13. den ve Wimbledonu: Džabúrová, nebo Rybakinová se stane novou grandslamovou šampionkou

9. 7. 2022, 06:00
Previews 91
V rámci 13. hracího dne letošního ročníku Wimbledonu ke svému premiérovému finále na grandslamových turnajích nastoupí Ons Džabúrová a Jelena Rybakinová. Finále mužské čtyřhry obstarají Matthew Ebden s Maxem Purcellem a obhájci titulu Nikola Mektič s Matem Pavičem.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále žen •
Rybakinová (17-Kaz.) - Džabúrová (3-Tun.) | Centre Court (15:00 SELČ)
• Finále čtyřhry mužů •
Ebden/Purcell (14-Austr.) - Mektič/Pavič (2-Chorv.) | Centre Court (17:00 SELČ)


• Finále žen •
Jelena Rybakinová (23.) - Ons Džabúrová (2.) | Centre Court (15:00 SELČ)
Ženský tenisový okruh pozná zbrusu novou grandslamovou šampionku, poprvé v open éře se o titul ve Wimbledonu utkají dvě debutantky ve finále největších tenisových akcí. O slavnou mísu Venus Rosewaterové se poperou první Kazaška, která na grandslamech překročila čtvrtfinále, Jelena Rybakinová a první africká žena ve finále majorů v open éře Ons Džabúrová. Hráčky se střetnou počtvrté, premiérově mimo venkovní betony. Ve vzájemné bilanci vede 2-1 Džabúrová, poslední souboj však skončil skrečí Rybakinové (nemoc).

Třiadvacetiletá Rybakinová má za sebou osm finálových duelů, uspěla dvakrát a pokaždé na nejmenších akcích WTA 250 (Bukurešť 2019 a Hobart 2020). V posledních čtyřech přebírala trofej pro poraženou finalistku, naposledy letos v Adelaide proti Ashleigh Bartyové. Na trávě si o titul zahraje poprvé. Moskevská rodačka se může stát nejmladší šampionkou Wimbledonu od triumfu Petry Kvitové (21 let) v roce 2011 a zároveň druhou žebříčkově nejníže postavenou vítězkou nejslavnějšího turnaje za posledních 38 let, pouze za Venus Williamsovou, která v Londýně coby #31 slavila před 15 lety.

Start hráčky narozené v Rusku ve finále je lehce pikantní, neboť kvůli vojenské invazi Ruska na Ukrajinu mají ruští a běloruští sportovci start v letošním Wimbledonu zakázaný. Rybakinová ale od roku 2018 reprezentuje Kazachstán, vyloučení se jí proto netýkalo. Představitelé ruského tenisu nicméně vnímají její postup jako příznačný. "Je skvělé, že je Jelena ve finále Wimbledonu. Je naším produktem. Samozřejmě jí budeme fandit," citovala agentura RIA prezidenta Ruské tenisové federace Šamila Tarpiščeva.

Rovněž 27letá Džabúrová ve finále účinkovala osmkrát s o chlup lepší bilancí 3-5, trofej má ze všech kategorií podniků WTA (250 Birmingham 2021, 1000 Madrid 2022 a 500 Berlín 2022). Na nejrychlejším povrchu do závěrečného kola prošla loni v Birminghamu a letos v Berlíně a v obou případech se radovala. Letos ji čeká už páté finále (2-2). Rodačka z Ksar Hellalu přepisovala historii již po zvládnutém čtvrtfinále, když se stala prvním zástupcem arabského tenisu v semifinále majorů.

"Jsem ráda, že se všechny ty hodiny obětování a odříkání vrátily. Vím, že Tunisané teď budou slavit. Chci s nimi sdílet tuhle zkušenost a podpořit všechny tenisty z mé země a Afriky. Je to pro mě velká čest," řekla Džabúrová, která je teprve druhou africkou zástupkyní ve finále Wimbledonu v open éře. Před ní se tak daleko dostal jen před čtyřmi lety Jihoafričan Kevin Anderson (prohrál s Novakem Djokovičem).

Tuniský ministr sportu Kamel Deguich již přislíbil po jejím návratu uspořádat oficiální recepci. "Tunisané díky ní zapomněli na své problémy a všichni jsou na Ons hrdí. Je naší ministryní štěstí," řekl Deguich.

Za normálních okolností by si obě v žebříčku zřejmě velice slušně polepšily, minimálně bodově. WTA však kvůli zákazu startu Rusů a Bělorusů v letošním ročníku Wimbledonu neuděluje žádné body, a navíc ty loňské odečte. Loňskou čtvrtfinalistku Džabúrovou tak čeká propad ze druhého na páté místo, osmifinalistka předchozího ročníku Rybakinová zůstane třiadvacátá.

Obě aktérky bude s největší pravděpodobností svazovat nervozita prvního grandslamového finále. Rybakinová, která má letos na kontě nejvíce es na tour, si zřejmě bude značně pomáhat servisem. Džabúrová má zase pro trávu nebezpečnou techničtějšího hru a bude se snažit často měnit rytmus. Obě jsou velmi kvalitními hráčkami na všech površích, do finále se dostaly celkem suverénně a nejspíše rozhodne to, kdo zrovna v sobotu předvede lepší výkon a dříve setřese nervozitu.

Džabúrová má od startu antukového jara podstatně stabilnější i lepší formu, takže je zaslouženě favoritkou. Letos se už podruhé veze na vlně 11 vítězství a v případě dalšího si vylepší své osobní maximum. "Bude to těžký zápas. Ons má velmi pestrý tenis a na kurtu je takřka všude. Pokusím se ale udělat maximum," řekla Rybakinová.

Tip na vítězku: Ons Džabúrová

Aktuální forma
Rybakinová se stále drží okolo Top 20, ačkoli má letos časté zdravotní potíže a slabší formu. Vstup do sezony měla vynikající, v Adelaide ji až ve finále zastavila Ashleigh Bartyová. Dalšího postupu do závěrečných kol se ale před startem Wimbledonu dočkala už jen v březnu v Indian Wells. Travnaté generálky se jí nepovedly vůbec, v Hertogenboschi skončila ve druhém kole na raketě Shelby Rogersové a v úvodním zápase v Eastbourne neudržela vedení proti Lesje Curenkové.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu ovšem v šesti zápasech ztratila jediný set. Musela však do tie-breaku s Coco Vandewegheovou, Biancou Andreescuovou i Qinwen Zheng a jednu těsnější sadu sehrála také s Petrou Martičovou. Rozhodující dějství absolvovala až ve čtvrtfinále s loňskou čtvrtfinalistkou Ajlou Tomljanovicovou a v semifinále suverénně zastavila v All England Clubu 12 utkání neporaženou šampionku ročníku 2019 Simonu Halepovou.

Historie ve Wimbledonu
V hlavní fázi debutovala loni, v osmifinále ji zastavila Aryna Sabalenková.

Jelena Rybakinová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide (F)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (F)
Bilance: 27-12
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na trávě: 7-2
Bilance proti hráčkám Top 10: 0-3 (kariérní 7-12)
Bilance ve finále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 0-1 (kariérní 2-6)
Grandslamy: Australian Open (2K), French Open (3K)

Jelena Rybakinová - Wimbledon
Kariérní bilance:
9-1
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Hertogenbosch (2K), Eastbourne (2K)
Cesta turnajem: Vandewegheová (7-6 7-5), Andreescuová (6-4 7-6), Qinwen Zheng (7-6 7-5), Martičová (7-5 6-3), Tomljanovicová (4-6 6-2 6-3), (16) Halepová (6-3 6-3)

Aktuální forma
Džabúrová se v úvodu sezony trápila zdravotně, dokonce musela vynechat Australian Open. Od startu antukového jara má ovšem vynikající bilanci 28-4, která zahrnuje triumfy v Madridu a finále v Charlestonu a Římě. Na French Open však nepotvrdila roli jedné z největších favoritek a skončila hned v prvním kole na Magdě Linetteové. Na trávě si ale vše vynahrazuje, v Berlíně získala svůj druhý titul na povrchu a za poslední roky na pažitu zvládla 21 z 23 duelů.

Cesta turnajem
Svou neporazitelnost v těchto podmínkách protahuje ve Wimbledonu, kde nedala šanci Mirjam Björklundové, Katarzyně Kawaové ani Diane Parryové, ve dvou těsných setech zdolala Elise Mertensovou a po suverénním obratu vyřadila poslední českou naději Marii Bouzkovou. V semifinále si ve třech setech poradila s nejstarší debutantkou v semifinále grandslamů v open éře a svou velmi dobrou kamarádkou Tatjanou Mariaovou.

Historie ve Wimbledonu
Při úvodních třech startech v hlavním losu se v All England Clubu nedostala přes druhé kolo, loni ovšem skončila až ve čtvrtfinále na raketě Aryny Sabalenkové.

Ons Džabúrová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Berlín, Madrid (T);  Řím,  Charleston (F)
Největší úspěchy na trávě: Berlín (T)
Bilance: 36-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na trávě: 11-0
Bilance proti hráčkám Top 30: 11-7 (kariérní 40-47)
Bilance ve finále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 2-2 (kariérní 3-5)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (1K)

Ons Džabúrová - Wimbledon
Kariérní bilance:
11-4
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Berlín (T)
Cesta turnajem: Björklundová (6-1 6-3), Kawaová (6-4 6-0), Parryová (6-2 6-3), (24) Mertensová (7-6 6-4), Bouzková (3-6 6-1 6-1), Mariaová (6-2 3-6 6-1)


• Finále čtyřhry mužů •
/ M. Ebden / M. Purcell - / N. Mektič / M. Pavič | Centre Court (17:00 SELČ)
Matthew Ebden ve čtvrtek neuspěl ve finále mixu, ale další šanci dostane po boku krajana Maxe Purcella v dnešním finále mužské čtyřhry. Australské duo bude čelit chorvatskému tandemu a obhájcům titulu Nikolovi Mektičovi a Matemu Pavičovi. Páry se potkávají poprvé.


Ebden s Purcellem začali naplno spolupracovat letos a jsou už počtvrté ve finále, na Australian Open ani na trávě v Hertogenboschi neuspěli, ale na antuce v Houstonu slavili první společný triumf. V semifinále Wimbledonu proti nejvýše nasazeným Rajeevovi Ramovi a Joeovi Salisbury odvrátili pět mečbolů. Čtyřiatřicetiletý Ebden dosud na grandslamech triumfoval pouze v mixu na Australian Open 2013 a ze čtyřhry má doma pět trofejí. O deset let mladší Purcell ve zmíněném Houstonu dosáhl na vůbec první vavřín, v deblu je ale ve finále majorů už potřetí (Australian Open 2020 a 2022).

Cesta turnajem
1K: Goransson/McLachlan (6-7 4-6 6-3 6-4 7-6)
2K: Vliegen/Withrow (6-4 6-7 4-6 7-6 6-4)
OF: (3) Koolhof/N. Skupski (7-5 6-4 3-6 4-6 7-5)
ČF: (7) Peers/Polášek (6-4 6-4 6-2)
SF: (1) Ram/Salisbury (3-6 6-7 7-6 6-4 6-2)


Mektič s Pavičem spojili síly loni a okamžitě z toho byl úspěch, v předchozí sezoně vyhráli 65 ze 78 duelů a posbírali devět titulů. Letos se ale dlouho trápili a na první triumf dosáhli až v Římě. Od té doby zvítězili také v Ženevě a na generálkách v Queensu a Eastbourne, jediný nezdar zaznamenali na French Open. Na trávě jsou letos neporaženi. I svůj druhý start ve Wimbledonu mohou přetavit v titul, na grandslamech zatím jinde neslavili. Třiatřicetiletý Mektič se může pyšnit sbírkou 21 trofejí, 29letý Pavič jich má o deset víc a na majorech se radoval ještě na Australian Open 2018 a US Open 2020.

Cesta turnajem
1K: Paire/Ramos (6-4 6-1 6-1)
2K: Monroe/Paul (6-2 3-6 6-3 6-2)
OF: (15) Glasspool/Heliövaara (6-4 7-6 4-6 2-6 6-3)
ČF: (11) Krawietz/Mies (6-4 6-3 6-3)
SF: (6) Cabal/Farah (6-7 7-6 4-6 6-2 7-6)

WIMBLEDON 2022 - PROGRAM 13. HRACÍHO DNE
• CENTRE COURT • (od 15:00 SELČ)
1. Rybakinová (17-Kaz.) - Džabúrová (3-Tun.)
2. Ebden/Purcell (14-Austr.) - Mektič/Pavič (2-Chorv.)
Kompletní program 13. hracího dne
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

91
Přidat komentář
zfloyd
Rybka je sympatičtější , Ons už začíná moc machrovat a předvádět se smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile Ano dneska na toto Žába dojela - navíc už jí je 27let - jsou tam mladší a perspektivnější
Reagovat
paddy
diváci jsou hodně vlažní, jak Rybakina obchází kurt s trofejí
odcházející Jabeur má větší ovace smile
Reagovat
paddy
Reagovat
tommr
podle zdegenerovanejch britskejch rasistů to holt nevyhrála žena správnýho původu ... smile
Reagovat
brixner
No, ještě že se toho nedožila babka Šarapovic..smilesmile
Reagovat
HolyMotors
Největší rasista široko daleko jsi tu bezpečně ty, to se tu, pevně doufám, všeobecně ví..
Reagovat
brixner
Taky pevně doufam!
smilesmilesmile
Reagovat
Grape
Rasistů smilesmilesmile
Reagovat
paddy
nervózní zápas přinesl nudné první dva sety a napětí přišlo na řadu až v tom třetím

Jabeur nedokázala proměnit ani jeden ze sedmi BB v posledních dvou setech a po zásluze prohrála. S amatérským přístupem (Tunis holt není tenisová destinace) se těžko dá vyhrát GS. Po frajeřinkách ve 2. setu jí ve 3. setu přešel smích. smile

Pikantní je, že jako druhá hráčka v Race letos na GS získala body jen za 1k FO smile

žabákům chyběl poslední skok, a tak si nemohli zazpívat - we are the champions... smile
https://www.youtube.com/watch?v=S_IAqwrvEuU&t=95s
Reagovat
GaelM
Když vykážeš Rusy z Wimbledonu, aby si s nimi královská rodina nemusela špinit ruce... a vyhraje ho Ruska pod cizí vlajkou smile

https://i2-prod.cambridge-news.co.uk/incoming/article24164657.ece/ALTERNATES/s615b/0_JS268244510.jpg
Reagovat
tommr
a to ještě zítra může debla vyhrát Katka Siniaková která je podle rusofobů taky "nečistýho" původu ... smile
Reagovat
George_Renel
U ní je to přece jen něco jiného.
Reagovat
annah
Ta ovsem nikdy nereprezentovala Rusko... Na rozdíl od Rybakiny. :-)
Reagovat
GaelM
Původu možná, ale vždy reprezentovala ČR, rodačka z Hradce Králové... Rybakina ještě před covidem válela za Putina.
Reagovat
HolyMotors
Což tommrovi zajisté nikterak nevadí, naopak mu to dělá dobře a je na ni velice hrdý.
Reagovat
annah
Zkrátka když je nepustí dvěrmi, vlezou oknem... :-)
Reagovat
lars
to je nejaky potomek kralovsky rodiny ? :)
Reagovat
annah
Luis.
Reagovat
GaelM
Jo jo, princ Louis.
Reagovat
Liverpool22
velká gratulace k talířismilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
tak teď se ukáže jestli to RYBKA dopodává smilesmilesmile
Reagovat
lars
Jo
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
hanz
Žabér, dobrá amatérka, hlavněže ,,umí" parádičky.
Reagovat
brixner
Volej ala Jana...Sakra práce, nervy asi fakt pracujousmile
Reagovat
annah
Já mám takovej vztek, že to snad vypnu. Doperuna! Ona snad fakt vyhraje Ruska. Krucinal....smile
Reagovat
brixner
Ale no tak, teta, je dobrá a Vons to moc nejde!
Reagovat
Jimbo
Bohužel, všude jich je jak nasr...no. Ons to nezvládla v hlavě.
Reagovat
annah
A možná byl nebo mohl být zlomový bod ten moment, kdy si po kratkem rozmysleni nevzala jestřába a míč Ryby byl pritom v autu. Kdyby to udelala.... :-(
Reagovat
brixner
No, Rybě "vzali" asi taky, myslím, dva míče, Vons asi už musela s jestřábama trochu šetřit, todle je těžký...
Reagovat
paddy
Jabeur jestřáby hloupě vyplýtvala uprostřed 3. setu
v Tunisu se tenis profesionálně nedá provozovat
Reagovat
Liverpool22
tak hlavně rozhodčí na čáře to byla hrůzasmile
Reagovat
brixner
Přišlo mi, že si byla těmi údery moc jistá! Já se jí ani moc nedivím, ruku má zlatou a moc šikovnou...Ale kdo ví, jestli jí ruská rozvědka schválně nezvětšila kurt, mě by todle už snad ani nepřekvapilo..smilesmile
Reagovat
annah
Jsou prostě schopní fseho... smile
Reagovat
brixner
Jojo, vobčas vyhrajou i Wimbledon...

Zatracenej svět..smilesmilesmile
Reagovat
hanz
Finále jak fík - Chyb jak máku obou stran.
Reagovat
Liverpool22
obě jsou nervózní - první finále GS dělá svoje
Reagovat
brixner
Ale z 0:40 super!!!smile
Reagovat
Liverpool22
smile možná klíčovej moment zápasusmile
Reagovat
brixner
Ryba mi v 1.setu připomínala Sabine 2013...
Ale teď se konečně začíná hrát!
Reagovat
Liverpool22
Částečně máš pravdu, ale Rybka tam na 100% nebude v průběhu zápasu brečet jako Sabine. Přeci jen ledová princezna nemůže na kurtu brečet....
Reagovat
brixner
Jojo, vypadá to, že ta slečna má nervy docela v pořádku!
Jestli vyhraje, fakt mi to vadit nebude!
Reagovat
Liverpool22
Tak rozhodčí na čáře to je fakt tragédie - kiksů na obě strany až mocsmile
Reagovat
Liverpool22
super srovnáno na 1:1. smilesmilesmile
Reagovat
George_Renel
Finále W a čároví si zapomenou brejle.
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
Pavol
Idem vsadiť na Žabérovú. A tým pádom zrejme skončila. smile
Reagovat
Pavol
Ináč je to ťažké vsadiť na niekoho komu nefandíte.
Reagovat
Pavol
Tento zápas sa dal vsadiť na každú stranu za kurz 5,5
Reagovat
zfloyd
kdo je ta krasavice u Rybky v loži co ji furt ukazujou ? Je to fakt kočka
Reagovat
com
Rusanda se rozjela smilesmile
Reagovat
kulhavej_kmet
Na tu Jabúrovou se nedá dívat, jak po každém míčku mává tou pěstí.
Je to nesportovní a hloupé, když dá soupeřka síť mávat pěstí. Bohužel se to rozmáhá čím dál víc, viz. Alcaraz
Reagovat
zfloyd
Rybářka vypadá klidně , ale asi má nerva podání jí moc nejde a chyb tolik v předchozích zápasech taky nedělala , nezbývá než se trochu nasr.. a pustit se do toho s rizikem
Reagovat
Liverpool22
jo, jo - zatím nic nejde a přijde mi zatím vnitřně dost nervní - není to zatím ono byť nyní dala na 2:0, tak snad se uklidnísmile
Reagovat
paddy
základem je rozdíl kvality, ranking nelže
Reagovat
HolyMotors
Ranking tak trochu lhal..
Reagovat
lars
spis paddy :)
Reagovat
HolyMotors
Ten taky. Na to už jsme ale zvyklí)
Reagovat
brixner
Už to mohlo bejt 4:0...
Reagovat
Liverpool22
4:1 stačí smilesmilesmile
Reagovat
brixner
No snad jo!
Kdoví, co se Rybě honí hlavou, ale vypadá jako Sfinga, fakt obdivuhodný!
Reagovat
com
nefandis ty nahodou Vons? smile
Reagovat
brixner
No jo...Ale najednou bych chtěl aby vyhrála Ryba...
Anebo vobě, todlencto máš těžkýsmile
Reagovat
Liverpool22
zatím ve všem druhá. Žába lepší na servisu, v mezihře, je méně nervózní. Ze strany Rybky zatím nejhorší set na turnajismile
Reagovat
dadaft
Rybka na suchu
Reagovat
dadaft
Elena se udržela na dostřel, ještě že tak, set má pořád dynamiku ........... ale v tomhle zápase fakt hrozí výbuch jedné nebo druhé...
Reagovat
turista
Netipuji. Nevím.
Reagovat
paddy
my víme smile
Reagovat
paddy
Kurzově to vypadá 58/42 pro Jabeur, já to vidím 60/40 (tedy 3 z 5) smile

Nezkušenost s finále GS by neměla na začátku zápasu hrát roli, jelikož pro obě je to poprvé a nervózní bývají všichni. Obě mají solidní formu, takže by to mohlo být kvalitní a zajímavé finále i vzhledem k odlišnému hernímu stylu (servis vs. variabilita hry).

Pokud Rybakině nepůjde servis, pak nebude mít šanci. Jabeur bude muset získávat body na příjmu 2. servisu, protože zejména 1. servis Rybakiny vypadá ve Wimbledonu neprůstřelně. Jabeur získala nejvíc brejků v turnaji, Rybakina má nejvíc es a 2. nejrychlejší servis.

V posledních letech bývají finále docela jednostranná, protože jakmile jedna z finalistek začne bodově zaostávat, pak je mentálně obtížné se dostat zpátky do zápasu.
Reagovat
Liverpool22
Máš pravdu v tom, že klíč k zápasu bude servis Rybky a pak bude ještě důležitý začátek zápasu. Hlavně Žába pokud vede a dostane se do pohody, pak je těžko k zastavení - je hodně emocionální....
Reagovat
paddy
Jabeur od začátku loňské sezony posbírala celkem 84 skalpů (nejvíce na tour), z toho 21 na nejrychlejším povrchu (bilance 21-2). Navíc se stala první tenistkou od Marie Šarapovové (2004-05), která dva roky po sobě na travnatém podkladu dosáhla na dvouciferný počet výher.

Rybakina se může stát nejmladší hráčkou od Petry Kvitové (21 let, 2011), jež nad hlavu zvedne mísu Venus Rosewaterové. Zároveň může být druhou žebříčkově nejníže postavenou šampionkou Wimbledonu za posledních 38 let, pouze za Venus Williamsovou, která v Londýně coby #31 slavila před 15 lety.
Reagovat
Titan
Vévodkyně holt bude muset předat trofej Rusce...smile
Reagovat
lars
uz si vytvoril anketu o tom, jest-li behem ceremonialu pri predavani trofeji ve Wimblu bude receno Moscow?
Reagovat
annah
Proč by se tam melo mluvit o Moskvě? Oni tam někdy v minulosti rikali, z jakeho města vítěz pochází?
Reagovat
vavrinec
Reagovat
lars
Nemusi to byt v souvislosti z jakeho mesta vitez pochazi :)
Reagovat
brixner
Myslím, že neříkali, ale dnešní svět je zblblej...smile

Vons!
Reagovat
annah
Snad to Žába zvládne!! I když ta Rusanda z Kazachstánu vypadá sympaticky.
Reagovat
Vlk-v-trave
Sance na titul:
Jabeur 45% - Rybakina 55%
Reagovat
Liverpool22
vidím to podobně: šance cca 50:50
Reagovat
Krisboy
Já to vidím opačně, než Punťa:
55:45 pro Ons
Reagovat
Liverpool22
jo, jo - bude to hodně vyrovnané a dopředu tipovat je těžké - pro obě to je první GS a tak může zaúřadovat hlava, emoce.....
Reagovat
lars
Stika loni prohrala zapasy o medaile z OH, tak snad se z toho poucila.
Reagovat
Liverpool22
Ano - doufejme, že se poučila. Na OH jsem dost fandil a nakonec neurvala ani bronzsmileNa druhou stranu na OH to byla prádelna - úplně jiné klimatické podmínky.....
Reagovat
Vlk-v-trave
Nova vitezka GS, zichr.
@paddy - da se nekde na to vsadit? :D
Reagovat
brixner
Vons smilesmile
Reagovat
Orgasmator
na tu rád vzpomínám, pustila to bezhlavě z kopce na prkýnkách smile (a má ráda čokoládu) smile
Reagovat
brixner
Jojo, kočoládu si dam vobčas taky a pak taky sedim na prkýnku..smilesmile
Reagovat
Orgasmator
smile
Reagovat
com
Rybakina smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist