Fucsovics Marton

Fucsovics Marton

32
muž
Maďarsko
Datum nar.:
8. 2. 1992
Výška:
188 cm
Váha:
82 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 53. / 31.
čtyřhra: 575. / 54.

Fucsovics v Bukurešti ukončil šestileté čekání na druhou trofej

ATP BUKUREŠŤ - Maďar Márton Fucsovics (32) čekal na svůj druhý titul téměř šest let. Ve finále turnaje v Bukurešti, který se konal poprvé od roku 2016, přehrál nasazenou pětku Argentince Mariana Navoneho 6:4, 7:5.

Hurkacz si zajistil své první semifinále na antuce, obhájce titulu Ruud zvládl čtvrtfinále suverénně

ATP ESTORIL - Hubert Hurkacz (27) se na malém podniku ATP 250 v Estorilu poprvé v kariéře probojoval do antukového semifinále na nejvyšším okruhu. Desátý hráč světa si ve čtvrtfinálové fázi poradil 7:6, 6:4 s nezkušeným Pablem Llamasem (21). Postup mezi nejlepší kvarteto si zajistil také Casper Ruud (25), který pokračuje v zatím suverénní obhajobě loňského triumfu.

Sinner i Alcaraz zvládli vstup do Masters v Miami, vítězně začal i obhájce titulu Medveděv

Loňský finalista Jannik Sinner (22) postoupil při všech třech předchozích startech v Miami minimálně do čtvrtfinále a úspěšně vstoupil i do letošního ročníku floridského Masters, když si poradil 6:3, 6:4 s krajanem Andreou Vavassorim (28). Vstup do turnaje zvládl v rámci sobotního programu i předloňský šampion Carlos Alcaraz (20), za obhajobou titulu vykročil Daniil Medveděv (28).

Preview: Nosková by měla nastoupit k prvnímu zápasu v Miami, Lehečka se na kurt nedostane

V rámci sobotního programu letošního ročníku Miami Open se budou dohrávat z pátku přeložené zápasy. Na kurt by se tak měla dostat i poslední česká zástupkyně ve dvouhře žen Linda Nosková (19), která je proti kvalifikantce Marii Timofejevové (20) jasnou favoritkou. Jiří Lehečka (22) vstoupí do turnaje až v neděli. Ženská dvouhra má na programu také první polovinu duelů třetího kola, za obhajobou titulu vykročí Daniil Medveděv (28).

Preview: Nosková vstoupí do tisícovky v Miami, Macháč vyzve Rubljova a zaútočí na první skalp TOP 10

V rámci pátečního programu letošního ročníku Miami Open odehrají druhé kolo dva Češi. Poslední česká zástupkyně ve dvouhře žen Linda Nosková zahájí své působení na floridské tisícovce soubojem s kvalifikantkou Marií Timofejevovou, proti níž je jasnou favoritkou. Tomáš Macháč vyzve Andreje Rubljova a popere se o svůj první skalp TOP 10 a také premiérové třetí kolo na Masters. Šlágr obstarají Aryna Sabalenková, která absolvuje první zápas po tragické smrti bývalého přítele, s Paulou Badosaovou.

Dva české úspěchy v Dubaji. Lehečka zdolal Fucsovicse, Menšík odvrátil mečbol Čoriče

ATP DUBAJ - Vstup do turnaje ATP 500 v Dubaji zvládli v třísetových duelech oba čeští zástupci. Jiří Lehečka (22) odstartoval výhrou 6:4, 3:6, 7:5 nad o deset let starším Maďarem Mártonem Fucsovicsem (32) a zajistil si souboj proti čerstvému šampionovi z Dauhá Karenu Chačanovovi (27). Jakub Menšík (18) tři dny po nezdaru ve finále v katarské metropoli vybojoval místo mezi šestnáctkou nejlepších po obratu proti dvojnásobnému semifinalistovi Bornu Čoričovi z Chorvatska (27), jehož zdolal až po odvrácení mečbolu a téměř třech hodinách boje v tie-breaku rozhodující sady.

Další překvapivý neúspěch Runeho, v Rotterdamu podlehl 57. hráči světa Ševčenkovi

ATP ROTTERDAM - Trápení Dána Holgera Runeho (20) pokračuje. Ve druhém kole halového turnaje ATP 500 v Rotterdamu sedmý hráč světa podlehl 4:6, 6:1, 3:6 Alexanderu Ševčenkovi (23) a již posedmé od loňského Wimbledonu prohrál s hráčem mimo TOP 50. Naopak kazašský tenista ruského původu si připsal nejcennější skalp kariéry a může se těšit na souboj s Grigorem Dimitrovem, s nímž si zahraje o své druhé a největší semifinále.

První travnaté finále. Tiafoe bude hrát ve Stuttgartu o třetí titul i postup do Top 10

Frances Tiafoe (25) se ve Stuttgartu poprvé v kariéře probojoval na okruhu ATP do finále turnaje na trávě. Semifinálové utkání s Martonem Fucsovicsem (33) z Maďarska pro sebe Američan získal po setech 6:3 a 7:6 a v neděli bude hrát na Hugo Boss Open proti Janu-Lennardovi Struffovi (33) z Německa o svůj třetí titul kariéry a posun do elitní desítky rankingu ATP.

Tentokrát ze čtvrtfinále titul nebude. Fritz ve Stuttgartu překvapivě končí na Fucsovicsovi

Taylor Fritz (25) přetavil obě předchozí čtvrtfinále na travnatých podnicích ATP v triumf, ale ve Stuttgartu do semifinále nepostoupil. Druhý nasazený překvapivě nestačil 4:6, 5:7 na soupeře z konce první stovky Mártona Fucsovicse (31), který si teprve počtvrté v kariéře zahraje semifinále na této úrovni a pokusí se v něm zaskočit dalšího amerického zástupce Francese Tiafoea (25).

Alcaraz si proti Danielovi pomohl 47 winnery, Djokovič si poradil s Fucsovicsem

FRENCH OPEN - Španěl Carlos Alcaraz (20) si v Paříži přes drobné komplikace poradil s Tarem Danielem (30). Japonce přestřílel na vítězné údery 47:11 a po necelých dvou a půl hodinách hry zvítězil 6:1, 3:6, 6:1, 6:2. O postup do osmifinále si světová jednička zahraje s Kanaďanem Denisem Shapovalovem (24).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist