Korpatsch Tamara

Korpatsch Tamara

28
žena
Německo
Datum nar.:
12. 5. 1995
Výška:
170 cm
Váha:
56 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 75. / 71.
čtyřhra: 352. / 291.

Krejčíková dominovala a prošla do 3. kola Australian Open, Fruhvirtová nestačila na Sabalenkovou

Barbora Krejčíková (28) měla v úvodním kole letošního Australian Open obrovské potíže s hráčkou druhé stovky a divokou kartou Mai Hontamaovou, ale v dalším zápase předvedla mnohem lepší výkon a přehrála snadno 6:2, 6:2 kolegyni z TOP 100 žebříčku Tamaru Korpatschovou (28). Brenda Fruhvirtová (16) proti Aryně Sabalenkové (25) překvapivé vítězství neslavila, s obhájkyní titulu prohrála 3:6, 2:6.

Fruhvirtová změří síly se Sabalenkovou, Macháč s Tiafoem. Krejčíková je opět favoritkou

V rámci čtvrtého hracího dne letošního ročníku Australian Open se odehraje první polovina soubojů druhého kola. V akci budou tři čeští zástupci, Brenda Fruhvirtová vyzve obhájkyni titulu a světovou dvojku Arynu Sabalenkovou, Barbora Krejčíková se pokusí potvrdit roli favoritky proti Tamaře Korpatschové a Tomáš Macháč nastoupí proti Francesovi Tiafoeovi. O postup mezi nejlepší dvaatřicítku budou bojovat také loňský šampion Novak Djokovič a Ons Jabeurová ve šlágru s Mirrou Andrejevovou.

Ósakaová v Brisbane vyzve Plíškovou. Na kurty se vrátila výhrou nad Korpatschovou

Čtyřnásobná grandslamová šampionka Naomi Ósakaová (26) zvládla svůj první soutěžní zápas po mateřské pauze. Japonská hvězda, jež se na kurtech představila poprvé od září 2022, zdolala v prvním kole na akci WTA 500 v Brisbane i díky dvěma odvráceným setbolům 6:3, 7:6 Tamaru Korpatschovou (28). Ve druhém kole se utká v souboji bývalých světových jedniček s Karolínou Plíškovou (31).

Noskovou rozmary počasí nerozhodily. Na Livesport Prague Open si až v pondělí zahraje o první titul

WTA PRAHA - Více než den dlouhé čekání na lepší počasí Lindu Noskovou (18) nevykolejilo. Na domácím Livesport Prague Open ve Stromovce smetla 6:1, 6:1 Němku Tamaru Korpatschovou (28) a těsně před dalším přerušením programu kvůli dešti stihla postoupit do svého druhého finále na okruhu WTA. O premiérový titul si osmnáctiletá Češka zahraje netradičně až v pondělí, neboť se v neděli nestihlo dohrát ani druhé semifinále mezi Japonkou Nao Hibinovou (28) a Rumunkou Jaqueline Cristianovou.

Mokrá předpověď se vyplnila. Na Livesport Prague Open se v sobotu nehrálo

Sobotní program na Livesport Prague Open podle očekávání nezačal podle plánu a deštivé počasí nakonec vůbec nepustilo tenistky včetně domácí Lindy Noskové na kurt. Semifinálové duely ve dvouhře byly odloženy na neděli, potenciálně je ve hře i pondělní dohrávka.

Knutson si na Livesport Prague Open zajistila debut na turnaji WTA, v kvalifikaci neztratila ani set

WTA PRAHA - Česká tenistka Gabriela Knutson (26) se na domácím Livesport Prague Open ve Stromovce na druhý pokus kvalifikovala do hlavní soutěže turnaje WTA, v závěrečném druhém kole si poradila 6:3, 6:2 s Britkou Naikhtou Bainsovou (25). Kvalifikací prošla jako jediná ze sedmi Češek, Dominika Šalková (19) v neděli poslední krok neudělala.

Korpatschovou naštvala přemožitelka Williamsové Tanová odstoupením ze čtyřhry

Německá tenistka Tamara Korpatschová zkritizovala na instagramu svou plánovanou deblovou parťačku ve Wimbledonu Harmony Tanovou za to, že se z turnaje ve čtyřhře odhlásila krátce před zápasem 1. kola. Francouzka Tanová v úterý v nočním duelu vyřadila americkou hvězdu Serenu Williamsovou a ze čtyřhry odstoupila oficiálně kvůli zranění stehna. Předpokládá se, že ve dvouhře bude ve čtvrtek na londýnské trávě pokračovat.

Slovenka Kučová a Belgičanka Zanevská ve Gdyni postoupily poprvé do finále turnaje WTA

WTA GDYNĚ - 31letá Kristína Kučová a 27letá Maryna Zanevská na antuce v polské Gdyni využily slabšího obsazení a poprvé postoupily do finále turnaje WTA. Slovenka v dnešním semifinále smetla Němku Korpatschovou, Belgičanka si poradila ve třech setech s Ukrajinkou Kozlovovou.

Kristína Kučová v Gdyni přežila čtyři mečboly a po čtyřhodinovém maratónu je po pěti letech v semifinále

WTA GDYNĚ - Kristína Kučová na antuce v polské Gdyni udolala po odvrácení čtyř mečbolů a takřka čtyřhodinové bitvě (nejdelší v sezoně) 6-7 7-6 7-6 Gruzínku Jekatěrinu Gorgodzeovou a potřetí v kariéře a poprvé po pěti letech postoupila do semifinále turnaje WTA. O premiérové finále se 31letá Slovenka utká s Němkou Korpatschovou.

Stuttgart: Plíšková zdolala domácí outsiderku, Vondroušová porazila Bouzkovou. Kvitová je už ve čtvrtfinále

WTA STUTTGART - Vítězka ročníku 2018 Karolína Plíšková na halovém turnaji ve Stuttgartu začala vydřeným vítězstvím 7-5 3-6 6-3 nad domácím lucky loserem a až 137. hráčkou světa Tamarou Korpatschovou. Z českého souboje odešla jako vítězka Markéta Vondroušová, jež porazila Marii Bouzkovou. Už ve čtvrtfinále je obhájkyně titulu z roku 2019 Petra Kvitová, jež zdolala ve třech setech Řekyni Sakkariovou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist