16letá Nosková znovu po týdnu ovládla Bratislavu a má druhý titul!

28. 3. 2021, 12:27
Aktuality 19
ITF BRATISLAVA - Jeden z největších talentů českého tenisu Linda Nosková slaví v Bratislavě týden po svém premiérovém triumfu mezi ženami další titul z turnaje ITF W15. V dnešním finále 16letá Češka porazila 6-3 7-6 Chorvatku Ivu Primoračovou.
Profily hráčů
Linda Nosková (© Dušan Barbuš)

Linda Nosková patří do generace Lindy Fruhvirtové, s níž slavila spoustu úspěchů na mládežnických turnajích. A obě mladé teenagerky už začaly triumfovat i mezi ženami.

16letá Nosková zahájila sezonu v polovině února na třech turnajích ITF W15 v egyptském Šarm aš-Šajchu, kde odehrála 10 zápasů s bilancí 7-3. Poprvé si zahrála finále, jednou vypadla v semifinále.

V uplynulých dvou týdnech na halových akcích v Bratislavě už přemožitelku nenašla. Vyhrála všech deset zápasů a získala první dva tituly.

Poté, co před týdnem ve finále zdolala po odvrácení dvou mečbolů krajanku Terezu Smitkovou, si dnes poradila 6-3 7-6 s o osm let starší Ivou Primoračovou. Chorvatkou, která ve včerejším semifinále zastavila Smitkovou a zabránila dalšímu českému finále. 

Nosková dnes v prvním setu odvrátila všechny tři brejkboly a jediný soupeřkou nabídnutý brejkbol jí stačil k tomu, aby šla do vedení. Ve druhém dějství otočila z 2-4 na 5-4, ale ukončit zápas při svém podání nedokázala. 

Za stavu 5-5 pak česká teenagerka nevyužila dva brejkboly a game ztratila. Následně však získala 10 z 11 výměn a vypracovala si pět mečbolů v řadě. Nejprve zahrála třikrát míček do autu, ale na čtvrtý pokus už trefila vítězný úder.

Ve světovém žebříčku si svěřenkyně hvězdného trenéra Tomáše Krupy, který byl u většiny úspěchů Tomáše Berdycha a vedl také Karolínu Plíškovou či Barbora Strýcovou, zajistila během dvou týdnů posun o více než 200 příček. Vyletět by měla někam ke 650. místu.

• ITF W15 BRATISLAVA •
Slovensko, tv. povrch / hala, 15.000 dolarů
nedělní výsledky (28. 03. 2021)
• Dvouhra - finále •
Nosková (ČR) - Primoračová (Chorv.) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Fandina
Trénuje jí zkušení Krupa, já myslím, že to hovoří za vše. Tak držím palce, aby se Lindě Noskové dále dařilo.
Reagovat
SydneyOpen
Gratulka smilesmile
Reagovat
misa
Reagovat
tommr
gratulace k dalšímu titulu. Vyhrát dva turnaje za sebou se často nevidí ... smile
Věřím, že o Lindě ještě v budoucnu hodně uslyšíme ... smile
Reagovat
SydneyOpen
snad uslyšíme. Doufám v Semifinále Australian Open 2028 L. Fruhvirtová - Nosková, B. Fruhvirtová - L. Havlíčková smile
Reagovat
lukasmarek2001
Jako vůbec bych se nezlobil no...smile
Reagovat
TOPtennis
Ano často se to nevidí, a před ní nedávno Linda Fruhvirtová také smile a dokonce bez ztráty setu. Holky válejí smile
Reagovat
TOPtennis
Škoda že už může hrát do konce roku jen 7 ženských turnajů.
Reagovat
GaelM
Pokud se rozjedou juniorské grand slamy, tak to zase tak moc nevadí. Tam bude konkurence naprosto dostačující i pro naše mladé pušky...smile
Reagovat
tommr
někde jsem čet, že ani na dalších letošních GS ještě junioři hrát nebudou. Třeba se ale do léta situace ještě změní k lepšímu ...
Reagovat
GaelM
Juniorské AO např. prý být má, ale později během roku. Počítám, že k podobnému modelu by se mohly uchýlit i ostatní grandslamy. Pokud nebude situace vyloženě dobrá, tak asi nemá smysl míchat juniory s hlavními ATP a WTA hvězdami, ale můžou si to odehrát třeba o týden-dva později...

K úplnému zrušení doufám nedojde, to by byla hrozná škoda smile
Reagovat
tommr
jj odehrát juniorský GS samostatně v nějakým jiným termínu by asi bylo schůdný i v současný situaci. Čistě teoreticky by se jeden GS moh odehrát i u nás podobně jako se loni na podzim u nás hrála náhrada za zrušenou kvalifikaci USO ...
Reagovat
GaelM
Tak to už by ani moc nebyl grandslam, pokud to bude v jiném termínu a na jiném místě smile Prostě jen velký turnaj, za který je víc bodů než normálně...
Reagovat
vladka
gratuluju smile hodně šikovné slečně, rozhovor s ní bych taky uvítala
Reagovat
sojka1
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/13456--pres-odvracene-mecboly-k-prvnimu-titulu-jsem-pomalu-specialistkou-na-otaceni-zapasu-smeje-se-noskova
Reagovat
lukasmarek2001
Ten je z minulého týdne.
Reagovat
sojka1
nicmene je na TS posledni, z dneska vidim o Linde jen clanek ve zpravodajstvi... :-))
Reagovat
lukasmarek2001
Linda znovu úžasná. Teď ji pravděpodobně nějaký čas hrát neuvidíme, protože bude začínat trénovat na antuce, ale ještě to není úplně jisté. Jsou zde ještě nějaké 25k na hardu(Dubaj a Calvi). Byla by škoda opustit hard tak rychle, když se jí na něm tak daří. Nicméně čím dříve začne hrát na antuce, tím lépe. Jsem docela zvědavý na nějaký její rozhovor, tam určitě k jejímu plánu turnajů padne nějaká otázka.
Reagovat
sojka1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist