4. den v Dubaji: Kvitová změří síly s Krejčíkovou, o čtvrtfinále budou usilovat ještě Plíšková a Muchová

22. 2. 2023, 01:00
Previews 176
V rámci čtvrtého hracího dne letošního ročníku Dubai Duty Free Tennis Championships se odehrají všechna osmifinálová utkání. Petra Kvitová změří síly s krajankou Barborou Krejčíkovou, Karolína Plíšková nastoupí proti Ukrajince Kalininové a Karolína Muchová vyzve sedm zápasů neporaženou Švýcarku Bencicovou. Jelena Ostapenková bude pokračovat v obhajobě proti vítězce nedávného Australian Open a letos neporažené Bělorusce Sabalenkové.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Kar. Plíšková (ČR) - Kalininová (Ukr.) | PREVIEW LS | Court 1 (9:00 SEČ)
Muchová (ČR) - Bencicová (8-Švýc.) | PREVIEW LS | Court 3 (11:00 SEČ)
Krejčíková (ČR) - Kvitová (12-ČR) | PREVIEW LS | Centre Court (17:30 SEČ)
• Cesta za obhajobou titulu •
Ostapenková (13-Lot.) - Sabalenková (2-) | PREVIEW LS | Centre Court (16:00 SEČ)
DALŠÍ PREVIEWS


• Češi v akci •
Karolína Plíšková (18.) - Anhelina Kalininová (33.) | Court 1 (9:00 SEČ)
Karolína Plíšková se v Dubaji popáté v řadě dostala mezi nejlepší šestnáctku. O účast v dalším kole se finalistka ročníku 2015 popere s Anhelinou Kalininovou, která v hlavní soutěži této akce debutuje a zaútočí na své druhé kariérní čtvrtfinále na podnicích WTA 1000. Jediný předchozí duel sehrály v prvním kole US Open 2020 a Plíšková ztratila jen čtyři gamy.

Plíšková, která loni kvůli zlomenině ruky přišla o australské léto i podniky na Blízkém východě, se po nepovedených generálkách zvedla a suverénně dokráčela do čtvrtfinále Australian Open. Nadále však příznivého losu nevyužila a prohrála s Magdou Linetteovou. Na posledních dvou turnajích se opakovalo něco podobného: v Abú Zabí začala suverénním výkonem a ve druhém kole jasně nestačila na Jelenu Rybakinovou, v Dauhá po solidních výkonech prošla tříkolovou kvalifikací a v prvním kole vybouchla proti Jekatěrině Alexandrovové. V úvodním kole v Dubaji zvládla derby s Markétou Vondroušovou a pak deklasovala světovou sedmičku Marii Sakkariovou.

Kalininová absolvuje svůj šestý letošní turnaj a už počtvrté porazila dvě soupeřky po sobě. Její výkony jsou navíc velmi solidní, v Adelaide statečně vzdorovala Viktorii Azarenkové, na Australian Open vyřadila Petru Kvitovou a poprvé přešla přes druhé kolo grandslamů a v Linci našla recept na vynikající halařku Alyciu Parksovou. Ve slušné formě pokračuje také v Dubaji, v úvodním kole si vyšlápla na světovou jedenáctku Veroniku Kuděrmetovovou a ve třech setech přemohla i krajanku a kvalifikantku Dajanu Jastremskou.

Plíšková si mohla do osmifinále takto silně obsazeného turnaje jen těžko přát papírově snazší soupeřku. Kalininová je nicméně se svou precizní obranou velmi nepříjemnou tenistkou, o čemž by mohla vyprávět například Petra Kvitová, kterou porazila ve druhém kole letošního Australian Open. Pokud Plíškové bude vycházet servis a hodlá hrát agresivně, pak by mohla potvrdit roli favoritky. Kalininová ještě před rokem nevlastnila ani jeden skalp Top 20, teď jich má už šest a letos s takto vysoko postavenými hráčkami vyhrála oba souboje.

Tip na vítězku: Karolína Plíšková

Karolína Plíšková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (ČF)
Bilance: 12-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 12-5
Bilance proti hráčkám Top 50: 4-5 (kariérní 194-158)
Grandslamy: Australian Open (ČF)

Karolína Plíšková - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
12-8
Nejlepší výsledek: finále (2015)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance v osmifinále: 4-1
Generálka: Abú Zabí (2K), Dauhá (1K)
Cesta turnajem: Vondroušová (6-3 6-4), (6) Sakkariová (6-1 6-2)

Anhelina Kalininová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Hobart (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Hobart (ČF)
Bilance: 9-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 8-4
Bilance proti hráčkám Top 20: 2-0 (kariérní 6-11)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Anhelina Kalininová - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
2-0
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance v osmifinále: 0-0
Generálka: Linec (2K), Dauhá (Q)
Cesta turnajem: (10) Kuděrmetovová (6-3 5-7 7-5), Jastremská (5-7 6-2 6-3)


Karolína Muchová (112.) - Belinda Bencicová (9.) | Court 1 (11:00 SEČ)
Karolína Muchová v Dubaji už dvakrát vylepšila svůj nejlepší výsledek na turnaji a o vyrovnání svého maxima po zdravotní pauze se utká s bývalou šampionkou a sedm zápasů neporaženou Belindou Bencicovou. Se Švýcarkou se slovenskými kořeny změřila síly dvakrát, předloni v Cincinnati vzdala a loni prohrála bitvu v Madridu.

Muchová odehrála od loňského března, kdy se vrátila po několikaměsíční zdravotní pauze, jen 15 turnajů, přičemž na třech z nich odstoupila či skrečovala a stále není zpět v elitní stovce žebříčku. Jejím maximem po zranění je čtvrtfinále loni v Tallinnu a letos v Aucklandu. V aktuálním roce se představila ještě na Australian Open a v Dauhá, na úvodním grandslamu sezony prohrála bitvu druhého kola s loňskou finalistkou Danielle Collinsovou a ve stejné fázi v Kataru padla po velkém boji s Caroline Garciaovou. V Dubaji si snadno poradila s Bernardou Peraovou a poprvé tu přešla přes první kolo, set nepovolila ani Soraně Cirsteaové.

Bencicová si letos vede výborně. Ze 17 odehraných duelů jich 15 vyhrála, momentálně se veze na vlně sedmi vítězství a recept na ni v aktuálním roce našly jen světová jednička Iga Šwiateková a šampionka Australian Open Aryna Sabalenková. Po triumfu v Adelaide, kde získala svůj první titul od loňského dubna, došla do osmifinále Australian Open, ovládla Abú Zabí a probila se do čtvrtfinále v Dauhá, k němuž ovšem kvůli únavě nenastoupila. V Dubaji začala maratonskou bitvu s divokou kartou Martou Kosťukovou, dokonce prohrávala o set a brejk.

Muchová má s hráčkami Top 10 velmi solidní bilanci 6-10. Poslední dva souboje s nimi však prohrála, když loni v Berlíně nestačila na Ons Džabúrovou a před týdnem v Dauhá těsně podlehla Caroline Garciaové. Favorizovaná Bencicová nebyla v úvodním zápase přesvědčivá, a pokud by předvedla podobný výkon, pak se šance bývalé světové devatenáctky Muchové zvýší.

Tip na vítězku: Belinda Bencicová

Karolína Muchová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Auckland (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Auckland (ČF)
Bilance: 6-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 6-3
Bilance proti hráčkám Top 10: 0-1 (kariérní 6-10)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Karolína Muchová - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
2-1
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance v osmifinále: 0-0
Generálka: Dauhá (2K)
Cesta turnajem: Peraová (6-1 6-4), Cirsteaová (6-4 7-6)

Belinda Bencicová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Abú Zabí,  Adelaide 2 (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Abú Zabí,  Adelaide 2 (T)
Bilance: 15-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 15-2
Bilance proti hráčkám mimo Top 100: 0-0 (kariérní 130-47)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Belinda Bencicová - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
9-4
Nejlepší výsledek: triumf (2019)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance v osmifinále: 1-1
Generálka: Abú Zabí (T), Dauhá (ČF)
Cesta turnajem: volný los, Kosťuková (6-7 7-6 6-4)


Barbora Krejčíková (30.) - Petra Kvitová (15.) | Centre Court (17:30 SEČ)
Česko má jisté minimálně jedno zastoupení ve čtvrtfinále letošního ročníku Dubai Duty Free Tennis Championships. V osmifinále totiž dojde na derby mezi předloňskou finalistkou Barborou Krejčíkovou a šampionkou ročníku 2013 a finalistkou z roku 2019 Petrou Kvitovou. Na oficiálních turnajích se bývalé světové dvojky potkávají poprvé, dosud se střetly jen na exhibicích a v obou případech vyhrála ve dvou setech Kvitová.

Krejčíková si loni prošla tříměsíční pauzou zaviněnou zraněním lokte, která odstartovala právě po vystoupení na Blízkém východě, a velmi dlouho se hledala. Pořádně se rozjela až na konci sezony, když ovládla po sobě jdoucí halové podniky v Tallinnu a Ostravě. Letos si vede solidně, na třech ze čtyř předchozích turnajů přešla přes úvodní kolo, na Australian Open si zahrála osmifinále a všechny čtyři nezdary zaregistrovala proti členkám Top 20. V Abú Zabí se loučila ve druhém kole (Ljudmila Samsonovová) a v Dauhá hned v prvním (Veronika Kuděrmetovová). V Dubaji začala hladkou výhrou nad Irinou Beguovou, po čtyřech odvrácených mečbolech Darjy Kasatkinové přerušila sérii proher s Ruskami a zaútočí na první letošní čtvrtfinále.

Kvitová měla silný začátek aktuální sezony, první ztracený set i porážku zaznamenala až v pátém utkání, přestože čelila Jessice Pegulaové či Jeleně Rybakinové. Po čtvrtfinálovém nezdaru s Darjou Kasatkinovou v Adelaide však přišel pokles formy, na Australian Open vypadla už ve druhém kole s Anhelinou Kalininovou a ve druhém kole na generálce v Dauhá byla nad její síly Cori Gauffová, které nedokázala ani jednou sebrat podání. Působení v Dubaji zahájila "povinným" vítězstvím nad antukovou specialistkou Martinou Trevisanovou a set nepovolila ani Julii Putincevové.

Ani jedna z českých zástupkyň teď není v ideální formě, nicméně o něco lepšími výkony se ve Spojených arabských emirátech prezentuje Kvitová. Krejčíková měla namále už s trápící se Darjou Kasatkinovou, proti níž čelila čtyřem mečbolům. Kvitová má s krajankami vynikající bilanci 49-12, osm z 12 nezdarů zaregistrovala před létem 2012 a poslední v Cincinnati 2020. Krejčíková sehrála s Češkami podobnou porci soubojů s úspěšností 36-22, z posledních 16 to má 13-3 a po průlomu do elitní stovky 5-2.

Tip na vítězku: Petra Kvitová

Barbora Krejčíková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (OF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (OF)
Bilance: 7-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 7-4
Bilance proti hráčkám Top 20: 1-4 (kariérní 12-28)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Barbora Krejčíková - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
8-2
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v osmifinále: 1-1
Generálka: Abú Zabí (2K), Dauhá (1K)
Cesta turnajem: Beguová (6-4 6-2), (7) Kasatkinová (6-4 4-6 7-5)

Petra Kvitová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 2 (ČF)
Bilance: 8-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 8-3
Bilance proti hráčkám Top 30: 5-2 (kariérní 208-133)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Petra Kvitová - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
14-8
Nejlepší výsledek: triumf (2013)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v osmifinále: 3-3
Generálka: Dauhá (2K)
Cesta turnajem: Trevisanová (6-2 6-1), Putincevová (6-4 6-4)


• Cesta za obhajobou titulu •
Jelena Ostapenková (20.) - Aryna Sabalenková (2.) | Centre Court (16:00 SEČ)
Jelena Ostapenková narazí při obhajobě loňského triumfu už v osmifinále na jednu z nejtěžších možných soupeřek, a sice letos neporaženou světovou dvojku a vítězku nedávného Australian Open Arynu Sabalenkovou. Jediný předchozí souboj suverénně vyhrála Běloruska, která může vyrovnat své maximum na dubajském podniku.

Ostapenková získala v Dubaji svůj jediný loňský titul, v dalších dvou finále neuspěla. Do letošní sezony vstoupila vyřazením v úvodních kolech v Adelaide, kde jasně nestačila na Irinu Beguovou ani Annu Kalinskou. Na Australian Open se ovšem probojovala až do svého prvního čtvrtfinále na grandslamech od Wimbledonu 2018, v Abú Zabí vyřadila Danielle Collinsovou a potrápila Qinwen Zheng a v Dauhá přehrála Madison Keysovou a byla kousek od skalpu pozdější finalistky Jessicy Pegulaové. Při obhajobě v Dubaji si zatím počíná suverénně, šanci nedala kvalifikantce Katarině Zavacké ani Lindě Fruhvirtové.

Sabalenková se zvedla už na konci loňské sezony a k fenomenální letošní formě jí nejspíše pomohly semifinálové účasti v Cincinnati a na US Open a finále na Turnaji mistryň. V aktuálním roce totiž vyhrála všech 12 utkání a ztratila jediný set. Po triumfu na silně obsazené generálce v Adelaide porazila na Australian Open ve svém prvním grandslamovém finále po obratu Jelenu Rybakinovou. Na kurty se vrátila až po téměř měsíční pauze v úterý v Dubaji a do turnaje vstoupila drtivým vítězstvím 6-0 6-1 nad lucky loserem Lauren Davisovou.

Sabalenková během pauzy mezi sezonami výrazně zapracovala na podání a letos je k nezastavení. Ostapenková je jednou z mála hráček na tour, které dokáží běloruskou ranařku od základní čáry přetlačit. Vzhledem k letošním výkonům a výsledkům je Sabalenková zaslouženě favoritkou, nicméně Ostapenková je na rychlých površích vždy nebezpečnou soupeřkou, obzvláště pokud dokáže držet na uzdě počet nevynucených chyb a dvojchyb.

Tip na vítězku: Aryna Sabalenková

Jelena Ostapenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (ČF)
Bilance: 9-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 9-5
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-1 (kariérní 18-26)
Grandslamy: Australian Open (ČF)

Jelena Ostapenková - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
8-4
Nejlepší výsledek: triumf (2022)
Loňský výsledek: triumf
Bilance v osmifinále: 1-1
Generálka: Abú Zabí (2K), Dauhá (2K)
Cesta turnajem: Zavacká (6-1 6-4), L. Fruhvirtová (6-2 6-0)

Aryna Sabalenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open,  Adelaide 1 (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open, Adelaide 1 (T)
Bilance: 12-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na venkovních betonech: 12-0
Bilance proti hráčkám Top 20: 2-0 (kariérní 44-35)
Grandslamy: Australian Open (T)

Aryna Sabalenková - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
7-5
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2020-21)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v osmifinále: 2-2
Generálka: žádná
Cesta turnajem: volný los, Davisová (6-0 6-1)

DUBAI DUTY FREE TENNIS CHAMPIONSHIPS 2023 - PROGRAM 4. HRACÍHO DNE
• CENTRE COURT • (od 9:00 SEČ)
1. Bogdanová (Rum.) - Pegulaová (3-USA)
2. Keysová (USA) - Azarenková (15-)
3. Šwiateková (1-Pol.) - Samsonovová (14-)
4. Ostapenková (13-Lot.) - Sabalenková (2-) / nejdříve v 16:00 SEČ
5. Krejčíková (ČR) - Kvitová (12-ČR)
• COURT 1 • (od 9:00 SEČ)
1. Kar. Plíšková (ČR) - Kalininová (Ukr.)
2. Muchová (ČR) - Bencicová (8-Švýc.)
3. Rybakinová (9-Kaz.) - Gauffová (5-USA)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

176
Přidat komentář
Bloody13
Plíšková se z turnaje odhlásila, Igu pustila bez boje do SF.
Reagovat
Mri
Ani kdyby přinesla potvrzení od lékaře....smile
Reagovat
hanz
Houbeles, viděla dnes Pšonku se Samsonojc a bylo jí hned jasné, že by to byl ještě větší vejprask.
Reagovat
Bloody13
Vypadá to, že Karolína nechce od mladý Polky schytat ve dvou zápasech 4 kanáry smile
Reagovat
Nenela
No snad to neni kvuli tomu, ze by se bala, ze dostane vyprask. Doufam smile
Reagovat
Blondie
Tomu nevěřím. Dneska hrála Karolína dobře.
Vůbec netvrdím, že by vyhrála, Iga by byla veliká favoritka, ale o debakl by nešlo.

A přece Karolína nevzdá tisícovku jen proto, že by měla hrát s Igou, proboha! Tipuji, že ji spíš něco fakt je.
Reagovat
hanz
Blondíčku, Kájísek s Igou vyhořel už v Římě dvakrát 0:6, a to Iga nebyla v takovém laufu jako poslední 2 roky, takže se Kajík podíval do statistik a zjistil, že by bylo unikum, kdyby to projela zase tak, tak to prostě vzdala. Nemcná Vandruesku taky vzdala a za tři dny už vesele běhala za větší many jinde. Takže asi tak k nemoci.
Reagovat
Blondie
Já vím, že s ní chytla tu šílenou prohru.
Ale co bude dělat, pokud se probojuje do finále na GS a bude ji čekat Iga? Vzdá to?

Nevěřím tomu, že by si Karolína nadělala do kalhot. Podle mě je fakt nemocná, zraněná, cokoliv. Ale vzdát se, protože TEORETICKY hrozí mizerný výsledek, kdy se stejně nemůže stát nic jiného, že max. nepostoupím, je podle mě nesmyslné.
Reagovat
Fandina
Pegula Gauff zase hrají čtyřhru. Nějak jsou tyhle dvě moc dobré, zároveň mají jako momentálně nikdo top postavení ve dvouhře i ve čtyřhře zároveň. 3, 6 místo a 2,4 místo. Za chvíli z nich budou tenisové hvězdy.
Reagovat
Davor1
Žiadne hviezdy z nich nebudú. Sú síce obidve dobré v singli aj debli, ale nie sú najlepšie, nemajú na najväčšie tituly kvalitu. Sú to hráčky typu Sakkari, Kasatkina, Belinda... konzistentne kvalitné, ale nie na tom najvyššom tope a to je na hviezdny status trochu málo...
Reagovat
Fandina
Uvidíme, jestli se třeba Gauff někam ještě neposune. Zdá se mi, že je na tom fyzicky lépe, než když se před časem na okruhu objevila. Třeba se ještě někam posune.
Reagovat
Petra86
Máte tam chybu, teď se hraje zápas Ostapenko vs. Sabalenka, ale v rozpisu je, že už Sabalenka dávno vyhrála.
Reagovat
Petra86
To mělo být zvlášť.
Reagovat
Blondie
Lol, hvězdy už jsou.
Reagovat
tommr
dneska ovšem dostaly solidní nakládačku od sester Chanových ... smile
Katka Siniaková si díky tomu navýšila náskok v čele deblovýho žebříčku i když momentálně debla nikde nehraje ...
Reagovat
A211
Velká gratulace našim borkynim jak dávají za uši soupeřkám a negativním tzv. expertům,jen tak dál přidávat (Zátopek)a hlavně se z toho ne.....t(Hlinka).smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
super! Velká gratulace ke skalpu BeBe i ČF!smilesmile
Nicméně, pár zaváhání na servisu tam bylo a mohla ji stát zápas. A pak jsem moc nepochopil hned několik úletů z FH hraného z klidu. Kdyby byl jeden, není to dobré, měl to být winner, ale pokud je jich více, je na místě se ptát proč.
To jenom na vyvážení, jinak opravdu pěkný, klidný výkon.
Reagovat
George_Renel
Pěkně nám to dnes navazuje, za pár minut by měl jít na kurt Lehečka.smile
Reagovat
Fandina
Jj, ale jeho soupeře se bojím.
Reagovat
frenkie57
Včerejší zápas jsem tedy neviděl, ale výsledek druhého setu mě moc nepřesvědčil. Hráče čtvrté stovky musí s přehledem smáznout a se s ním tahat v TB. Fin ho určitě pořádně prověří.
Reagovat
zfloyd
je boží smilesmilesmile
Reagovat
frenkie57
veliká gratulka, přerušila BeBe její vítěznou šnůru. Jsem velmi spokojen a přímo nadšen z tenisu, co předvádí tady v Dubaji.
Reagovat
frenkie57
A s Pegulou také nemusí být bez šance, co myslíte?
Reagovat
turista
Muška výborně! Jde dál.
Reagovat
SpacialRecognition
6-1 6-0.... Swiatek porazí asi maximálně tak Sabalenka při dobrém dni, jinak to nevidím... nezdá se mi hratelná.. Samsonová tam házela bomby na servisu, v mezihře - zbytečný, Iga to všechno absorbovala...
Reagovat
George_Renel
MUška výtečně, ale nejsem si jist jejím zdravím.Řeč těla byla trochu znepokojující.
Reagovat
frenkie57
No jo, trochu se tam chytala za levý bok, snad to bude v pořádku.
Reagovat
Mony
Jo, ten brisak ji musejí hodně pofoukat!
Jinak štěstí, že se nepoustela moc do dlouhých výměn. Tam by i unavenou BeBe těžko dala
Reagovat
Fandina
Někdo tu psal, že v Dubaji nejsou jestřáby, jen na centru, ale oni tam jsou i na jedničce, kde teď hraje Muška s BeBe. Nehledě na tom, že jsou to takoví národní ptáci. smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Tak nějak se mi to jestřáby pravopisně nelíbí. Ale v té prvně větě jde o neživé tvory. smilesmile
Reagovat
Fandina
Oprava - v Dubaji nemají jestřáby.
Reagovat
frenkie57
Máš to dobře, jestřáb je podle vzoru pán, 7 pád mn.čísla - s pány - s jestřáby. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak tak, mají tam sokolysmile
Reagovat
Blondie
A není to tak, že tam milují sokolnictví?
A to se provádí s více dravci :D
Reagovat
tommr
ted to musí Karolína dopodávat. Kdyby se šlo do třetího tak jí Bencicová uštve ...
Reagovat
frenkie57
Přesně to mně také napadlo. Snad Muška zachová chladnou hlavu a dopodává to. První servis jí te´d moc nejde...
Reagovat
Fandina
Muška super, přišla o podání, ale hned si ho vzala z5 na 5:4. Ale ty úhly, to jak hraje, to je nádhera. Tak ještě jeden game Muško. Pojď!!!smile
Reagovat
tommr
Karolína chytla nerva a vážně hrozí že to haluzářka Bencicová zase nějak ušmrndlá ... smile
Reagovat
tommr
Karolína už vede o set a brejk ... smile
Reagovat
tommr
a moc nechybělo a bylo to o set a dva brejky ...
Reagovat
frenkie57
A málem o dva. No, nevadí, stačí si uhájit 2x servis a je hotovo. Ale benčič bude ještě bojovat, to nemám strach.
Reagovat
Mri
6:1 a tady žádný nadšení? To byla radost pohledět!!
Reagovat
dadaft
sakra, už jsem to viděl hotové, ale Belinda ještě bude kousat ...
Reagovat
vladka
vypínám - 02 Tv tenis - zase hlásá "pauzák".Ten člověk neřekne souvisle větu, když nemá co říct, tak ať radši mlčí nebo jde do..pryč
Reagovat
petrulinka
tak proč si to nedáte na anglický komentář? Dělám to běžně
Reagovat
aligo
Je fakt strašná v tom různém odcházení z kurtu a vším tím braním si MTO, kdykoliv se jí nedaří udělá nějakou takovouhle sviňárnu... Fakt je s tím ubohá smilesmilesmile
Reagovat
vladka
zatím pecka - 6:1, Belinda je buď hotová ze včerejška nebo - a to spíš - Kája je zatím hodně dobrásmile
Reagovat
tommr
Karolína dneska skoro nechybuje a haluzářka Bencicová tak nemá co hrát ...
Reagovat
frenkie57
Hlavně to druhý, ale prostě belinda nemá tak úplně svůj den. Sem tam předvede nějaký ten winner, ale celkově tahá za kratší konec.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Kája na kurtu, jsem bez obrázků, počítám s reportem místních nadšenců. tedy krom toho jedneho...tam nepočítám s ničím normálním...:)
Reagovat
Fandina
cdn.livetv627.me/webplayer.php?t=ifr&c=2062935&lang=en&eid=116610374&lid=2062935&ci=3627&si=4
Reagovat
Vlk-v-trave
díky, ale jsem v místě, kde je zablokováné snad pomalu všechno. Takže jsme rád, že jede aspoň TP a jeho livko:)))
Reagovat
frenkie57
Karo II hraje na servisu velmi jistě a teď právě brejkla BéBé. Jen tak dál.
Reagovat
Vlk-v-trave
dík:) hlavně ho teď udržet.
Reagovat
frenkie57
Mucha brejk potvrdila. Benčič zatím působí drobet rozpačitě, ale nepochybuju, že se srovná.
Reagovat
Vlk-v-trave
Třebas je ještě utahaná z toho včerejška...:)
Reagovat
frenkie57
Mucha má další BB a jde podávat na uzavření prvního setu. Na její hru radost pohledět.
Reagovat
Vlk-v-trave
No. nestačím se divit na číslech...těch vítězných fiftýnů zatím moc Benčič nemá...akorat kouká, že zavírání jde z tuha...shoda...
Reagovat
frenkie57
První set je minulostí, Mucha obhájila s menšími problémy svůj servis. Poslední 3 servy: 3x přímý bod.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
wow. dobrý, díky.
Doufejme, že tohle obě holkám vydrží do konce zápasu.:)
Reagovat
Vlk-v-trave
hmm jeden gem pro Benčič, tak aspoň, žebych jedno překvapení dnes trefil?:)

Tohle by mě potěšilo ze všech překvapení nejvíc...
Reagovat
frenkie57
No neboj, druhý set taková pohodička nebude.smile
Reagovat
Torn
Zápas super, ale nenechat se opít rohlíkem. V dalším kole jí čeká patrně Swiatek. To bude si konečná, ale tak kdyby alespoň zápas neskončil debaklem. Snad těch 6 her alespoň uhraje.
Reagovat
frenkie57
smileŠest her...to je strašnej počet, zato naprosto realnej.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak zatím s Igou snad neuhrála ani jediný gem, doufejme, že dá aspoň jeden, to už bude 100 procent zlepšení:)))
Reagovat
frenkie57
No jo, neslavné finále kde, v Římě? Dva žlutí ptáčkové zpívali Karo nad hlavou.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale zase výhoda, že hůř zahrát fakt už nemůže:)
Reagovat
frenkie57
To je fakt, záporné gemy zatím nemáme.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No jedině, žeby ji vyhodili, diskvalifikace a ještě by neuhrála ani jediný gem,...to by se dalo počítat jako ještě horší výsledek, ale tomu fakt nevěřím...to by byl už totální úlet...:)
Reagovat
lars
Nad Igou vyhrala set v Elite Trophy :)
Reagovat
Fandina
Škoda, že ji nečeká Pegula smile, ta bude hrát proti sousedkám v žebříčku, Muška Bencic.

I po těch řadách proher s ní a jedné výhře si myslím, že by už ji Kája mohla dát.
Reagovat
lars
Jakoze po vyhranych 6 hrach bude skrec ? :)
Reagovat
Mony
To spíš to Budějovice pivo, než Iga
Reagovat
frenkie57
Tak to Karolína s přehledem v posledním setu dala a je první v QF. Dneska bude ještě jedna a při notné dávce štěstí a kvalitní hry třeba i třetí. uvidíme.
gratulacesmile
Reagovat
Fandina
pěkně. Třetí set nakonec zvládla s přehledem. To jsem ráda, ze začátku setu jsem se o ní bála. Ale nakonec super. Třináct es. Také dobré na bývalou esovou královnu, snad se tam zase vrátí.
Reagovat
frenkie57
Kdo je teď momentálně lepší? Sabalenka nebo Garcia nebo někdo jiný?
Reagovat
Fandina
Rybakina, Carcia, Zheng, Sabaleka, Kudermetova, Samsonova, Bencic, Martic, Parks, Gauff, Kája. Takže z pořadí potřebuje škrtnout jednu jedničku. smilesmile
Reagovat
lars
Parks je fakt pred ni ?
Reagovat
Fandina
Parks má 56 es, Kája 53, malý rozdíl, ale dneska má Kája 13, takže půjde nahoru. Rybakina má 104, Carcia 103, Zheng 87, Sabalenka 81. Myslím, že by to Kája měla co nejdřív dohnat, když bude esovat, tak jako dneska.
Reagovat
lars
Parks vyhrala v noci zapas v Mexiku. Jsou tam zapocitany jeji esa z toho ?
Reagovat
Fandina
Je to z oficiálních stránek WTA, jak to aktualizují nevím, datum jsem tam nenašla.
Ranking aktualizují každé pondělí, kromě GS, tam za čtrnáct dní, jak je to se statistikou, to nevím.

https://www.wtatennis.com/stats
Reagovat
Krisboy
Karolína

smile
Reagovat
Torn
Přijde mi, že Kalinina je už pomalejší a víc se snaží ukončovat hru dřív.
Reagovat
Fandina
Jj, Kája ji vnutila svojí hru.
Reagovat
frenkie57
Ale ty dropšoty má zmáklé téměř na jedničku a na karo platí. to je prvek, který ve hře karolíny zcela chybí.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
vladka
Když koukám na Kalininu, nemůžu se zbavit dojmu, že koukám na chlapa...teda až na ten zadek. Kájo dej to!smile
Reagovat
Torn
Ona má tedy hrozné hadry. To je ten důvod. Vypadá jak zdrchaná máma. :D
Reagovat
frenkie57
Spíš na kluka, volné triko, co vypadá jako seprané, volné kraťasy a kšiltovka. ta má nějakou tenisovou módu řádně u zadku.
Reagovat
Fandina
Poslední dobou se s kraťasy roztrhly pytle. Mně se to na holkách nelibí, sukynka je sukynka a když je spojená se spoďary, tak plní i tu funkci, že vlaje a je to vzdušnější nejen slušivější. A poslední dobou kraťasy nebo leginy, co má teď Azarenka, začaly dělat v základních kolekcích, všechny velké tenisové firmy.
Reagovat
frenkie57
Zcela souhlasím, sukně je prostě taková ženštější.
Reagovat
milik254
Proč má někdo potřebu něco takového napsat?
Reagovat
milanspring
proč by to nemohl napsat?
Reagovat
annah
Taky mě to napadlo. Že koukám na kluka převlečeného za děvče. Bylo to hlavně tím strašným neforemným oblečením.
Reagovat
frenkie57
karo potvrdila brejk a jde do vedení 4:1. jinak rozhodčí v Dubaji stojí za starou bačkoru. Pěticentimetrový aut a on ho nevidí.smile
Reagovat
Torn
Tohle bylo dle mého možná i 10 cm. :D Viděl jsem ho i já na PC. :D
Reagovat
Vlk-v-trave
:D To je Master of All Masters...
Reagovat
Vlk-v-trave
Teď už asi chápu, proč to té Madison tam tak jde, auty se hlásí +/- 2 metry...:)
Reagovat
Torn
Jako jo no. :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Každopádně ta Madison je Mad, asi jedna z nejhůř předvídatelných hráček na okruhu... něco jako Denis v ATP:D

na těch číslech to vypadá drsně... povolila zatím Aze 2 gemy :D Ta musí být dneska ve slušné ráži...
Reagovat
Torn
Ona má pěkný tenis, ale dost často to neumí prodat. Má dle mého možná nejhezčí forhend na okruhu.
Reagovat
Krisboy
Nevím, jestli nejhezčí ale zcela jistě nejtvrdší.
Reagovat
Vlk-v-trave
A nejultimátnější...pokud se dá takové slovo ještě příjmout...:)

Každopádně dnes asi v módu blitzkrieg rozšmelcovala Azarenku, ta si uhrála sotva 3 gemy...? Its Mad:)
Reagovat
Krisboy
Mad mode Mad smile
Reagovat
frenkie57
Zdá se mi, že karolíně začal dost haprovat 1.servis. ještě že ten druhý je dostatečně kvalitní a rozumně přiriskovaný, aby z něj karo získávala body.
Reagovat
Vlk-v-trave
na číslech vidím brejk:0)
Reagovat
Torn
On se docela zvedl vítr. I Kalinina měla problém.
Reagovat
Fandina
V Dubaji je zase málo lidí. Já tam byla už je to tuším pět let a na tomhle kurtě, kde teď hraje Kája i na tom vedlejším jsem také několikrát byla. Moc pěkné vzpomínky.
Reagovat
Vlk-v-trave
Bylo tam tehdy víc diváků, nebo je to tam stálá tendence? Dík za odpověď.
Reagovat
Fandina
Ne, bylo tam málo diváků, byla jsem tam i na zápasech kluků i na centru, kde bude dneska hrát Peťa s Krejčou, tenkrát tam hrála Kája s Kerber a bohužel prohrála. Ale lidí tam bylo jen o trochu víc, než teď momentálně na Azarenka Klíče.
Reagovat
Vlk-v-trave
Dík,...
...koukám na číslech, že Madison dneska řádí :)))
Reagovat
Fandina
Včera doslova smetla mojí Garciu. Klíče řádí, pořád si myslím, že má větší potenciál, než jsou její dosavadní výsledky. Kulomet v ruce.
Reagovat
Torn
To nám dej nějaký report. :D
Reagovat
Fandina
Recept na cestu do Dubaje není. Stačí koupit letenku nebo cestovku a jsi tam. Když jsem četla, že Dubaj je nejbezpečnější město na světě, moc se mi to nezdálo. Ale asi to tak bude. V Dubaji se mi moc líbilo.
Reagovat
Torn
Tak to je pěkný. :) A turnaj v pohodě?
Reagovat
Fandina
Super, lístky jsme koupili předem na netu a jak říkám, chodí tam málo lidí, takže v pohodě. Ale nezapomenu, že jsme měli takový ten slunečník, co se dává na hlavu a byla na něm naše vlajka, to nás tam moc pustit nechtěli, nakonec je syn ukecel, nevím, jestli šlo o vlajku nebo o co. A také si pamatuji, že jsme seděli na tribuně naproti Němcům, ty vytahli při zápase Káji s Angie jejich velkou vlajku a za chvíli k nim přišli pořadatelé, aby ji stahli. Asi jim nejde o národní fandění.
Reagovat
Torn
Pěkný. :D
Reagovat
Fandina
Kája hraje moc laxně. Kalinina je jako buldok, který nechybuje. Tak snad to Kája nakonec zvládne.
Reagovat
Torn
Tak není pochyb o tom, že Kalinina hraje svůj strop.
Reagovat
Fandina
Porazila tady Kudermetovou a Yastremskou, ona hraje dobře, na AO porazila Krejču, to jsem ji začala hodně registrovat.
Reagovat
Torn
To jo, neříkám že hraje blbě, ale narážím na to, že je asi na vlně. :D
Reagovat
Torn
Tyhle gesta na podavače míčků. :D No, co se divím. :D
Reagovat
Torn
Jedna věc, co hodně Ukrajince pomohla, že dokáže vrátit servis i z nemožných pozic. Doletí to kousek za síť a Karolína musí hrát z dost nevýhodných pozic a soupeřka se dokáže vrátit do hry. Na tohle si Karolína musí dávat pozor.
Reagovat
Vlk-v-trave
Podle mnš to může být míčema, dle Aryny víc pucky, také mě překvapilo jak se returnovaly holky jak Andreescu a Ryba...
...no, ale... tenhle zápas nevidím, a nevím na kolik je ta Kalinka na returnu schopná...
Reagovat
zfloyd
zápas se Sekyrkou jsem neviděl , ale takhle hrozně jako teď hrát určitě nemohla
Reagovat
Blondie
Fajnly emoušns!
Reagovat
Torn
To píšeš jen proto, že Ukrajinka vyhrála druhý set co? :D
Reagovat
Blondie
Tříseťáky mám obecně ráda, pokud nehraje Peti :D (ale když je vyhraje, je to supr emotivní)
Reagovat
Torn
Ted to bude o tom, která dřív fyzicky odpadne. Pro Karolínu velká škoda.
Reagovat
tommr
Ukrajinka vstala z mrtvých a bude mít velkou psychickou výhodu ...
Reagovat
frenkie57
A navíc půjde potřetí v řadě podávat jako první.
Reagovat
frenkie57
Tak omyl, karo první na servisu.
Reagovat
tommr
tak to se Karolíně moc nepovedlo ... smile
Reagovat
Torn
Tak ten lob atd. :D S tím asi nic neuděláš.
Reagovat
tommr
měla dva mečboly. To se musí využívat ... smile
Reagovat
frenkie57
karolína využila opět v 11 hře svůj jediný BB a jde podávat na vítězství. Druhý set přesně kopíruje ten první. zajímavé.
Reagovat
tommr
tak nakonec se toho brejku Karolína přece jen dočkala a bude podávat na zápas ... smile
Reagovat
tommr
třetí promarněný vedení 30:0 na returnu v řadě ... smile
Reagovat
Torn
Tak nepřišlo mi, že by se nesnažila. Jak by řekla Mantra. Měla štěstí. :D
Reagovat
Blondie
Hrozně bezemoční tenis smile
Reagovat
Torn
Tak to je otázku vkusu. Já zase nemohu koukat na Krejčíkovou, která u toho vypadá, jako když někomu drandí Karla. :D
Reagovat
Blondie
Chápu. Já ty emoce právě ráda, no.
Tohle je pro mě jak sledovat někoho, kdo otevírá konzervu :D
Reagovat
Torn
Já mám emoce za ní, neboj. :D
Reagovat
tommr
v prvním setu vytěžila Karolína maximum z minima ... smile
Ve druhým setu už ale začíná šance zahazovat: dvakrát vedla na returnu 30:0 a nedokázala z toho vytěžit ani jeden brejkbol ... smile
Reagovat
SpacialRecognition
moc šancí ale od těch stavů 0-30 neměla, Kalinina zahrála na ně dobře
Reagovat
Torn
Přesně.
Reagovat
Mantra
se mi zdá, že Plíšek ani neví jak... zatím samá klika jak od kostelasmile
Reagovat
Torn
Ještě dvacetkrát to napiš, že měla štěstí. :D Ukrajinka do třetího kola dolezla s mnohem větším štěstím. :D
Reagovat
Mantra
smile bacha na prasklé žilky smilesmile
Reagovat
Torn
To spíš ty si dávej pozor, jak tu fňukáš opět. :D Kolik sis proti Karolíně vsadil? :D
Reagovat
Mantra
Plíšková celý set slabší na returnu, až do 11.hry. 1.bb a šup, Kal se bála a pustila to. V setu měla víc Kali, leč mentálně silnější na bb (i s notnou dávkou štěsstí) byla Plíškoic
Reagovat
Jon61
Karolíně pomohl omyl čárového rozhodčího, kdy soupeřka trefila čáru, ale on nahlásil aut. Místo stavu 40:15 se výměna opakovala a bod získala Karolína (30:30), nakonec měla brejk a set dopodávala, Ukrajinku to rozhodilo.
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako fakt...
...co holky hrají v ohradě bez jestřába...?
Reagovat
frenkie57
Hrají v ohradě s jestřábem. Překvápko.
Reagovat
vavrinec
Takže se spletl jestřáb nebo rozhodčí?
Reagovat
Jon61
Jestřáb tam je, ale auty hlásí čároví, můžete jen požádat, jestli se nedopustili omylu. Výměna se v tomto případě opakovala a bod šel za Karolínou. Ukrajinka byla poškozena. Nevím, proč tam mají čárové, je lepší když rozhoduje technika.
Reagovat
frenkie57
Tohle je jestřáb první generace. Až druhá generace má ten zvukový výstup a hlídá čáry on-live.
Reagovat
Jon61
Šejkové by neměli mít problém pořídit si modernější techniku. smile
Reagovat
frenkie57
Moje řeč, asi mají skotské předkysmile
Reagovat
vavrinec
Vždyť je to žebrácká hůl ta Dubai (ano, je to samostaný emirát v rámci SAE), kde by se vzmohli na druhou generaci?! Vždyť by jim pak nezbylo na provoz Ski Dubai!!! smile
Reagovat
lvicek
Nojo, ale takhle to fungovalo cely roky, jednou v prospech, jednou v neprospech, tak to proste chodi... Podobne jako kdyz do kurtu prileti igelitovy sacek a podobny nesmysly...
Reagovat
frenkie57
to bude mít s Anhelínou těžké. Hraje velice jistě
, nekazí, drží si velmi jistě servis, lépe než karo. je agresivní a přesná.
Reagovat
Vlk-v-trave
dik za report:)
Reagovat
frenkie57
karo využila svůj jediný brejk v prvním setu a půjde podávat na ukončení!
Reagovat
frenkie57
karolína bere první set čistou hrou na podání.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Diky moc..., dobře že to zavřela tak čistě.
Tak ještě zvládnout druhý set a je splněno:)
Reagovat
Blondie
Vlastně první český zápas GS šampionek, ever, že? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
je to asi nejhorší masters nebo obecně turnaj, který jsem kdy zaznamenal... nejen bez jestřábů, ale ty ohrady ve kterých holky hrají, to evokuje spíš nějaké harémy...

Celkem by mě zajímala popularita ženského tenisu obecně...bych tipl, že v procentech bude vést ČR... jen tak mě napadlo při té "citlivosti" šejků, k tomuto sportu...

Dneska začne asi "v ohrádce" KájaZLoun, a doufejme, že bude dále dobře geometrizovat vymezený prostor.

Létající Károlínu čeka slušná výzva... může to být ozdoba dne... jen záleží jestli to budou hrát také v ohrádce jak pro zvířátka, nebo lepším kurtu.

Největší střílečka jak na divokém západě nás určitě čeká s Jelenou a Arynou, to bude asi masakr...

No, každopádně doufám v nějaké místní reporty, neboť dnes ani na číslech to nedám...

Našel jsem na tom turnaji jedno pozitivum, jen asi u šejků se může stát, že dají jako poslední hlavní zápas české derby, to by se asi nikde jinde nestalo...

Jestli jde o tipy, s Ondrou se dá souhlasit...těžko tam něco vymýšlet jiného.

Ale dám na dnes tipy na win:

Plíšková
Pegula
Azarenka
Muchová
Samsonová
Gauff
Sabalenka
Kvitová
Reagovat
smazaný uživatel
tam okrem toho centru lepsi kurt nieje smile
dnes najviac easy by mali vyhrat pliskova a pegula a asi aj swiatek zvysok vsetko trojseťaky
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako Masters to brát nebudu, to je spíš nějaký vtip:) Jako možná mohu... to brát jak komický masters.

V tipech jsem dal 3 překvapení, ono vždy se nějaké najde...
...jen doufejme, že nás nepřekvapí Kalinina...
Jeleně na set tolik nevěřím... Aryna jí asi rozbombarduje...

Rybakina tam chytla nějakou virózu nebo co...myslím, že je trochu oslabená, těžko tipovat, třebas je už víc v pohodě...ale nevím...Gauff jí může dát...

Samsonovou bych nepodceňoval... ta je švihlá dostatečně na to, aby zahrozila komukoliv. Dost záleží jak se vyspí...

Nejvíc nepředvídatelné se mě zdá zápas Keys vs. Azarenka... spíš pocitovka, že se Mad vyháže.

Káju Muchovou si víc přeji, ale nevím jestli to dá...
Reagovat
Krisboy
Silvestrovský turnaj smile
Reagovat
vavrinec
Samsonová porazí Igu? Tak to už je slušná obsese. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Si to poradne precti nize... tip ma 3 prekvapeni.
Take jsem si tipl Rybku na AO proti Ize. Tak proc ne i tady na Samsonku?

Spis to ale vypada na tu Kalininu, ze jsem mel zkusit :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
akurat som to dopozeral v Meride
servisom a uderovo pokojne aj do top20 ale tie šialenosti čo tam predvadza to je miestami fakt cez - asi 6-7 krat v treťom sete dala taky prvy/druhy servis že mexičanka jej to len zreturnovala oblukom do oblasti Tčka a ona to z prvej natrepala tak 15cm pod pasku smile nezreturnovane druhe servisy do polky siete, miestami vyzerala ze lapa po dychu potom zase ze s rozbreči smile
velmi utrapeny vykon
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.atptour.com/en/players/ernesto-escobedo/e873/overview
tak ernie si uz oficialne zmenil obcianstvo na mexicke smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist