Edberg Stefan

Edberg Stefan

58
muž
Švédsko
Datum nar.:
19. 1. 1966
Výška:
188 cm
Váha:
77 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / -
čtyřhra: - / -

U Federera skončil 'superkouč' Edberg. Švýcarovi bude pomáhat Ljubičič

Roger Federer a jeho 'superkouč' Stefan Edberg po dvou letech ukončili spolupráci. Pro oba to byla dopředu plánovaná změna. Na pozici hlavního trenéra zůstává Severin Luthi, k týmu švýcarské hvězdy se místo Edberga připojí Chorvat Ivan Ljubičič.

Federerův bekhend? Můj byl lepší, myslí si Edberg

Bekhend Rogera Federera bývá považován za pohledný a možná nejdokonalejší úder v tenisovém světě, kouč někdejší světové jedničky Stefan Edberg si ale myslí, že jeho vlastní bekhend byl během hráčské kariéry ještě lepší. "Řadu úderů hraje Roger mnohem lépe, než jsem to dokázal já, ale co se týče bekhendu, to mám podle mého navrch," řekl Edberg v Torontu, kde Federer příští týden odstartuje severoamerickou část sezony.

Ženský tenis potřebuje víc trenérek, říká Kingová

Zatímco mužský tenis zažívá v posledních měsících návrat legend, které pomáhají připravovat současné hvězdy, ženskému tenisu se podobná vlna vyhýbá. Podle bývalé světové jedničky Billie Jean Kingové je to chyba: hráčky by podle ní měly oslovit místo mužů někdejší elitní hráčky, angažovat je za trenérky a využít jejich zkušeností.

Z další legendy se stane trenér. Federera povede Stefan Edberg

Krátce poté, co oznámil, že se v příštím roce stane znovu otcem, přišel Roger Federer s další důležitou novinkou. Jak dnes Švýcar prozradil, podobně jako Andy Murray a Novak Djokovič se domluvil na spolupráci s tenisovou hvězdou z konce minulého století. Federera bude od příští sezony koučovat šestinásobný grandslamový vítěz Stefan Edberg.

Trénovat Federera? Byl bych šťastný, říká Edberg

Stefan Edberg by se mohl po Ivanu Lendlovi a Borisi Beckerovi stát další tenisovou legendou, která se představí v roli trenéra. Sedmačtyřicetiletý Švéd minulý týden krátce spolupracoval s bývalou světovou jedničkou Rogerem Federerem, a pokud by švýcarský tenista projevil zájem o dlouhodobou spolupráci, Edberg by prý neváhal.

Kvitová si zahraje exhibici na ostrově miliardáře Bransona

Zajímavá exhibice čeká tenistku Petru Kvitovou po skončení sezony. Předloňská wimbledonská vítězka se zúčastní turnaje Necker Cup, který se uskuteční na jednom z Britských Panenských ostrovů. Hostitelem akce je britský miliardář Richard Branson, kterému ostrov Necker patří.

Exhibici v Praze ovládli Švédové Edberg s Wilanderem

Švédští tenisté vyhráli všechny své zápasy na dnešní exhibici Advantage Tennis. Nejdříve neměl Mats Wilander slitování se svým kamarádem Karlem Nováčkem a vyhrál v pražské O2 Aréně 6-4. Pak skoro deset tisíc diváků vidělo, jak další první hráč světa Stefan Edberg zdolal Jiřího Nováka 6-4.

Tenisté si při pražské exhibici chtějí oprášit vzpomínky

Dvě bývalé světové jedničky v akci a další alespoň osobně u kurtu nabídne tenisová exhibice Advantage Tennis, která se uskuteční v sobotu v O2 Areně. Od 15:00 se mohou diváci těšit na čtyři zápasy, dvě dvouhry a dva duely ve čtyřhře.

Rusedski je prvním finalistou, druhý vzejde z duelu Samprase s Piolinem

Ve skupině B na Masters veteránů se o postupujícím do finále rozhodne až v posledním zápase, jelikož Švéd Edberg dnes po setech 1-6 7-6 10-6 zdolal Forgeta. Teď ovšem musí čekat na zaváhání Grega Rusedskiho.

Sampras porazil McEnroa, Rusedski je krok od finále

Pete Sampras má za sebou první zápas na "veteránském" Turnaji mistrů a hned si připsal vítězství, když si poradil s krajanem Johnem McEnroem. Ve druhé skupině si už postup do finále výrazně přiblížil domácí Greg Rusedski.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist