Boulter Katie

Boulter Katie

27
žena
Velká Británie
Datum nar.:
1. 8. 1996
Výška:
182 cm
Váha:
68 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 28. / 27.
čtyřhra: 1151. / 431.

Češkám se v Miami nedaří. Brenda Fruhvirtová a potřetí v řadě i Siniaková na Floridě vzdaly

WTA MIAMI - Po stále nedohraném druhém kole zůstává na turnaji WTA 1000 v Miami ve hře poslední ze sedmi Češek. Ve čtvrtek je zastavily nasazené soupeřky i zdravotní potíže. Brenda Fruhvirtová (16) nedotáhla skvěle rozehraný úvodní set proti světové třicítce Katie Boulterové (27) a za stavu 6:7, 0:1 se rozhodla utkání skrečovat. Podobně skončila také Kateřina Siniaková (27), která dokonce vedla nad světovou sedmičkou Qinwen Zheng (21) 1:0 na sety, ale nakonec na Floridě třetí rok po sobě rozehraný zápas vzdala.

Preview: Brenda Fruhvirtová o první vítěznou sérii, Siniaková vyzve finalistku Australian Open

V rámci čtvrtečního programu letošního ročníku Miami Open se o postup mezi nejlepší dvaatřicítku poperou Brenda Fruhvirtová (16) a Kateřina Siniaková (27). Fruhvirtová bude proti favorizované Katie Boulterové (27) útočit na svou první vítěznou sérii v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu, Siniaková vyzve finalistku lednového Australian Open a světovou sedmičku Qinwen Zheng (21).

Tenisová romance. Boulterová získala nejcennější trofej den po triumfu přítele De Minaura

WTA SAN DIEGO - Katie Boulterová (27) zakončila životní týden na turnaji WTA 500 v San Diegu ziskem druhé a dosud nejcennější trofeje. Ve finále zdolala 5:7, 6:2, 6:2 Ukrajinku Martu Kosťukovou (21) a navázala na den starý triumf svého přítele Alexe de Minaura v Acapulcu, který po rychlém přesunu z Mexika podporoval svou milou během finálového duelu z hlediště. Britská jednička ve světovém žebříčku vyletí na 27. místo a o 21 příček vylepší své maximum.

Pegulaová i Navarrová v San Diegu dohrály. Překvapivé finále obstarají Kosťuková a Boulterová

Místo očekávaného domácího derby má finále podniku kategorie WTA 500 v San Diegu velmi překvapivé složení. Nejvýše nasazená a největší favoritka Jessica Pegulaová (30) totiž nestačila 6:7, 1:6 na Martu Kosťukovou (21) a ještě předtím turnajová trojka Emma Navarrová (22) podlehla 3:6, 1:6 Katie Boulterové (27), která vyřadila už tři nasazené hráčky a stejně jako Ukrajinka si zahraje své největší finále.

Pegulaová po problémech s krkem postoupila do semifinále, v San Diegu narazí na Kosťukovou

WTA SAN DIEGO - Světová pětka Jessica Pegulaová (30), jež šest týdnů laborovala se zraněním krku, dál úspěšně pokračuje ve svém prvním turnaji po Australian Open a rozchodu s trenérem Davidem Wittem. Do semifinále domácího podniku WTA 500 v San Diegu postoupila po výhře 6:1, 2:6, 6:2 nad Ruskou Annou Blinkovovou (28), s níž upravila vzájemnou bilanci na 3:0. O místo ve finále si nejvýše nasazená Američanka zahraje s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (21) , jež zdolala rovněž ve třech setech Anastasii Pavljučenkovovou (32).

Pegulaová vyhrála první zápas po Australian Open, v San Diegu si poradila s Niemeierovou

Jessica Pegulaová (30) úspěšně vstoupila do domácí pětistovky v San Diegu. Nasazená jednička a světová pětka začala v Kalifornii rychlou výhrou 6:0, 6:4 nad kvalifikantkou Jule Niemeierovou (24) a zvládla svůj první zápas po brzkém vyřazení na Australian Open a zdravotní pauze. O zopakování předloňské semifinálové účasti bude usilovat proti Anně Blinkovové, nebo Dajaně Jastremské.

Boulterová uspěla v prvním britském finále po 46 letech a v Nottinghamu dosáhla na první trofej

Katie Boulterová (26) zvládla na domácím pažitu v Nottinghamu první britské semifinále na nejvyšším okruhu od roku 1975 a také první britské finále na této úrovni po 46 letech. V souboji finálových debutantek přehrála 6:3, 6:3 krajanku Jodie Burrageovou (24), zajistila si posun na nové žebříčkové maximum a stala se druhou domácí šampionkou místního podniku WTA.

Boulterová a Burrageová budou hrát první čistě anglické finále WTA od roku 1977

Angličanka Katie Boulterová (26) postoupila na turnaji Rothesay Open v Nottinghamu do svého prvního finále na okruhu WTA v kariéře, když krajanku Heather Watsonovou (31) porazila v semifinálovém utkání ve dvou setech 6:4 a 7:5. Finále bude také čistě anglická záležitost, Jodie Burrageová totiž zdolala Alize Cornetovou 7:5 a 7:5.

V Nottinghamu jsou v semifinále nenasazené hráčky. Cornetová a tři Britky z druhé stovky

WTA NOTTINGHAM - V Nottinghamu se během prvních dvou kol z turnaje WTA 250 poroučelo všech osm nasazených tenistek a už před pátečními čtvrtfinálovými duely bylo jasné, že o titul budou hrát žebříčkově hůře postavené hráčky. Do semifinále se prodraly Francouzka Alizé Cornetová a poprvé od roku 1975 trio Britek, navíc všechny až z druhé světové stovky: Heather Watsonová a poprvé Jodie Anna Burrageová i Katie Boulterová.

Plíšková v San José zvládla silou vůle dvojnásobnou odvetu proti Boulterové

WTA SAN JOSÉ - Karolína Plíšková s Katie Boulterovou na třetím turnaji po sobě neprohrála. Na tvrdém povrchu v San José zvítězila v prvním zápase pod vedení Leoše Friedla 1-6 7-6 6-3, přestože si i vinou 16 dvojchyb osmkrát neudržela podání, a oplatila Britce nedávné porážky z Eastbourne a Wimbledonu. Ve druhém kole narazí na domácí Anisimovovou, s níž vyhrála všechny čtyři vzájemné duely.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist