17letý Alcaraz je nejmladším semifinalistou na ATP Tour od roku 2014. V Marbelle si o finále zahrají čtyři Španělé

9. 4. 2021, 23:42
Aktuality 11
ATP MARBELLA - Sedmnáctiletý Španěl Carlos Alcaraz postoupil na turnaji v Marbelle do semifinále, což se mu podařilo jako nejmladšímu tenistovi na ATP Tour od roku 2014, kdy byl mezi nejlepšími čtyřmi v Hamburku Němec Alexander Zverev. I díky mladíkovi jsou v andaluském přímořském letovisku v semifinále čtyři hráči z jedné země, k čemuž naposledy na elitním okruhu došlo před 17 lety.
Carlos Alcaraz

Alcaraz dosáhl na největší úspěch začínající kariéry díky čtvrtfinálovému vítězství 6:2, 6:4 nad třetím nasazeným Norem Casperem Ruudem. V případě dalších výher se může stát nejmladším finalistou od Rafaela Nadala v roce 2004 a nejmladším vítězem od Lleytona Hewitta v roce 1998.

Alcarazovým příštím soupeřem bude krajan Jaume Munar, druhou semifinálovou dvojici tvoří turnajová jednička Pablo Carreňo a Albert Ramos. Na ATP Tour jsou všichni čtyři semifinalisté z jedné země po 17 letech a opět to jsou Španělé ve Španělsku. V roce 2004 zabrali domácí hráči poslední čtyři místa ve Valencii.

• ATP 250 MARBELLA •
Španělsko, antuka, 408.800 eur
páteční výsledky (09. 04. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Carreňo (1-Šp.) - Soon Woo Kwon (7-Korea) 6-4 6-0
Alcaraz (Šp.) - Ruud (3-Nor.) 6-2 6-4
Ramos (4-Šp.) - Gombos (SR) 6-7(4) 7-5 6-4
Munar (Šp.) - Ivaška (Běl.) 6-7(5) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Nola
mrkla som dnesny zapas, zvedavost... este je na com pracovat, Munar mal byt tusim novym Rafom, ak ma pamat neklame, asi si na to spomenul prave dnes
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, vyzrát na Alcatraz, to není jen taksmilesmile
Reagovat
sojka1
takze ted uz jen cekam na termin, kdy bude mladik svetova jednicka... ;-) (zapas jsem nevidela, jen me vzdycky fascinuje, jak vsechno vite dopredu) :-)
Reagovat
Nola
iste je, ze novy antukovy kozel je na obzore, s tym nenarobis nic ty, ani ja smile
Reagovat
sojka1
fakt? Nevidela jsem ani jeden jeho micek... :-)) zato detailnich predpovedi karier uz hafo, to bylo ze zavisti, ja to nikdy dopredu proste nevim ani miru pravdepodobnosti neodhadnu a ani me to nebavi, vzdyt se toho muze tolik stat... i tomu nej z nej... :-)
Reagovat
Nola
ani ja som nevidela ani lopticku, ale asi bude nadany, ak dostava jednu WC za druhou...
Reagovat
sojka1
mrkla jsem se pro ciste svedomi alespon tady... na 17 trochu fyzicky akcelerovany mladik, FH jak kdyz kun kopne, Spanel, co mi to jen pripomina... :-))
Reagovat
Nola
jj, ale nehra lavackou... vyzorom mi pripomina Khacanova
Reagovat
Nike
Marbella je parádní podívaná. Skvely tenis cely tyden. Doporučuju vsem semifinále i finále. Fakt to stojí za to, a to je přitom jen 250. Skvělá volba dát tento turnaj do kalendáře.
Reagovat
Krisboy
Koukám, že Španělé si z toho udělali národní mistrovství. Ale proč ne smile
Jestli nezapomenu, na kousek se podívám smile
Reagovat
Nike
Správná volba, která nezklame :) smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist