Vondroušová nedokázala dorazit zraněnou Curenkovou a čtvrtfinále US Open si nezahraje

4. 9. 2018, 00:05
Aktuality 50
US OPEN - Markéta Vondroušová nedotáhla slibně rozehrané osmifinále US Open do vítězného konce. Devatenáctiletá Češka neudržela stav 7-6 2-0 a v zápase plném nevynucených chyb a zdravotních problémů na obou stranách podlehla Lesje Curenkové. Ukrajinka si ve svém premiérovém grandslamovém čtvrtfinále zahraje s Naomi Ósakaovou.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová zaznamenala na US Open svůj prozatím životní grandslamový úspěch. Devatenáctiletá Češka porazila lucky losera Barthelovou i kvalifikantku Bouchardovou a poprvé v kariéře přešla přes druhé kolo akce velké čtyřky. Své grandslamové maximum ještě jednou vylepšila, když ve třetím kole zaskočila osm zápasů neporaženou Bertensovou.

Slibně rozehrané osmifinále do vítězného konce ovšem nedotáhla. Rodačka ze Sokolova neudržela vedení 7-6 2-0 a v zápase plném nevynucených chyb a zdravotních problémů na obou stranách podlehla Lesje Curenkové 7-6(3) 5-7 2-6.

Vondroušová měla pomalejší vstup do zápasu a hlavně díky vlastním chybám, kterých nakonec v zápase nastřádala 72, rychle prohrávala 0-3. Do souboje o úvodní dějství se ovšem dokázala vrátit a srovnala na 4-4.

Od té chvíle se začala Curenková hůře pohybovat i servírovat, opírala se o kolena a ztěžka dýchala. Po udržení servisu na 5-4 si vyžádala ošetření. Lékařka ukrajinské tenistce změřila tlak a podala jí medikamenty. Za stavu 6-5 Vondroušová nevyužila na vlastním podání setbol, ale pro vedení 1-0 na sety si nakonec došla ve zkrácené hře.

Česká hráčka se na začátku druhé sady přiblížila vedením 2-0 k postupu. Curenková se mezi výměnami tvářila ztrápeně a vypadalo to, že duel s Češkou skrečuje, ve výměnách se však pohybovala vcelku normálně. Od stavu 0-2 začala být Vondroušové opět rovnocennou soupeřkou. Stav zápasu Ukrajinka srovnala, když na druhý pokus set dopodávala.

Vondroušová se začala už na konci druhé sady trápit s pravou nohou, zřejmě o sobě znovu dalo vědět tříslo, na které si stěžovala už po utkání s Bertensovou. V přestávce mezi sety si nechala pravou nohu obvázat, ale proti Curenkové už se v rozhodujícím dějství zmohla jen na dvě hry.

Vondroušová bude s odstupem času určitě své vystoupení na letošním US Open hodnotit pozivitně. Poprvé v kariéře si zahrála osmifinále grandslamu a vrátí se do první stovky žebříčku někam k 70. místu. "Bylo to těžký a jsem z toho smutná, ale je to život. Celkově to byl dobrý zápas i turnaj," řekla devatenáctiletá Vondroušová.

Na údajné zranění soupeřky měla jasný názor. "Nemyslím si, že měla až takové potíže. Spíš to hrála. Hrála normálně, bylo to jen divadlo," nebrala si servítky na tiskové konferenci. "Je to divný. Je jí skoro 30 let. Proč to udělala? Je to prostě divný, nechápu to," nechápala. "V prvním setu bylo hrozný vedro. Asi jí bylo trošku špatně, mně taky, ale to je asi každýmu. Není to na to, aby tam lidi dělali takový herecký výkony," řekla Češka.

Na pravou nohu trochu kulhala a ve třetím setu uhrála jen dvě hry. "Jak mi nohu stáhli, tak jsem měla i křeče. Bylo fakt hrozný, jak se chovala. Nechtěla jsem jí to dát zadarmo, ale na konci už jsem vůbec nemohla. Byla jsem dole a ona nahoře."

"Nevím, jak mohla (Vondroušová) říct, že jsem hrála normálně. V prvním setu mi bylo mizerně, měla jsem závratě, hodně jsem kazila. Myslela jsem si, že už nemám šanci. Pak jsem viděla, jak kurt postupně zahaluje stín a bojovala jsem," uvedla na tiskové konferenci Curenková.

Statistiky zápasu

Curenková si ve svém premiérovém grandslamovém čtvrtfinále zahraje s Naomi ÓsakaovouJaponka v osmifinálovém souboji dvacetiletých tenistek po setech 6-3 2-6 6-4 vyřadila osm zápasů neporaženou Arynu Sabalenkovou. Ósakaová po proměnění čtvrtého mečbolu poprvé v kariéře postoupila do grandslamového čtvrtfinále.

Zároveň se stala první japonskou grandslamovou čtvrtfinalistkou od roku 2004, kdy se do čtvrtfinále na US Open probojovala její krajanka Asagoeová. Teprve podruhé v open éře má Japonsko mezi muži i ženami zastoupení ve čtvrtfinále grandslamu. V roce 1995 se mezi nejlepší osmičku ve Wimbledonu probojovali Shuzo Matsuoka a Kimiko Dateová. Letos to na US Open zvládli Ósakaová a Kei Nišikori.

Jako první dnes mezi nejlepší osmičku prošla Madison Keysová. Američanka po setech 6-1 6-3 nedala šanci Dominice Cibulkové a slovenskou tenistku porazila i popáté. V dalším kole bude loňská finalistka čelit Carle Suárezové.

Španělka v den svých 30. narozenin porazila 6-4 6-3 Marii Šarapovovou, na kterou našla recept teprve podruhé. Vítězka ročníku 2006 Šarapovová tak vůbec poprvé po sérii 23 výher prohrála noční zápas ve Flushing Meadows. Suárezová je v New Yorku ve čtvrtfinále po pěti letech a zabojuje o premiérové grandslamové semifinále. S Američankou všechny tři předchozí souboje prohrála.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53,000.000 dolarů
pondělní výsledky (3. 9. 2018)
• Dvouhra ženy - osmifinále •
Curenková (Ukr.) - Vondroušová (ČR) 6-7(3) 7-5 6-2
Keysová (14-USA) - Cibulková (29-SR) 6-1 6-3
Ósakaová (20-Jap.) - Sabalenková (26-Běl.) 6-3 2-6 6-4
Suárezová (30-Šp.) - Šarapovová (22-Rus.) 6-4 6-3
• Čtyřhra ženy - osmifinále •
Hradecká/Makarovová (6-ČR/Rus.) - Linetteová/Tomljanovičová (Pol./Austr.) 6-4 6-4
Bartyová/Vandewegheová (13-Austr./USA) - Sestini Hlaváčková/Strýcová (3-ČR) 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

50
Přidat komentář
drabona
Markéta opět nedokázala dorazit soupeřku. od poloviny druhého setu, , když viděla, soupeřka má těžkosti, začala hrát zbrkle a kupit chybu na chybu. Při troše trpělivosti se třetí set nemusel konat. Škoda, o nějaké herecké výkony soupeřky není třeba se starat a soustředit se pouze na sebe.
Reagovat
EllNino
hodně lehce se to říká a hodně těžko se to provádí, když hraješ v 19 letech o čtvrtfinále na GS ... navíc tenhle tyjátr, kdy skoro po každé výměně Lesia seděla na bobku a nebo si protahovala nohy, grimasy, jako kdyby měla umřít ... nediím se, to by vyvedlo z míry i zkušenější holky, natož pak Markétu
Reagovat
ttopi
Tak tak. Každý známe ten pocit, že když něco hrajeme - třeba i blbou videohru - tak si často myslíme, že soupeř už nemůže, že se to nějak dodělá samo. A nedodělá. Mohla to být komedie, nemusela, to ví jen Curenková. Ale člověka to prostě ovlivní, ať chce, nebo ne. Prostě si začneš myslet, že už to nemůžeš ztratit a rychle chceš všechno dohrát a jít dál...
Reagovat
aligo
Chybí mi modrá Madridská antuka :(((
Reagovat
Herbert_Hoover
Co tam jako prováděla Máša? :/
Reagovat
Krisboy
Hledala "M". Marně.
Reagovat
Herbert_Hoover
Carlu jsem vždycky bral za hráčku, která nemá na hardu žádnou velkou zbraň, ale holt už přejela druhou výraznější favoritku utkání. Pro mě lehce záhada, ale vím, že WTA nemá logiku. :)
Reagovat
Krisboy
No já jsem to taky rozhodně nečekal, jsem moc příjemně překvapen. Karličku jsem měl vždycky rád :)
Reagovat
smazaný uživatel
Maruna hrala spatne a servis uplne v haji
Reagovat
darek.vrana
Šarapova je dle mě strašně přeceňovaná. Po těch dvou letech distancu už je poloviční.
Reagovat
kada.tom
poloviční? třetinová, a to ještě jenom možná ... je jedině dobře, že se potvrzuje, že bez zobu (pokud s týmem nanašla nějaký jiný) se jí hraje blbě
Reagovat
George_Renel
Přestala brát a výsledky se dostavují prakticky turnaj co turnaj.
Reagovat
Nenela
Rano vstanu a tesim se na dobre tenisove zpravy a dozvim se tohle. Kdy jindy ses mohla podivat do ctvrtfinale GS? Zahozena sance je to!
Reagovat
ttopi
A to se podívej na průběh a okolnosti okolo Curenkové, to tě neprv nasere.
Reagovat
Krisboy
Markéty škoda, Karlička super!!!
Reagovat
Kozoroh
https://www.sport.cz/fotbal/ostatni/clanek/1019441-smutna-zprava-pro-fotbal-zemrel-byvaly-hrac-bohemians-hrdlicka.html#hp-sez
Reagovat
Nenela
NO snad se z toho nesesype.... Mel rakovinu, urcite to museli cekat, i kdyz ne asi zrovna na USO. Manazer predpokladam ze poleti domu na pohreb.
Reagovat
Frick
Taky asi i záleží, jaký měly spolu vztah. Ale skoro bych věřil tomu že špatný být nemusel.

A to zrovna prostata se povětšinou léčí dobře. Asi měl "neštěstí v neštěstí".
Reagovat
Frick
https://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport/344023/zdrcujici-zprava-pred-ctvrtfinale-us-open-zemrel-tchan-pliskove-hrdlicka-56.html

Ovšem teda dělat paparazzi fotky rodiny vycházející z pohřebního ústavu se mi jeví jako prasárna.

Když se někdo ztříská na žůrce a pak vocumlává nějakou kvazi-milenku, dobře - OK

Když se nějaká hééérečka opaluje topless - OK

Ale tohle ne.
Reagovat
freeteepek
Co mě zarazilo, že Markéta na rozdíl od soupeřky vůbec neledovala! V pauze před třetím setem šla Markéta do šatny na převaz nohy, takže si moc neodpočinula, zatímco Tsurenko seděla celou dobu na židli s ledovým ručníkem kolem krku...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže pro letošek mám po grandslamech... Aryna jela nad plán a přestože Ósaku mohla porazit, tak jí nemám co vytknout. Průlom přijde příští rok a můj skromný tip je, že to bude hlavně ve Wimbledonu. Teď aspoň Aryna může načerpat síly na závěr úspěšné sezony a během toho odpočinku dát na Instagram nějakou pěknou fotku v bikinách, na kterou se každej normální chlap (na rozdíl od buzen z TP) rád podívá... Bohužel, k Mashe můžu říct jenom to, že jak jsem její velkej fanda, tak dneska jsem se měl radši vyspat...

PS: Tentokrát nebudu číst, co je pode mnou. Akorát jsem chtěl ukázat, že sem nechodím prudit jenom po výhrách...
Reagovat
FulnekUltras
Jako správný dolňák se neboj podívat pravdě rovnou do očí... ;-)))
Reagovat
brixner
Di už chrápat, qurva :-))
Reagovat
George_Renel
Napsala buzínka, co z TP stále odchází. :-b
Reagovat
George_Renel
Napsala buzínka, co z TP stále odchází. :-b
Reagovat
kada.tom
těšil jsem se na tvůj plakající příspěvěk :-D
prohry Stiflerky a Meldoniovové potěšily :-)
Reagovat
brixner
Du po ulici a vrazil do mě ten klučina s věčně vyvalenejma vočima. Lapil sem ho za triko a už sem mu chtěl jednu preventivně plesknout, ale von se na mě tak smutně kouk, zakoulel jen jednim vokem(jak to ten smrad dělá?) a prej mu zdechlo morče a tata mu nechce koupit nový a začal bulet. No, mě to dojalo a začal sem taky bulet. Tak du k našemu Větnamcovi pro papírový kapesníky, Větnamce povidám ten smutnej příběh a vona začala taky bulet. Přišel její zákonnej Větnamec a začal bulet, protože prej nikdy ještě neviděl svojí Větnamku bulet. Pak přišla tlupa spratků ze školy a hned si začali do baťohů dávat různý voplatky a tyčinky, že prej když Větnamci bulej, přes potoky slzí stejně nic neviděj. Jeden parchant chtěl vodtáhnout celej balík koly, ale ani s nim nehnul, takže začal bulet, že prej ho sere, že je furt tak malej a nemá sílu. Pak přišla stará Mrákotová a začaly litánie vo tom, jak jí sere život a jak nesloužej klouby a kyčle a kdyby nebyla takovej posera, polkne nějaký ty cyankáli a má klid. A začala bulet. Nevěřili byste, jak takovej nevinnej dětskej pohled zacloumá s lidma! A já teď votevřu vejsledky a koukam, co to tam ta Markét vyváděla...A už zase bulim...
:-))
Reagovat
Fandina
:-))

A pak, že se dá psat jen o hrátkách se sousedkami. :-)
Reagovat
Nenela
No vazne, kde jsou sousedky??
Reagovat
svetova.dvojka
Ukrajinky bývají většinou pěkné, ale tahle je hodně nesympatická...
Reagovat
fera
Markéta se nechala nalákat do pasti divadelního představení. Hrála super. Myslela si, že už má snadné vítězství v kapse a vše podcenila.
Tsurenko zatím zdržovala, chladila, ledovala, popovídala si phisio., mezi sety osvěžení na toaletě, převlečení a Marketa byla stále unavenější. Potom ještě to nešťastné stehno a ve třetím byla Tsurenko, jako laňka.
Něco velice podobného se stalo Báře Strýcové s Lisickou ve Wimbledonu před několika lety. Pamětníci mi pomohou s rokem...
Reagovat
lars
to bylo na USO
Reagovat
fera
díky za připomenutí :)
no ano, vždyť to bylo večer v N.S.
Reagovat
mopall
Spíš zraněná Vondrousova nedokázala dorazit letošní vítězku Oscarů "za nejlepší výkon". Navíc jak se Tsurenko radovala při UE zraněné soupeřky.
Charakter nebo svědomí jsou pro Tsurenko velké neznámé.
Reagovat
tommr
typický Ukáčko. Oni už to snad mají v genech ...
Reagovat
tommr
si postup do čtvrtfinále nezasloužila a doufám, že jí Osaka pošle domů s dvěma kanárama na cestu ...
Je ale strašný, že tahle průměrná a věčně simulující/zraněná hráčka dokázala přechytračit dvě naše tenisový naděje za sebou téměř identickým způsobem. Katka i Markéta by se nad sebou měly pořádně zamyslet a jejich trenéři dvojnásob ...
Reagovat
dadaft
myslím, že tohle si bude Markéta pamatovat po celý život a v budoucnu jí to pomůže.
dialektika. ))

4K je ovšem super.
Reagovat
tommr
věřil bych tomu kdyby se jí to stalo poprvé. Podobným způsobem už ale ztratila hodně zápasů a ponaučení si z toho nevzala absolutně žádný ...
Reagovat
vendulkabendulka
+1
Reagovat
FulnekUltras
čecháčkové se taky nechali oblbovat modrými ptáky bez sebemenší zpětné vazby celých pět let (1992-97) - a spousta dementů volí tu velkozlodějskou pakáž dodnes
Reagovat
Nenela
Co sem tahas politiku prosim te? Tady se resi vazne veci!
Reagovat
FulnekUltras
no právě
Reagovat
darek.vrana
Nejlepší, jak s oblibou píše o čecháčcích někdo, kdo je přímo ztělesněním toho nejhoršího, co v sobě Češi mají a kdo je čecháček nejtypičtější.
Reagovat
slacker
jeste horsi sorta cechacka - moravacek :-D
Reagovat
baggik
:D
Reagovat
Pavlis
První set jsem neviděl. Druhý jen do okamžiku, kdy Markéta držela servis. To bylo 4-4 asi, pak neudržela, soupeřce dala výhodu.. Dále neviděno, jen proměnění mečbolu Tsurenko, která se ale v první půlce druhého setu po kurtu zoufale ploužila a nezmohla se na moc. Markéta měla 2-0 ve druhém, sice to kulový znamená, ale měla.

Občas od ní útok alá Petra úhly doprava, ale to je houby platný, když má pomaličký servis, často kazí, razance veškerá žádná. Údery celkově moc kopcovité. Na všem musí zapracovat.
Reagovat
VlS
holt chybí pár let fyzičky a nějaký zkušenosti. Jak začínala noha bolet, tak začala spěchat a to přineslo chyby. No nic, stejně gratulka k pěknýmu výsledku.
Reagovat
vendulkabendulka
Hloupá a naivní prohra s vychcanou a prolhanou soupeřkou. Dneska jsem na Markétu naštvaná.
Reagovat
hluuusa
Nechala se obalamutit, tsurena zjevne zase tak moc zranena nebyla, spis ji nesedela vondrusina hra a hrala o cas. Ma se jeste co ucit. Naivita. Velka skoda. Co se da delat.
Reagovat
Frick
Nejen herně, ale i zdravotně. Skutečně toho Maky od Gstaadu tolik neodehrála, aby měla mít v háji stehno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist