31letá Belgičanka Wickmayerová čeká miminko. K tenisu se chce vrátit

27. 10. 2020, 11:07
Aktuality 12
Jednatřicetiletá Belgičanka Yanina Wickmayerová na Instagramu oznámila, že bude maminkou. Bývalá světová dvanáctka, jež po srpnovém restartu sezony vyhrála jediný z pěti zápasů, má termín porodu v dubnu 2021.
Profily hráčů
Yanina Wickmayerová (© Instagram)

Yanina Wickmayerová se vdala za o rok staršího bývalého profesionálního fotbalistu Jérôme van der Zijla v červenci 2017, na svatbu tehdy dorazily její tenisové kolegyně Kim Clijstersová, Anastasia Pavljučenkovová či Kristina Mladenovicová.

Po třech letech manželství belgický pár na sociálních sítích oznámil, že se stane rodiči. 31letá tenistka by měla porodit v dubnu 2021. "S Jérômem jsme nadšeni, že můžeme oznámit očekávání narození našeho prvního potomka!"

"Když mi bylo devět let, přišla jsem o maminku a stále to je největší výzva, které jsem v životě musela čelit," napsala Wickmayerová ke smutné životní zkušenosti. 

"Zároveň sním o tom, že jednoho dne budu maminkou svých dětí. Moje kariéra byla pořád mou hlavní prioritou, ale bylo stále čím dál těžší odkládat tento sen založit vlastní rodinu... S manželem jsme nadšeni, že v dubnu na svět přivítáme dítě lásky do naší rodiny," napsala Wickmayerová. 

Wickmayerová dosud vyhrála pět turnajů kategorie WTA International, naposledy triumfovala už před čtyřmi lety ve Washingtonu. Na grandslamech dosáhla svého maxima ještě jako teenagerka, když se v roce 2009 dostala do semifinále US Open. 

Ve světovém žebříčku se vyšplhala nejvýše na post světové dvanáctky, aktuálně figuruje až na 163. místě. Po koronavirové pauze odehrála pět zápasů a všechny pravděpodobně již v době těhotenství. Vyhrát dokázala jen 1. srpna, od té doby čtyřkrát v řadě prohrála.

Po mateřské pauze se chce Wickmayerová k tenisu brzy vrátit. "Nebojte! Tenis pořád miluju, takže tohle není moje sbohem. Brzy se uvidíme," ujistila své fanoušky rodačka z Lieru, jež si na prize money vydělala přes 5 milionů dolarů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Alien
Na té fotce to není Janina!
Reagovat
blixa
Ne, není to Janina, je to Yanina smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki Bertens podstoupila operaci kvůli zranění achilovky a začátek roku 2021 vynechá.

?Jedinou možností, jak hrát znovu bez bolesti a dostat maximum z tréninků a zápasů, byla operace [...], takže bohužel nebudu soutěžit v Austrálii.?
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki Bertens podstoupila operaci kvůli zranění achilovky a začátek roku 2021 vynechá.

?Jedinou možností, jak hrát znovu bez bolesti a dostat maximum z tréninků a zápasů, byla operace [...], takže bohužel nebudu soutěžit v Austrálii.?
Reagovat
paddy
Čekal bych, že jí zanedlouho navštíví Goerges smile. Plánovali kafe a času teď budou mít obě habaděj.

Btw Goerges se rozhodla teprve nedávno. Na tréninku najednou dostala pocit, že je čas skončit. Roli v tom sehrál i covid, protože na hotelu v izolaci se necítila dobře. Stejně jako jejímu trenérovi, Sluiter, vadila nemožnost volného pohybu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To plně chápu. I bez toho mají pohyb celkem rozplánovaný a ještě tohlesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1785842-strycova-v-uplne-nove-roli-zbroji-na-wimbledon.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez

smile
Reagovat
tommr
na tý fotce bych jí vůbec nepoznal ... smile
S návratem po porodu bych v jejím případě moc nekalkuloval. Její výsledky byly poslední dobou stěží průměrný a po porodu to určitě lepší nebude. V osobním životě jí ale přeju jen to nejlepší ... smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Pardon, ale ona nemluví o tom, že chce být světovou jedničkou, ale "jen" se vrátit k tenisu. Přijde mi od věci zmiňovat, že její výsledky nebyly valné. Jde jen o to, že chce hrát zase profesionálně tenis.
Reagovat
tommr
mě prostě ten její případnej návrat nedává smysl. Chápal jsem to třeba u Sereny nebo Azarenkový, kterým se ten návrat může vyplatit po sportovní i finanční stránce. Co ale od toho očekává Wickmayerová? Nebylo by pro ní lepší starat se spíš o malé děcko než cestovat po světě a vypadávat v prvních kolech bezvýznamných turnajů? smile
Reagovat
Krisboy
Tak hodně štěstí. Snad si vybrala lépe, než chudák Klárka smile

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/petr-suchon-televizni-noviny-tv-nova-milan-kubek-rozhovor.A201027_075931_domaci_misl
Reagovat
Mantra
vrána k vráně...

to je takové béčko, pařili ve čtyřech a druhá dvojice je prostě trochu lepšísmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist