Strýcová v Aucklandu nadělovala "kanára". Poté však přišel výprask a konec semifinálovým nadějím

6. 1. 2018, 01:22
Aktuality 12
WTA AUCKLAND - Barbora Strýcová končí i přes skvělý dnešní start na turnaji WTA International v Aucklandu stejně jako loni ve čtvrtfinále a své maximum v novozélandské metropoli nevyrovná. Česká tenistka v duelu přerušovaném deštěm podlehla Su-Wei Hsieh, přestože jí v prvním setu nadělila "kanára". Tchajwance se po obratu podařilo s Češkou přerušit sérii tří porážek a srovnat vzájemnou bilanci. Do finále pak postoupili Dánka Caroline Wozniacká a Němka Julia Görgesová.
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová měla po třísetových výhrách nad Italkou Erraniovou a Švédkou Larssonovou ve čtvrtek nastoupit ke čtvrtfinálovému utkání na turnaji WTA v Aucklandu. K němu se však kvůli počasí dostala až v sobotu.

I přes skvělý začátek se ale do semifinále neprobojovala. Se Su-Wei Hsieh prohrála v zápase několikrát přerušeném deštěm 6-0 2-6 2-6 a stejně jako loni skončila ve čtvrtfinále, jednu výhru za svým aucklandským maximem. Tchajwanka tak s českou tenistkou přerušila sérii tří porážek a srovnala vzájemnou bilanci na 3-3.

Strýcová přitom do zápasu vstoupila fantasticky. Aktivní hrou si pravidelně chodila pro fiftýny, navíc Hsieh jí často zbytečnými chybami pomáhala. Jednatřicetiletá Češka v úvodním dějství netrefila jen jeden z patnácti prvních servisů, Tchajwanku nepustila k jedinému brejkbolu a za pouhých 21 minut jí nadělila "kanára".

Hsieh ukončila šňůru Strýcové hned v prvním gamu druhé sady a začala se zlepšovat. Tchajwanku nerozhodila ani maratonská druhá hra, v níž nevyužila čtyři brejkboly a která trvala skoro tak dlouho jako celý úvodní set. Strýcová poté měla dva brejkboly, ale ani jednu šanci nevyužila a obraz utkání se absolutně otočil.

Hsieh zpřesnila hru a české tenistce nedala sebemenší šanci. Rodačka z Plzně na kurtu působila naprosto bezradně a v dalším průběhu zápasu se zmohla proti fantasticky hrající soupeřce na pouhé tři gamy.

Do semifinále na okruhu WTA se Su-Wei Hsieh dostala po téměř dvou letech a kvůli zpoždění programu si v něm zahrála ještě dnes. V boji o finále už ale nestačila na z konce minulé sezony rozjetou Julii Görgesovou. Němka, která ve čtvrtfinále přehrála dvakrát 6-4 Polonu Hercogovou ze Slovinska, vyhrála 6-1 6-4 a svou neporazitelnost prodloužila na 13 zápasů.

Sachia Vickeryová odehrála v Aucklandu životní turnaj. Americká kvalifikantka v hlavní soutěži bez ztráty setu vyřadila obhájkyni titulu krajanku Davisovou, Cepedeovou z Paraguaye a dnes oslavila své největší vítězství v kariéře, když po setech 6-2 6-2 vyřadila 28. hráčku světa Agnieszku Radwaňskou.

Vickeryová se ve svém premiérovém semifinále na okruhu WTA utkala s nasazenou jedničkou Caroline Wozniackou, další favoritku už ale nepřekvapila. Dánka, která se ve čtvrtfinálovém zápase nečekaně nadřela na třísetovou výhru proti talentované Američance Sofii Keninové, vyhrála dvakrát 6-4.

Ve finále, které se letos kvůli časovému skluzu zaviněného deštěm odehraje netradičně až v neděli,  se tak utkají finalistka z roku 2015 Wozniacká a poražená finalistka ze sezony 2016 Görgesová. Půjde o jejich již 10. vzájemný duel, přičemž o jednu výhru více zaznamenala Görgesová. Ta vyhrála i poslední souboj právě loni v Aucklandu.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 226.750 dolarů
sobotní výsledky (6. 1. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Strýcová (3-ČR) 0-6 6-2 6-2
Wozniacká (1-Dán.) - Keninová (USA) 4-6 6-2 6-4
Görgesová (2-Něm.) - Hercogová (Slovin.) 6-4 6-4
Vickeryová (USA) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6-2 6-2
• Dvouhra - semifinále •
Wozniacká - Vickeryová 6-4 6-4
Görgesová - Su-Wei Hsieh 6-1 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
slacker
to je ta karma za ten Fed Cup na Havaji, ze Baro?
Reagovat
Pavol
Aj napriek prehre je vidno progres v tvojom tenise. Držím palce do budúcna.
Reagovat
aligo
Prší? Že se odsunulo o hodinu? :(
Reagovat
Frick
Zase špatný. :-( Tohle prostě byla hráčka, co musí porážet.
Reagovat
Frick
Kerber a pak Venus :-(

Ale tak nasazení na AO tam bude...
Reagovat
Fandina
Škoda Barči, ale co s hráčkou jako Hsieh, která hrála dva sety úžasně.
Reagovat
FulnekUltras
potřebovaly by se holky víc uvolnit. Tak snad to pořádně exploduje až na AO. Špička je každopádně čím dál širší a vyrovnanější, a tak aspoň ještě zajímavější pro fanoušky. O dlouholetá kralování "žen" s nadbytkem testosteronu opravdu už není co stát.
Reagovat
Fandina
Nejsem si tak úplně jistá, jestli víš, jak vypadá žena s nadbytkem testosteronu. Serena to určitě není.
Reagovat
fujtajblick
Serena pořád vypadá jako žena, na rozdíl od běžkyň jako je Semenya, Niyonsab či Wambui
Reagovat
Jabadu
Semenya nemůže za to, že je hermafrodit.
Nicméně určitou výhodu jí to dává.
Pokud je mi známo, užívá léky na odstranění nežádoucích účinků, které jí dodává vyšší hladina testosteronu.
Reagovat
blixa
Užívala a její výsledky byly jen průměrné. Pak tu povinnost zrušili a celou loňskou sezonu už je nebrala a vyhrála co se dalo. Teď se má znovu jednat o tom, jak se takové případy budou řešit.
Reagovat
slacker
zrusenim zavodu zen, takovy apartheid neni prece pripustny., jen at zeny zavodi spolu s muzi, kdyz chteji stejna prava
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist