Bopanna Rohan

Bopanna Rohan

44
muž
Indie
Datum nar.:
4. 3. 1980
Výška:
193 cm
Váha:
84 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 213.
čtyřhra: 2. / 1.

Na Australian Open došly nejdál Nosková s Krejčíkovou, junioři prohráli tři finále

Letošní Australian Open mohou české barvy hodnotit jako úspěšné. Ve dvouhrách dopadly nejlépe Linda Nosková (19), která se vyřazením světové jedničky Igy Šwiatekové postarala o jedno z největších překvapení posledního ročníku úvodního grandslamu sezony, a Barbora Krejčíková (28). Obě skončily až ve čtvrtfinálové fázi. Tři ze čtyř juniorských soutěží měly české zastoupení ve finále, ani jeden triumf jsme však slavit nemohli.

Indický deblista Bopanna se ve 43 letech stal nejstarším grandslamovým vítězem

Indický tenista Rohan Bopanna se na Australian Open ve 43 letech stal nejstarším grandslamovým vítězem v tzv. open éře. S domácím Matthewem Ebdenem (36) získali první společný titul na turnajích velké čtyřky. Druhý nasazený pár porazil ve finále v Melbourne italskou dvojici Simone Bolelli (38), Andrea Vavassori (28) 7:6, 7:5.

Když je věk pouze číslo. Bopanna bude ve 43 letech nejstarším mužem ve finále grandslamu i deblovou jedničkou

Ind Rohan Bopanna se stane poprvé v kariéře světovou jedničkou. Do čela deblového žebříčku se vyhoupne ve 43 letech jako nejstarší hráč v historii po Australian Open, na kterém postoupil do finále majoru jako nejstarší muž v dějinách. Po boku domácího Matthewa Ebdena v něm bude usilovat o první grandslamový titul ve čtyřhře mužů.

Konec deblových nadějí. Macháč i dvojnásobná šampionka Siniaková končí v semifinále

AUSTRALIAN OPEN - Tomáš Macháč (23) a Kateřina Siniaková (27) si o tituly ve čtyřhrách na Australian Open nezahrají. Třiadvacetiletý Macháč nestačil v semifinále s Číňanem Zhizhen Zhangem na indicko-australský pár Rohan Bopanna a Matthew Ebden 3:6, 6:3, 6:7. Dvojnásobná vítězka turnaje Siniaková prohrála po boku nové spoluhráčky Australanky Storm Hunterové s belgicko-tchajwanskou dvojicí Elise Mertensová a Su-Wei Hsieh 5:7, 6:1, 3:6.

43letý Ind Bopanna se stal nejstarším vítězem Masters. V Indian Wells triumfoval s Ebdenem

ATP INDIAN WELLS - Rohan Bopanna a Matthew Ebden v Indian Wells zdolali v rozhodujícím super tie-breaku nejvýše nasazený pár Wesley Koolhof a Neal Skupski a už druhý ze šesti společných turnajů proměnili v titul. Ind se ve 43 letech stal nejstarším vítězem turnajů Masters 1000, 35letý Australan vyhrál akci této kategorie poprvé v kariéře.

První brazilští šampioni grandslamové čtyřhry. Stefaniová s Matosem ovládli mix na Australian Open

AUSTRALIAN OPEN - Luisa Stefaniová a Rafael Matos jako první ryze brazilský pár vyhráli čtyřhru na grandslamovém turnaji. Ve finále mixu na Australian Open porazili 7-6 6-2 zkušené Indy Saniu Mirzaovou s Rohanem Bopannou a získali do svých sbírek premiérovou trofej z grandslamu. Bývalá světová jednička Mirzaová v 36 letech odehrála poslední grandslam kariéry.

Pavič si z Melbourne odváží dvě trofeje. S Dabrowskou vyhrál i mix

AUSTRALIAN OPEN - Čtyřiadvacetiletý Chorvat Mate Pavič si z Australian Open odváží trofeje z obou soutěží, do kterých zasáhl. Den po premiérovém triumfu na grandslamu ve čtyřhře mužů vyhrál podruhé v kariéře smíšenou čtyřhru. Ve finále společně s Kanaďankou Gabrielou Dabrowskou, jež slaví rovněž druhý titul v mixu, přežili mečbol proti maďarsko-indické dvojici Timea Babosová a Rohan Bopanna a zvítězili 2-6 6-4 11-9.

Dabrowská s Bopannou ve finále mixu odvrátili mečboly a mají první grandslamový titul

FRENCH OPEN - Letošní Roland Garros zná své první šampiony. Smíšenou čtyřhru na antuce v Paříži vyhráli Kanaďanka Gabriela Dabrowská a Ind Rohan Bopanna, kteří si ve finále poradil po odvrácení dvou mečbolů s německo-kolumbijskou dvojicí Anna-Lena Grönefeldová a Robert Farah.

Hlaváčková s Rogerem-Vasselinem jsou po roce v semifinále mixu. Postup vybojovali v těžkých podmínkách

FRENCH OPEN - Andrea Hlaváčková postoupila stejně jako loni spolu s Francouzem Edouardem Rogerem-Vasselinem do semifinále smíšené čtyřhry Roland Garros. Ve čtvrtfinále stihli těsně před deštěm porazit slovinsko-britskou dvojici Andreja Klepačová a Dominic Inglot 7-6 6-3.

Kližan vykročil za obhajobou titulu vítězstvím nad Verdaskem

ATP ROTTERDAM - Neobvyklý průběh na mužské tenisové poměry nabídlo utkání prvního kola na turnaji ATP v Rotterdamu mezi obhájcem titulu Martinem Kližanem a Fernandem Verdaskem. Slovenský tenista zahájil své tažení za obhajobou loňského triumfu vítězstvím 6-4 0-6 6-1. Ve druhém kole se Kližan střetne s Philippem Kohlschreiberem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist