18letý Alcaraz se stal nejmladším a prvním španělským vítězem turnaje Masters 1000 v Miami

3. 4. 2022, 21:03
Aktuality 96
ATP MIAMI - Souboj dvou debutantů ve finále podniku Masters 1000 vyhrál Carlos Alcaraz a v Miami potvrdil roli 'černého koně' turnaje. Teprve 18letý Španěl porazil 7-5 6-4 Nora Caspera Ruuda a na Floridě se stal prvním španělským a zároveň nejmladším šampionem.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz (© AFP)

Carlos Alcaraz v 18 letech potvrzuje svůj obrovský potenciál skvělým vstupem do sezony. Triumfoval na antukovém ATP 500 v Riu de Janeiro, před dvěma týdny v Indian Wells poprvé postoupil do semifinále turnaje Masters 1000 a nyní si na dalším Masters v Miami zahrál poprvé ve finále a nakonec vybojoval i nejcennější titul.

Španělský teenager na Floridě vyřadil Maďara Mártona Fucsovicse (#55), Chorvata Marina Čiliče (#23), Řeka Stefanose Tsitsipase (#5), Srba Miomira Kecmanoviče (#48), s nímž ztratil jediný set, polského obhájce titulu Huberta Hurkacze (#10) a v dnešním finále si poradil s Norem Casperem Ruudem (#8).

Statistiky zápasu
Alcaraz - Ruud
6 esa 5
2 dvojchyby 3
71 %
1. podání 'in' 59 %
75 %
úsp. 1. podání 60 %
45 %
úsp. 2. podání 53 %
27 winnery 19
22 nevyn. chyby 22
16/23 hra na síti 16/22
4/9 brejkboly 2/8
76 celkem bodů 65
čas: 1:52

Alcaraz vstoupil do svého největšího finále nervózně a brzy prohrával 0-3. Do zápasu se však dokázal dostat, od stavu 1-4 získal 9 z 10 gamů a rázem vedl 7-5 a 3-0 s dvěma brejky v zádech. Jednu slabší chvilku na servisu si ještě vybral, ale náskok už nepustil, po hodině a 52 minutách zvítězil 7-5 6-4 a ve dvou setech vyhrál i druhý vzájemný duel.

"Nemám slov, jsem strašně šťastný. Snažil jsem se neustále útočit, aby (Ruud) nemohl diktovat hru," uvedl v první reakci Alcaraz. "Je teď příliš brzy na to, abych popsal své pocity. Ale je to strašně výjimečné vyhrát v Miami svůj první turnaj Masters 1000," radoval se.

Rodák z Murcii v Miami poprvé na jednom turnaji porazil dva hráče Top 10 a nakonec získal hned tři jejich skalpy. Bilanci s členy elitní desítky tak rázem otočil do pozitivních čísel na 7-6.

Letos Alcaraz odehrál 20 zápasů, ve všech uhrál alespoň set a 18 soupeřů porazil. Dvě porážky utrpěl jen po bitvách s hráči Top 10 Matteem Berrettinim a Rafaelem Nadalem. Z posledních 25 duelů má bilanci 23-2.

Svěřenec bývalé světové jedničky Juana Carlose Ferrera v šesti zápasech v Miami odvrátil 21 ze 25 brejkbolů. Ve světovém žebříčku si zajistil posun na 11. místo a už jen pár bodů ho bude dělit od Top 10.


V Miami byl Alcaraz druhým nejmladším finalistou, ale zatímco jeho krajan Rafael Nadal v roce 2005 v boji o titul prohrál s Rogerem Federerem, on uspěl a stal se nejmladším šampionem. 

Finále v Miami si Alcaraz zahrál jako pátý Španěl v 37leté historii turnaje a stal se jeho prvním španělským vítězem. Nadal ve finále pětkrát prohrál, po jednom neúspěchu zaznamenali Sergi Bruguera, Carlos Moya a David Ferrer.

Na turnajích Masters 1000 se Alcaraz stal třetím nejmladším šampionem. V tabulce se zařadil za Michaela Changa (v den triumfu v Torontu 1990 byl ještě o 174 dní mladší) a Nadal (při triumfu v Monte Carlu 2005 byl o 13 dní mladší).


Alcaraz si své celkově čtvrté a největší finále zahrál měsíc před 19. narozeninami. A opět v něm neprohrál. Tituly slavil loni v Umagu, na Turnaji mistrů pro hráče do 21 let v Miláně a letos v Riu.

Znervózněl až při blahopřání od krále Felipeho. Nedělní úspěch měl i smutný podtext, po výhře Alcaraz uctil památku zesnulého otce svého kouče Juana Carlose Ferrera. "Je úžasné volat si s králem, to nečekáte. Byl jsem při telefonátu nervóznější než při utkání," přiznal Alcaraz.

Většinu turnaje hrál Alcaraz bez trenéra. Ferrerovi totiž náhle zemřel v druhé půlce března otec. Vítěz French Open z roku 2003 Ferrero přiletěl až večer před finále a Alcaraz měl z toho obrovskou radost. Ihned po proměněném mečbolu spěchal do lóže a Ferrera objal. "Eduardo bude navždy s námi," napsal pak na kameru.

"Děkuji svému týmu a jsem rád, že tady mám svého otce a můžu s ním sdílet radost," řekl Alcaraz v rozhovoru na kurtu a kouče rozplakal: "Pro Carlose je to těžké. Byl jsem překvapen, že přijel. Moc mu děkuju, že byl se mnou v tak důležitém momentu mé kariéry, a i s ním slavím, protože to je můj největší úspěch."



23letý Ruud hrál finále poprvé na turnaji Masters 1000, podesáté v kariéře a teprve podruhé mimo antuku. Sbírku sedmi trofejí nerozšířil, ale ve světovém žebříčku se posune na 7. místo a o jednu pozici vylepší své i norské maximum.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.554.920 dolarů
nedělní výsledky (03. 04. 2022)
• Dvouhra - finále •
Alcaraz (14-Šp.) - Ruud (6-Nor.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

96
Přidat komentář
blixa
Pravda. Proto také každý Maďar, který mluví nějakým pro Evropany srozumitelným jazykem a má aspoň nějaké vzdělání už dávno nežije v Maďarsku .. smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
jj, a škodí a škodí a škodí - čehož nejlepším příkladem je Soros family smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prostě Babišovské volby na Segedínský způsob, a jeho kamarád Zemák mu poslal zdravici. No prostě to je dobrá společnost. Dát tomu šmejdovi pas do ruky a vypravit ho vlakem do zaslíbené Moskvy.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Komu ale? Co se týče Babiše, tak to je taktik a oportunista, člověk bez nějakých idejí, není ani proruský ani prounijní, spíš co se hodí. Zeman ale z velké části taky, on svoje názory mění jako ponožky a to doslova, ve všem. Orban to je jiná, na druhou stranu, on také našel asi svojí pozici, byl to bourač komunismu a liberál na začátku devadesátých let. Asi usoudil, že pozice národovce pro něj nese sladší ovoce než pozice liberála.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
mně je celkem ukradený, jaká nálepka se mu dá na čelo, pro mě je rozhodující to, že před jeho represema uteklo spousta inteligence a ta co zůstala, ho rozhodně nevolila. Jestli bych ho měl k někomu přirovnat tak k Receptovi Arogantovi a ještě možná kříženým s Okamúrou. A dát si jako motto volebního programu, že opozice chce Maďary zatáhnout do války, tak to je čistá babišovina a hnus, proto ho obdivuje coby schopného politika. Tipuji ho na populistického zbabělce, ale může být i jak napsala nějaká politička - buď je slepý nebo nemá srdce. Spíš bych ale vsadil na svůj tip.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
btw, co to je za národovce, co ze země vyžene inteligencismile
Reagovat
annah
Populistický zbabělec- to na tu rozteklou držku dost sedí. Bude to podobný gauner jako náš STBabis ten je ovšem navíc ještě šašek. Je to děs. Kde se pořád takové podivné typy berou? A proč za nimi lidi jdou jak ovce na porážku ?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ono rozumných lidí na nejvyšších postech (řekněme 2 nejvyšší) aby člověk pohledal, a to bez ohledu na kontinent...
Kdo chce, může tu uvést světlé výjimky a uvidíme, kolik se jich objeví.
Reagovat
FulnekUltras
tobě v říjnu ovčí deka taky přijde vhod ;-)))
Reagovat
ttopi
Paradoxně, přesto že jsem v tenise Španěly neměl moc rád, tomuhle klukovi nejde nefandit. Pokud bude pokračovat v dobré cestě, čeká ho mnoho úspěchů.
Reagovat
Carmelo
Pokud se nebude škrábat v zadku a záměrně zdržovat hru, taky mu budu fandit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Alcatrazovi náleží gratulace za vítězství a unikáty za nejmladšího vítěze 1000ky a prvního španělského vítěze Miamismile
Kromě jiného několikrát ukázal i smysl pro fair play a i díky pozapasovém rozhovoru si u mě polepšil.
Fererro s ním už teď ušel kus cesty a nemíní slevit ani za cenu rodinného života. To rozhodně není snadné rozhodnutí, navíc když mu před týdnem zemřeli otec. Teď je tak napůl tátou Carlosovi.
Ve studiu zaznělo od Martiny N., že u něj opravdu těžko hledat slabinu, jen by mohl vypilovat její oblíbený slajz a ještě víc zrychlitsmile
Cíl Carlosova týmu pro letošek byl 15ka a 500ka, tedy se Martina ptala jestli to není třeba poopravit. Carlos přiznal, že GS by nebyl špatnýsmile Ono teď už pro No11 asi ani top10.
Doufejme tedy, že Carlos v dobrých rukách půjde správným směrem a zároveň to prospěje celému mužskému tenisu.
Za mě byl jinak vrcholem turnaje zápas Carlos vs Miomir, to byla opravdu tenisová lahůdka.
Reagovat
blixa
Budoucí "slajzdědek" ? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Fererro už jistě lanaří Martinu na konzultacesmile
Reagovat
blixa
smilesmile
Reagovat
Alien
Alkatraz včera jen potvrdil, že má skvěle našlápnuto. Rodí se nová hvězda!
Reagovat
Mantra
"až 30" to je rozpětí přesně 0-30

jako, když tě zastaví policajt a povídá:"pane řidiči, to může být až za dva tisíce" a já na to "to je ale i nula" o na mě čumí asi minutu a pak ! tak píšu dva tisíce"smile
Reagovat
Mantra
aj sorry, to se mi to odeslalo zvajmál
Reagovat
turista
Velká gratulace! Španělský tenis se nemusí bát o ztrátu pozice ve špičce až skončí Nadal.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Alcaraz až na těžký zápas s Kecmanovicem velmi přesvědčivý po celou dobu turnaje. Co předvedl na posledních třech turnajích, které absolvoval, ukazuje s kým máme tu čest. Zvládl bez problémů přechod z hardu na antuku a zpět na hard, teď bude následovat přechod znovu na antuku, pokud zvládne i ten, prokáže, že už je opravdu velkým vyspělým hráčem, který může mít absolutně nejvyšší ambice už nyní. Jsem zvědavý, jak se mu vydaří zbytek této sezóny, především jak se předvede na zbývajících grandslamech.
Reagovat
paddy
tyto typy rekordů nemají vypovídající schopnost, někdo je v juniorech fyzicky vyspělejší, a proto udělá tituly dříve

rozumnější je počkat do 22 roků, a pak se lépe posoudí, kdo na co skutečně má
jeden ušmudlaný Masters se slabým polem je o ničem

jako důkaz přikládám
10 youngest Grand Slam winners in Open Era tennis

Fed a Djo vyhráli GS až ve 21 letech a kam to dotáhli

Chang byl nejmladší a byl to jeho jediný GS
Hingis taky rychle vyletěla, během 2 let měla 5 GS, a pak už nic smile

jak by řekl otec Benčič: "ok dobre, tak sa ukludnite teraz, ok" smile

Michael Chang 17 years 110 days 1989 French Open
Boris Becker 17 years 228 days 1985 Wimbledon
Mats Wilander 17 years 293 days 1982 French Open

Martina Hingis 16 years 117 days 1997 Australian Open
Monica Seles 16 years 189 days 1990 French Open
Tracy Austin 16 years 270 days 1979 US Open
Maria Sharapova 17 years 75 days 2004 Wimbledon
Arantxa Vicario 17 years 174 days 1989 French Open
Serena Williams 17 years 350 days 1999 US Open
Steffi Graf 17 years 357 days 1987 French Open
Reagovat
paddy
na druhou stranu, když Alkáč získal Masters dříve než Rafa, pak bude mít skutečně těch až 30 GS, jak říkal Rafaeoli smile
Reagovat
paddy
oprava: kdyby...(podmiňovací způsob v celé větě) smile
Reagovat
smazaný uživatel
A ak si zachová tu 50% uspesnost ako mu Rafaeoli predikuje, na GS aj na urovni ATP 1000, mozno by mohol na konci kariéry atakovat aj 100 vyhranych turnajovych tisiciek.

Akoby povedal Rafaeoli, vyluct sa to neda, ak bude hrat do 40ky, vsetko je mozne.
Reagovat
Rafaeoli25
Můj reálný odhad je 20 GS, může to ale být jen 15, kdoví, bude záležet i na jeho zdraví. Ano, může jít i přes 20, ale to se ještě uvidí.
Reagovat
Patik
bude mať tri grandslamy a bude rád že je rád.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
RF46
Hlavne musi uacit tim prvnim :)
Reagovat
Mantra
"až 30" to je rozpětí přesně 0-30

jako, když tě zastaví policajt a povídá:"pane řidiči, to může být až za dva tisíce" a já na to "to je ale i nula" o na mě čumí asi minutu a pak ! tak píšu dva tisíce"smile
Reagovat
misa
smile
Reagovat
Patik
Gratulujem a celkom mu to prajem..po dlhej dobe španielsky tenista ktorý ukazuje kvality na harde..a obzvlášť v Miami..Alcaraz sa týmto počinom pridá k ďalšiemu španielovi ktorý tu dokázal veľké veci ...k Agutovi ktorý tu vyradil Djokoviča..veľké veci na týchto kurtoch...gratulácia..
Reagovat
FulnekUltras
sorosovská mediální mozkomasáž na "domácí" voliče naštěstí až tolik nezabrala - takové vedení by potřebovaly i další evropské státy místo současných fangličkářských a rádoby "dreskódových" sraček

smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
Pořád jsem nepochopil, proč tohle píšeš na tenisový web.
Reagovat
Patik
on to určite píše aj inde..
Reagovat
blixa
Spíš ne, jinde už bude 100x zabanovanej smile
Reagovat
Patik
aj to je možné
Reagovat
Rafaeoli25
Nemyslím, čtu i na novinkách nebo idnesu řadu podobných komentářů. Zase tolik banů nepadá, když už, tak za opakovanou hrubou vulgaritu, to se myslím hlavně neakceptuje a trestá.
Reagovat
Patik
aj to je možnésmile
Reagovat
blixa
Nevím, tam ani tam nepíšu. Ale řada známých nadává na iDnes, že banuje za kdejakou prkotinu, aniž by byla vulgární. Nemám osobní zkušenost, babišnoviny nečtu, natož abych tam psal.
Reagovat
Patik
u nás tuším zaviedli alebo zavedú neviem ..zákon že ak napíšeš dezinformáciu dopustíš sa trestného činu.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tam už možná za chvíli bude stačit, když napíšeš, že Čaputová měla kruhy pod očima, abys měl průšvih a šel na trestnou lavici, snad by to bylo jen za podmínku jen pevně doufám smile
Reagovat
Pe3k
Na twitteru dostaneš ban za to, že napíšeš, že existují jen dvě pohlaví.
Reagovat
FulnekUltras
určitá (gateSSoros) média spolu se dnes prostě tváří, jako kdyby jim planeta Země už patřila - a tvárné masy to v náležitě sofistikované podobě, odpovídající požadavkům brainwashingu 21. století bohužel žerou... smile

https://www.youtube.com/watch?v=zTwHcio48X4

https://www.youtube.com/watch?v=MljRrPj579g

https://www.youtube.com/watch?v=jxLQCMh-b2M
Reagovat
RF46
Kolega me upozornil na zmenu komentu na Idnesu, tak sem to prochazel a opravdu..prakticky zmizely veskery nejen kontroverzni ale i proste odlisny nazory. Ted se vse toci kolem valky a na diskuzi si lidi notujou, styl jazyku je netradicni a prakticky zmizeli trollove typu Forehand - lidi, saji energii z toho, kdyz vyvolaji rozruch a dostane se jim jakekoliv pozornosti. No je to az desivy.
Reagovat
Rafaeoli25
Na to budu muset mrknout, je fakt, že tam poslední dobu moc nechodím. No začíná být děsivý, co se ve veřejném prostoru informací a výměny názorů děje. Radši už to nekomentovat..smile
Reagovat
smazaný uživatel
Klobuk dole pred kopytkom, ze jeho cely den sa toci okolo internetovych diskusii a len preklikáva z webu na web. Chcel by som mat tolko času.

Mal by zacat konecne zit a nie byt za neustále ublizeneho podivina.
Reagovat
RF46
Den? Asi si chtel napsat 20min smile
Reagovat
hippos
Fulneci a Forhendové, čili narcisté. Osoby nebezpečné stejně jako politováníhodné. Ti lidé hrozně trpí svou vnitřní prázdnotou. Každé ráno vstávají s neukojitelnou potřebou, jak píšete, sát emoce a energii druhých.
Reagovat
Krisboy
Fulnek si z vás dělá prdel. A se se mu vůbec nedivím.
Reagovat
blixa
Nedělá. Já jsem si to z počátku, když ještě i diskutoval myslel taky, ale teď jsem si už jist prakticky na 100%. On ty bláboly myslí naprosto vážně. Udělal jsem z toho výběr a dal to přečíst zkušenému psychiatrovi. Má stejný názor. Ultras to všechno myslí zcela a naprosto vážně. smilesmile
Reagovat
Krisboy
To nepochybně, proto ho taky mám roky v ignoraci. Ale sem píše proto, aby se bavil nad vašima reakcema, ne aby něco řešil.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, neber sa tak vážne. Ty si proste ten typ, z ktoreho si deti robili srandu a okamzite si sa rozplakal :)
Reagovat
blixa
Protože je naprostej magor ? smile
Reagovat
Carmelo
Tím pádem ho Nadal nikdy nezískal? Takže nemůže být samozřejmě zapojen do GOAT debaty, zajisté i kvůli chybějícímu Turnaji Mistrů.
Reagovat
Rafaeoli25
smile jasně, bezpochyby.
Reagovat
peggy
Velke blahopřání Španělsko má nového RAFICKA.Jen Rafa také v 18vyhral zlato na OH v Pekingu.
Reagovat
Rafaeoli25
V Pekingu vyhrál, když mu bylo 22 smile
Reagovat
Pe3k
Buď v klidu, od fandů Nadala nikdo nečeká, že umí počítat smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já nemám problémy ani s vyšší matematikou, doufám, že i ty ovládáš tak běžné věci jako jsou derivace, integrály, negace, logaritmy atd. Někdy se o tom můžeme pobavit, jestli tě to taky baví..
Reagovat
Pe3k
Ne matematika mě nebaví a jsem rád, že mám všechny zkoušky z ní za sebou. Co mě naopak baví je, dělat si z vás legraci, v tom můžeme klidně pokračovat...
Reagovat
Rafaeoli25
Já nevím co je na tom vtipného, někdo matematiku ovládá, někdo ne, jiní zase neumí bez pravopisné chyby napsat větu, znám takových mnoho, ať už fandí komukoli, ve sportu, kultuře nebo politice. Jinak když si tak rád střílíš i ze mě, tak potom nechápu, proč jsi psal tu veskrze vstřícnou zprávu. To byla tedy jen přetvářka nebo momentální slabší chvilka? smile
Reagovat
Pe3k
No smysl pro humor máš v záporných hodnotách...To co sem ti napsal jsem myslel vážně, to ovšem neznamená, že spolu odejdeme za ruku do západu slunce...Když čtu co tady píšeš prostě mi to nedá.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale tys mi právě psal, že tu vystupuju v pohodě a že si dokážeš představit, že bychom spolu mohlo být přátelé v reálném životě. Takže to nevypadá, že bys pohrdal tím, co tady píšu ne?
Reagovat
Pe3k
Mezi kamarády mám i fandy Nadala a z těch si dělám srandu furt...Ty to myslíš dobře, ale tvůj fanatizmus tě zaslepuje. A to množství komentářů není normální...
Reagovat
Rafaeoli25
Ale o jakém fanatismu to mluvíš, když já sice fandím v první řadě Nadalovi, ale hluboce si vážím i Federera a Djokovice a Federera můžu říct mám i hodně rád. Stejně tak nemám problém přiznat i Nadalovy slabiny, zdaleka není dokonalý. Tak vypadá a mluví fanatik?
Reagovat
Pe3k
Spočítej si množství komentářů co si tady za poslední měsíc napsal a zeptej se sám sebe, jestli je to normální a nebo příznak fanatika...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak měl jsem psavou náladu, přiznávám. I více času. Každopádně psal jsem tu o mnoha různých věcech, kdybych byl fanatik, budu tu psát jen o Nadalovi den co den. Já ale píšu o spoustě tenistů a tenistek na různá témata, plus jsem psal a to byly ty nejdelší řetězy o politice, do kterých jsem se holt zapojil a neměly konce. To jsem asi neměl, každopádně jsem člověk mnoha témat, takže žádný fanatik. To, že jsem měl pár týdnů, že jsem sem psal víc není známka fanatismu ani žádné duševní indispozice. Jinak v posledních týdnech už jsem to utlumil. Jak říkám, nemám problém tu nebýt dva měsíce a nenapsat ani čárku, jak víš.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hral v 18r finále v Miami, ale čelil v nom Federerovi, vyhraval 2:0, ale prehral 2:3.

Federera ale zdolal uz v 17r :)

Alcaraz ho s triumfom na ATP1000 pred dosiahnutim 19r predbehol.

Hrá vyborne a ich treti set vzajomneho duelu v IW bol ozdobou.

Nadal vyhral OH v Pekingu v 22r. Netrufam si odhadnut Alcarazove sance v kariere, este nevyhral GS, potom mozeme otvorit diskusie. Ak by mal stastie na slabu konkurenciu ako Federer, moznost ze by rychlo odskocil na 5-10GS reálna je.
Reagovat
Ereinion
Nadal vyhrál Monte Carlo taky jako 18r...jinak Alcaraz zatím dost přesně kopíruje Rafův vzestup, to je bez debat
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda. Rafa vyhral hardovu tisicku az ako 19 rocny.

Alcaraz kopíruje, ale Rafa sa v 19 dost odtrhol aby, Alcaraz aj nadalej kopiroval, musel by ovladnut celu antuku a vyhrat RG.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak třeba nebude antukář a ovládne až WB a hardový podzim...
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Ereinion
WB nevím, tam ten jeho servis bude slabinou, ale USO je naprosto reálný
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
blixa
No jo, tak pražský gay klub zanechal nesmazatelnou tenisovou stopu v Miami Open !
Reagovat
Pe3k
Gratulace Karlosovi. Vyhrál svůj první masters na hardu, stejně jako jeho idol Roger Federer smile
Reagovat
smazaný uživatel
Akurat, ze Federer si v 18r akurat tak kupoval bravíčka a nie, ze hral finále 1000ky smile
Reagovat
Amputace
:D Ta Petříkova neschopnost smířit se už konečně s tím, že Federer je holt pryč, je vážně až žalostná. On se bude rvát i za to, že v očích Španělů je Alcaraz následovníkem Federera, a nikoli Nadala :) Je to neskutečná mentální troska, úkaz. Svým způsobem jsem rád, že ho tady na TP máme.
Reagovat
Pe3k
A jinak jsi ok?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to Šašo. Neskutoční tragédi aj s tym zaostalým Patikom.

Česko-Slovenské národné bohatstvo :)
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt nechápu, když někdo schopen v klidu přijmout zcela normální, běžná fakta. Pe3k ještě nakonec řekne, že Alcaraz vlastně nemá rád Nadala a že vlastně ani není tak úplně Španěl..smile
Reagovat
Pe3k
Já jsem jen napsal, že herně napodobuje Federera. Takže to ty a amputace nejste schopni přijmout fakta...smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak má k takové hře blíže, ale jeho největším idolem je jeho krajan, nevím proč to nechceš přijmout. Jinak fakt si přečti články a analýzy desítek odborníků a novinářů, píší nový Nadal. Ok, jsou to tedy i.ioti dle tebe, beru na vědomí..
Reagovat
Pe3k
Já jsem jen napsal, že hraje jako Federer a to jsou Karlosova vlastní slova, tak se s tím už konečně smiř smile
Reagovat
Rafaeoli25
A ty se smiř s tímhle..smile
Carlos Alcaraz: Nadal is my idol due to his character, attitude and passion for tennis.
Reagovat
Pe3k
Já se s tím smiřovat nemusím, jelikož je mi to úplně jedno...smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já se taky nepotřebuji smiřovat s tím, že hraje stylem Federera. Já taky nikdy neřekl, že Federera a jeho tenis nemám rád ač je pro mě číslo jedna Nadal. Já mám Federera rád a respektuji ho. Ty ale Nadala rád nemáš, to asi stěží popřeš..
Reagovat
Pe3k
Hlavně nemám rád fandy Nadala. Jen si přečti co tady píše amputace, trollhand, peggy a možná ti dojde proč...
Reagovat
Rafaeoli25
To tak bezpochyby je, ale z mnoha komentářů je prostě cítit, že Nadala nemáš rád a máš potřebu ho hanět. Já takovou potřebu u Federera nemám. I kdyby ve své nejlepší formě na trávě prohrál s Rosolem, tak bych nikdy nešel a uchechtaný nepsal jé to je trdlo, co nic neumí. Naopak, vysekl bych Rogerovi poklonu a řekl no a co? Stane se i nejlepším. Klidně si tu sjeď všechno, co jsem tu kdy napsal a nenajdeš jediný komentář, kde bych se Federerovi za cokoli nepatřičně vysmíval, fakt ne. Vždycky jsem k němu přistupoval slušně a korektně, protože ho respektuji nejvíc, jak to jde, jak si to zaslouží. Stejně tak by se mělo přistupovat k Nadalovi.
Reagovat
Stan_Borowitz
Amen.
Reagovat
RF46
A nejsou to lekarske clanky o dopingu?smile
Reagovat
Rafaeoli25
Hahaha.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist