Kontinen Henri

Kontinen Henri

33
muž
Finsko
Datum nar.:
19. 6. 1990
Výška:
191 cm
Váha:
82 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 220.
čtyřhra: - / 1.

Krejčíková je v Melbourne znovu po roce ve finále mixu, letos s Chorvaterm Mektičem

AUSTRALIAN OPEN - Barbora Krejčíková si na Australian Open zahraje znovu po roce o titul ve smíšené čtyřhře. Loňská vítězka mixu s Američanem Rajeevem Ramem letos vytvořila dvojici s Chorvatem Nikolou Mektičem, se kterým v dnešním semifinále porazili třetí nasazený kanadsko-finský pár Gabriela Dabrowská a Henri Kontinen 3-6 6-3 10-5.

VIDEO: Kontinen zahrál winner kolem sítě

Finský tenista Henri Kontinen dnes na antukovém Masters v Madridu doběhl zdánlivě ztracený míček a ještě ho dokázal trefit kolem sítě zpátky do kurtu. Důvod k radosti ale nakonec neměl, společně s Australanem Johnem Peersem utrpěli už čtvrtou porážku v řadě a osmou z posledních devíti zápasů.

Kontinen s Peersem obhájili titul na Turnaji mistrů

TURNAJ MISTRŮ - Henri Kontinen a John Peers zakončili i druhou společnou sezonu triumfem na Turnaji mistrů, na kterém dokázali obhájit titul jako první pár od roku 2004. Ve finále finsko-australský tandem porazil nejvýše nasazené duo Lukasz Kubot a Marcelo Melo, s nimiž letos vyhráli třetí finále po sobě.

Kubot s Melem nezaváhali a zahrají si o první titul z Turnaje mistrů

TURNAJ MISTRŮ - Lukasz Kubot a Marcelo Melo zakončí první společnou sezonu zápasem ve finále Turnaje mistrů, který ani jeden z nich ještě nikdy nevyhrál. Nejvýše nasazený polsko-brazilský pár v dnešním semifinále porazil překvapivé vítěze letošního Roland Garros Ryana Harrisona s Michaelem Venusem. Druhými finalisty se stali loňští šampioni Henri Kontinen a John Peers.

Loňští vítězové Kontinen s Peersem jsou dalšími semifinalisty Turnaje mistrů

TURNAJ MISTRŮ - Skupina Eltingha a Haarhuise již zná oba páry, které si v sobotu zahrají semifinále. Vítěze skupiny Ryana Harrisona s Michaelem Venusem v semifinálových bojích doplní šampioni loňského ročníku Henri Kontinen s Johnem Peersem, kteří mezi kvarteto nejlepších párů postoupili po odhlášení francouzského dua Herbert, Mahut.

Česko vládne žebříčkům WTA. Šafářová je novou deblovou světovou jedničkou. Na mužský trůn se vrátil Nadal

Český tenis má poprvé v historii dvě světové jedničky v pořadí WTA a ženskému tenisu bude kralovat minimálně do skončení US Open. Karolína Plíšková se totiž o pět bodů udržela v čele žebříčku dvouhry a na tenisový trůn poprvé v kariéře usedla Lucie Šafářová, která se stala novou deblovou jedničkou. Střídání proběhlo také v pořadí mužské dvouhry. Staronovou světovou jedničkou je znovu po třech letech Rafael Nadal.

Hingisová a Murray porazili obhájce titulu a vyhráli wimbledonský mix

WIMBLEDON - Nejvýše nasazení Martina Hingisová a Jamie Murray porazili ve finále smíšené čtyřhry ve Wimbledonu obhájce loňského prvenství, domácí Heather Watsonovou a Fina Henriho Kontinena, dvakrát 6-4 a první společný turnaj proměnili ve vítězství. Švýcarská hráčka si připsala už 23. grandslamový triumf v kariéře, její britský spoluhráč čtvrtý.

VIDEO: Kontinenův šťastný vítězný úder

Henri Kontinen ve středu v osmifinále wimbledonského mixu zahrál vítězný úder, nad kterým sám nevěřícně kroutil hlavou. Sedmadvacetiletý Fin, jenž se ještě do pondělí může pyšnit titulem nejlepšího deblisty světa, vrátil smeč Indky Mirzaové šťastným máchnutím rakety 'naslepo' zády k síti. A tak i díky tomu se s Britkou Heather Watsonovou mohou obhájci titulu těšit na dnešní semifinále.

Kontinen a Peers v Melbourne poprvé vyhráli grandslamový turnaj

AUSTRALIAN OPEN - Henri Kontinen i John Peers společně slaví premiérový grandslamový titul ve čtyřhře mužů. Finsko-australský pár vyhrál Australian Open, když ve finále zdolal americké bratry Boba a Mikea Bryanovy.

Bratři Bryanové si zahrají o sedmou trofej z Australian Open

AUSTRALIAN OPEN - Bob a Mike Bryanovi si na Australian Open v semifinále mužské čtyřhry poradili 7-6 6-3 se španělským duem Pablo Carreño/Guillermo García-López a budou mít možnost společně získat celkově 17. grandslamový vavřín a sedmý v Melbourne. Jejich finálovými soupeři budou Henri Kontinen a John Peers.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist