Safiullin Roman

Safiullin Roman

26
muž
Rusko
Datum nar.:
7. 8. 1997
Výška:
185 cm
Váha:
75 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 42. / 36.
čtyřhra: 328. / 164.

Djokovič úspěšně zahájil útok na trojitý Golden Masters, v Monte Carlu nedal šanci Safiullinovi

Novak Djokovič (36) vstoupil do antukového jara tím nejlepším možným způsobem. Dvojnásobný šampion a světová jednička začal v Monte Carlu, kde útočí na trojitý Golden Masters, suverénním vítězstvím 6:1, 6:2 nad Romanem Safiullinem (26). O první čtvrtfinále v tomto dějišti po pěti letech bude usilovat proti svému loňskému přemožiteli Lorenzovi Musettimu (22).

Další zaváhání Alcaraze. V Paříži nezvládl letošní premiéru v hale proti Safiullinovi

ATP PAŘÍŽ - Carlos Alcaraz (20) po více než roce nezvládl svůj úvodní zápas na turnaji a po wimbledonském triumfu pokračuje v matných výkonech. Na Masters 1000 v Paříži ve svém prvním letošním zápase v nepříliš oblíbené hale nestačil i vinou 27 nevynucených chyb na rozehraného ruského kvalifikanta Romana Safiullina (26), který porazil světovou dvojku 6:3, 6:4 a připsal si nejcennější skalp kariéry.

Zverev po obratu a třech hodinách udolal finálového debutanta Safiullina, v Chengdu slaví 21. kariérní titul

Alexander Zverev (26) otočil finále na podniku ATP 250 v čínském Chengdu, ačkoli prohrával už o set a brejk a byl pouhé dva míčky od porážky. Nejvýše nasazený nakonec přetlačil debutanta ve finále na nejvyšším okruhu Romana Safiullina (26) až po třech hodinách 6:7, 7:6, 6:3. Svou finálovou bilanci upravil na 21:11 a získal svůj druhý titul za poslední dva měsíce.

Djokovič vyrovnal 46. grandslamovým semifinále rekord Federera, Sinner se do něj dostal poprvé

Novak Djokovič (36) si ve čtvrtfinále Wimbledonu poradil 4:6, 6:1, 6:4, 6:3 s Andrejem Rubljovem (25), v tenisovém svatostánku vyhrál už 33. zápas v řadě a postupem do 46. grandslamového semifinále vyrovnal rekord Rogera Federera. Sedminásobný šampion a vítěz posledních čtyř ročníků se v něm střetne s Jannikem Sinnerem (21), který se mezi nejlepší kvarteto na majorech probojoval poprvé v kariéře.

Rubljov urval osmifinálovou řežbu s Bublikem, v koncovce se blýskl parádním úderem

Andrej Rubljov (25) si pořádně zkomplikoval postup do svého prvního čtvrtfinále ve Wimbledonu, kterým zkompletoval účasti mezi nejlepší osmičkou na všech grandslamech. Sedmý hráč světa byl už ve třetí sadě dva míčky od vítězství a ve čtvrtém setu nevyužil dva mečboly a nedotáhl vedení v tie-breaku. Osm zápasů neporaženého Alexandera Bublika (26) nakonec i díky parádnímu defenzivnímu úderu zdolal 7:5, 6:3, 6:7, 6:7, 6:4. Ve čtvrtfinále ho čeká Novak Djokovič, nebo Hubert Hurkacz, kteří budou dohrávat v pondělí.

Murray letos vyhrál už 26 zápasů. Nejvíc od roku 2016

ATP BASILEJ - Andy Murray v hale v Basileji po obratu zdolal kvalifikanta Romana Safjullina a připsal si 26. výhru v sezoně. Více vítězných zápasů 35letý Brit zaznamenal naposledy v roce 2016. Třetí porážku v řadě utrpěl druhý hráč světa Casper Ruud, který prohrál s domácím veteránem Stanem Wawrinkou.

Auger-Aliassime si týden po prvním triumfu zahraje finále i v Marseille

ATP MARSEILLE - V evropských halách dojde znovu po týdnu na souboj Andreje Rubljova a Félixe Augera-Aliassimeho. Osm dní po semifinále v Rotterdamu na sebe narazí ve finále ve francouzském Marseille.

Tsitsipas v Marseille prohrál se Safiullinem a utrpěl nejhorší porážku od roku 2018

ATP MARSEILLE - Světová čtyřka Stefanos Tsitsipas na halovém klání ATP 250 v Marseille překvapivě podlehl Romanu Safiullinovi a poprvé od září 2018 prohrál s hráčem mimo Top 100. Čtyřiadvacetiletý Rus si naopak ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu ATP připsal premiérový skalp člena Top 40.

Macháč v Marseille prohrál bitvu se Safiullinem a čtvrtfinále s Tsitsipasem si nezahraje

ATP MARSEILLE - Tomáš Macháč na halovém turnaji v Marseille na čtvrtfinále nedosáhl. Český daviscupový reprezentant podlehl v utkání druhého kola 7-6 4-6 6-7 Rusovi Romanu Safiullinovi a přišel o souboj se světovou čtyřkou Stefanos Tsitsipasem.

Macháč v Marseille otočil souboj kvalifikantů a má první výhru na turnajích ATP!

ATP MARSEILLE - Tomáš Macháč se při svém druhém startu v hlavních soutěžích turnajů ATP dočkal prvního vítězství. Jednadvacetiletý Čech v hale v Marseille sice souboj kvalifikantů s Damirem Džumhurem zahájil špatně, ale včas zabral a bývalou světovou třiadvacítku přehrál jasně 1-6 6-3 6-1. O premiérové čtvrtfinále na nejvyšší tour si zahraje s dalším kvalifikantem Romanem Safjullinem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist