Vacek Jan

Vacek Jan

47
muž
Česká republika
Datum nar.:
10. 5. 1976
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 61.
čtyřhra: - / 115.

Do druhého kola wimbledonské kvalifikace prošlo šest Čechů

Šest z devíti českých tenistů dnes prošlo do druhého kola kvalifikace na Wimbledon. Pro jistotu účasti v nejslavnějším turnaji světa jsou potřeba tři výhry. Své první duely zvládli Jan Hernych, Pavel Šnobel, Jaroslav Pospíšil, Jan Minář, Jan Vacek a Lukáš Dlouhý. Vyřazeni jsou Tomáš Zíb, Jan Mertl a Lukáš Rosol.

Preview: Češi bojují o Wimbledon

Zatímco nejlepší čeští tenisté mají účast v hlavní soutěži Wimbledonu jistou, dalších devět se jich o slavný turnaj musí poprat v kvalifikaci. Papírově největším favoritem z nich je sedmnáctý nasazený Jan Hernych.

Robredo ve Varšavě míří za obhajobou

ATP HALLE / ATP VARŠAVA - Antukový podnik ve varšavě provází častá zranění. Dnes zápas nedohrál Christophe Rochus a Wayne Odesnik. To pomohlo i obhájci tituly Tommymu Robredovi, který tak postoupil už do čtvrtfinále. Na turnaji v Halle nestačil Jan Vacek na Federera, který se ve čtvrtfinále utká s loňským finalistou Baghdatisem.

Vacek v Halle skončil, prohrál s Federerem

Podle očekávání dopadl zápas Jan Vacek ve druhém kole na turnaji v Halle. Soupeřem českého tenisty byl nejlepší hráč světa Roger Federer, kterému Vacel podlehl 5-7 a 3-6.

Preview: Federer - Vacek

Český tenista Jan Vacek, až 342. hráč světa, po roce vyhrál zápas na okruhu ATP a odměnou mu na turnaji v německém Halle bude souboj se světovou jedničkou Rogerem Federerem. Hraje se na trávě, což je Vackův nejoblíbenější povrch. Dokáže na něm Švýcara, který na zeleném pažitu vyhrál už 56 utkání v řadě, potrápit?

Minář s Vackem na trávě postoupili

Českým tenistům se dnes na travnatých turnajích daří. V německém Halle si po dlouhé době připsal výhru na turnaji ATP Jan Vacek a v Londýně se z vítězství radoval Ivo Minář. Nedařilo se jen Davidu Škochovi, který na antuce ve Varšavě podlehl favorizovanému Španělu Montaňesovi.

Preview: Turnaj ATP v Halle

Dnes se naplno rozbíhá čtyřtýdenní tenisová sezona na trávě. Tedy dva týdny příprav na grandslamový turnaj ve Wimbledonu. V pondělí začíná také podnik v německém Halle, kde místní travnatý dvorec naposledy nejvíce vyhovoval Tomáši Berdychovi - právě on zde bude letos obhajovat titul. Kromě něj se zde z Čechů představí i Radek Štěpánek, Jan Hernych a Jan Vacek, nebo světová jednička Roger Federer.

Preview: Češi bojují o French Open

Zatímco nejlepší čeští tenisté si díky svému postavení v žebříčku určitě zahrají na letošním Roland Garros, dalším osm hráčů si účast v hlavní soutěži musí vybojovat v kvalifikaci.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist