14. den US Open: Djokoviče čeká útok na kalendářní Grand Slam, ve finále se utká s Medveděvem

12. 9. 2021, 11:00
Previews 79
V rámci posledního dne letošního US Open je na spadnutí historický počin. Novaka Djokoviče dělí jediné vítězství od toho, aby jako třetí muž v tenisových dějinách zkompletoval kalendářní Grand Slam. Ve finále se trojnásobný šampion amerického podniku velké čtyřky utká s Daniilem Medveděvem, který na první grandslamový triumf stále čeká. Na programu je také finále čtyřhry žen.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále mužů •
Djokovič (1-Srb.) - Medveděv (2-Rus.) | Arthur Ashe Stadium (22:00 SELČ)
• Finále čtyřhry žen •
Gauffová/McNallyová (11-USA) - Stosurová/S. Zhang (14-Austr./Čína) | Arthur Ashe Stadium (19:00 SELČ)


• Finále mužů •
Novak Djokovič (1.) - Daniil Medveděv (2.) | Arthur Ashe Stadium (22:00 SELČ)
Novaka Djokoviče už dělí jen jedno vítězství od toho, aby jako teprve třetí muž v historii (Don Budge 1938 a Rod Laver 1962 a 1969) dokázal získat kalendářní Grand Slam. Navíc bude útočit na rekordní 21. grandslamový triumf, kterým by překonal spolurekordmany Rogera Federera a Rafaela Nadala. Jako poslední mu v cestě stojí Daniil Medveděv, jenž naopak zabojuje o svůj premiérový titul z podniků velké čtyřky. Poslední souboj se odehrál ve finále letošního Australian Open, Djokovič zvítězil 3-0 na sety a vzájemnou bilanci upravil na 5-3 ze svého pohledu.

Čtyřiatřicetiletý Srb má pozitivní bilanci ve finálových bojích (85-36, letos 4-1) i na grandslamech (20-10), ale na US Open prohrál tři z předchozích osmi finále (dvě ze tří posledních zvládl). S 31 finálovými účastmi na největších akcích vyrovnal rekordmana Federera, devět finále v New Yorku ještě nikdy nikdo nehrál. Dnes se může stát v open éře druhým nejstarším šampionem závěrečného grandslamu sezony po Kenovi Rosewallovi (1970, 35 let).

Rovněž 25letý Medveděv se může pochlubit pozitivní úspěšností ve finále (12-7, letos 3-1), jenže na grandslamech se musel v obou případech (US Open 2019 a Australian Open 2021) spokojit s trofejí pro poraženého finalistu. Posledním ruským grandslamovým šampionem je Marat Safin (Australian Open 2005), který je i posledním ruským vítězem US Open (2000).

V žebříčku se nic měnit nebude. Djokovič zůstane světovou jedničkou a Medveděv za ním. Pokud však vyhraje Djokovič, povede skoro o tři tisíce bodů, v případě vítězství Medveděva bude mít navrch o necelých 1 400 bodů.

Medveděv měl už na začátku sezony parádní formu a právě Djokovič ve finále Australian Open jeho dlouhou vítěznou sérii ukončil, po napínavém prvním setu celkem suverénním způsobem. Navrch by měl mít i tentokrát, otázkou však je, jak zvládne tlak neobvyklého grandslamového finále. Těch má za sebou už mnoho, ale dnešní bude úplně jiné, jelikož má na dosah něco, co se přes 50 let nikomu nepovedlo. Medveděv možná bude mít o něco více sil, ovšem jeho nevýhodou může být, že po cestě do finále nenarazil na žádnou výraznější hrozbu. Djokovič, jenž v posledních čtyřech zápasech ztratil úvodní dějství, navíc ve formátu na tři vítězné sety působí neporazitelně.

Tip: Djokovič ve čtyřech setech

Aktuální forma
Djokovič ovládl všechny tři letošní grandslamy, ale na olympijských hrách prožil zklamání. V semifinále neudržel náskok setu a brejku proti Alexanderovi Zverevovi, přišel o možnost získat Golden Slam a připsal si první letošní porážku na betonech, v semifinále padl s Pablem Carreñem a z Tokia nakonec odjel bez medaile (v mixu do souboje o bronz nenastoupil). Kvůli náročnému programu vynechal Masters v Torontu i Cincinnati.

Cesta turnajem
Na US Open hned na úvod musel do čtyř sad s kvalifikantem Holgerem Runem, proti Tallonovi Griekspoorovi mu stačily tři sety, ale další ztrátu setu zaznamenal proti Keiovi Nišikorimu, domácímu talentu a objevu letošní sezony Jensonovi Brooksbymu i Matteovi Berrettinimu. Po prohrané úvodní sadě s Berrettinim předvedl svůj nejlepší výkon na turnaji. První set ztratil i s Alexanderem Zverevem, kterému po pětisetové bitvě oplatil porážku z olympiády.

Historie na US Open
Djokovič se US Open účastní pošestnácté a pouze při úvodních dvou startech nedokázal dojít do druhého týdne. Na samotný vrchol dokráčel třikrát, naposledy v roce 2018. Poslední dva ročníky pro něj skončily v osmifinále, loni byl po nešťastném trefení lajnové sudí diskvalifikován. Ve finále je podeváté (rekord).

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Wimbledon, French Open,  Bělehrad 2, Australian Open (triumf);  Řím (finále);  Bělehrad 1 (semifinále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (triumf)
Bilance: 44-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 19-2
Bilance proti hráčům Top 10: 9-2 (kariérní 224-102)
Bilance ve finále grandslamů: 3-0 (kariérní 20-10)
Bilance ve finále: 4-1 (kariérní 85-36)
Grandslamy: Australian Open (triumf), French Open (triumf), Wimbledon (triumf)

Novak Djokovič - US Open
Kariérní bilance: 81-12
Nejlepší výsledek: triumf (2011, 2015, 2018)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve finále: 3-5
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Rune (6-1 6-7 6-2 6-1), T. Griekspoor (6-2 6-3 6-2), Nišikori (6-7 6-3 6-3 6-2), Brooksby (1-6 6-3 6-2 6-2), (6) Berrettini (5-7 6-2 6-2 6-3), (4) Zverev (4-6 6-2 6-4 4-6 6-2)

Aktuální forma
Medveděv na přelomu sezon prožil jedno ze svých nejlepších období, ve finále Australian Open však skončila jeho série 20 výher a následoval pokles formy. Poté sice ovládl menší akce v Marseille a na Mallorce, ale se svými výkony nemohl být úplně spokojený. Další zklamání přišlo v podobě čtvrtfinálového vyřazení na olympijských hrách v Tokiu. Zaváhání pod pěti kruhy si vynahradil hned na další akci, když ovládl Masters v Torontu. Na podniku stejné kategorie v Cincinnati prohrál v semifinále.

Cesta turnajem
Na US Open po cestě do finále dominoval, šanci nedal Richardovi Gasquetovi, Dominikovi Köpferovi, Pablovi Andújarovi, Danielovi Evansovi ani Félixovi Augerovi-Aliassimemu. Jediný set ztratil ve čtvrtfinále s kvalifikantem Boticem van de Zandschulpem.

Historie na US Open
Medveděv hraje US Open šestým rokem po sobě, popáté je přímo v hlavní soutěži. Zatímco při prvních dvou startech se nedostal do druhého týdne, předloni až ve finále po pětisetové bitvě podlehl Rafaelovi Nadalovi a loni v semifinále nestačil na pozdějšího šampiona Dominica Thiema.

Daniil Medveděv - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Toronto, Mallorca, Marseille (triumf);  Australian Open (finále);  Cincinnati (semifinále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Toronto (triumf); Australian Open (finále); Cincinnati (semifinále)
Bilance: 46-10
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 30-4
Bilance proti hráčům Top 10: 5-3 (kariérní 21-22)
Bilance ve finále grandslamů: 0-1 (kariérní 0-2)
Bilance ve finále: 3-1 (kariérní 12-7)
Grandslamy: Australian Open (finále), French Open (čtvrtfinále), Wimbledon (osmifinále)

Daniil Medveděv - US Open
Kariérní bilance: 19-4
Nejlepší výsledek: finále (2019, 2021)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance ve finále: 0-1
Generálka: Toronto (triumf), Cincinnati (semifinále)
Cesta turnajem: Gasquet (6-4 6-3 6-1), Köpfer (6-4 6-1 6-2), Andújar (6-0 6-4 6-3), (24) Evans (6-3 6-4 6-3), van de Zandschulp (6-3 6-0 4-6 7-5), (12) Auger-Aliassime (6-4 7-5 6-2)


• Finále čtyřhry žen •
/ C. Gauffová / C. McNallyová - / S. Stosurová / S. Zhang | Arthur Ashe Stadium (19:00 SELČ)
Letošní finále ženské čtyřhry obstarají vítězky juniorky z roku 2018 Cori Gauffová s Caty McNallyovou a deset zápasů neporažené grandslamové šampionky Samantha Stosurová se Shuai Zhang. Páry se potkávají poprvé.


Sedmnáctiletá Gauffová s o dva roky starší McNallyovou tvoří tým už od svého působení na juniorském okruhu. Zatímco na dospělých grandslamech jsou ve finále poprvé, na US Open v roce 2018 ovládly dívčího debla. Na profesionální tour spolu třikrát triumfovaly. McNallyová má o jednu trofej více, letos na domácí antuce v Charlestonu triumfovala s jinou krajankou Hailey Baptisteovou.

Cesta turnajem
1K: Erraniová/Suárezová (6-3 6-4)
2K: Martincová/Vondroušová (6-4 6-3)
OF: (8) Juraková/Klepačová (6-4 6-4)
ČF: (1) Hsieh/Mertensová (6-3 7-6)
SF: (5) Dabrowská/Stefaniová (6-6 skreč)


Rovněž Stosurová s Zhang spolu vyhrály tři turnaje, ovšem mají na kontě už jeden grandslamový triumf (Australian Open 2019). Poslední titul získaly před pár týdny v Cincinnati a momentálně se vezou na vlně deseti výher. Sedmatřicetiletá Stosurová ve své kariéře posbírala 26 deblových titulů, na grandslamech neuspěla jen ve Wimbledonu, kde třikrát hrála finále. Dnes na největších podnicích zabojuje o svůj čtvrtý vavřín z této disciplíny. Dvaatřicetiletá Zhang vlastní osm trofejí, jedinou z grandslamů.

Cesta turnajem
1K: Paoliniová/Teichmannová (6-4 6-0)
2K: Katóová/Santamariaová (6-2 6-4)
OF: (3) Aojamaová/Šibaharaová (7-5 7-5)
ČF: (10) Dolehideová/Sandersová (6-2 6-3)
SF: (7) Guarachiová/Krawczyková (6-2 7-5)

US OPEN 2021 - PROGRAM 14. HRACÍHO DNE
• ARTHUR ASHE STADIUM • (od 19:00 SELČ)
1. Gauffová/McNallyová (11-USA) - Stosurová/S. Zhang (14-Austr./Čína)
2. Djokovič (1-Srb.) - Medveděv (2-Rus.) / nejdříve ve 22:00 SELČ
Kompletní program 14. hracího dne
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

79
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
takticky vypouští první set. Tentokrát ale až moc okatěsmile
Reagovat
Amputace
Vypouští? By mě zajímalo, co by s tím Medvědovým servisem zmohl, kdyby nevypouštěl :D
Reagovat
Fandina
I kdyby dneska Nole GS nepřidal, tak stejně nějaký přidá jindy. Nicméně, budu držet palce Méďovi. Bylo by fajn, kdyby tentokrát Noleho přehrál.
Reagovat
Patik
Keď Djokovič povedal že do toho dá všetko čo má akoby to bol posledný zápas jeho kariéry tak som teda zvedavý na ten výkon čo predvedie a ak ten výkon naozaj bude odpovedať jeho slovám tak čeliť ultra galaktickému stroju by som teda naozaj nechcel..naopak Medvedev už jedno finále túto sezónu s Djokovičom prehral a na druhé si už určite dá pozor a príde o čosi silnejší takže dnes tu budeme asi do rána.
Reagovat
Jon61
Djokovič nemusí nic dokazovat, z Big 3 jediná dokázal vyhrát každý Grand Slam alespoň dvakrát. Je řada na ostatních, aby ho dovedli porazit.
Reagovat
sojka1
takhle to ale podle me v hlave nefunguje, zakonite vytvari tlak sam na sebe, nedovedu si vubec predstavit, jak je v klidku, ze ma splneno a ceka, az ho nekdo porazi... :-)
Reagovat
Jon61
Nepochopila jste mne. Djokovič samozřejmě chce další tituly, ale nějak ho mladší hráči nejsou moc schopni porážet, on je opravdu mentálně silnější. Ale na olympiádě selhal. Když vyhraje US Open, tak ho může mrzet, že nezískal kalendářní Grand Slam a zlato z OH, což zřejmě dokázala jen Steffi.
Reagovat
Patik
Ludia budú polemizovať porovnávať..keď bude mať 20 bude stále v tieni Federera alebo Nadala..aj keď všetci vedia že je lepší než oni..ale keď bude mať 21 GS..na AO môže mať 22 a bude to úplne nová kategória..
Reagovat
Jon61
Máte pravdu, Federer a Nadal jsou starší, navíc mají zdravotní problémy. Djokovič může získat 2,3 Grand Slamy.
Reagovat
brixner
Už ten tenis neprožívám tak, jako dřív, prostě to neumím popsat, možná je to tím, že moji největší hrdinové hráli v době, kdy tu dost velká část osazenstva TP ještě chcalo do plen a hovnu říkali papůsmile

Ale na rovinu - zavřu oči a normálně cítím takové zvláštní chvění a napětí, přičemž vím, že ať tak či onak, nic se pro mě nezmění. Vážně jsem si nemyslel, že se ještě někdy dočkám takovéhoto zápasu o všechno, v dnešní konkurenci fakt ne! No a je to tady! Uvařím si kýbl čaje, Čenda už je vykabelovanej, jedna sousedka se smilovala a za slib, že příští tejden poupratuju, mi upekla štrůdl s jabky v blaženym nevědomí, že moje motto zní "Slibem nezarmoutíš!"smile
No, už jsem to tady vyblil několikrát, takže naposledy: Srbe, musíš!
!!!CHCI GRAND SLAM!!!
Reagovat
Tennis_Lover
Medvedev now or never. Jestli prohrajes, skonci rovnou s kariérou i všichni Zverevove, Rublevove atd. Nymandi labilni.
Reagovat
com
Medvedev po dnesku bude novy GOAT smilesmile a pak muze skoncovat s karierou Djokovic, kterymu se zhrouti svet smile
Reagovat
blixa
No, nevím jestli bude GOAT Novak, nebo Medveděv, co ale vím bezpečně, že ty seš strašnej goat ! smile
Reagovat
com
chasnicku chasnicku smile To toho vis vic nez ja smile
Reagovat
blixa
Tak to stoprocentně ! smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
No dnes konečne končí táto sranda sezóna 2021.

Sezóna, bez Nadala, Thiema, Wawrinku, Federera, sezóna bez 4/5 Grandslamových víťazov posledných rokov. Inými slovami, sezóna, ktorá mohla baviť jedine fanúšikov Djokovica :)
Reagovat
RFanousek
Tentokrát máš trochu pravdu, ale na druhou stranu další sezóny už nebudou o hodně lepší. Pomalu začíná nová éra.
Reagovat
smazaný uživatel
Už len s návratom Nadala a Thiema sa kvalita dramaticky zvýši, Švajčiari sú nepredvídateľní, no určite nebudú horší ako všetcí tí shapovalovci a Beretiniovci.
Reagovat
Nenela
No nevim, Thiem je absolutne vyhoreny
Reagovat
FerrariF50
Já si bohužel myslím, že ATP jaký jsme znali se už nevrátí. Příští rok bude zase jenom o tom, kdo porazí Djokovice.
Reagovat
RFanousek
Když byla velká čtyřka na vrcholu a do toho v nejlepší formě Berdych, Tsonga, Ferrer, Del Potro či Wawrinka - to byly časy! Ta next gen, nemůžu si pomoct, není ani z poloviny tak zajímavá. smile
Reagovat
FerrariF50
S tím naprosto souhlasím, to byly časy krásného tenisu. Teď už je to pro mě osobně fakt velká nuda, samozřejmě pro fanoušky Djoka je to ráj a je dobře, že aspoň někdo z toho má radost. Kdyby byl dnes pětiseťák byl bych rád, pokud ho dá Djok ve třech tak to bude pro mě zklamání.
Reagovat
spaniel
Podle me Mdvedev bez sanci neni. Hraje otravny tenis ala Murray, utoci chytre a ne bezhlave, k tomu vyborny servis. Snad se poucil a bude mit den.
Reagovat
smazaný uživatel
V semifinále veľmi herne priemerný, Medvedev má presne tú výkonnosť, ktorá nestačila ani na Rublova v rámci prípravy.
Reagovat
spaniel
Kolko % by si mu dal? Min nez 1? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Je to ten hrac, ktory vie najst cestu k vitazstvu aj ked sa mu nedari. Takze ako hovoris, sancu má. Ale rozhodne nehra v NY svoj najlepsi tenis.
Reagovat
Amputace
Podle mě bude hodně záležet právě na servisu Medvěda. Ve finále AO mu tam první podání moc nepadalo a ten zápas podle toho i vypadal - a to Novak nemusel ani hrát svůj nejlepší tenis. Medvěd potřebuje co nejvíce těch svých tradičních rychlých gemů na vlastním servisu a o Novakův servis se naopak tahat. Já to pro něj nevidím úplně beznadějně; takových 30-40% mu dávám.
Reagovat
sojka1
a ten povrch je v NY hlavne rychlejsi....
Reagovat
Krisboy
Ahoj, tak jak je to s tím GOATem? Něco nového?smile
Reagovat
Marduch
Vůbec nic nového. Pořád kvoká smile
Reagovat
smazaný uživatel
Po operácii v Madride.
Reagovat
smazaný uživatel
* v Barcelone.
Reagovat
paddy
V ženském finále se nakonec neservírovala Žába Lenka dušená na Kkari, a tak bude dnes aspoň Kaldoun (clndr gs)? Všichni jsou už určitě pořádně hladoví. smile

Řekl to i sám Djokovič, že dnes bude jeho nejtěžší zápas kariéry. Tlak bude obrovský. Proti sobě bude mít zároveň nejtěžšího soupeře v pavouku, který nemá, co ztratit, a který proto může hrát uvolněně a klidně hrát na vysoké riziko.

Každopádně Djokovič ze sebe umí dostat to nejlepší a jeho kvalita hry často roste s růstem kvality soupeře. To potvrdil i Zverev, který rovněž řekl, že Djokovič historicky nejlepší tenista z hlediska mentální stránky, a označil ho i za GOATa.

Nepřekvapí mě, když se zápas natáhne na pět setů. Nervózní bych byl hlavně z TB v pátém setu, protože TB se letos Djokovičovi nedaří vyhrávat. Větší únava nehraje roli, Djokovič je dobře trénovaný a navíc odehrál pouze jeden pětisetový zápas.

Pro Medveděva to bude také výjimečný zápas, jelikož to bude jediný den kariéry, kdy mu bude fandit půlka tenisové planety. smile

Užijte si finále, dnes se může přepisovat historie tenisu. Rod Laver je na místě a kdo ví, co si myslí a přeje.

Očekávám, že kalendářní GS se stane skutečností smile
Reagovat
paddy
Zverev ? celá citace

"He comes up with the best tennis when he needs to. There is a reason why he's won 20 Grand Slams. There's a reason why he's spent the most weeks at World No. 1. There's a lot of reasons for that. I think mentally he's the best player to ever play the game. Mentally in the most important moments, I would rather play against anybody else but him. If you look at the stats, if you look at the pure game of tennis action, he's the greatest of all time. Nobody is there with him, because most weeks World No. 1, most ATP Masters 1000 titles, most likely going to be the most Grand Slams at the end of the day. And he has the chance of winning all four in the same year. How do you compete with that?"

Pro zajímavost doplním, které je jedno z nejdůležitějších pravidel, které musí hráči v areálu dodržovat smile

https://www.youtube.com/watch?v=CXJcWQ7CYk4
Reagovat
Pe3k
Takže ve zkratce si Zverev myslí, že goat je Federer.
Reagovat
stefankelner
Džokatorie Uno! Idemo!!!
Reagovat
stefankelner
Nandala na nomero 3!
Reagovat
Pe3k
Ten je tam dávno.
Reagovat
Kozoroh
Djokerova velkolepá jízda letošními GS turnaji se dnes v noci z neděle na pondělí dočká svého epického vyvrcholení. smilesmile Připomeňme si, čeho všeho No1e v roce 2021 dosáhl - dvojitý kariérní GS, Channel Slam, GS triumf na hardu, antuce a trávě v rámci jedné sezóny, hatricky ve Wimbledonu a na AO, vstup do klubu 20. Bez ohledu na to, zda No1e dnes uspěje nebo ne, byl rok 2021 pro fanoušky Novaka neuvěřitelný.

V žádném zápase otevřené éry nebylo toho v sázce tolik jako dnes. No1e usiluje nejen o dosažení kalendářního GS, ale i o překonání Feda a Býka na počet GS titulů a úplné převzetí GS rekordu. I pro mentálně houževnatého Djoka nebude lehké se s těmito skutečnosti vypořádat.

Ale Novak nebude jediný na kurtu s tlakem na ramenou. Medvěd ve svém nitru jistě tuší, že toto finále už musí urvat pro sebe, jinak se v jeho hlavě uhnízdí mindrák, že nikdy grandslam nevyhraje. Pro tenisty bývá obtížné dosáhnout premiérového GS triumfu po 3-4 finálových prohrách. Jejich výkon ovlivňují pochybnosti, zda to už konečně klapne nebo opět utře.

Už jen jedna jediná výhra dělí Djokera od dosažení svatého grálu tenisu, o který marně snily generace skvělých tenistů od dob Lavera. A věřím, že sám Laver si přeje, aby spatřil svého následovníka a pogratuloval mu k vstupu do exkluzivního klubu držitelů CYGS. smile
Reagovat
Pe3k
Další co do předu ví, že finále bude epické smile
Medvěděv říkal, že na něj je nulový tlak a že nemá co ztratit, to naopak Djokovic má toho hoooooodně co ztratit...
Reagovat
GaelM
Zase tolik neztratí kdyby prohrál, Medvedev ho v počtu GS neohrožuje a Djokovic tu 21 kdyžtak stejně dá v Austrálii, kde nemá konkurenci. Nadal bude rád, když se dá zdravotně dohromady na RG, ale není vůbec jisté že ještě sbírku rozšíří.
Reagovat
Marduch
Rekl bych, že i pro mentálně odolného Novaka to je vzhledem k jeho celokariérním cílům a vzhledem k unikátní a dlouholeté kapitole Big3 tak mimořádně exponovaný zápas, že si ten tlak podle mě málokdo vůbec dokaze představit. Podle mě si to tam dneska půjde vysloveně vydřít, vytrpět a vybojovat, spíš než dokazat převézt nějakou tenisovou hitparádu hodnou důležitosti toho zápasu. Naznačil to už zápas se Zverevem. Jak by rekl klasik, je jedno jak, důležitý jsou body:-) Tak snad hvězdy, lajny i prasátka budou dnes Novakovi patřičně nakloněny smilesmilesmile
Reagovat
darek.vrana
Ty to vždycky umíš podat... Pěkné:). Ale s tím Laverem nesouhlasím, myslím, že to Djokovičovi nepřeje. Jednak bych si tipl, že chce zůstat nepřekonaný a jednak myslím, že je hlavně fanoušek Federera. Po výhře nad Zverevem mi přišel jeho potlesk dost křečovitý.
Reagovat
Ondra979
s tim Laverem je to zajimave, ale taky bych to tak videl..prece jen on byl opravdu mistr dokazal s micem trefit plechovku na druhe strane kurtu, skillem trochu pripomina Feda byt se hral uplne jiny tenis tak je to mozne..
Reagovat
paddy
Reagovat
Dobry-den
Džokovič easy 3:6 6:4 5:7 7:6 7:6 smile
Reagovat
Mony
Těžko, Medvedeva mají dnes podporit medvědi asi ze 3 ZOO v New Yorku
Reagovat
com
navic mu budou fandit urcite vseci fanousci Nadala a Federera smilesmile
Reagovat
stefankelner
6:1,6:1,6:1.
Reagovat
bIbec
Medvedev vyhraje si myslím.

Ale Djok je GOAT i tak. Už celkem daleko před Federerem a třetím Nadalem.
Reagovat
bIbec
a ne. Dnešní výhra by nebyla definitivním potvrzením jeho GOATství. Už to má potvrzené minimálně od toho Wimbledonu. Minimálně.

Víc týdnů na pozici jedničky, víc masters. Federer má snad o jeden ATP finals navíc.. to je jedna významější statistika k dobru. A to zdaleka nestačí.

Nadal pochopitelně třetí. Ten ATP finales nevyhrál nikdy a oproti hráčům před ním má mnohem méně týdnů na pozici jedničky. To H2H je slabá náplast a na Federera to nestačí. Pochopitelně, co do velikosti má Nadal blíž k Federerovi než Federer k Djokovičovi. Ten už jim ujel o parník. A ještě popojede.
Reagovat
SwissMaestro
Musím se smát. Když Fedex válcoval Nadala o 4-5 GS tak on sám i jeho fanoušci byli pokorní a za GOATA jej neoznačovali. Djokovič se zuby nehty na stará koleny dostal na 20 kusů aby jej vyrovnal a prý není o čem ohledně GOATa. Jsme komicismilesmilesmile
Reagovat
com
ja sem tu jedinej com-ik smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj majstrov ako merítko, negransdslam.

Chlapče, ty asi fetuješ, ale kludne v tom pokračuj :)
Reagovat
com
ze by to byl jeste vetsi blbec, nez sme doufali? smile
Reagovat
bIbec
Rafa potřebuje ještě jeden GS. Tečka.
Reagovat
bIbec
Ale na DjokA už mít nikdy nebude. To by musel mít příští rok nějakou zázračnou sezónu a Djok všecko hnojit.
Reagovat
Pe3k
lol.
Reagovat
stefankelner
N01? vyhrá, ale Medveď je aj tak skweľ?!
Reagovat
com
Dneska vyhraje Medvedev a Djokofands puknou vzteky smilesmilesmile
Reagovat
Mayo
smilesmile
Reagovat
Pe3k
Ty jsi fanda současného papeže? smile
Reagovat
com
ten uz nekde klečí v kostele s otevřenou pusou smilesmile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
stefankelner
smile
Reagovat
stefankelner
smile
Reagovat
kolapse
tak je to tady....nole, dneska to padne, OFFICIAL GOAT smilesmilesmile IDEMOOOO
Reagovat
Pe3k
Zverev naprosto neočekávaně smile prohrál a dal tak šanci porazit Djokovice Danilovi. Idemooo matička Rus.
Reagovat
Herbert_Hoover
Saša je Djokův kámoš, místy mi přišlo, že je vlastně v pohodě s tím, že vyhraje Novak a ne on, protože svědčit kalendářnímu slamu po padesáti dvou letech je něco, co si nemůže nechat ujít. smile Meddy ale není kámoš s nikým a rozhodně bude větší raubíř. Uvidíme na co to bude stačit, protože zase si nemyslím, že jeho styl je vůči Novakovi tak efektivním jako Sašův.
Reagovat
Marduch
"Pokud se mi to podaří, tak asi budu v historických knížkách jako někdo, kdo mu to překazil. Ale nestarám se o to. Tohle ovlivňuje spíš jeho,?
Reagovat
Herbert_Hoover
Meddy je salámista nepotřebuje si hledat kámoše na túře nebo se někomu nutně zalíbit. On je vlastně úplně v pohodě s tím, že na něho publikum bučí, dodává mu to šťávu. smile Nejhorší je, když je prázdné hlediště, během covidu strádal.
Reagovat
Pe3k
Mě ta jeho osobnost baví, ale jeho tenis zase ne smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Mě baví to, že je šachista. smile A vlastně to se přesně projektuje i do jeho herního stylu. Nikdy nevíš, jaký úder k tobě přiletí, nebo co má vlastně v plánu. smile
Reagovat
Pe3k
Vždy to samé, plochý úder hluboko do kurtu.
Reagovat
street4
Tak uz jen pripravit kapesniky, pro pripad, ze by rus vyhral.
Reagovat
Mayo
GOAT Novak Djokovic prepise históriu smile Zvíťazí 3-1 na sety. Hlavne by sa už konečne patrilo ako hardovy špecialista aspoň dorovnať antukara El Matadora v počte titulov z New Yorku smile

Danill bude definitívne v pozícii fackovacieho panáka vo finálových zápasoch na GS smile
Reagovat
smazaný uživatel
Danil je fajn ale v sezóne 2021 je daleko od svojho módu 19-20, hral dvakrat finale GS len vdaka lahkemu zrebu a absencie konkurencie na okruhu ATP.
Reagovat
stefankelner
Hral Nando t0ľk0krát finále kôli ľahkému žrebu?!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist