Hijikata Rinky

Hijikata Rinky

23
muž
Austrálie
Datum nar.:
23. 2. 2001
Výška:
178 cm
Váha:
68 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 77. / 70.
čtyřhra: 55. / 23.

Macháč další bitvu v Brisbane nevyhrál, Nadal suverénně uspěl i ve druhém zápase po pauze

Tomáš Macháč (23) byl při svém debutu na akci ATP 250 v Brisbane velmi blízko ke svému třetímu čtvrtfinále na hlavní tour. Český kvalifikant ale čtvrté vítězství v řadě přidat nedokázal a ve druhém kole po dvouapůlhodinovém boji podlehl 7:5, 2:6, 6:7 domácí divoké kartě Rinkymu Hijikatovi (22). Rafael Nadal (37) na turnaji stále neztratil servis a vyhrál i druhý zápas po téměř roční pauze.

20letý Shelton znovu řádí. Na US Open oplatil porážku Paulovi a zase si zahraje čtvrtfinále na grandslamu

Ben Shelton (20) registruje na probíhajícím US Open svou teprve druhou vítěznou sérii na nejvyšším okruhu v aktuální sezoně a po Australian Open si zahraje čtvrtfinále také na druhém letošním hardovém podniku velké čtyřky. Talentovaný Američan přehrál v domácím derby 6:4, 6:3, 4:6, 6:4 svého přemožitele z úvodního majoru roku Tommyho Paula (26). O své největší semifinále a premiérové na hlavní tour bude usilovat proti Francesovi Tiafoeovi (25). Druhou čtvrtfinálovou dvojici vytvořili další Američan Taylor Fritz (25) a favorizovaný Novak Djokovič (36).

Thompson zopakoval v Hertogenboschi čtyři roky starý úspěch

Australan Jordan Thompson se po čtyřech letech znovu probojoval na turnaji Libema Open v nizozemském Hertogenboschi do boje o titul. Semifinále s krajanem Rinkim Hijikatou pro sebe získal po necelých dvou hodinách poměrem 7:6(5) a 6:3 a v neděli se sřetne s domácím Tallonem Griekspoorem.

V Hertogenboschi je ze hry další favorit. Sinner nenašel recept na servis Ruusuvuoriho

ATP HERTOGENBOSCH - Čtvrtfinalista loňského Wimbledonu Jannik Sinner (21) zahájil letošní přípravu na travnatý grandslam porážkou s druhým soupeřem. V nizozemském Hertogenboschi italský favorit nestačil na Fina Emila Ruusuvuoriho (24), který získal 100 % bodů po svém prvním podání, nečelil brejkbolu a po výhře 6:3, 6:4 postoupil poprvé mimo tvrdý povrch do semifinále turnaje ATP. Vůbec poprvé v kariéře je mezi kvartetem nejlepších australský lucky loser Rinky Hijikata, který potřetí v řadě otočil z 0:1 na sety.

Poprvé spolu a hned grandslamový titul. Hijikata s Kublerem proměnili divokou kartu v triumf na Australian Open

AUSTRALIAN OPEN - Čtyřhru mužů na Australian Open vyhrál znovu po roce domácí pár startující na divokou kartu. Na loňský triumf Kokkinakise s Kyrgiosem senzačně navázali Rinky Hijikata s Jasonem Kublerem, kteří ve finále prvního společného turnaje porazili 6-4 7-6 monacko-polský tandem Hugo Nys a Jan Zieliňski.

Australian Open pozná nové šampiony. Do finále čtyřhry postoupili páry Hijikata/Kubler a Nys/Zieliňski

AUSTRALIAN OPEN - V semifinále čtyřhry mužů na Australian Open uspěli tenisté, kteří byli v této fázi grandslamu poprvé v kariéře a v průběhu turnaje čelili mečbolu. Do finále postoupili domácí outsideři Rinky Hijikata s Jasonem Kublerem, kteří mohou navázat na loňský triumf krajanů Thanasiho Kokkinakise s Nickem Kyrgiosem, a monacko-polský pár Hugo Nys a Jan Zieliňski.

Nadal na US Open zvládl i pošestnácté první kolo. Letos poprvé začal prohraným setem

US OPEN - Rafael Nadal poprvé v kariéře vstoupil do US Open prohraným setem, ale nakonec i pošestnácté svůj zahajovací zápas zvládl. Letos čtyřnásobný šampion zvítězil 4-6 6-2 6-3 6-3 nad Australanem japonského původu Rinkym Hijikatou. Ve druhém kole se 36letý Španěl střetne se svým italským přemožitelem z roku 2015 Fabiem Fogninim.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist