Krejčíková na úvod US Open ztratila jen čtyři gamy. Bejlek i Muchová skončily v prvním kole

30. 8. 2022, 01:31
Aktuality 12
US OPEN - Barbora Krejčíková zahájila i svůj druhý start v hlavní soutěži US Open vítězně, nasazená Češka si v prvním kole poradila s mexickou kvalifikantkou Fernandou Contrerasovou Gómezovou a připsala si teprve svou sedmou výhru po návratu ze zranění a od konce února. S turnajem se naopak hned na úvod rozloučily 16letá kvalifikantka Sára Bejlek a Karolína Muchová.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková ještě v lednu navazovala na senzační loňskou sezonu, jenže od března kvůli zranění lokte tři měsíce nehrála a návrat se jí vůbec nedaří. Před měsícem se sice na antuce v Hamburku dočkala své první čtvrtfinálové účasti od lednového Australian Open, nicméně dnes si v New Yorku připsala teprve sedmou výhru po zdravotní pauze.

Loňská čtvrtfinalistka si v úvodním kole US Open poradila 6-0 6-4 s mexickou kvalifikantkou Fernandou Contrerasovou Gómezovou a vítězně zahájila i svůj druhý start v hlavní soutěži závěrečného grandslamu roku.

Zatímco v úvodním dějství dominovala a nezkušené soupeřce nadělila kanára, druhou sadu nedokázala dopodávat a celkem třikrát v ní ztratila vlastní servis. Na postup potřebovala necelou hodinu a půl.

"Myslím, že jsem hrála dobře. První kola jsou vždy těžká a nepříjemná. Měla jsem soupeřku, která tu hrála už tři zápasy a určitě byla dobře rozehraná. Byla jsem ráda, že jsem utkání zvládla takto ve dvou setech a postoupila. Věřím, že mi to pomůže. Mé výkony se zlepšují," řekla po utkání novinářům Krejčíková.

O svou teprve třetí vítěznou sérii za posledních sedm měsíců se utká s Aleksandrou Kruničovou. Se Srbkou se střetne po více než pěti letech a může s ní srovnat vzájemnou bilanci.

Vstup do turnaje naopak nevyšel Karolíně Muchové. Šestadvacetiletá Češka, která se letos neustále trápí se zraněními a před třemi týdny kvůli problémům se zápěstím vzdala na generálce, dnes odehrála svůj teprve 13. letošní zápas a po porážce 3-6 6-7(5) s Ajlou Tomljanovicovou se svého sedmého vítězství v sezoně nedočkala. Na US Open, kde před čtyřmi lety prorazila na hlavní tour a předloni došla do osmifinále, vypadla v prvním kole i loni.

Rodačka z Olomouce se rozjížděla pomaleji, z šesti úvodních gamů vyhrála jediný. Ve druhé sadě se ale zlepšila, a dokonce měla možnost ji doservírovat. Šanci však nevyužila, ačkoli do té chvíle nečelila brejkbolu, a o set přišla ve zkrácené hře, v níž vedla už 3-0.

"Byl to hratelný zápas. Nepředvedla jsem ale úplně nejlepší výkon, takže jsem mohla těžko vyhrát. V lepších chvilkách jsem se chytala a doufala, že na to navážu. Jenže se to nepovedlo," uvedla Muchová.

Chorvatská rodačka reprezentující Austrálii bude o vyrovnání svého maxima ve Flushing Meadows usilovat proti Jevgeniji Rodinové (H2H 1-1). Třiatřicetiletá Ruska se na US Open vrací po více než tříleté pauze a překvapila skalpem nasazené Martiny Trevisanové.

Sára Bejlek si dnes na US Open odbyla svou premiéru v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Šestnáctiletá česká kvalifikantka ale další cenný skalp nepřidala. V úvodním kole prohrála 3-6 1-6 s rozjetou Ljudmilou Samsonovovou, která zvládla i svůj 11. zápas v rámci probíhající sezony amerických betonů.

Rodačka z Hrušovan nad Jevišovkou dnes příliš chybovala, v utkání spáchala celkem 28 nevynucených chyb, o osm více než soupeřka, a vítězných úderů trefila dvakrát méně (9). O sedm let starší Rusce nedokázala ani jednou sebrat podání a sama na vlastním čtyřikrát zaváhala.

"Pro mě i celý tým znamená to přesto znamená velký úspěch. Zápas jsem si šla užít. Samozřejmě jsem dostala hodně tvrdý oříšek na začátek. Soupeřka vyhrála dva turnaje po sobě a bylo vidět, že je ve velké formě. Neskutečně podávala. Já jsem na kurtu nechala všechno, ale ona bohužel byla lepší," podotkla Bejlek.

Bejlek prožívá jasně nejlepší sezonu své kariéry. Letos má vynikající bilanci 31 výher a pouhých deseti porážek, na US Open přijela po úspěšné obhajobě v Olomouci a se sérií pěti výher a už čtyřikrát triumfovala na okruhu ITF, třikrát v tomto roce.

Rozjetá Samsonovová ve druhém kole vyzve loňskou finalistku Leylah Fernandezovou (h2h 0-0). 19letá Kanaďanka vykročila za obhajobou senzačního výsledku výhrou 6-3 6-4 nad Francouzkou Océane Dodinovou.

V úterý čeká první kolo Petru Kvitovou, Karolínu Plíškovou, Marii Bouzkovou proti Lindě Noskové, Lindu Fruhvirtovou, Terezu Martincovou a Kateřinu Siniakovou.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 60.100.000 dolarů
pondělní výsledky (29. 8. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (23-ČR) - Contrerasová Gómezová (Mex.) 6-0 6-4
Tomljanovicová (Austr.) - Muchová (ČR) 6-3 7-6(5)
Samsonovová (-) - Bejlek (ČR) 6-3 6-1
Kontaveitová (2-Est.) - Cristianová (Rum.) 6-3 6-0
Sakkariová (3-Řec.) - Mariaová (Něm.) 6-4 3-6 6-0
Džabúrová (5-Tun.) - Brengleová (USA) 7-5 6-2
Snigurová (Ukr.) - Halepová (7-Rum.) 6-2 0-6 6-4
Dartová (Brit.) - Kasatkinová (10-) 7-6(8) 1-6 6-3
Gauffová (12-USA) - Jeanjeanová (Fr.) 6-2 6-3
Fernandezová (14-Kan.) - Dodinová (Fr.) 6-3 6-4
Haddadová Maiaová (15-Braz.) - Konjuhová (Chorv.) 6-0 6-0
Garciaová (17-Fr.) - Rachimovová (-) 6-2 6-4
Kuděrmetovová (18-) - Vekičová (Chorv.) 7-5 6-3
Keysová (20-USA) - Jastremská (Ukr.) 7-6(3) 6-3
Rodinová (-) - Trevisanová (27-It.) 7-5 6-1
Riskeová-Amritrajová (29-USA) - Yuová (USA) 6-2 6-4
Shuai Zhang (Čína) - Teichmannová (30-Švýc.) 6-4 6-2
Rogersová (31-USA) - Rusová (Niz.) 3-6 6-3 6-4
S. Williamsová (USA) - Koviničová (Č. Hora) 6-3 6-3
Kalinská (-) - Petersonová (Švéd.) 6-4 6-3
Osoriová (Kol.) - Liová (USA) 1-6 6-3 6-1
Andreescuová (Kan.) - Tanová (Fr.) 6-0 3-6 6-1
Gálfiová (Maď.) - Párrizasová (Šp.) 6-4 6-3
Zaněvská (Belg.) - Vandewegheová (USA) 6-1 7-5
Mandliková (USA) - Zidanšeková (Slovin.) 5-7 7-6(3) 6-4
Giorgiová (It.) - Bondárová (Maď.) 4-6 6-3 6-1
Marinová (Kan.) - Frechová (Pol.) 6-2 6-3
Xiyu Wang (Čína) - Parryová (Fr.) 5-7 6-3 6-3
Ruseová (Rum.) - Savilleová (Austr.) 3-6 6-2 6-4
Schmiedlová (SR) - Podoroská (Arg.) 6-3 6-2
Kruničová (Srb.) - Avanesjanová (-) 6-4 6-4
Kužmová (SR) - Sorribesová (Šp.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
baba
takže překvapení se nekoná - holkám bych to nevyčítala, Muška - tragédie , která dojede na své zdraví, Sára - to byla překvapivá bomba a Bára měla to nejlehčí, co bylo k mání...
Tragédie jsou kluci - spíše Lehečka, viděla jsem první 2 sety a tam to měl dopodávat, Garin byl totálně nalomenej, jenže ho posadil na koně a bylo to jasné,,,,pak se sesypal on.
Reagovat
GaelM
Sára podle všeho nezůstává na juniorský turnaj, přestože do konce ledna už kvůli věku může odehrát jen 4 seniorské turnaje... Já to fakt nechápu, ještě teda OK u holek co hrajou v Evropě ITFka a musely by se přesouvat. Ale hráčka, která už v New Yorku je? smile
Reagovat
Nenela
Taky mi to prijde skoda, ale asi uz se ji proste nechce jit zpatky mezi holky, kdyz vidi, ze je konkurenceschopna mezi zenami
Reagovat
makro99
jj, z pohledu fanouška to může být škoda, z pohledu Sáry (Lindy, Lindy, Andreevy, Kasintsevy...) musí být strašně těžké hledat motivaci a přinutit se k maximální mentální koncentraci - jeden týden hraje proti Mladenovic, Watson, Samsonové... a nabitá dojmy z životního týdne, má vzápětí nastoupit na tytéž kurty proti bezejmenným juniorkám bez rakninkgu... a v pěti zápasech nemá vůbec co získat, může jen ztratit, pže pro ni se počítá jedině titul...
Reagovat
A211
Logicky potřebuje se dostat co nejvíše mezi ženami kam jasně patří
Reagovat
lvicek
No, ale jak to s tim souvisi? Kdyz uz muze zahrat jen 4 turnaje za 5 mesicu? Nektere z tech juniorek bude potkavat i dal na dospelem okruhu, takze zas tak mimo ty zkusenosti prece nejsou.
Reagovat
Nenela
KOukam, co vsechno se v noci odehralo u zen a krome toho, ze pro me prekvapive vypadla Teichmann, prohrala Ana Konjuh 2x 0:6 s Haddad Maiou. Co to s ni je? V posledni dobe prohrava skoro porad, ale 6:0 6:0?smile
Kasatkina taky out, to je spolu s Halep asi nejvetsi prekvapeni
Reagovat
EllNino
Operace
Reagovat
Nenela
To jsou tedy ranni zpravy ach jo smile
Pritom kdyz jsem sla spat, oba kluci vypadali, ze maji naslapnuto na vyhru. O to smutnejsi to je. Co se da delat, no
Sare OK, ma splneno, Muska zklamala, uz mam pocit, ze se snad z toho dna nevyhrabe
Reagovat
EllNino
Bára splnila povinnost, Muška nebyla schopná dostat zápas do třetího setu a Sára prostě narazila na rozjetou mašinu, která se tu klidně může prostřílet k titulu :))

K tomu dvě těsné prohry našich mladíků a je to tedy bilance 1:4 ...
Snad zítřek bude lepší, ale o moc asi ne
Reagovat
lavamancer
pravdu díš...
v této nelehké době jsem měl i tiket na soupeřku Krejčíkové s kurzem 6, ale ten jako jediný nevyšel. jinak sázet proti našim, bohužel, vynáší...
Reagovat
A211
K.M.byla zatejpovana na stehně a zdálo se mě že i na břiše a bylo vidět že chybí herní praxe
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist