Henman Tim

Henman Tim

49
muž
Velká Británie
Datum nar.:
6. 9. 1974
Výška:
185 cm
Váha:
77 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 4.
čtyřhra: - / 71.

Kolegové a legendy chválí Djokoviče: Bitevní pole mění ve svatyni, pochybnosti v odvahu

Obdiv a respekt si vysloužil srbský tenista Novak Djokovič po zisku sedmého wimbledonského titulu. Bývalá světová jednička a nyní třetí hráč žebříčku porazil ve finále Australana Nicka Kyrgiose 4-6 6-3 6-4 7-6 a na londýnské trávě triumfoval počtvrté za sebou. Ziskem 21. grandslamového titulu se přiblížil rekordu Rafaela Nadala, jenž má o jednu trofej více.

Henman: Murray vyhraje ještě několik grandslamů

Bývalý čtvrtý hráč světa a čtyřnásobný wimbledonský semifinalista Brit Tim Henman mluvil minulý týden během turnaje veteránů v londýnské Royal Albert Hall o životní sezoně svého krajana Andyho Murrayho, jenž se stal v 29 letech nejstarší novou světovou jedničkou. Věří, že vítěz US Open 2012, Wimbledonu 2013 a 2016 přidá do své sbírky ještě několik grandslamových titulů.

Nastase: Berdych je jako Henman, hraje v době šampiónů

Rumunská legenda Ilie Nastase přirovnala osud Tomáše Berdycha k Britovi Timu Henmanovi. Ten ve své éře rovněž patřil do světové špičky, ale nikdy nevyhrál grandslamový titul.

Berdych s Lendlem si zahrají proti Murraymu

Neobvyklé exhibiční utkání mezi profesionálním tenistou a jeho koučem uvidí letos diváci na turnaji v londýnském Queen's Clubu. Andy Murray tam nastoupí ve čtyřhře po boku dalšího Brita Tima Henmana proti svému trenérovi Ivanu Lendlovi a Tomáši Berdychovi.

Ferrer: V semifinále vždycky prohraju s lepším hráčem

Co by za to většina tenistů dala: David Ferrer se na letošním Australian Open probojoval už popáté v kariéře do semifinále grandslamového turnaje a znovu tak potvrdil, že patří k hráčům s nejvyrovnanější výkonností. Prvního velkého finále se ale Španěl znovu nedočkal a popáté skončil před jeho branami. Pokud se mu to stane ještě jednou, vyrovná nelichotivý rekord Brita Tima Henmana.

Veselý v Curychu skončil čtvrtý. Prohrál i finále ve čtyřhře

Jiří Veselý v Curychu boj o 3. místo nevyhrál. Nad síly talentovaného Čecha byl domácí Švýcar Dimitri Bretting, kterému podlehl ve třech setech. České naději nevyšlo ani finále čtyřhry.

Henman odstartoval mezi veterány vítězně, čeká ho Ivaniševič

Někdejší čtvrtý hráč světa Tim Henman vyhrál svůj premiérový zápas na okruhu veteránů. V Londýně porazil Maročana El Aynaouiho dvakrát 6-4 a v dalším utkání ho v odvetě za Wimbledon 2001 čeká Goran Ivaniševič.

Henman: Federer se může stát nejlepším v historii

Jaký je rozdíl mezi tím, být jedním z nejlepších hráčů všech dob a tím největším? Podle Tima Henmana pouhé dva zápasy. Právě ty chybí Rogeru Federerovi k poslednímu velkému titulu, který mu ještě chybí. Pokud ho získá, bude nejlepším tenistou historie, říká Henman.

Tenis pod novou střechou ve Wimbledonu si jako první zahráli Agassi s Grafovou

V nejslavnějším tenisovém areálu Wimbledonu se dnes poprvé v historii hrál zápas se zataženou střechou. První utkání, v němž šlo o výsledek až v poslední řadě, pod novou střechou hlavního dvorce obstarali hvězdný manželský pár Grafová, Agassi na jedné a bývalá světová jednička Cljistersová s nejlepším Britem poslední dekády Henmanem na druhé straně.

Lístky na exhibici ve Wimbledonu zmizely během pěti minut

Jen pět minut vydržely v předprodeji vstupenky na tenisovou exhibici, která se v květnu uskuteční poprvé pod novou střechou na centrálním dvorci ve Wimbledonu. Před patnáctitisícovým publikem budou 17. května své kousky předvádět Andre Agassi a jeho žena Steffi Grafová, dále bývalá domácí hvězda Tim Henman a někdejší světová jednička Kim Clijstersová z Belgie.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist