Connors Jimmy

Connors Jimmy

71
muž
USA
Datum nar.:
2. 9. 1952
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / -
čtyřhra: - / -

Bouřlivák, šoumen i bojovník. Connors slaví 70. narozeniny

Bojovník, šoumen či obávaný bouřlivák - tato a obdobná přízviska nejlépe vystihují amerického tenistu Jimmyho Connorse, který během dlouhé kariéry vyhrál rekordních 109 turnajů včetně osmi grandslamů. Dodnes nepřekonaných je i jeho 1557 zápasů a 1274 výher na profesionálním okruhu, v čele světového žebříčku se "Jimbo" držel celkem 268 týdnů. Do tenisu vnesl pořádný rozruch, byl buď milován, nebo nenáviděn. Jedné z velkých postav "bílého sportu" bude 2. září sedmdesát.

Památné souboje, řevnivost na kurtu i mimo něj aneb největší tenisoví rivalové

Rivalita. Sportovní svět by bez ní byl výrazně nudnějším prostorem. Vyostřené souboje, mnohdy dochucené zákulisním bojem, jsou i kořením tenisu. Řevnivost Johna McEnroea už sice nebývá v této korektní době běžným jevem, ale i současní tenisté a tenistky se umí rozvášnit. Podívejte se na vybrané příklady z minulosti i současnosti.

VIDEO: Přehled deseti nejdéle vládnoucích mužů žebříčku ATP

Novak Djokovič tráví 311 týden v čele světového žebříčku, čímž překonal rekord Rogera Federera. Zajímá vás, kterých dalších osm tenistů setrvalo nejdelší čas na pozici světové jedničky? Pak je tu pro vás povedený desetiminutový sestřih s počty týdnů strávených na 1. místě žebříčku ATP.

Graf: Cesta čtyř legend k 1000 výhrám

Rafael Nadal včera jako čtvrtý v open éře vyhrál 1000. zápas. Z kvarteta Jimmy Connors. Ivan Lendl a Roger Federer se na tuto magickou metu dostal jako nejstarší, přitom svou vůbec první výhru slavil ještě před 16. narozeninami. Prohlédněte si graf, v jakém věku jednotliví tenisté dosáhli každé sté výhry.

Connors: Chceš vyhrávat, Kyrgiosi? Můžu ti pomoct.

Vypuštěný zápas Nicka Kyrgiose v Šanghaji vyvolal v tenisovém světě velké haló. Australan má nyní do poloviny ledna pozastavenou činnost. Svou pomocnou ruku mu prostřednictvím Twitteru nabídla někdejší světová jednička Jimmy Connors.

Djokovič vyrovnal v historických tabulkách Connorse, znovu se přiblížil Nadalovi

Novak Djokovič vyhrál v Pekingu už 26. zápas za sebou a v počtu vítězství od své premiéry na jednom turnaji vyrovnal na druhém místě Jimmyho Connorse. Nejlepší tenista světa porazil v dnešním druhém kole domácího Zhe Zhanga za necelou hodinu 6-2 a 6-1.

Bouchardová se na US Open připravuje s Connorsem

Kanaďanka Eugenii Bouchardová, která z posledních sedmnácti zápasů pouze třikrát vyhrála a nedávno se rozešla s trenérem Samem Sumykem, se na US Open připravuje pod vedením Jimmyho Connorse. O dlouhodobější spolupráci s osminásobným grandslamovým šampionem ale zatím neuvažuje.

Čekal jsem s Evertovou dítě, píše ve své biografii Connors

Bývalý nejlepší tenista světa Jimmy Connors čekal s někdejší světovou jedničkou Chris Evertovou dítě. Nyní šedesátiletý vítěz rekordních 109 turnajových titulů to prozradil ve své očekávané autobiografii nazvané "The Outsider" a píše v ní, že se tenistka rozhodla pro potrat. To byl prý důvod, proč sešlo z jejich svatby.

Connors chystá na příští rok autobiografii

Tenisová veřejnost se může těšit na další bonbonek. Nepůjde tentokrát o výkony na kurtu, ale o autobiografii bývalé světové jedničky Jimmyho Connorse. Američan podepsal smlouvu s vydavatelstvím HarperCollins a kniha by měla vyjít příští rok v červnu u příležitosti jeho šedesátin.

Roddick se rozešel s trenérem Connorsem

Americký tenista Andy Roddick, který dnes na turnaji v Dubaji postoupil přes Nadala do semifinále, oznámil rozchod se svým trenérem Jimmym Connorsem. Pětadvacetiletý Američan o jménu jeho nástupce zatím nepřemýšlí.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist