálního hráče jako lamače raket
Reagovat
smazaný uživatel
Se ti přiznám Tomas, že mi taky moc chybět nebude. Zářil na můj vkus příliš krátce, ale pořád lepší než nic ;).
Reagovat
smazaný uživatel
No krátké táření si představuju jinak, vydržel na okruhu a nepřijít zranění v roce 2005 nebo 2006, kdy opět nabíral formu, mohl být někde jinde, ale to je jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
On mu to ten kolja asi pustil, ale aspoň, že tak, Marat se musí rozloučit se ctí.
Reagovat
smazaný uživatel
potom, co tvrdu Davydenko, ze zacal byt unaveny, je pravdepodobne, protoze jsem jeste neslysel, ze by po prvnim zapase ve druhem setu byl unaveny.
Reagovat
dabelsobul
Davydenko hral v minulych tydnech dost zapasu, cesta z Asie a ztrata motivace - v boji o Turnaj mistru by si nepolepsil, i kdyby v Moskve triumfoval...
Reagovat
smazaný uživatel
suhlasim. Ak by to bol umysel, tak organizatori vyberu Safinovi lahsieho supera a urobili nasadenie tak, aby sa ti dvaja stretli az vo finale. Je tam predsa spustu Rusov.
Reagovat
smazaný uživatel
Blábol týdne, gratuluju. Jak se asi dá zmanipulovat nasazení, když se nasazuje podle postavení na žebříčku? Jak se dá vybrat Safinovi lehčí soupeř, když umístění do pavouka se losuje?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist