6. den v Římě: O osmifinále zabojují Krejčíková, Muchová, Vondroušová a Bouzková, Lehečku čeká dohrávka

14. 5. 2023, 06:00
Previews 164
V rámci šestého hracího dne letošního ročníku Internazionali BNL d'Italia se o postup do osmifinále poperou čtyři české zástupkyně. Barbora Krejčíková se utká s Jelenou Ostapenkovou, Karolína Muchová s Camilou Giorgiovou, Markéta Vondroušová s Marií Sakkariovou a Marie Bouzková v odloženém zápase s Cori Gauffovou. Jiřího Lehečku čeká dohrávka úvodního duelu s Fábiánem Marozsánem. V obhajobě budou pokračovat Novak Djokovič a Iga Šwiateková.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Muchová (ČR) - Giorgiová (It.) | PREVIEW LS | Center Court (11:00 SELČ)
Vondroušová (ČR) - Sakkariová (9-Řec.) | PREVIEW LS | Pietrangeli (11:00 SELČ)
Bouzková (27-ČR) - Gauffová (6-USA) | PREVIEW LS | Court 12 (12:30 SELČ)
Krejčíková (10-ČR) - Ostapenková (20-Lot.) | PREVIEW LS | Grand Stand Arena (16:30 SELČ)
Lehečka (32-ČR) - Marozsán (Maď.) | dohrávka | Court 2 (14:00 SELČ)
• Cesta za obhajobou titulu •
Šwiateková (1-Pol.) - Curenková (Ukr.) | PREVIEW LS | Center Court (12:30 SELČ)
Djokovič (1-Srb.) - Dimitrov (26-Bulh.) | PREVIEW LS | Center Court (14:00 SELČ)
DALŠÍ PREVIEWS ŽENY | DALŠÍ PREVIEWS MUŽI


• Češi v akci •
Karolína Muchová (52.) - Camila Giorgiová (37.) | Center Court (11:00 SELČ)
Karolína Muchová vypadla při loňském debutu v Římě hned v prvním kole a letos slavila svá první vítězství v tomto dějišti. Podruhé v řadě bude čelit domácí zástupkyni, tentokrát Camile Giorgiové, která ve Foro Italicu účinkuje poosmé a poprvé je takto daleko. Jediný dosavadní souboj se uskutečnil předloni ve Wimbledonu a Muchová zvítězila ve třech setech.

Muchová figurovala na začátku sezony celkem hluboko ve druhé stovce pořadí, ale díky skvělé letošní formě je téměř zpět v Top 50. Na všech osmi letošních turnajích včetně Říma zvládla úvodní zápas a už třikrát byla velmi blízko své první semifinálové účasti od Australian Open 2021. Po čtvrtfinále v Indian Wells se probojovala z kvalifikace do třetího kola v Miami. Na antuce se představila už jen v Madridu, kde nedala šanci Anett Kontaveitové a ve druhém kole ve dvou těsných setech podlehla Irině Beguové. V Římě začala těsnými dvěma sety s lucky loserem Kamillou Rachimovovou a pak odvrátila mečbol Martiny Trevisanové.

Giorgiová předloni v srpnu senzačně ovládla "tisícovku" v Montréalu, ale od té doby se jí moc nedaří. V probíhající sezoně má sice pozitivní bilanci 13-8, ovšem na sedmi turnajích nedokázala porazit více než jednu soupeřku, přestože na konci února získala v Méridě svůj čtvrtý titul na této úrovni. Antukové jaro zahájila až v Madridu a za stavu 1-1 na sety vzdala úvodní duel s Majar Šarífovou. V Římě suverénně vyhrála poslední čtyři sety, po obratu proti Arantxe Rusové vyřadila nasazenou Jekatěrinu Alexandrovovou.

Muchová dorazila do Říma v podstatně lepší formě než Giorgiová, ovšem šance na postup jsou velmi vyrovnané. Česká zástupkyně zatím v italské metropoli nepůsobí přesvědčivě, potíže měla už na úvod s lucky loserem Kamillou Rachimovovou a pak byla jediný míček od porážky s domácí antukovou specialistkou Martinou Trevisanovou, ačkoli v rozhodující sadě vedla 4-0. S bouřlivou atmosférou se bude nejspíše muset vypořádat i dnes a rozhodně může očekávat daleko agresivnější údery z druhé strany než v předešlém utkání.

Tip na vítězku: Karolína Muchová

Karolína Muchová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Indian Wells,  Dubaj,  Auckland (ČF)
Největší úspěchy na antuce: Řím (3K)
Bilance: 18-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 3-1
Bilance proti hráčkám Top 50: 10-4 (kariérní 39-34)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Karolína Muchová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
2-1
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Madrid (2K)
Cesta turnajem: Rachimovová (6-4 7-5), (18) Trevisanová (3-6 6-3 7-5)

Camila Giorgiová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Mérida (T)
Největší úspěchy na antuce: Řím (3K)
Bilance: 13-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na antuce: 2-1
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 4-1 (kariérní 78-55)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Camila Giorgiová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
3-5
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Madrid (1K)
Cesta turnajem: Rusová (4-6 6-2 6-3), (15) Alexandrovová (6-4 6-2)


Markéta Vondroušová (70.) - Maria Sakkariová (8.) | Pietrangeli (11:00 SELČ)
Bývalá světová čtrnáctka Markéta Vondroušová si při dvou ze tří účastí v Římě zahrála minimálně čtvrtfinále a v souboji bývalých semifinalistek vyzve světovou osmičku Marii Sakkariovou, přemožitelku Barbory Strýcové z předchozího kola. Bude se jednat o premiérový vzájemný souboj.

Vondroušová se v závěru předchozí sezony vrátila po půlroční pauze a teprve až letos absolvuje turnaje na nejvyšším okruhu. V aktuálním roce má lichotivou bilanci 20-7 a vstup nezvládla jen na jedné ze sedmi předchozích akcí, navíc na těch úspěšných šesti porazila minimálně dvě soupeřky. Na antuce v Turecku byla hlavní strůjkyní postupu Češek na finálový turnaj BJK Cupu a pak včetně kvalifikace zaregistrovala tři výhry v Madridu, kde prohrála bitvu druhého kola s Magdou Linetteovou. V Římě začala "tříseťákem" s trápící se Kaiou Kanepiovou a pak se ztrátou jediného gamu deklasovala grandslamovou šampionku Biancu Andreescuovou.

Sakkariová letos nehraje ve stabilní formě a má na kontě překvapivé porážky s Martinou Trevisanovou, Lin Zhu a Petrou Martičovou. Přesto byla už čtyřikrát v semifinále, ani jedno však ve finále nepřetavila a stále čeká na svůj druhý kariérní triumf na nejvyšší tour. Antukové jaro odstartovala debaklem od Karolíny Plíškové ve Stuttgartu. Mnohem lépe si vedla v Madridu, kde předvedla sérii čtyř výher a v semifinále podlehla pozdější šampionce Aryně Sabalenkové. V Římě si na úvod poradila s loučící se Barborou Strýcovou.

Vondroušová je favoritkou na postup, což nemusí být takovým překvapením, ačkoli v žebříčku figuruje o 62 míst níže. Rodačka ze Sokolova má totiž letos stabilnější formu než řecká jednička. Sakkariová sice na poslední akci v Madridu prošla do semifinále, nicméně ztratila set s Rebekou Masárovou a Irinou Beguovou. Vondroušová je obvykle proti vysoko postaveným soupeřkám úspěšná, ale s hráčkami Top 10 má negativní bilanci 8-15. Navíc ve španělské metropoli překvapivě prohrála s Magdou Linetteovou. Premiérový souboj je tak spíše otevřený.

Tip na vítězku: Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Linec (SF)
Největší úspěchy na antuce: Řím (3K)
Bilance: 20-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 5-1
Bilance proti hráčkám Top 10: 2-1 (kariérní 8-15)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Markéta Vondroušová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
9-3
Nejlepší výsledek: semifinále (2020)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Madrid (2K)
Cesta turnajem: Kanepiová (6-0 4-6 6-2), (24) Andreescuová (6-0 6-1)

Maria Sakkariová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Madrid,  Indian Wells,  Dauhá,  Linec (SF)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (SF)
Bilance: 20-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na antuce: 5-2
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 4-1 (kariérní 64-42)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Maria Sakkariová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
10-4
Nejlepší výsledek: semifinále (2019)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Stuttgart (1K), Madrid (SF)
Cesta turnajem: volný los, Strýcová (6-1 6-3)


Marie Bouzková (38.) - Cori Gauffová (5.) | Court 12 (12:30 SELČ)
Marie Bouzková dnes zabojuje o své teprve druhé antukové osmifinále na nejvyšším okruhu, mezi šestnáctku nejlepších prošla pouze loni na podniku stejné kategorie v Madridu. Ve třetím kole vyzve finalistku loňského French Open a světovou pětku Cori Gauffovou. Na jediný předchozí souboj došlo loni v Cincinnati, Američanka po prohraném prvním setu vzdala.

Bouzková loni prožila nejlepší sezonu kariéry, kromě zisku prvního titulu na okruhu WTA a čtvrtfinále ve Wimbledonu se vypracovala do Top 30 žebříčku. Do Říma však dorazila s mizernou letošní bilancí 9-12. Za sebou má 11 turnajů, na pěti z nich ztroskotala na první soupeřce a pouze na dvou dokázala vyhrát více než jeden zápas. Po nezdaru v Charlestonu proti Cristině Bucsaové pokračovala v antukovém jaru postupem do čtvrtfinále na W100 v Oeirasu a do třetího kola na "tisícovce" v Madridu. V Římě začala výhrou nad Caty McNallyovou.

Gauffová si v úvodních měsících vedla solidně. Na betonech triumfovala v Aucklandu, uhrála osmifinále na Australian Open a do závěrečných kol se nepodívala pouze v Miami. Vstup do antukového jara jí ale moc nevyšel, ve Stuttgartu i Madridu sice slavila jedno vítězství, nicméně jasně prohrála s Anastasií Potapovovou i Paulou Badosaovou. Své letošní působení ve Foro Italicu odstartovala suverénně, Julii Putincevové povolila jediný game.

Pro Bouzkovou je antuka jasně nejslabším povrchem, což potvrzuje i fakt, že v osmifinále na hlavní tour byla na cihle pouze jednou. Gauffová naopak na antuce umí, v Římě se v minulosti podívala do semifinále a loni ji na French Open zastavila až ve finále světová jednička Iga Šwiateková. Česká tenistka tak s největší pravděpodobností svou bilanci 6-13 s hráčkami Top 10 nevylepší.

Tip na vítězku: Cori Gauffová

Marie Bouzková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Madrid,  Miami (3K)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (3K)
Bilance: 10-12
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na antuce: 4-3
Bilance proti hráčkám Top 10: 0-3 (kariérní 6-13)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Marie Bouzková - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
2-1
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Charleston (1K), W100 Oeiras (ČF), Madrid (3K)
Cesta turnajem: volný los, McNallyová (6-4 6-3)

Cori Gauffová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Auckland (T);  Dubaj (SF)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (3K)
Bilance: 19-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na antuce: 3-2
Bilance proti hráčkám Top 50: 6-7 (kariérní 43-47)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Cori Gauffová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
8-3
Nejlepší výsledek: semifinále (2021)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Stuttgart (2K), Madrid (3K)
Cesta turnajem: volný los, Putincevová (6-0 6-1)


Barbora Krejčíková (13.) - Jelena Ostapenková (20.) | Grand Stand Arena (16:30 SELČ)
Barbora Krejčíková může i při svém druhém startu ve Foro Italicu postoupit do osmifinále. V cestě mezi nejlepší šestnáctku jí stojí dvojnásobná čtvrtfinalistka Jelena Ostapenková. Vítězky antukového French Open se potkávají pošesté a česká zástupkyně může srovnat vzájemnou bilanci.

Krejčíková si vede celou sezonu solidně, ovšem uhrála jen jedno čtvrtfinále, které nakonec v Dubaji dotáhla ke svému premiérovému triumfu na podnicích série WTA 1000. Do antukového jara vstoupila ve Stuttgartu a už ve druhém kole narazila na finalistku posledních tří ročníků Arynu Sabalenkovou. Mezi nejlepší osmičku se nepodívala ani v Madridu, ačkoli v osmifinále potkala Petru Martičovou. Proti Chorvatce zaznamenala svůj první letošní turnajový nezdar proti hráčkám figurujícím mimo Top 20. V Římě jí v úvodním zápase vzdala Danka Koviničová.

Ostapenková je na tom letos v některých ohledech podobně. Také ona uhrála jediné čtvrtfinále (Australian Open), ovšem na rozdíl od Krejčíkové má na kontě jen tři vítězné série. Na nejpomalejším povrchu zatím na první stále čeká, ve Stuttgartu i v Madridu dokázala uspět jen v jednom zápase. Její forma je tak nestabilní i v probíhající sezoně. V úvodním duelu v Římě přehrála ve třech setech Soranu Cirsteaovou a trochu si spravila chuť po výprasku od Ljudmily Samsonovové v Madridu.

Krejčíkové by mohla k postupu do dalšího kola pomoct mnohem stabilnější forma, než kterou má Lotyška. U Ostapenkové bude tradičně záležet na tom, kolik nevynucených chyb spáchá, protože se jako obvykle bude snažit diktovat tempo hry. Krejčíková je celkem jasnou kurzovou favoritkou, ale v případě nenaplnění papírových předpokladů se nebude jednat o překvapení.

Tip na vítězku: Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Dubaj (T)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (OF)
Bilance: 20-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na antuce: 4-2
Bilance proti hráčkám Top 20: 6-7 (kariérní 17-31)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Barbora Krejčíková - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
3-1
Nejlepší výsledek: osmifinále (2021)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Stuttgart (2K), Madrid (OF)
Cesta turnajem: volný los, Koviničová (6-2 4-1 skreč)

Jelena Ostapenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (ČF)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (3K)
Bilance: 15-10
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na antuce: 3-2
Bilance proti hráčkám Top 20: 2-5 (kariérní 31-47)
Grandslamy: Australian Open (ČF)

Jelena Ostapenková - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
9-7
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2018, 2021)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Stuttgart (2K), Madrid (3K)
Cesta turnajem: volný los, Cirsteaová (6-3 3-6 6-2)


• Cesta za obhajobou titulu •
Iga Šwiateková (1.) - Lesja Curenková (68.) | Center Court (12:30 SELČ)
Iga Šwiateková odehraje svůj druhý letošní zápas v Římě, v tom úvodním vítězka posledních dvou ročníků neztratila jediný game. Dnes se utká s Lesjou Curenkovou, která si vylepšila své maximum v tomto dějišti a bude usilovat o své první osmifinále na podnicích WTA 1000 po více než čtyřech letech a premiérové na antuce. Dosud se střetly jen loni na French Open a světová jednička dominovala 6-2 6-0.

Šwiateková loni na ženském tenisovém okruhu dominovala, posbírala osm titulů včetně dvou grandslamových a je suverénní světovou jedničkou. V letošním roce má skvělou bilanci 26-5, ale triumfovat zatím dokázala jen na dvou "pětistovkách" a na Australian Open vypadla už v osmifinále. Na antuce se jí tradičně daří, po úspěšné obhajobě ve stuttgartské hale se probojovala do finále také na "tisícovce" v Madridu a podlehla v něm letos fenomenální Aryně Sabalenkové. V Římě začala neskutečně, Anastasii Pavljučenkovové nepovolila jediný game.

Curenková se celou kariéru trápí se zraněními a ta se jí nevyhýbají ani v letošním roce, v němž musela už čtyřikrát skrečovat či odstoupit. Na betonech se zúčastnila sedmi turnajů, na každém z nich porazila alespoň dvě soupeřky a v Hua Hinu došla až do finále. Solidně si vede také na antukových dvorcích, v Charlestonu si zahrála druhé kolo, v Madridu se dostala ještě o kolo dál a v Římě přehrála bez ztráty setu dvojnásobnou šampionku Elinu Svitolinovou vracející se po mateřské pauze i nasazenou Bernardu Peraovou.

Šwiateková je v posledních letech nejlepší hráčkou na antuce a bylo by obrovským překvapením, kdyby dnes v Římě přišla o svou sérii 12 vítězství v tomto dějišti a zakončila útok na hattrick. Curenková prohrála všech sedm předchozích soubojů se světovými jedničkami a s hráčkami Top 10 uspěla jen v osmi ze 40 duelů.

Tip na vítězku: Iga Šwiateková

Iga Šwiateková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Stuttgart,  Dauhá (T);  Madrid,  Dubaj (F);  Indian Wells (SF)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart (T); Madrid (F)
Bilance: 26-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 10-1
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 8-0 (kariérní 49-7)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Iga Šwiateková - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
12-1
Nejlepší výsledek: triumf (2021-22)
Loňský výsledek: triumf
Generálka: Stuttgart (T), Madrid (F)
Cesta turnajem: volný los, Pavljučenkovová (6-0 6-0)

Lesja Curenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Hua Hin (F)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (3K)
Bilance: 25-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 5-2
Bilance proti hráčkám Top 10: 0-2 (kariérní 8-32)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Lesja Curenková - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
4-5
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Charleston (2K), Madrid (3K)
Cesta turnajem: Svitolinová (6-4 6-3), (28) Peraová (6-4 6-4)


Novak Djokovič (1.) - Grigor Dimitrov (33.) | Center Court (14:00 SELČ)
Šestinásobný šampion a jeden z největších favoritů Novak Djokovič bude v obhajobě loňského triumfu pokračovat proti Grigorovi Dimitrovovi, který osm z předchozích deseti startů v tomto dějišti zakončil v úvodních kolech. Ve vzájemné bilanci dominuje 10-1 Djokovič a vyhrál posledních osm soubojů, na antuce to mají 1-1.

Djokovič měl nejlepší možný vstup do sezony, po triumfu na generálce v Adelaide ovládl podesáté Australian Open a 22. grandslamovým vavřínem dorovnal rekordmana Rafaela Nadala. Na následujících turnajích se ale trápil, v semifinále v Dubaji prohrál s rozjetým Daniilem Medveděvem a připsal si první nezdar v sezoně. Antukové jaro mu zatím i kvůli zranění lokte vůbec nevychází, v Monte Carlu i Banja Luce vyhrál jen jedno utkání a nestačil na Lorenza Musettiho ani pozdějšího šampiona Dušana Lajoviče. V Římě začal dvousetovou výhrou nad antukovým specialistou Tomásem Martínem Etcheverrym.

Dimitrov se letos představil na osmi turnajích a alespoň do čtvrtfinále se podíval pouze v evropských halách, konkrétně v Rotterdamu (semifinále) a Marseille. Vítěznou sérii zaznamenal v probíhající sezoně pouze dvakrát a na žádné z posledních šesti akcí. V rámci antukového jara odjížděl s jedinou výhrou z Masters v Monte Carlu, Barcelony i Masters v Madridu. V Římě na úvod zvládl souboj bývalých světových trojek se Stanem Wawrinkou.

Djokovičovi bude asi ještě nějakou chvíli trvat, než se rozehraje do své nejlepší formy, ovšem už ve druhé sadě v úvodním zápase ukazoval náznaky zlepšení. Dimitrov letos ani na jednom ze čtyř podniků Masters neporazil více než jednoho soupeře a ke změně by nemělo dojít ani v Římě. Na Djokoviče neumí, v Římě se mu moc nedaří a se členy Top 10 má nelichotivou bilanci 31-76.

Tip na vítěze: Novak Djokovič

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open,  Adelaide 1 (T);  Dubaj (SF)
Největší úspěchy na antuce: Banja Luka (ČF)
Bilance: 18-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 3-2
Bilance proti hráčům Top 50: 10-2 (kariérní 690-182)
Grandslamy: Australian Open (T)

Novak Djokovič - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
65-10
Nejlepší výsledek: triumf (2008, 2011, 2014-15, 2020, 2022)
Loňský výsledek: triumf
Generálka: Monte Carlo (OF), Banja Luka (ČF)
Cesta turnajem: volný los, Etcheverry (7-6 6-2)

Grigor Dimitrov - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Rotterdam (SF)
Největší úspěchy na antuce: Barcelona (OF)
Bilance: 12-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na antuce: 4-2
Bilance proti hráčům Top 10: 1-3 (kariérní 31-76)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Grigor Dimitrov - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
11-10
Nejlepší výsledek: semifinále (2014)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Monte Carlo (2K), Barcelona (OF), Madrid (3K)
Cesta turnajem: volný los, Wawrinka (6-4 7-6)

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA 2023 - PROGRAM 6. HRACÍHO DNE
• CENTER COURT • (od 11:00 SELČ)
1. Muchová (ČR) - Giorgiová (It.)
2. Šwiateková (1-Pol.) - Curenková (Ukr.)
3. Djokovič (1-Srb.) - Dimitrov (26-Bulh.)
4. Kalinská (-) - Rybakinová (7-Kaz.) / nejdříve v 19:00 SELČ
5. Ševčenko (-) - Sinner (8-It.) / nejdříve ve 20:30 SELČ
• GRAND STAND ARENA • (od 11:00 SELČ)
1. Bautista (21-Šp.) - Cecchinato (It.)
2. Fognini (It.) - Rune (7-Dán.) / nejdříve ve 12:30 SELČ
3. Tsitsipas (5-Řec.) - Borges (Portug.) 6-3 4-3 / dohrávka
4. Azarenková (14-) - Keysová (19-USA) / nejdříve v 15:00 SELČ
5. Krejčíková (10-ČR) - Ostapenková (20-Lot.)
6. Goffin (Belg.) - Zverev (19-Něm.) / nejdříve v 19:00 SELČ
• PIETRANGELI • (od 11:00 SELČ)
1. Vondroušová (ČR) - Sakkariová (9-Řec.)
• COURT 12 • (od 11:00 SELČ)
2. Bouzková (27-ČR) - Gauffová (6-USA)
• COURT 2 • (od 11:00 SELČ)
3. Lehečka (32-ČR) - Marozsán (Maď.) 6-4 1-6 1-2 / dohrávka
• COURT 3 • (od 12:00 SELČ)
2. Linetteová/Vondroušová (Pol./ČR) - H. Chan/L. Chan (Tchaj-wan)
• COURT 4 • (od 12:00 SELČ)
2. Kolodziejová/Zvonarevová (ČR/-) - Alexandrovová/Potapovová (-)
4. Bouzková/Matteková-Sandsová (ČR/USA) - N. Kičenoková/Zimmermannová (Ukr./Belg.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

164
Přidat komentář
Honza-K
Až na tu kaňku v posledním zápase to byla skvělá neděle Markéta, Karolína a Marie bravo smilesmilesmile
Reagovat
JohnB
Ja sem tady doma!

Barbora si zaslouzi vice respektu a melo by se o ni vice mluvit. Jeji vykony to jasne dokazuji. Dneska hraje tenis z jine galaxie.
Reagovat
hanz
No, to hraje. Z galaxie, kde o tenisu ještě ničehožnic nevědí.smile
Reagovat
tenisfan178
Pravda, v tý galaxii je asi tenis zakázaný co?
Reagovat
com
dneska by byla myslim rada, kdyby se o ni moc nemluvilo smile
Reagovat
jirkaS
Penko dnes úbor hospodyňky 70. letsmile
Reagovat
Mony
Ten už nosí delší dobu
Reagovat
jirkaS
asi jo, ale střídá to s leopardím límcemsmile
Reagovat
annah
Strašná barevná kombinace...
Reagovat
tommr
Bára taky začala dobře a už vede o 2 brejky ... smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
zfloyd
Ostapenko je nějak mimo , tolik chyb nikdy nedělala , ale jen dobře pro Báru
Reagovat
jirkaS
dnes nádherasmilesmile
Reagovat
vrabejka
Holky dnes v GOAT módu smile
Reagovat
jirkaS
smile
Reagovat
aape
Maruška velká gratulace smile
zblajzla Cori jako malinu, bezva! smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
jirkaS
jahůdka zblajzla jak malinusmile
Reagovat
George_Renel
Ostružinu.smile
Reagovat
zfloyd
asi dobře potrénovala , téměř žádné chyby ,pěkný výkon smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
frenkie57
Tak toto je velké překvápko, které asi nikdo nečekal. jak sladké. Mňami.smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Marie9
Já jsem dneska neviděla ani jeden zápas, tak ty gratulace vezmu jedním vrzem. Holky, děkujeeeem! Paráda a velká gratulace všem, zvláště mojí jmenovkyni Marjánce.smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
Mařenka překvapila smile i když Coco je poslední dobou nějak mimo smile
Reagovat
hanz
Kamilka Prdelka OUT, Sakča OUT, Korýsek OUT... se nějak ty Češky dobře vyspaly
Reagovat
frenkie57
Dvě hráčky Top10 venku a to zásluhou cz hráček. Bravo!
Reagovat
com
a dve domaci hracky zasluhou Muchove smilesmile
Reagovat
Mri
Je to tam!!!!+smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Mri
Kdo tu psal, že nemá winnery? Koukám asi na jinej zápas!!!
Reagovat
frenkie57
Přesně, já jich viděl docela dost.
Reagovat
frenkie57
Hraje teď skvěle , skoro všechno jí tam padá a Coco chybuje a chybuje.
Reagovat
RFanousek
Djokovič vypadá hodně naštvaně a dává najevo nespokojenost s kvalitou kurtu.
Reagovat
EllNino
Sedí na jejím zápase :)
Reagovat
misa
Byl už v Madridu.
Reagovat
tommr
co je to zač? Vůbec ho neznám i když to jméno je mi nějak povědomý ...
Reagovat
misa
Nepříliš úspěšný tenista stejného věku jako ona.
Reagovat
George_Renel
Bolardt senior byl dlouholetým kapitánem DC týmu za časů Kodeše.
Reagovat
RFanousek
Zapnul jsem to za stavu 6:3, 4:3 a od té doby Djoko neuhrál ani bod. smile
Omlouvám se ti Novaku. smile
Reagovat
zfloyd
vida , vida , vida , Maruška bojovnice zadělala na drama , jen kdyby se naučila nějaký winner-úder ,hned by to bylo ještě lepší
Reagovat
tommr
Marie bere druhej set po skvělým výkonu. smile Snad jí to vydrží i do třetího setu ...
Moc ale nechybělo a mohla se tam zrakvit ... smile
Reagovat
aape
Maruška ta jede do roztrhání těla smile smile
a má set, šikulka smile
Reagovat
tommr
už jsem myslel že Marie dneska žádnej brejkbol nepromění ale na sedmej pokus to konečně vyšlo ... smile
Ted to ještě potvrdit ale to bude pro Marii možná ještě těžší ...
Reagovat
misa
Asi jsi chtěl dát jiný nadpis smile
Reagovat
frenkie57
Také mně to drobátko zmátlo.smile
Reagovat
frenkie57
Povedlo se
Reagovat
zfloyd
a co s tím má Markéta společného??
Reagovat
tommr
jen to že sleduju i její zápas a splet jsem si je ... smile
Reagovat
com
mysli Bouzkovaou, pise Vondrousova, ale jeho topka je Pliskova smilesmile
Reagovat
zfloyd
slabší kusy už skončily smile
Reagovat
tommr
jj všem se omlouvám za matoucí nadpis ... smile
Hlavní ale je že se Marii podařilo potvrdit brejk .. smile
Reagovat
EllNino
Nechápu, že zrovna proti Jirkovi zahrajou zápas z jiný galaxie ...

Posledních 5 míčů zahrál Maroszan skvěle ... Jirka nemohl nic moc dělat

Nasazení Jirkovi uškodilo, proti rozehraným kvalifikantům to měl těžké, ale prohrát s oběma určitě neměl ...
Reagovat
George_Renel
Dnes ale toho moc nepředvedl.
Reagovat
EllNino
no to ani minulý týden ... chybí mu zápasy, škoda, že nemá přihlášený nějaký ten 175 challenger, zase bude stát a pak je až Roland Garros ...

Nasazení je prostě v poslední dobou na ATP spíš prokletí než pomoc, podívej se na výsledky ...

I tak je Jirka v race stále v top 20, a po Římě se na tom asi moc nezmění ... škoda, že nenavázal na slušné turnaje v Monte Carlu a Banja Luce ...budiž útěchou, že by ve 3. kole Madridu a Říma nejspíš prohrál s Medvedevem a Alcarazem
Reagovat
BooOoo
Přesně, takhle bude do RG vstupovat se dvěma odehranými zápasy za poslední měsíc, respektive dvěma porážkami. Týden před RG asi volno, předtím dva dvoutýdenní turnaje, do každého vstoupí až o víkendu a hned prohraje.

Rotáhnout turnaje na dva týdny je utrpení.Posledních šest setů 0:6, 1:6, 1:6, 6:4, 1:6, 6:7
Reagovat
aape
přesně tak, hrál tak slabě, že nechal vyniknout soupeře z 2. stovky..
Reagovat
EllNino
snad je to jen přechodná záležitost, s Maroszanem a Shvcenkem by fakt prohrávat neměl ...
Reagovat
Dobry-den
Lehečka drží stabilní formu, úspěšně navázal na blamáž z Madridu. smilesmile
Reagovat
com
Jyrka je jen jeden no smile
Reagovat
misa
Co Maruška dokáže vrátit, nad tím někdy zůstává rozum stát :) Škoda že její hra není doplněná úderem, kterým by ukončovala nadějně rozehrané výměny.

Oproti začátku sezony u ní došlo k jasnému hernímu zlepšení. Kdyby Marie zahrála jako letos v Monterrey, dala by jí Coco 2x 6-0. Řekl bych, že hraje už podobný tenis jako loni.
Reagovat
misa
Teď Marie dokonce proměnila brejk na 3-1. Ten poslední brejkbol zahrála moc hezky aktivně.
Reagovat
misa
Gauff teď začala víc chybovat a hned je z toho nadějné vedení 4-1.
Reagovat
tommr
a dokonce ho i potvrdila ... smile
Reagovat
misa
Těžko Marii něco vyčítat, brejkboly v obou hrách proměnila, snad jen podávat mohla líp. Soupeřka je ve všem lepší...
Reagovat
misa
Marie se sice dobře hýbe, ale Američanka je v tomhle ještě lepší.
Reagovat
Liverpool22
přesně tak. Coco je prostě tenisová atletka
Reagovat
tommr
Marii to jde líp na returnu než na podání ...
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
elsky
už srovnal smile
Reagovat
frenkie57
Lehečka prohrál.
Reagovat
aape
je to trdlo
Reagovat
frenkie57
exelentní! 3 odvrácené BB a získaný gem z 0:40. Jen tak dál.
Reagovat
tommr
Marie soupeřku hned na úvod brejkla po nádherným lobu ale brejk bohužel nedokázala potvrdit ...
Reagovat
tommr
obě ted hrajou debla ale každá s jinou partnerkou. Co se děje? smile
Reagovat
frenkie57
Asi se holky rozkmotřily.smile
Reagovat
EllNino
to těžko :)) podle mě se spolu nedostaly do pavouka, tak to zkusily každá s někým jiným
Reagovat
Kozoroh
V sobotní příloze MF Dnes vyšel rozhovor s trojnásobným grandslamovým vítězem Janem Kodešem, od jehož triumfu ve Wimbledonu letos uplyne rovných 50 let. Rozhovor vedla redaktorka Nina Tichá a zde publikuji přepis rozhovoru.

Jan Kodeš: Teď sbírám známky

Před 50 lety vyhrál Wimbledon. Na triumf v nejslavnějším tenisovém turnaji světa v létě 1973 Jan Kodeš už jen vzpomíná, dnes jsou jeho životní náplní poštovní známky.

Tichá: Kdy jste naposledy poslal klasický dopis se známkou?
Kodeš: Každou chvíli!

Tichá: Komu píšete?
Kodeš: Dostávám měsíčně pět šest dopisů ze světa od lidí, kteří chtějí můj podpis. Přicházejí z Indie, Japonska, nejvíc z Ameriky. Teď jak se blíží výročí Wimbledonu, je žádostí o něco víc. Legrace je, že když dostanu dopis z Ameriky, lidé dají dovnitř zpáteční obálku se známkou a žijí v domnění, že ta americká platí i u nás. Já pak musím jít, koupit novou a dopis poslat.

Tichá: Budou za nějakých 50 let známky, dopisy a pohlednice ještě existovat?
Kodeš: S datovými schránkami bude pošta čím dál méně zapotřebí a je dost dobře možné, že nakonec úplně zanikne. Nevím, jak to celé dopadne, je možné, že nebudou existovat ani peníze.

Tichá: Co pak budou dělat sběratelé známek?
Kodeš: O ty se nebojím, i kdyby pošty a dopisy zanikly, známky budou pořád atraktivní, možná ještě víc než dnes. Covid sběratelství neuvěřitelně nakopnul, lidé měli čas se mu věnovat, veškerý prodej a nákup se přesunul na online aukce, kam může kdokoli. A inflace hlad po známkách ještě zvedla. Bohužel se to promítlo do cen, známky rostly na hodnotě vždycky, ale covid všechno akceleroval do neuvěřitelných výšin.
Reagovat
Kozoroh
Tichá: Jaké známky sbíráte?
Kodeš: Obecně se sbírají známky podle tématiky, lidé se zaměřují třeba na ty s motivem ptáků, lodí, květin, aut. Já se věnuji tenisu a po otci doplňuju známky Československo vydané od roku 1918 až do roku 1992, kdy jsme se rozdělili. Nejstarší známky z období první republiky navrhoval Alfons Mucha a mám je nejraději, líbí se mi ale třeba také ty z roku 1943 s prozatimní exilovou vládou v Londýně. A zcela výjimečné jsou známky Kde domov můj z roku 1934, na kterých jsou i noty. Z tenisových mě zajímají jen ty oficiální, od pošty. Dnes se totiž vydává mnoho známek, ale jde o patisky. Nejsou oficiální a nemají prakticky žádnou sběratelskou hodnotu, jsou to spíš suvenýry.

Tichá: Co všechno jste ochotný podstoupit kvůli tomu, abyste získal vysněnou známku?
Kodeš: V dnešní době nepotřebujete nic mimořádného, jde jen o peníze.

Tichá: Nepotřebujete mít kontakty, chodit na burzy?
Kodeš: Všechno už se odehrává přes internet. Dřív jste si známky skutečně musela "vychodit" na burzách, když byla v Praze, logicky třeba lidé z Brna byli v nevýhodě oproti sběratelům z hlavního města. Teď mají všichni rovné podmínky, což je dobře, na druhou stranu se to negativně promítlo do cen. Tím, jak jsou aukce celosvětové, přihlížet tomu, jak chlápek někde v Argentině koupí věc za spoustu peněz, protože se mu to zdá levné. Na aukcích se objevují lidé, kteří jsou ochotni zaplatit neskutečné peníze. Je to hodně podobné, jako když se prodávají obrazy.

Tichá: Čeho si ceníte nejvíc?
Kodeš: To nedokážu říct, ale rozhodně největší práce je jednotlivé sbírky zkompletovat. Často je to tak, že existuje série o 10 hodnotách, vy koupíte prvních 7, pak potřebujete sehnat zbytek, ale nedaří se vám to, protože je nikdo nenabízí. Potom vám nezbývá než čekat a doufat, že se nakonec někdo objeví.
Reagovat
Kozoroh
Tichá: Co má z vaší sbírky největší hodnotu?
Kodeš: O penězích nikdy nemluvím, ono to ani nejde spočítat, některé známky šly na hodnotě výš, některé se staly bezcennými. Táta třeba sbíral známky OSN, mám několik alb, která ale můžu vyhodit, protože toho bylo tolik, že ztratily na hodnotě a nikdo je dnes nechce. Víte, na filatelii se nesmíte dívat optikou peněz, je to koníček, záliba.

Tichá: Pokračujete v odkazu svého otce, zaučoval vás jako dítě?
Kodeš: Táta byl zanícený sběratel. Vždycky v sobotu a v neděli seděl u stolu a trávil u známek spoustu času. Byl právník, ale vyhnali ho do výroby, protože jsme byli živnostenská rodina. Mě ke známkách přizval ve 12 letech. Sedával jsem s ním a on mi říkal, co mám dělat. Že musím dávat pozor, že známky nesmím ohýbat, nesmím mít mokré ruce, že musím používat pinzetu... Zaučoval mě a byl to on, kdo mě naučil neskutečné trpělivosti, která se mi pak vyplatila i v tenisové kariéře.

Tichá: K čemu vám byla dobrá?
Kodeš: Tenis je sport, který nemůžete hrát, aniž máte určitou trpělivost. Máte balóny, které se vám povedou, ale pak ty, které nevyjdou, někdy vás i rozhodčí poškodí. Vy ale musíte mít v sobě vnitřní sílu, abyste se přes to všechno přenesla. A ta vnitřní síla začíná i u trpělivosti. Musíte se uklidnit, říkat si, že se nic nestalo, že se to zlomí, že pořád máte šanci na výhru. V tom mi známky pomohly.

Tichá: Měl jste na ně během tenisové kariéry čas?
Kodeš: Ne, občas jsem tátovi něco přivezl ze zahraničí, jinak čas nebyl. Ale vždycky mi říkal: "Nech si ty známky, na staří ti budou dobré, najdeš v nich přítele." A já to teď opravdu oceňuju. Je spousta starých lidí, kteří nevědí, do čeho píchnout, sedí doma, dívají se na televizi a to je všechno. Já jsem se k známkám vrátil někdy před 13 lety a našel jsem se v nich.
Reagovat
Kozoroh
Tichá: V mladí vás naučily trpělivosti. Co vám dávají dnes?
Kodeš: Uklidnění. Podívám se, jestli je něco v televizi, zjistím, že nic, tak si k nim sednu a najednou jsem ve svém světě. Okamžitě naskakují vzpomínky. Vidím známku s Monakem a vybaví se mi, kdy a s kým jsem hrál v Monte Carlu, jak to dopadlo... Je to to samé, jako když přijdu k vitríně, kde mám tenisové poháry, podívám se na pohár z Atlanty a vidím rodinu, u které jsem bydlel. Byli docela bohatí, měli chůvy pro dvě děti, které byly neuvěřitelně rozmazlené. Tehdy na přelomu 60. a 70. let jsme v cizině bydleli v rodinách, neexistovalo přespat v hotelu. Ale americké rodiny se o nás z Východu praly.

Tichá: Proč?
Kodeš: Na Západě chtěli vědět, jak to u nás vypadá, jak tady žijeme. Ptali se, jestli máme barevnou televizi, kde vlastně leží Praha a strašně se divili, že je tak blízko Německa. Měli pocit, že je to kdesi na Sibiři. Všechny tyto detaily si pamatuju.

Tichá: Co se vám vybaví, když se řekne Wimbledon 1973?
Kodeš: Já vám nejdřív řeknu, co se mi vybaví, když se řekne Ukrajina. Chcete to vědět?

Tichá: Povídejte.
Kodeš: Hráli jsme Davis Cup v Doněcku proti Rusku, tehdejšímu SSSR a já třetí den prohrál s jejich hvězdou Metrevelim. Byl to rozhodující zápas, který už jsem měl skoro vyhraný a třikrát nebo čtyřikrát mě poškodili. Bylo to naprosto očividné a bylo jasné, že já vyhrát nesmím. Tehdy tam s námi byl i novinář Rudého práva Václav Švadlena, on hodně psal proti tenisu, že jsme proti jiným sportům privilegovaní. A když jsme nasedli do letadla domů, tak se ke mně ten tehdy už starší pán naklonil a říká: "Tak, Honzíku, to, co jsem viděl, tak já už do konce tvé kariéry a dokonce do konce svého života o tobě nenapíšu jediné křivé slovo. Tohle bylo neskutečně svinstvo!"
Reagovat
Kozoroh
Tichá: Co to znamenalo pro vás?
Kodeš: Když jsem Wimbledon vyhrál, šly řeči, které měly moje vítězství znehodnotit, že tam nebyli tři čtyři top hráči, ale já je porazil už rok předtím. A tehdy ve Wimbledonu jsem porazil ve třech setech Metreveliho. Byl to strašně těžký zápas, lidé si to vůbec neuměli představit. On byl neskutečně dobrý, my dva jsme spolu prakticky vyrůstali, znali jsme svůj styl hry a já s ním nerad hrál, protože jsem často prohrával. A do toho rok 1968. Když bylo jasné, že budu hrát proti němu, dostal jsem se pod obrovský tlak. Všichni říkali, že nemůžu nechat Rusáka vyhrát Wimbledon! Šel jsem tenkrát na kurt a měl husí kůži. Naštěstí to dobře dopadlo.

Tichá: Dnes mají sportovci kouče a psychology, za vás nic takového nebylo. Co vám v podobných situacích pomáhalo?
Kodeš: Já jsem byl silný, ale hodně nám tehdy pomáhali trenéři. A také maséři, to byly takové vrby, na masérském stole se svěří každý. Mě tenkrát radil Jarda Drobný, tenista, který vyhrál Wimbledon v roce 1954. Žil v Anglii a byl to můj mentor. Nejhorší vždycky bylo ustát ty minuty před zápasem a vydržet do doby, než se vám na kurtě něco povede. Když se topíte ve vlastní šťávě, nemůžete se chytnout, kazíte, je těžké nepodlehnout tlaku. V okamžiku, kde dáte eso, povede se vám prohoz, lidé vám zatleskají, spadne to z vás.

Tichá: Zahrajete si ještě tenis?
Kodeš: Naposledy jsem hrál na podzim, jsem po operaci nohy, ale chci zase začít.
Reagovat
Kozoroh
Tichá: Jak si na kurtu stojíte proti potomkům?
Kodeš: Můj vnuk se právě pustil do tenisu, je mu 11 let, strašně ho to baví a já z toho mám radost, ale ještě jsme spolu nehráli. Pamatuji si, že když jsem hrál se synem, měl jsem v jeho 15 letech šílené potíže ho přehrát, v 16 už mě s přehledem porazil. Začal mi hrát "kraťasy" a já neměl šanci je doběhnout.

Tichá: Vychoval jste si nástupce na známky, jak to kdysi udělal otec s vámi?
Kodeš: Snažím se to předat vnukovi. Loni jsem mu koupil pinzetu, album a začal ho všechno učit jako táta mě. Ale hlavní je teď tenis. Trénuje ho můj syn, já mu taky poradím, ale nechci ho stresovat. Když vidím, jak se dnes na kurtech chovají rodiče k dětem, je to šílené.

Tichá: Co dělají?
Kodeš: Nadávají jim, řvou na ně,vyvádějí, když jim něco nejde, jsou to šílenosti. Helena Suková trénovala vnučku a přestala kvůli tomu na turnaje jezdit, protože by se musela s dospělými hádat. Děti dnes hrají bez rozhodčích, tenisová federace to zavedla, aby se naučili hrát fair play, ale vede to k opaku. Děti se mezi sebou hádají, do toho rodiče, dokonce švindlují výsledky! Já naopak vnukovi říkám, že se musí naučit prohrávat, že je to základ. Musí to brát tak, že druhý byl v tu chvíli lepší a že když bude trénovat, za rok bude lepší on. Bohužel tohle rodiče nechtějí slyšet.

Jak přistupovali rodiče k vám?
Nic takového jsem nezažil. Táta byl reprezentant a několikanásobný mistr, hrál kolovou jako bratři Pospíšilové a pozemní hokej. Nikdy, opravdu nikdy mi nevynadal! Když skončil zápas a já prohrál, řekl: "Příště mu to nandáš!" Vždycky se mnou všude chodil. Hrál jsem závodně do 18 let fotbal a pak jsem se rozhodoval, jestli zůstanu u tenisu nebo u fotbalu. Ten mě bavil víc, ale když jsem vyhrál Pardubickou juniorku, rozhodl jsem se pro tenis.
Reagovat
Kozoroh
Tichá: nelitoval jste?
Kodeš: Nikdy. Udělal jsem dobře.

KONEC ROZHOVORU
Reagovat
IngStavinoha
díky moc za kompletní repro

smilesmilesmile
Reagovat
Holahej
..díky za přepis, kam se "ztratil" jeho syn, když byl tak dobrý v mládeži a měl i podmínky..?
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
Mony
Mary má kurt volný, Kasatka vyhrála až v TB 3.setu
Reagovat
Mony
Krejča také. VV odstoupila.
Reagovat
frenkie57
Koukám, že za pár chvil čeká Markétu ještě čtyřhra s Magdou proti Číňankám(tedy Hongkong)
Reagovat
tommr
Karolína byla na příští týden přihlášená do Florencie. Po dnešku se ale nejspíš odhlásí ...
Reagovat
Otmar
Za druhé sety oběma absolutorium a obdiv. Slečno Muchová, v Itálii jste persona non grata. Obě mě strašně potěšily, možná se najde i někdo další.
Reagovat
tommr
dneska zatím maximální spokojenost. Obě skleněnky jdou dál i když Muška se zdá být zase trochu nakřáplá ...
Doufám že aspoň jedna z našich zbývajících dvou taky vyhraje. Větší šanci má Bára ale kdyby překvapila Marie byl bych radši ...
Reagovat
EllNino
v race už je v top 20 těsně za Karolínou, slušné :)

Naše holky mají letos opravdu neobvykle stabilní výkonnost, Muška, Markéta, Krejča, Petra i ta Karolína, obě Lindy, nikdo nemá nějakou hroznou černou sérii ... a v žebříčku je to vidět
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hanz to nekomentuje?smilesmile
Reagovat
com
ten je tu jen kdyz muze pocitat DF Lindicky Dablove smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Když je řeč o DF, u Mušky dnes i v minulém zápase svítí v této kolonce NULA. smilesmile
Reagovat
jirkaS
díky holkysmile
make my daysmilesmile
Reagovat
Mony
nejen vítězství, ale i skvělá podívaná se skvělými soupeřky.
Reagovat
Mony
nejen vítězství, ale i skvělá podívaná se skvělými soupeřky.
Reagovat
Dobry-den
Menšík, Markéta, Muška - to nám to dneska hezky začíná. Ještě by se mohla připojit Maruška. :)
Viděl jsem jen konec Markéty a Mušky, naštěstí to je celé na Sportzone, tak mrknu aspoň na klíčové okamžiky. :)

Každopádně gratulace všem. smile
smile
Reagovat
Mony
to by měla, když už je ta M.ka. Krejča má asi smůlu. Leda, že by dostala nějakou M. přezdívku
Reagovat
lvicek
Evidentně nikdo žádnou rozumnou M přezdívku nevymyslel... Na váš je tedy spoleh, člověk musí odejít a takhle to dopadne...
Reagovat
NovacekTP
smile začalo to dobře
Reagovat
HAJ
Maki super výkony. Mušku jsem viděl je druhý set. Taky dobrý.smilesmile
Reagovat
elsky
Tak snad dneska neskončily s Camillou obě..
Reagovat
zfloyd
hezky se omluvila , že vyřadila dvě Italky
Reagovat
frenkie57
Mají Italové vůbec ještě někoho ve hře?
Reagovat
EllNino
u chlapů ano, ženy dohrály
Reagovat
tommr
už jen deblistky ale ty jsou taky jednou nohou venku ...
Reagovat
Mony
Hned je ta neděle ještě víc svátečnější, co?smilesmile
Reagovat
frenkie57
smilesmile
Reagovat
Mony
smile..Mška ten výraz a chytání za břichosmile
Snad to alespon dneska doklepe
Reagovat
tommr
jj nevypadá to s ní dobře. Vidím to tak 50/50 že nenastoupí do příštího kola ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Urvala to, ale kdoví, jestli bude hrát další zápas.smilesmile
Reagovat
zfloyd
brejk se počítá až po potvrzení a to se stalo smile
centr kurt je nějakej tichej smile
Reagovat
elsky
Ale bohužel Karolína zase fyzicky trpí, teď z těch zpomalených záběrů to bylo jasné.
Reagovat
zfloyd
jo jo mačká si břicho
Reagovat
Mony
už má odpracováno a s úsměvemsmile
Reagovat
elsky
Čároví tlačí Camilu, ale asi to nebude nic platný smile
Reagovat
zfloyd
s takovou hrou by mohla přehrát i Rybku smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
myslím, že favoritkou zápasu je spíš Kalinskaya, navíc Rybku porazila minulý turnaj v Madridu
Reagovat
Mony
Tipuji, že tady na tom oranisti bude i kurzívou favoritkou
Reagovat
EllNino
Přijde mi, že Markéta bude favoritkou v každém zápase s výjimkou zápasu se Swiatek ...:)))
Reagovat
Mony
obě naše M + M zase ve své TOP formě. Hlavně na Mušku teď balzám podívanásmile.. Miške jí svědčí
Reagovat
EllNino
Teď je tam s ní Herzán a Kirsten Flipkens :)
Reagovat
Mony
asi všude s ní Miške nelítá. V Madridu byl
Reagovat
Mony
s Herzánem ale taky hezky válela na svém jediném Elithe Trophy, ještě v Číně
Reagovat
EllNino
Jj, a v Soulu :)
Reagovat
com
hlavne aby porazila Swiatek smile
Reagovat
NovacekTP
smile taksmile
Reagovat
EllNino
...je radost se na to koukat, úhly, bekhend dneska snad lepší než forehand ... výborně si Sakkari držela na baselině a rozdávala míče

Další kolo Kalinskya/Rybakina, určitě na antuce hratelné :)
Reagovat
George_Renel
Markéta jí to totálně znechutila a nám totálnš ochutila. Dnešní pokračování z minula snad bude mít pokračování příště.
Reagovat
frenkie57
V tomto zápase jednoduše vyhrála obrana nad útokem. Markétě velká gratulace!smile
Reagovat
Mony
Mazácky!smilesmilesmile
Reagovat
Mony
ještě Muška a dovolíme MaryBou i prohrátsmile
Reagovat
EllNino
ještě Krejča :) To bude taky střelnice
Reagovat
Mony
A jo, dneska toho taky jesmile
Reagovat
zfloyd
Báře moc nevěřím Ostapenko je zarputilá bojovnice
Reagovat
Mony
Kuba má v 17 titulsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Paráda!smile
Reagovat
dadaft
Italové asi spokojeni nebudou, ale dobrý tenis s dobrým koncem setu pro Karolínu smile
Reagovat
zfloyd
vstala z mrtvých a dokonce to dotáhla k vítězství v prvním setu , italská kráska musí být načatá smilesmilesmile
Reagovat
frenkie57
bere první set!smile
Reagovat
frenkie57
jsou teda fakt nářez tenisy. Muška se skvěl vrátila do zápasu, teď to aespoň dotáhnout do TB. markéta zase Sakkari brejkla, dobře jí deptá.
To jsou zase nervy , kurňa. smile
Reagovat
Mony
S jednou Italkou ztratí náskok 5:1, s druhou dožene ztrátu 1:5...jak to dopadne tentokrát?
Reagovat
EllNino
S Trevisan vedla 4:0, pak 4:5 a nakonec 7:5
Reagovat
Mony
hlavně, že i tentokrát se na konci směje onasmile
Reagovat
Mony
tedy v poločase
Reagovat
EllNino
Po několikátý ji komentuje a opět je z ní úplně hotovej :))
Reagovat
EllNino
Teď vyloženě prosil boha, aby to Sakkari vyrovnala na shodu smile

Tůdle :))
Reagovat
EllNino
Fantastický tenis
Reagovat
dadaft
jj, doufejme že trochu uvadne, protože tohle je pro Káju zatím nehratelné...
Reagovat
dadaft
.......... a uvadla
Reagovat
zfloyd
bojuje jako lev 7 setbolů uklidila a vyrovnala smilesmile
Reagovat
elsky
Je to mazec..
Reagovat
lvicek
Whoa, kurz na Marketu 1,32, tak tedy doufam, ze to sazkovkam vyjde!
Reagovat
elsky
Markéta zase po lajnách, dokonce bekhend! Přijde mi taková nějaká "upgradovaná" smile
Reagovat
lvicek
Jak pred chvili Marketa zahrala kratas, ktery Sekerka vubec nedobehla a jen chytla ten micek s totalne otravenym vyrazem typu, to tady ted budem provadet minimalne hodinu :D.
Reagovat
NovacekTP
antuka jí svědčí
Reagovat
zfloyd
Nevím na kterou se koukat , zatím zmateně přepínám
Reagovat
frenkie57
Já mám dva panely a zmateně střídám pohledy.smile
Reagovat
lvicek
Tak koukam na Musku a uz to tam po sobe pekne pali...
Reagovat
com
takze dneska konec vsech jo smilesmile Myslim, ze postoupi jen Vondrouska smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist