11. den v Melbourne: Semifinále obstarají Sabalenková s Linetteovou a grandslamové šampionky Rybakinová s Azarenkovou

25. 1. 2023, 19:00
Previews 79
V rámci 11. hracího dne letošního ročníku Australian Open se dozvíme, kdo si v sobotním finále ženské dvouhry zahraje o titul. Úvodní semifinálový duel obstarají úřadující wimbledonská šampionka Jelena Rybakinová a dvojnásobná vítězka australského majoru Viktoria Azarenková. Arynu Sabalenkovou a Magdu Linetteovou naopak čeká souboj o premiérové finále na grandslamových turnajích.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Semifinále žen •
Rybakinová (22-Kaz.) - Azarenková (24-) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (9:30 SEČ)
Linetteová (Pol.) - Sabalenková (5-) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (11:00 SEČ)


Jelena Rybakinová (25.) - Viktoria Azarenková (24.) | Rod Laver Arena (9:30 SELČ)
Úřadující wimbledonská šampionka Jelena Rybakinová vyzve ve svém druhém grandslamovém semifinále dvojnásobnou vítězku úvodního majoru sezony Viktorii Azarenkovou, která si semifinálové utkání na podnicích velké čtyřky zahraje poprvé od finále na US Open 2020 a oba předchozí postupy mezi nejlepší kvarteto v tomto dějišti přetavila v triumf. Jediný dosavadní souboj se uskutečnil loni v Indian Wells, kde měla jasně navrch Rybakinová.

Třiadvacetiletá Rybakinová má na dosah své 11. kariérní finále a druhé na grandslamových turnajích. Do prvního semifinále na této úrovni prošla loni a ve Wimbledonu vybojovala pro Kazachstán historicky první grandslamový titul. A ve čtvrtek může přepisovat historii znovu a stát se první kazašskou finalistkou dvouhry na Australian Open. Loni zvládla tři ze čtyř semifinálových duelů a celkově má v této fázi úspěšnost 10-6.

Třiatřicetiletá Azarenková čeká na svou 42. finálovou účast od konce roku 2021, kdy nedoservírovala souboj o titul s Paulou Badosaovou v Indian Wells. V semifinálových bojích má bilanci 41-21, na grandslamech 5-3 a v Melbourne 2-0. Od US Open 2013 byla mezi nejlepším kvartetem na majorech pouze na US Open 2020. V historii Australian Open je rodačka z Minsku jedinou běloruskou finalistkou (triumfy 2012-13) a jako poslední tady dokázala obhájit titul.

Obě aktérky se v Melbourne Parku prezentují skvělou formou a jsou mezi nejlepšími čtyřmi naprosto zaslouženě. Rybakinová je favoritkou, nicméně Azarenková už se dokázala papírovým předpokladům vzepřít v předchozím kole a světové trojce Jessice Pegulaové povolila pouhých pět gamů. Američanka však příliš chybovala a Rybakinová si bude muset dát proti ve výměnách velmi konzistentní soupeřce velký pozor, aby nedopadla stejně. Pokud bude držet počet nevynucených chyb na uzdě a pomáhat si servisem, který má mnohem nebezpečnější než Běloruska, pak by mohla roli favoritky potvrdit.

Tip na vítězku: Jelena Rybakinová

Aktuální forma
Rybakinová loni naprosto senzačně ovládla slavný Wimbledon, jenže do žebříčku nedostala ani jeden bod, což ji soudě podle následujících výsledků evidentně rozhodilo. Ve zbytku roku totiž postrádala stabilitu, narážela na kvalitní soupeřky už v úvodních kolech a žádný další titul nepřidala. Ideální to nebylo ani generálkách v Adelaide. Na té úvodní porazila Danielle Collinsovou, ale pak překvapivě prohrála s Martou Kosťukovou. S tou následující se rozloučila hned v prvním kole po porážce s Petrou Kvitovou.

Cesta turnajem
Na Australian Open už si vede lépe, po solidním odporu finalistky jedné z přípravných akcí Elisabetty Cocciarettové smetla Kaju Juvanovou a ve třetím kole vyřadila loňskou finalistku Danielle Collinsovou. V osmifinále si vyšlápla na největší favoritku Igu Šwiatekovou a připsala si svůj premiérový skalp světových jedniček, na něj navázala hladkou výhrou nad další grandslamovou šampionkou Jelenou Ostapenkovou.

Historie na Australian Open
V hlavní soutěži startuje počtvrté, jejím předchozím maximem bylo třetí kolo z roku 2020. V následujících dvou letech vypadla ve druhém.

Jelena Rybakinová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (SF)
Bilance: 6-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 6-2
Bilance proti hráčkám Top 30: 4-1 (kariérní 26-34)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 1-0)
Bilance v semifinále: 0-0 (kariérní 10-6)

Jelena Rybakinová - Australian Open
Kariérní bilance:
9-3
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve semifinále: 0-0
Generálka: Adelaide 1 (2K), Adelaide 2 (1K)
Cesta turnajem: Cocciarettová (7-5 6-3), Juvanová (6-2 6-1), (13) Collinsová (6-2 5-7 6-2), (1) Šwiateková (6-4 6-4), (17) Ostapenková (6-2 6-4)

Aktuální forma
Azarenková už má své nejlepší roky za sebou, ale stále patří ke stabilním hráčkám, drží se v Top 30 a nebýt častých zdravotních problémů, mohla by být ještě výš. V loňské sezoně čekala velmi dlouho na semifinálovou účast, mezi nejlepší kvarteto se probojovala až v říjnu na závěrečném turnaji WTA 1000 v Guadalajaře. Poslední triumf slavila v srpnu 2020 a letos se k dalšímu zatím ani nepřiblížila. Na prvním podniku v Adelaide vypadla ve čtvrtfinále s Lindou Noskovou a na druhém ztroskotala hned na Veronice Kuděrmetovové.

Cesta turnajem
V Melbourne zvládla souboj jediných bývalých šampionek v letošním pavouku se Sofií Keninovou, pak deklasovala Nadiu Podoroskou a po parádním obratu přehrála letos neporaženou loňskou semifinalistku Madison Keysovou. Nepříznivý vývoj překvapivě otáčela i v osmifinále s outsiderkou Lin Zhu. Naopak jen pět gamů povolila ve čtvrtfinále jedné z největších favoritek a světové trojce Jessice Pegulaové.

Historie na Australian Open
V historii turnaje je jednou z nejúspěšnějších hráček. V tomto dějišti získala oba své grandslamové tituly (2012-13) a je už podesáté ve druhém týdnu, v letech 2009-16 se jí to dokonce povedlo při všech osmi startech. Konkrétně v semifinále je potřetí a obě předchozí přetavila v triumf.

Viktoria Azarenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (SF)
Bilance: 7-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 7-2
Bilance proti hráčkám Top 30: 3-1 (kariérní 199-141)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 5-3)
Bilance v semifinále: 0-0 (kariérní 41-21)

Viktoria Azarenková - Australian Open
Kariérní bilance:
47-12
Nejlepší výsledek: triumf (2012-13)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 2-0
Generálka: Adelaide 1 (ČF), Adelaide 2 (1K)
Cesta turnajem: Keninová (6-4 7-6), Podoroská (6-1 6-0), (10) Keysová (1-6 6-2 6-1), Lin Zhu (4-6 6-1 6-4), (3) Pegulaová (6-4 6-1)


Magda Linetteová (45.) - Aryna Sabalenková (5.) | Rod Laver Arena (11:00 SELČ)
Zatímco úvodní semifinále letošního ročníku Australian Open obstarají grandslamové šampionky, v tom druhém budou obě aktérky bojovat o premiérové finále na podnicích velké čtyřky. Magda Linetteová, která před startem turnaje nikdy nebyla ve druhém týdnu majorů, vyzve nyní největší favoritku na triumf Arynu Sabalenkovou. V obou předchozích střetnutích dominovala letos neporažená Sabalenková, dohromady ztratila jen sedm gamů.

Třicetiletá Linetteová bude usilovat o své šesté finále a první mimo nejmenší akce WTA 250. V semifinálových duelech má úspěšnost 5-6 a z posledních čtyř zvládla jen jedno. Rodačka z Poznaně se může stát vůbec první polskou finalistkou ženské dvouhry v historii Australian Open a je teprve třetí polskou semifinalistkou v open éře po Ize Šwiatekové a Agnieszce Radwaňské. Při 30. startu v hlavních soutěžích grandslamů je poprvé ve druhém týdnu.

Čtyřiadvacetiletá Sabalenková nastoupí ke svému čtvrtému semifinále na grandslamech, v této fázi ve třech setech podlehla Karolíně Plíškové ve Wimbledonu 2021, Leylah Fernandezové na US Open 2021 i Ize Šwiatekové na US Open 2022. Rodačka z Minsku se pokusí zužitkovat pozitivní semifinálovou bilanci 19-12 a vybojovat svou jubilejní 20. finálovou účast. V historii australského majoru je jedinou běloruskou finalistkou Viktoria Azarenková (triumfy 2012-13).

Senzační tažení Linetteové by dnes mělo skončit. Polka si sice všechny čtyři skalpy Top 10 (bilance 4-17) připsala na grandslamech a vyřadila tady Caroline Garciaovou, nicméně proti Sabalenkové už by neměla mít čas na svou hru. Běloruska navíc v Melbourne Parku exceluje a má tady jasně nejlepší formu ze všech účastnic. Pokud Sabalenková nepředvede nějaký mentální kolaps nebo u ní nenastane výrazný propad výkonnosti, pak by měla v semifinále grandslamů na čtvrtý pokus uspět. Se vší úctou k Linetteové, papírově snadnější soupeřku dostane světová pětka do této fáze majorů jen těžko. Sabalenkovou čeká další utkání, v němž rozhodne o výsledku hlavně její výkon.

Tip na vítězku: Aryna Sabalenková

Aktuální forma
Linetteová prožívá v posledním půlroce skvělé období a na tvrdých površích na své poměry exceluje. V Čennaí, na WTA 125k v Tampiku a na domácí akci W100 prošla až do finále a dále uhrála čtvrtfinále na Livesport Prague Open, v Clevelandu a Soulu. Navíc si na listopadovém finálovém turnaji BJK Cupu vyšlápla na Karolínu Plíškovou a Madison Keysovou. Letos pomohla své zemi do semifinále United Cupu a na generálce v Hobartu vypadla hned v prvním kole.

Cesta turnajem
Na Australian Open válí, po Majar Šarífové vyřadila nasazené Anett Kontaveitovou a Jekatěrinu Alexandrovovou. Tím to neskončilo, v osmifinále si vyšlápla na jednu z největších favoritek a světovou čtyřku Caroline Garciaovou, proti níž zaregistrovala svůj čtvrtý skalp Top 10. Ve čtvrtfinále přehrála chybující a do té doby suverénní Karolínu Plíškovou.

Historie na Australian Open
Hlavní soutěž absolvuje posedmé, při všech předchozích účastech vypadla v prvním týdnu a jejím maximem bylo třetí kolo z roku 2018.

Magda Linetteová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (SF)
Bilance: 8-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 8-2
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-0 (kariérní 4-17)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance v semifinále: 0-0 (kariérní 5-6)

Magda Linetteová - Australian Open
Kariérní bilance:
8-6
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: United Cup (3-1), Hobart (1K)
Cesta turnajem: Šarífová (7-5 6-1), (16) Kontaveitová (3-6 6-3 6-4), (19) Alexandrovová (6-3 6-4), (4) Garciaová (7-6 6-4), (30) Plíšková (6-3 7-5)

Aktuální forma
Sabalenková se v úvodních měsících loňské sezony trápila s obrovským počtem dvojchyb a na první solidnější výsledek dosáhla až na konci dubna. V uplynulém roce si zahrála třikrát finále (Stuttgart, Hertogenbosch a Turnaj mistryň), ale pokaždé se musela spokojit s trofejí pro poraženou finalistku. Zatímco loni na žádný titul nedosáhla, letošní tenisový rok odstartovala triumfem. V Adelaide neztratila ve čtyřech duelech jediný set a získala svou 11. trofej, první od předloňského května.

Cesta turnajem
V dominanci pokračuje v Melbourne, kde nedala šanci Tereze Martincové, dvojnásobné grandslamové čtvrtfinalistce Shelby Rogersové, své bývalé deblové parťačce Elise Mertensové, sedm zápasů neporažené kolegyni z Top 10 Belindě Bencicové ani letos neporažené Donně Vekičové. V probíhající sezoně zvládla všech devět zápasů a neztratila jediný set.

Historie na Australian Open
Letos už dvakrát vylepšila své zdejší maximum, tím předchozím bylo osmifinále z posledních dvou ročníků. Jedná se o její šestý start v hlavní fázi tohoto turnaje.

Aryna Sabalenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (T)
Bilance: 9-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 9-0
Bilance proti hráčkám Top 50: 4-0 (kariérní 112-72)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-3)
Bilance v semifinále: 1-0 (kariérní 19-12)

Aryna Sabalenková - Australian Open
Kariérní bilance:
13-5
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve semifinále: 0-0
Generálka: Adelaide 1 (T)
Cesta turnajem: Martincová (6-1 6-4), Rogersová (6-3 6-1), (26) Mertensová (6-2 6-3), (12) Bencicová (7-5 6-2), Vekičová (6-3 6-2)

AUSTRALIAN OPEN 2023 - PROGRAM 11. HRACÍHO DNE
• ROD LAVER ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. zápas legend
2. Chardy/Martin (Fr.) - Nys/Zieliňski (Monako/Pol.) / nejdříve ve 3:00 SEČ
3. Hijikata/Kubler (Austr.) - Granollers/Zeballos (8-Šp./Arg.) / nejdříve ve 4:30 SEČ
4. Rybakinová (22-Kaz.) - Azarenková (24-) / nejdříve v 9:30 SEČ
5. Linetteová (Pol.) - Sabalenková (5-)
• MARGARET COURT ARENA • (od 1:00 SEČ)
2. T. Valentová (2-ČR) - Kornejevová (9-)
• COURT 8 • (od 1:00 SEČ)
2. Frusina/Hrazdil (USA/ČR) - Bondioli/Križnik (It./Slovin.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

79
Přidat komentář
zfloyd
super tak konečně první GS finále , už si ho zasloužila smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
ano - kletba SF na GS prolomena. smile Nejsem její fanoušek - mám jí ve škatulce neutrální, ale Aryna hraje fakt dobře i když na můj vkus tam chybí kreativita - vše je to o hrubé síle.....
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
No, zatím to vypadá jako střet Rusko vs NATO.... Jedna divoce útočí a druhá brání.smile
Reagovat
zfloyd
je boží smilesmile
Reagovat
Liverpool22
je lepší a dokáže Magdu agresivní hrou držet na uzdě - to bohužel Plíšková nedokázala smile
Reagovat
dadaft
jo, vypadá to, že Aryna už je na Magdu moc
Reagovat
Liverpool22
tak hlavně jestli se dívá Plíšková smile Jinak Magda odehrála super turnaj smile, ale Sabalenka, Rybakina, ale i naše Kvitová to je jiná tenisová galaxie ....
Reagovat
dadaft
ještě lepší mač než první SF, Linette hraje celý turnaj fakt parádně, přeju jí titul
Reagovat
dadaft
Kocham cie Magda
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
Petra86
Magda na začátku jasně lepší hračka.
Reagovat
Liverpool22
Sabalenka má psycho blok - vždy na GS končí v SF což může být výhoda Magdy. Kladivářka je ve stejné pozici jako byla Plíšková - je jasná favoritka
Reagovat
Vlk-v-trave
Sledoval jsem jen letmo, ale to co jsem chytl, tak Rybka opravdu hraje pěkně...
Určitě to bude dobrá finalistka.

Magda by mohla dnes překvapit;) Ikdyž nevím, tohle bude hodně těžký oříšek....
Reagovat
Liverpool22
Rybka hrála v určitých pasážích tenis z jiné galaxie smile podobně jako Federer nebo Kvitová, když jí to tam padá...
Ano - Magda by mohla překvapit jelikož Kladivářka by byla pro Rybku hodně nebezpečná
Reagovat
Liverpool22
super smile Dnes další BIG výkon a tenis z jiné galaxie smile Vika se držela a velký respekt co tady na AO předvedla smile
Reagovat
zfloyd
že by se obzvlášť radovala , to teda ne smilesmile
Reagovat
Liverpool22
po zápase se neradovala, ale při rozhovoru už se usmívala jak sluníčko smile - takže i ledové královny se dokážou usmívat.smile Celkově mi tady Rybka přijde mnohem více uvolněná než na Wimbledonu, kde byla hodně stažená ve svojí introvertní bublině - byla jako led
Reagovat
Petra86
Tak asi Rybakina vyhraje.
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
lars
Stika je dravec ve finale
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
Liverpool22
zaslouženě bere 1.set - je více agresivnější, má rychlejší údery a vizuálně byla lepší smile Vika se v 1.setu zázračně udržela až do TB díky tomu, že dokázala trestat malé zavání Rybky viz. proměňování brejkbolů....
Celkově BIG zápas a obě zaslouží pochvalu smile
Reagovat
zfloyd
Rybářka chce překazit Běloruský finále smile
Reagovat
Liverpool22
jo, jo, ale Vika se furt drží jak klíště smile
Reagovat
Liverpool22
Tak už Vika asi vykapala 5:2 smile
Reagovat
Drzymalski
Davaj Jelena! Zatím parádní tenis. Z obou stran. Víka nezvládla úplné drobnosti. Velmi mrzuté. Pro ni.
Reagovat
Liverpool22
smile souhlas - obě super smile
Reagovat
dadaft
zatím hodně dobrej tenis, zápas na tři sety by rozhodně nevadil ............
Reagovat
Liverpool22
smile jo tenis super, ale ať to Rybka radši doklepne ve 2.setech smile
Reagovat
vavrinec
Azarenky backhand je zabijáckej.
Reagovat
Liverpool22
to jo - obě hrají výborně - zatím BIG zápas smile
Reagovat
Drzymalski
Spartakiáda národů SSSR s polsko-italskou účastí smile To musí být pro mnohé černá můra.
Reagovat
Liverpool22
zatím super zápas - možná předčasné finále smile
Reagovat
dadaft
jo jo, paráda smile
Reagovat
Liverpool22
Rybka připomíná trochu Kvitovou, když jí to tam padá, tak vypadá nehratelně, ale Vika dokáže využít každé malé zavání Rybky na servisu
Reagovat
Kozoroh
"Jsme tady protože věříme, že Petr Pavel bude naši zemi dobře reprezentovat."
smilesmile

https://www.idnes.cz/volby/general-petr-pavel-volby-staromestske-namesti-akce.A230125_150727_volby_knn/foto
Reagovat
Krisboy
Zítra se chystám po 21 letech k volbám. smile
Reagovat
Krisboy
A to jsem si myslel, že nepůjdu už nikdy smile
Reagovat
Blondie
Asi nikdy nepochopím, jak se někdo může vzdát svého vlivu na společnost, ale alespoň že tak...
Reagovat
Krisboy
Z toho si nic nedělej. Já nechápu spoustu věcí v dnešním světě a politice...

Ale dělat těm hajzlům kašpara a legitimizovat tím jejich sviňárny opravdu nechci.
Reagovat
Usm
občas vyhodnotíš, že jít k volbám je ztráta času (vybírat menší zlo mezi kandidáty se spoustě lidem nechce). A fakt nepůjdu volit někoho jen proto, že ten druhej kandidát je ještě horší
Reagovat
Petra86
Který z těch dvou komoušů je lepší, ani jeden není dobrý.
Reagovat
Drzymalski
Jeden za 18, druhý za 20 bez 2. Šafi nechápu.
Reagovat
Petra86
Přesně tak, akorát to ve společnosti budí nenávist jeden k druhému. Osobně jsem proti přímé volbě, akorát jeden plive jed na druhého. Každý si hraje na demokrata, ale jen do té doby než ten druhý jedná jak si ten dotyčný přeje. Já k druhému kolu nejdu, jelikož tam nemám kandidáta, ale respektuji názor většiny, hlavně ať ta fraška skončí a situace ve společnosti se uklidní.
Reagovat
Liverpool22
smile smile vidím to úplně stejně smile
Reagovat
Usm
BAbiš...dotační podvodník, lhář.
Pavel...pokud někdo měl před r. 89 důstojnickou hodnost (v roce 89 byl tuším již kapitánem), tak musel být těžce rudě pozitivní. Takže najednou z ničeho nic převlékl kabát. Další věc, která mi na něm vadí....potenciální Fialovo loutka, která mu odkejve, co si ten "ulhaný vysílač signálů" umane
Reagovat
Pe3k
To sem rád, že moje milovaná Šafinka volí stejně.
Reagovat
annah
Taky mě potésila. Snad to dopadne a nebudu se muset zase stydět za svého prezidenta jako předchozích 20 let. Ale bojím se teda hodně, že na Hradě zasedne ta všeho schopná populisticka kreatura. Měli bychom se vrátit k nepřímé volbě. Takhle to zbytečně rozděluje lidi. A celé rodiny. U nás doma naštěstí ne. :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Vlk vs. Ondra - 0-2

Závěrečné summary při záverečném summary AO. Měl jsem toho včera hodně, včetně soudu...;D

Od srdce a upřímně gratuluji k parádnímu vykonu, určitě v neděli zhodnotím, zkusim si najít čas na vzkazník ad. kniha.

Zatím díky za tvůj čas, a přeji šťastnou ruku při psaní posledních článků tohoto Slamu plného překvapení.
Reagovat
Krisboy
Srdjan Nazi Djokovic

Je ještě větší dmnt a hvdo, než jsme si kdy dovedli představit. Předpokládám, že pro pomateného turistu je to hrdina.

(padesát blicích smajlíků)

https://www.sport.cz/clanek/tenis-australian-open-at-zije-car-putin-djokovicuv-otec-na-australian-open-s-fanousky-provolaval-slavu-rusku-3932046#dop_ab_variant=865510&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=1MCPYdm8kZM

Hrozné...nemám slov...chybí k tomu cokoliv říct...těžko se hledají i poslední zbytky humoru...
...prý je vyšetřuje policie, ale...nevím... strašně smutné...

Pokud se k tomu Novak Djokovič nějak pořádně nepostaví, tak ho beru jako Putinovce a může mít klidně 30 trofejí...žádné takové, že si rodiče nevybíráme, jednou je dospělý, a svépravný...a musí se umět k takovým situacím postavit čelem...tady je o mnohem více, než pinkáni do mičudy...

Mě nevadí, že někdo je z Ruska, Srbska, fajn lidi jsou všude, mám tam známé, ale Putinovce netoleruji, a tolerovat nikdy nebudu...ve válce hlavně trpí lidé na obou stranách konfliktu, vždy obyčejní a nevinní lidé trpí nejvíc...

Asi nejhorší moment tohoto GS... klidně ať ho přesunou do Bangladéše, je mi to fakt jedno...

Ještě smutnější je to jak jsou ti tzv. kozáčtí Australané tímhle nadšení...

To já jsem spíš otřesen...

Ještě mě napadá, jestli to neni nějaka spec. provakačka, zaplacená, jak často bývá v těhle případech, ale Djokovič tohle tak nemůže nechat, provokačka, neprovokačka...
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Krisboy
Myslím, že se spíše dočkáme srdíček... Djokovič rodinka jsou prostě lidskej ksindl a nacistickej šmejd. Už o tom není nejmenších pochyb.
Reagovat
Usm
no nacistickej šmejd....ono tobě "humanitární" bomby od NATA kolem baráku nelítaly...kdyby jo, třeba by si měl taky jiný názor. Čímž samozřejmě neomlouvám to, že ten jeho pomatenej otec se chová jako blb
Reagovat
Krisboy
Bla bla bla...
Reagovat
Blondie
A ty bomby tam padaly jen tak z legrace, co ;)
Reagovat
Krisboy
Zbytečná diskuse. Člověk papouškující ten nesmysl o humanitárním bombardování Bělehradu a srovnávající tehdejší zásah NATO s tim, co dělá RuSSko na Ukrajině, může jen
a) Putinovec
b) opravdový hlupák (bez urážky)

Nevím, co platí u něj, ale s argumenty na něj rozhodně nechoď.
Reagovat
Vlk-v-trave
Já bych se nechtěl nějak unáhlovat v těch soudech...a odsuzování, to je easy a nic to neřeší, zatím jsem spíš prostě otřesen... za mně celé špatně...
Reagovat
Kozoroh
Ty jsi byl vždy zvláštní, ale tohle už je moc. Jestli tady budeš psát hejty, označující No1eho za putinovce, tak si budu stěžovat vedení tohoto portálu. A aby bylo jasno, už na začátku ruské invaze Djoker vyjádřil podporu Stakhovskému a dalším ukrajinským tenistům.
Reagovat
bardunek666
Krom Linetky mám rád všechny tři holky v semifinále.
Přál bych si běloruské finále a tam ať vyhraje ta lepší. :) Ovšem vítězství Viktorie by mi udělalo největší radost
Reagovat
Liverpool22
Běloruské finále by bylo zajímavé mimo jiné z toho důvodu, že Aryna na Viki umí zahrát, umí jí agresivní hrou vystřílet, ale zase z druhého úhlu pohledu Aryna nikdy ve finále nebyla zatímco Vika už tady 2x vyhrála, má zkušenosti - takže běloruské finále by určitě mělo náboj.
Nicméně pro neutrální fanoušky je asi ideální finále Rybakina vs Sabalenka smile
Reagovat
vavrinec
Jaká je šance, že AO vyhraje někdo jiný než Sabalenka? smile
Reagovat
GaelM
75%
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ale úplně přesně to máš! smile
Reagovat
vavrinec
Tak čistě matematická jistě, ale reálná? To vidím tak na 5%.
Reagovat
paddy
Rusové jsou tradiční provokatéři, agresivní a drzé chování je pro ně typické i v ČR

a pravoslavná klika není nic nového
"Ruskou válečnou symboliku nejspíš propagují v Melbourne i srbští fanoušci. Z hloučku fanoušků se nesl pokřik "Serbia, Russia" (Srbsko, Rusko)."

https://www.sport.cz/clanek/tenis-australian-open-putin-v-hledisti-australian-open-ruskou-provokaci-uz-resi-policie-3931020

rada na závěr: pokud sledujete turnaj na místě, tak si do hlediště neberte tyto zakázané předměty (vč. ruské vlajky nebo ruského hákového kříže)
https://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/72/590x/secondary/4527604.avif?r=1674664150875
Reagovat
Drzymalski
Bože!smile
Reagovat
Patik
snáď to uhrá Rybakina vzdychačky moc nemusím.
Reagovat
Liverpool22
Pro Vás Slováky by to byla opět super reklama jelikož Rybka trénuje na Slovensku stejně jako např. Benčič. Takže s trochou nadsázky Rybka je tak trošku i Vaše - máte už podíl na jejím úspěchu ve W smile a teď to samé možná přijde na AO smile
Reagovat
paddy
v SF pouze jediná hráčka top10 a jedna nenasazená, tedy standard WTA

ale co je zajímavé, tak všechny semifinalistky postoupily přes dost nasazených soupeřek - nebylo to zadarmo smile
Linette 4, Rybakina 3, Sabalenka a Azarenka 2

Sabalenka byla druhá největší favoritka před turnajem, Rybakina desátá
a to odpovídá i mému tipu na finále, čeká nás tříseťáček Sabenka-Rybenka

vyhraje Sabalenka, tu tady lidi nejvíc nenávidí, nemohu ji tedy nefandit smile
a bude s ní sranda, vsaďte se smile
(hlava už musí vydržet, hlavně bacha na DaFáčky, kterých je stále požehnaně)
Reagovat
Liverpool22
V reálu jsou v SF dvě hráčky TOP 10 viz. neudělování bodů za Wimbledon nebo-li Rybka by se v normální době motala před AO někde kolem 7-8 místa. Já jen doufám, že se to po W vše srovná a žebříček bude zase odpovídat realitě....
Reagovat
Nola
na jednej strane pavuka GS vitazky, na tej druhej novicky, vobec si netrufam typovat, prajem viac Rybke, ale ani Aza mi vadit nebude, kvoli nejakej nostalgii.... a som zvedava ako sa vysporiada s tlakom Amazonka.... organizatori asi velku radost nemaju, 4 hracky z byvaleho vychodneho bloku.... vlani anglosaske finale, tentokrat moze byt dokonca cisto bieloruske, resp. ako by povedal paddy, z byvaleho Sovietskeho zvazu
Reagovat
Liverpool22
Mám to stejně. smile Taky přeju nejvíc titul Rybce, ale z nějaké nostalgie bych to přál i Vice - její souboje se Šarapkou či Serenou jsou památné - výhra Viki by bylo takové retro.
Jinak uvidíme zda Kladivářka zvládne prolomit prokletí SF na GS - měla by to dát, ale Magda tady má životní formu....

Ohledně toho, že jsou v SF 4 hráčky bývalého východního bloku, tak já věřím na KARMU a nic se neděje náhodou - dlouhodobě je tady snaha v nějaké formě zotročit či rovnou vyhladit slovanské národy - to je na delší psaní, ale Slované jsou vzpurní, svobodomyslní, mají vlastní hlavu, názor, kulturu...a to globálním elitám nevoní.
Jinak když se vrátím ke KARMĚ, tak právě ve Wimbledonu už se to ukázalo mockrát, že existuje cosi mezi nebem a zemí viz. loňská výhra Rybakiny nebo v minulosti, když Sabine Lisická rok co rok kostila ve Wimbledonu vítězky RG - její zápas se Serenou to byla tenisová lahůdka smile
Reagovat
Blondie
Výhra Viky by taky dala naději starým puškám typu Peti a Karo.
Reagovat
com
Tak po dnesku fandim teda Azarence.. Ziskat dalsi GS z AO presne po deseti letech smilesmile
Reagovat
Blondie
My se prostě neshodnem... :-D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
RFanousek
Musím říct, že z těch co zbyly to také nejvíc přeji Vice. To by byl krásný příběh.

Potom Rybakině, pak Linette a nakonec Sabalence, kterou opravdu velmi silně nemusím.
Reagovat
fandorin78
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist