Noah Yannick

Noah Yannick

63
muž
Francie
Datum nar.:
18. 5. 1960
Výška:
193 cm
Váha:
82 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / -
čtyřhra: - / -

Extravagantní tenisový šoumen i muzikant. Noah slaví 60. narozeniny

Francouzský tenista Yannick Noah, který se narodil 18. května 1960, dokázal uspět nejen ve světě sportu, ale také jako muzikant. Syn kamerunského fotbalisty a francouzské učitelky se zapsal fanouškům do paměti jako extravagantní šoumen, říká se také, že do Francie přinesl módu jamajských dredů. Hlavně byl ale špičkovým tenistou, na kontě má 23 turnajových vítězství včetně French Open, úspěchů dosáhl i jako kapitán francouzského daviscupového týmu.

Noah povede obě francouzské reprezentace

Kapitán daviscupového týmu Yannick Noah povede ve Francii i ženskou reprezentaci. Bývalý vítěz Roland Garros nahradí u fedcupového výběru Amélii Mauresmovou, která se po nedávné porážce s českým týmem ve finále vzdala funkce kvůli těhotenství.

S Francouzi do Třince přicestoval i Simon. Jeho start je nejistý

Navzdory předpokladům přijel do Třince s tenisovým výběrem Francie k utkání čtvrtfinále Davisova poháru proti České republice i Gilles Simon. Osmadvacátý hráč světa v původní nominaci nehrajícího kapitána Yannicka Noaha přitom nefiguroval.

Letos můžeme Davis Cup vyhrát, věří kapitán Francouzů Noah

Kapitán francouzských tenistů Yannick Noah věří, že letos může své svěřence dovést k triumfu v Davisově poháru. Překazit jeho plány můžou v červencovém čtvrtfinále Češi a Noah si uvědomuje, že s výběrem okolo sedmého hráče světa Tomáše Berdycha nečeká jeho tým snadná práce.

Daviscupovým kapitánem Francie je znovu Noah

Novým nehrajícím kapitánem daviscupového týmu Francie se stal Yannick Noah. Poslední francouzský vítěz grandslamového turnaje vystřídá Arnauda Clémenta, kterého vedení domácí tenisové federace minulý týden propustilo. Noah zatím získal smlouvu na příští rok.

Španělé dopují, naznačil Noah. A vyzval k legalizaci nepovolených látek

Tenis už sice 15 let nehraje, v bílém sportu se ale o víkendu přesto postaral o pořádný rozruch. Bývalý slavný francouzský tenista Yannick Noah vyzval k legalizaci dopingu. Vítěz Roland Garros z roku 1983 naznačil, že právě díky užívání zakázaných látek dominují v mnoha odvětvích sportu Španělé, za což si okamžitě vysloužil vlnu kritiky.

Noah si s Wilanderem připomněl své vítězství na člunu

Čtvrt století poté, co francouzský tenista Yannick Noah zvítězil ve finále grandslamového turnaje Roland Garros nad Švédem Matsem Wilanderem, si dnes oba tenisoví veteráni zahráli exhibiční zápas v Paříži. Utkání se konalo na nákladním člunu, který se plavil na řece Seině.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist