17letá Linda Fruhvirtová zvládla grandslamový debut! Plíšková a Bouzková si zajistily derby, postoupily i Kvitová a Siniaková

30. 8. 2022, 18:34
Aktuality 66
US OPEN - 17letá Linda Fruhvirtová na US Open zvládla svůj premiérový zápas v hlavní soutěži grandslamu, když přehrála Číňanku Xinyu Wang a navázala na tři výhry z kvalifikace. Karolína Plíšková a Marie Bouzková, která vyřadila Lindu Noskovou, si po třísetových bitvách zajistily vzájemný souboj. Do 2. kola prošly také Petra Kvitová a Kateřina Siniaková, naopak konečnou bylo v úterý úvodní kolo kromě Noskové pro Terezu Martincovou.
Linda Fruhvirtová (© AFP)

Linda Fruhvirtová své nejlepší dosavadní výsledky posbírala na venkovních betonech, v těchto podmínkách získala všechny tři profesionální tituly a vyhrála 37 ze 48 zápasů. Po trápení na antukových a travnatých dvorcích v posledních měsících se vrátila na tvrdé povrchy a znovu ožila, a to okamžitě.

Sedmnáctiletá Češka při svém debutu na US Open zvládla tříkolovou kvalifikaci (na French Open ani ve Wimbledonu neuspěla) a dnes si připsala své premiérové vítězství v hlavních soutěžích čtyř největších podniků, když přehrála 6-3 6-4 Xinyu Wang.

Fruhvirtová měla taktiku pro dnešní zápas jasnou, o tři roky starší čínskou ranařku co nejdéle držet ve výměnách a nekazit. Tu splnila na jedničku, Wang v utkání spáchala 41 nevynucených chyb a minimálně polovinu si vynutila talentovaná teenagerka. Ve druhé sadě nedovolila soupeřce dvakrát potvrdit brejk a od stavu 2-4 ztratila jen tři fiftýny.

"Je to úžasné. Právě kvůli takovým zápasům tolik makáme. Jsem šťastná, že jsem po kvalifikaci zvládla i další utkání. Při rozehrávce jsem se po nějakých zkažených smečích docela zamračila, ale jinak jsem si udržovala dobrý pocit a sebedůvěru. Věděla jsem, že jsem v přípravě udělala všechno," uvedla Fruhvirtová.

Ve druhém kole premiérově vyzve bývalou světovou jedničku a dvojnásobnou grandslamovou šampionku Garbiñe Muguruzaovou. Osmadvacetiletá Španělka, která loni včetně Turnaje mistryň ovládla tři podniky, se letos extrémně trápí a po skalpu často zraněné Clary Tausonové dosáhla na svou teprve 10. letošní výhru.

Karolína Plíšková kvůli zlomenině ruky do sezony naskočila až v březnu a dosud posbírala pouhé tři solidní výsledky. Ten poslední zaznamenala postupem do semifinále na jedné ze dvou velkých generálek v Torontu. Ani na něj však nenavázala a v Cincinnati vypadla už ve druhém kole.

Do New Yorku, kde byla v roce 2016 jediný set od zisku premiérového grandslamového titulu, na který stále čeká, přijela s letošní bilancí 15-14 a málem poprvé od French Open 2016 nezvládla první kolo na grandslamových turnajích.

S Magdou Linetteovou vyhrála předchozí tři souboje suverénně 6-2 6-1, ovšem na US Open s ní bojovala skoro tři hodiny. Polku zdolala 6-2 4-6 7-6(8), upravila s ní vzájemnou bilanci na 7-1 a posedmé v řadě ve Flushing Meadows prošla do druhého kola.

Třicetiletá Češka přitom měla na dosah dvousetovou výhru. Za stavu 4-4 ve druhé sadě však nevyužila brejkbol, pak poprvé v utkání ztratila servis a musela do rozhodujícího dějství. V něm srovnala z 1-4 na 4-4, ale zápas ve dvanácté hře nedopodávala a o postupující rozhodl super tie-break. V něm se Plíšková dostala do vedení 7-2. V tu chvíli jako kdyby zapomněla, že se hraje do deseti bodů, a soupeřce dovolila šest bodů v řadě. Následující tři však vybojovala.

"Přijde mi, že takové drama mám snad už každý zápas. První set a půl jsem hrála super a cítila se dobře. I když jsem občas zkazila, hrála jsem aktivně a zdravě. Nepodržel mě ale první servis a pak to bylo těžké. Přišlo pár chyb, ona se chytila a já nevyužila ve druhém setu několik šancí jí utéct. Proto se pak celkově zvedla," podotkla Plíšková.

Plíšková si ve druhém kole zahraje s Marií Bouzkovou (H2H 1-1). Čtyřiadvacetiletá Češka zdolala 6-2 6-7(3) 6-2 kvalifikantku a 17letou krajanku Lindu Noskovou, která ani při své druhé účasti v hlavních soutěžích grandslamů přes první kolo nepřešla.

Bouzková až do stavu 6-2 5-2 dominovala a nečelila jedinému brejkbolu. Utkání však nedopodávala a po prohraném tie-breaku pustila mladší z Češek zpět do zápasu. Kvůli horku si mohla vzít delší pauzu před rozhodujícím setem, zklidnila se a znovu získala převahu.

"Byl to těžký zápas a jsem ráda, že jsem ho zvládla. Ze začátku to vypadalo v pohodě, ale pak se to trochu zvrtlo. Koncovka mi tam dnes hodně vypadla. Ale jsem ráda, že jsem se poučila i z předchozích dvou let, kdy jsem měla podobné problémy, vyhrála třetí set a prolomila to čekání," řekla českým novinářům Bouzková.

"Když jsem viděla los, trochu mě to mrzelo, ale chtěla jsem to Marušce oplatit za Prahu. Ona ale hrála dobře a kvalitně servírovala. Tím si hodně pomohla, zatímco já udělala ve všech třech setech od stavu 2-2 pár nevynucených chyb," uvedla Nosková.

Ve Flushing Meadows, kde v roce 2014 ovládla juniorku, se do druhého kola dostala až na pátý pokus. Není náhodou, že se jí to povedlo zrovna letos. Rodačka z Prahy žijící ve Spojených státech totiž prožívá nejlepší sezonu své kariéry, před měsícem v Praze získala svůj premiérový titul, ve Wimbledonu se poprvé probojovala přes druhé kolo majorů a došla až do čtvrtfinále a v tomto roce má vynikající bilanci 37 výher a pouhých 11 porážek.

Petra Kvitová má letos za sebou 17 turnajů a pouze čtyři výsledky může hodnotit jako pozitivní. Po nezdarech ve čtvrtfinále v Dubaji a Miami nečekaně ovládla travnatý podnik v Eastbourne a postoupila do finále velké generálky v Cincinnati. Přesto je českou žebříčkovou jedničkou.

V úvodním kole US Open zlepšenou formu potvrdila, s 18letou kvalifikantkou a debutantkou v hlavních soutěžích grandslamových podniků Erikou Andrejevovou si po pomalejším startu poradila 7-6(3) 6-0 a pojedenácté v řadě v New Yorku prošla do druhého kola.

Favorizovaná 32letá Češka v úvodu příliš chybovala a soupeřku pustila do vedení 5-2. Ve zbytku zápasu však dominovala a mladé Rusce už nic nedovolila. Po vyhraném tie-breaku ztratila ve druhé sadě dohromady jen sedm fiftýnů.

"Na začátku zápasu jsem byla nervózní a napjatá. Nedařilo se mi předvádět mou hru. Myslím, že to je ale běžné pro zápasy prvního kola. Soupeřka navíc neměla co ztratit. Chvíli mi trvalo, než jsem se vrátila zpět, musela jsem zabojovat, ale zvládla jsem to. Mám radost, že jsem první set otočila a pak vyhrála i celý zápas," řekla Kvitová na tiskové konferenci.

Kvitová se letos na grandslamech postupně zlepšovala, po prvním kole Australian Open se podívala do druhého v Paříži a ve Wimbledonu byla mezi nejlepší dvaatřicítkou. V další fázi čeká dvojnásobnou wimbledonskou šampionku, která by si mohla o osmifinále zahrát s Lindou Fruhvirtovou, premiérový souboj s Anhelinou Kalininovou.

Kateřina Siniaková na začátku srpna vyhrála v Polsku turnaj ITF W100, ale po přesunu do zámoří prohrála před US Open oba zápasy a navíc minulý týden v Clevelandu kvůli bolestem zad odstoupila z čtyřhry. Na grandslamu v New Yorku ale druhý rok po sobě a celkově popáté v kariéře odstartovala vítězstvím.

Na úvod letošního ročníku 26letá rodačka z Hradce Králové porazila 6-4 4-6 6-2 domácí Taylor Townsendovou, přestože spáchala 51 nevynucených chyb, a podtrhla úspěšný den českých tenistek na US Open.

O vyrovnání svého maxima na newyorském grandslamu si Siniaková zahraje s Francouzkou Alizé Cornetovou (h2h 1-0), která vyřadila britskou obhájkyni titulu Emmu Raducanuovou.

Tereze Martincové se letos vůbec nedaří navázat na loňskou životní sezonu a už podeváté v tomto roce ztroskotala hned na první soupeřce. V hlavní fázi US Open se představila popáté a ani tentokrát se do druhého kola neprobojovala.

Sedmadvacetiletá Češka ovšem vždy čelila těžké soupeřce, v roce 2017 Caroline Garciaové, před třemi lety Karolíně Plíškové, předloni Petře Martičové, loni Viktorii Azarenkové a letos Kaie Kanepiové. Pražská rodačka nepotvrdila úvodní brejk, v šestém gamu nevyužila tři brejkboly a po ztraceném tie-breaku už byla bez šance. S o deset let starší Estonkou prohrála 6-7(4) 3-6.

"Byl to těžký zápas. První set byl těsný a měla jsem šance na returnu. Ty jsem ale nevyužila a s takovými hráčkami už další nedostanete," řekla Martincová a přiznala, že se v sezoně potýká s bolavým kolenem. "Je to mentálně náročné. Dnes to bylo blízko a mrzí mě to. Na US Open hraju popáté hlavní soutěž a losy mi nikdy nehrály do karet," dodala.

Dvojnásobná čtvrtfinalistka amerického grandslamu Kanepiová ve druhém kole narazí na nasazenou šestku a loňskou semifinalistku Arynu Sabalenkovou (H2H 2-0).

Včera z tria Češek do druhého kola postoupila jen Barbora Krejčíková.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 60.100.000 dolarů
úterní výsledky (30. 8. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
L. Fruhvirtová (ČR) - Xinyu Wang (Čína) 6-3 6-4
Kvitová (21-ČR) - E. Andrejevová (-) 7-6(3) 6-0
Kar. Plíšková (22-ČR) - Linetteová (Pol.) 6-2 4-6 7-6(8)
Siniaková (ČR) - Townsendová (USA) 6-4 4-6 6-2
Bouzková (ČR) - Nosková (ČR) 6-2 6-7(3) 6-2
Kanepiová (Est.) - Martincová (ČR) 7-6(4) 6-3
Šwiateková (1-Pol.) - Paoliniová (It.) 6-3 6-0
Badosaová (4-Šp.) - Curenková (Ukr.) 3-6 7-6(4) 6-3
Sabalenková (6-) - Harrisonová (USA) 6-1 6-3
Pegulaová (8-USA) - Golubicová (Švýc.) 6-2 6-2
Muguruzaová (9-Šp.) - Tausonová (Dán.) 6-3 7-6(5)
Cornetová (Fr.) - Raducanuová (11-Brit.) 6-3 6-3
Bencicová (13-Švýc.) - Petkovicová (Něm.) 6-2 4-6 6-4
Qinwen Zheng (Čína) - Ostapenková (16-Lot.) 6-3 3-6 6-4
Collinsová (19-USA) - Ósakaová (Jap.) 7-6(5) 6-3
Putincevová (Kaz.) - Anisimovová (24-USA) 6-3 6-3
Burelová (Fr.) - Rybakinová (25-Kaz.) 6-4 6-4
Azarenková (26-Běl.) - Kruegerová (USA) 6-1 4-6 6-2
Beguová (Rum.) - Mertensová (32-Belg.) 3-6 6-2 6-3
Cirsteaová (Rum.) - Siegemundová (Něm.) 6-4 6-4
Potapovová (-) - Liuová (USA) 6-1 6-4
Kalininová (Ukr.) - Peraová (USA) 6-4 6-4
Stephensová (USA) - Minnenová (Belg.) 1-6 6-3 6-3
Sasnovičová (-) - Cocciarettová (It.) 6-2 6-4
Van Uytvancková (Belg.) - V. Williamsová (USA) 6-1 7-6(5)
Davisová (USA) - Bronzettiová (It.) 4-6 7-6(3) 5-4 / skreč
Yue Yuan (Čína) - Fourlisová (Austr.) 6-3 6-2
Martičová (Chorv.) - Gračevová (-) 6-4 7-6(3)
Bucsaová (Šp.) - Juvanová (Slovin.) 6-4 6-4
Kosťuková (Ukr.) - Šarífová (Egypt) 7-6(2) 6-4
Niemeierová (Něm.) - Keninová (USA) 7-6(3) 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

66
Přidat komentář
Mantra
jak to funguje? Musím počkat až ukončí všichni 1.kolo? Mám tam ještě Jekaterinu, která nedohrála. A začíná druhé kolo, tak nevím
Reagovat
Mantra
no dobře, už jsem si to přečetl anglicky, jsem by línej no smile
Reagovat
aligo
Gratuluji Kornoutce ke stanovení nového rekordu v počtu startů na GS v řadě!!!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Pavlis
Naomi Osaka prohrála, když nevyužila mnoho nabízených brejkbolů. A to měla i 40-15. Obecně ale měla Američanka se svým servisem dost problémy. Nicméně, obě kupily dost chyby ve výměnách. Úspěšnější byla nakonec Danielle.
Reagovat
tommr
Osaka prohrála hlavně kvůli tomu že je nesmírně arogantní (nebo jen hloupá?) a myslí si že může ostatní hráčky porážet i bez tréninkový dřiny a herní praxe ...
Reagovat
milik254
Naomi je hlavně hodně psychicky křehká a možná i nemocná (to nemyslím zle). S depresemi je těžké vyhrabat se z postele, natož hrát tenis na vrcholové úrovni.
Reagovat
safi1313
Vsak at jde delat do Kauflandu :-) nebude se stresovat
Reagovat
milik254
A jak to souvisí? Psychické nemoci tě paralyzují ve všech aspektech běžného života a je jedno jestli jsi tenistka, prodavačka nebo jen studentka. Zabíjí tě to uvnitř. Bohužel se lidé nedokáží vcítit do těch nemocných a říkají pak o nich, že jsou arogantní, hloupí nebo hysteričtí.
Reagovat
Pavlis
Rok se s rokem sešel a Raducanu poznává odvrácenou tvář slávy. Věřím, že potenciál stále má, i když je samozřejmě velká pravděpodobnost následování Bouchard. To by ale bylo dost nemilé. Musí trénovat a upřednostnit tenis před jinými věcmi.

Petře Kvitové bych přál další střetnutí s K Kanepi, už spolu dlouho nehrály. A překvapuje mě, že ta Estonka má zase solidní umístění v žebříčku. Petra jí kdysi utekla z několika mečbolů.
Reagovat
Mac
smile
Reagovat
Liverpool22
super smilesmile Nakonec Katka využila, že měla slabou soupeřku a zaslouženě postoupila smile Pokud se chce Katka udržet v TOP 100, tak soupeřky typu Válečka prostě musí porážet.....
Reagovat
fandorin78
Jednak musí porážet typy jako Townsend a taky musí krotit temperament. Co tam zase předváděla za stavu 5:0 ve třetím setu, to je na psychiatra. Kdyby se trochu zklidnila, celkově by hrála líp.
Reagovat
Liverpool22
Prostě Katka je temperamentní - určitě by měla trošku emoce krotit i když ve čtyřhře to v kombinaci s klidnou Bárou spíše pomáhá - skvěle se doplňují.....smile
Reagovat
tommr
Macháč by měl mít zakázanej přístup na její zápasy. Včera se tak předváděla hlavně kvůli němu ... smile
Reagovat
makro99
Fakt? No ale jestli pokaždé bude cirkus a nakonec postup, tak to asi ať chodí pravidelně..:)
Reagovat
Mac
nosorozec c. 2 hraje uply houno a i tak se katka dokaze vystresovat a nehrat ani svuj prumer...smile
Reagovat
Liverpool22
Amanda out smile i slzička ukápla smile
Reagovat
R01316
Katka to dneska mozna ani nestihne cely odehrat. U nas uz leje jako z konve..
Reagovat
Liverpool22
paráda smile ve 2. setu otočila z 0:5 na 7:6 a zaslouženě postoupila smile V klíčových momentech zápasu se Petra nebála jít na síť a měla tam cca 3-4 fantastické voleje - jeden proti setbolu a to nakonec asi rozhodlo - odvaha, zkušenosti a super hra na síti smile
Reagovat
Dobry-den
Její soupeřka je psychicky na dně (10 proher v řadě, minulý týden zahodila asi 6 mečbolů), tohle snad ani nešlo prohrát. smile
Reagovat
Liverpool22
jasně labilka Varvara hodně pomohla, ale Petra prohrávala 0:5 a proti setbolu šla odvážně na síť a super volejem odvrátila - to se mi moc líbilo - nebála se smile
Reagovat
Liverpool22
z 0:5 na 5:5 - mazec smilesmile
Reagovat
brixner
Co to tam ten Kolumbijec vyváděl s Cypem??? Trochu mi připomíná Hrbatýho...super!smile
Reagovat
brixner
Ta Sněhurková, co vyndala uječenou Rumunku - no co to qurva zas je??? Bekhend jako Šu Vej, forhend skoro jako Ch. Evertová, už hóóódně dlouho jsem neviděl takhle nečitelný úder, ten zarputilý výraz ve tváři...No jsem fakt hodně překvapený!!! A je mi fuk, odkud vlastně je a ani nebudu tvrdit, že má kdoví jakou budoucnost šampionky, jen mě prostě strašně moc překvapila!!!smilesmile
Reagovat
TML
Tak Andrea 2 dny zpátky oznámila, že letošní sezona je její poslední. Možná po US, možná jiný turnaj. Ale její objetí s BeBe a loučení s diváky byl pěkný moment. Uuuufaaaa smile smile
Reagovat
hanz
Chybět nebude, nic moc koukatelný tenis a to její podivný hekání... a navíc dost prudila naše hráčky.
Reagovat
EllNino
bude chybět hodně, skvělá holka :))
Reagovat
hanz
Ty abysneměl zase výhradysmile
Reagovat
EllNino
tak sto lidí, sto chutí ... neznám přátelštější tenistku :)
Reagovat
lavamancer
Já souhlasím s EllNino,
mě chybět bude určitě!
To její vrtění prdelkou bylo zatraceně sexy... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nejen tosmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
brixner
Já v ní vždycky viděl Milu Jovovich!smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Andrea hrála výborně, kdyby narazila na trošku slabší soupeřku, mohla postoupit. Navíc měla nádherné hadříky a slušelo ji to. Taky mi bude chybět.
Reagovat
lxr
Linda F., gratulace, Wang se sice vyházela, ale Linda ji k tomu často nutila, tak teď ještě Muguruza, ta je z formy. smile
Tereza, bohužel první set byl těsný, ale Kanepi hrála dobře. Ani jsem nečekal že by Terka mohla vyhrát.
KP, no žádná sláva, zahozených šancí ve 2. setu spousta a málem to nedopadlo. Teď Marie, docela ji i fandím.
Marie vs Linda N., rozhodly zkušenosti ale Linda předvedla v koncovce druhého setu skvělý výkon. smile
Petra, že začátku jsem se bál ale ten vyhraný tiebreak ji hodně pomohl, pak už to byla jízda. Věřím že by mohla dojít daleko, los má vcelku příznivý. smile

Dneska ještě Katka, snad bude mít svůj den a Townsend dá. Držím ji palce.
Reagovat
tommr
dneska zatím dobrý až na Terezu ale s její výhrou stejně nikdo soudnej nepočítal ...
Na Katku jsem zvědavej ale moc od ní nečekám. Důležitý bude hlavně jak na tom bude zdravotně. Jestli jí budou bolet záda tak je bez šance. Pokud bude zdravá tak by měla Townsendovou porazit i když ta je v domácím prostředí hodně nebezpečná ...
Reagovat
Liverpool22
U Katky to mám nastaveno tak, že od ní nic nečekám a pokud postoupí budu jen mile překvapen....smilesmile
Terka si to tradičně pohnojila v TB - prostě nemá hlavu na klíčové momenty......
Reagovat
makro99
Kanepi je hlavně o level lepší hráčka. Takže pokud je na svým, Tereza si tam může donést na ten TB třeba voodoo panenku, ale k ničemu jí to nebude...
Reagovat
tommr
já od Katky v singlu už taky nic nečekám a úplně mi bude stačit když se udrží ve stovce. Každá její výhra je bonus navíc ...
Rád bych jí ale zase viděl vítězit v deblu. V sázce je na USO hodně: zkompletování kariérního GS, postup na TM a post světový jedničky. Na její dnešní singl jsem proto zvědavej hlavně prpto abych viděl jestli je v dobrý formě a zdravá natolik aby mohla v deblu bojovat o titul ...
Reagovat
tommr
4 zápasy Češek na GS současně je asi nějakej rekord nebo ne? Dlouho jsem váhal kterej budu sledovat a nakonec jsem neviděl žádnej a jen jsem sledoval čísla. I tak jsem měl z toho hlavu zamotanou jako už dlouho ne ... smile
Nejvíc my dala zabrat Karolína. Za stavu 7:2 v TB jsem už začal slavit a když jsem se vrátil k PC a viděl jsem tam 7:8 tak mě málem trefil šlak ... smile
Reagovat
Liverpool22
jo - ten TB to byl masakr - už jsem to viděl černě, ale nakonec to Kája nějak uklohnila. smile
Jinak 4 zápasy Češek ve stejný čas je honička - to je fakt smile
Reagovat
tommr
a to v jednom zápase hrály dokonce dvě a já nevěděl komu fandit ... smile
Reagovat
makro99
já sem odhadoval, že si se z toho zhroutil..:)
ale koukat teda jen na čísla? smile
Reagovat
tommr
já zase nechápu jak někdo může sledovat 4 zápasy vizuálně a nemám na to ani potřebnou výbavu ... smile
Reagovat
makro99
jasný, to je zas opačnej extrém..:) já sem zkouknul bez přepínání celou Lindu F. a pak jsem dokouknul konec Lindy N...
Reagovat
Torn
No, za jednu věc jí lze pochválit. Na síti byla 100%. :)
Reagovat
com
Je to nase smilesmile Ted bude muset pomstit krajanku Noskovou, kterou vyradila ta americanka smile
Reagovat
Nenela
Zapomen na to, Maruska slunicko vyhrajesmile
Reagovat
Dobry-den
Maruška je lepší než Linetka, ta to dá. smile
Reagovat
zfloyd
Maruška je boží a vyhraje , utahá ji smile
Reagovat
elsky
Jsem pro smile
Reagovat
tommr
Karolína žádnou dodatečnou motivaci nepotřebuje protože má sama s Marií nějaký nevyřízený účty. Marie je vedle Petry Kvitový jediná aktivní česká hráčka se kterou nemá Karolína kladnou zápasovou bilanci ...
Reagovat
com
tak budem fandit, aby tu bilanci mela kladnou co smilesmile
Reagovat
peggy
Karolino,blahopřeji,byla to dřina v tom vedru.Ty dokážeš více,tam budeš Česká jednička. smilesmile
Reagovat
petrulinka
smile
Reagovat
Dobry-den
České zápasy nakonec zcela bez překvapení.

Linda Fruhvirtová splnila roli favoritky a porazila trápící se soupeřku relativně s přehledem. Takticky dobře zvládnuté, nechala ji vyházet. Mohla by ale přestat s tím afektovaným řevem po každé chybě soupeřky. smile

Tereza potvrdila, že silnější soupeřky herně nemá čím zaskočit a mentálně to taky nevytáhne, takže to dopadlo jako vždycky...

Karolína Plíšková je navzdory upachtěné výhře v mých očích odepsaná, opět se zalekla výhry, dokonce i proti soupeřce, kterou dřív běžně drtila. Tohle plácání už nikam nevede, byť sem tam ještě nějaký to osmifinále apod. upinká. smile

Petra po pomalém začátku ruskou juniorku rozcupovala a vyprovodila ji s kanárem. Ještě by zde nějakou výhru přidat mohla, ale žádné zázraky od ní nečekám...
Reagovat
Dobry-den
České derby - měl jsem připravený elaborát, ale nejde sem vložit, takže smůla. Marii gratulace. smile
Reagovat
Blondie
Chceme elaborát!

Nemyslím, že by Maruška porazila Karo 2x za sebou.
Reagovat
com
Bouzkova jak bude hrat o body, tak to projede smilesmile
Reagovat
Dobry-den
České derby jsem upřednostnil před ostatními zápasy. Marie byla jednoznačně lepší hráčkou, byla skvěle takticky připravená, hrála aktivně a Lindu rozdrtila 12 esy a celkem 45 winnery!!! K tomu měla jen 14 UE. Linda měla pořád solidních 29 W a 25 UE, ale proti skvěle hrající Marii neměla nárok. Navíc bylo vidět, že jí to dneska nesedlo, náročné podmínky a nechybující soupeřka, to není pro 17letou holku ideální. Marie byla suverénní na servisu, ovšem když měla dopodávat zápas, tak znervózněla, čehož Linda dokázala využít a otočila 2. set. Obrovskou taktickou chybou Lindy bylo, že po 2. setu neodešla osvěžit se do šatny a zůstala celou dobu v tom vedru. Ve 3. setu pak úplně fyzicky odpadla.
Reagovat
Dobry-den
Navíc se dnes plně odkryly všechny její slabiny - return (spoustu es dostává vždycky, už minule si proti ní Marie udělala osobák, který si dneska ještě vylepšila), pohyb, obrana, fyzička - ale to jsou všechno spojené nádoby. Proti skvěle fyzicky připravené Marii to ovšem vyniklo dvojnásob. Je tedy na čem pracovat. Pro fanoušky Lindy bohužel dnešní prohra znamená, že Lindu asi teď dlouho na kurtech neuvidíme (pokud nepočítám zdejšího debla), protože po US Open není přihlášena na žádný turnaj! Pro Marii solidní šance na postup dál, letos na všech GS vyhrála aspoň jeden zápas, zatímco loni nevyhrála ani jediný. Proti Karolíně jí budu určitě fandit, po Lindě a Mušce ji mám z našich hráček nejradši.
Reagovat
Nenela
Souhlasim, fyzicka je Lindina slaba stranka, pohyb na kurtu celkove. Jinak ale super, ma obrovsky potencial, tesim se na jeji dalsi progres
Marusce moc preju, aby se prokousala co nejdal, i kdyz to bude bohuzel pres Karolinu
Reagovat
brixner
Tak to já sem se jednou v kajutě taky vodkryl a Marco se mnou tři dny vůbec nemluvil a já se pak dověděl, že von si šel nenápadně do mý skříňky pro moje žvára, ale jak se prej nadejch, tak se mu zatočila ta jeho taliánská hlava, ztratil balanc a vrazil do zdi, pak do dvéří a venku do kormidla a nakonec hodil na palubě šavli, do který ale vomylem šláp a jak uklouz, tak se znuvo bacil do hlavy, páč hodil tzv. záda a jak zjistil, že leží v šavli, tak hned hodil druhou šavli, páč z tý první šavle se mu udělalo šoufl a voalá - na světě byla ta druhá! Ale copa sem za to moh? Bylo hnusný vedro a já se teda, zcela přirozeně, jen vodkryl! Marco je měkkej jako prso...smilesmilesmile
Reagovat
vladka
Tereza nepřekvapila..Linda skvělá a držím palce i druhé Lindě, i když mám Marušku ráda. Karolínasmile klasika - tříseťák, který může dopadnout nebo ne..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist