19leté Italce Cocciarettové se v Palermu daří. Má první skalp hráčky Top 30 a jistou premiéru ve čtvrtfinále

6. 8. 2020, 11:51
Aktuality 5
Elisabetta Cocciarettová na domácí antuce v Palermu pokračuje v životním turnaji WTA. Ve středu večer porazila ve dvou setech Chorvatku Donnu Vekičovou, připsala si první skalp hráčky Top 30 a poprvé postoupila do čtvrtfinále. V něm si devatenáctiletá Italka, jež je nejmladší členkou hlavní soutěže, zahraje s Kontaveitovou, nebo Siegemundovou.
E. Cocciarettová (© j48tennis.net)

Elisabetta Cocciarettová toho na okruhu WTA odehrát ještě příliš nestihla. Bilanci v ní měla 0-3, dvakrát se do hlavní soutěže dostala přes kvalifikaci. Naposledy letos na Australian Open. 

Vyhrála však už čtyři antukové turnaje WTA a ve světovém žebříčku se vyšplhala na 156. místo. I proto dostala divokou kartu na podnik WTA v Palermu, kde po koronavirové pauze prožívá životní výsledek. 

Devatenáctiletá Italka si nejprve poradila s 45. hráčkou světa Slovinkou Polonou Hercogovou, proti které si připsala premiérovou výhru na okruhu WTA a skalp hráčky Top 100.

A nezůstala jen u toho. Ve středu porazila 6-2 6-4 také 24. ženu světového žebříčku Donnu Vekičovou z Chorvatska a své maximum tak po dvou dnech znovu vylepšila.



"Jsem tak nadšená! Myslím, že jsem hrála vážně skvělý tenis. Ona je jednou z nejlepších tenistek současnosti, takže už jen zahrát si proti ní pro mě bylo velkým zážitkem. Jsem šťastná za výhru, ale hlavně z výkonu a hry, kterou jsem dnes předvedla," radovala se Cocciarettová v pozápasovém videorozhovoru.

"Je opravdu skvělé poprvé postoupit do čtvrtfinále, obzvlášť tady v Itálii. Když jsem byla mladší, sledovala jsem tento turnaj v televizi a koukala na Flavii (Pennettaovou) a Saru (Erraniovou). A několik let snila o tom, jak si na turnaji zahraju. A teď jsem tady a jsem jednou z těch hráček v televizi. Cítím se fakt skvěle," neskrývala italská teenagerka radost z vítězství.

O postup mezi kvarteto nejlepší si zahraje v pátek buď proti nasazené čtyřce Anett Kontaveitové z Estonska, nebo Němce Lauře Siegemundové.  

"Jejich zápas budu samozřejmě sledovat. Tohle je můj teprve čtvrtý turnaj WTA, takže ostatní holky moc neznám a určitě se budu dívat," má Cocciarettová jasný plán na čtvrteční podvečer.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
blixa
Pistolnice si nakonec cestu prostřílela ! smile Snad bude mít dobrou mušku i s Jastremskou smile
Reagovat
brixner
Ale pěkná je, to zas jósmile
Reagovat
paddy
Cicciolina smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ona ma 19?? Vyzera jak moja 33 rocna kolegyna :D inak zapas som pozeral a hrala prekvapivo dobre,mala skvely pohyb po kurte,dobehla vsetky dropshoty a dala z nich winner,bola jak stena. Na druhej strane neviem statistiky ale Vekic tam napalila riadne vela UE a najvacsi problem Vekic bol ze sa snazila hrat na antuke ako keby to bol hard.Vsetko ploche udery ktory ked sa vratil tak to skusila este silnejsie. Tato talianka tam dala 1-2 topspiny k zakladnej ciare a Vekic nevedela co robit s tym
Reagovat
aligo
vypadá jako Pennetta smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist