Auger-Aliassime týden po triumfu ve Florencii ovládl i halu v Antverpách

23. 10. 2022, 18:39
Aktuality 20
ATP ANTVERPY - Félix Auger-Aliassime týden po zisku druhého titulu slaví další halový triumf. Ve finále turnaje v Antverpách druhý nasazený Kanaďan porazil Američana Sebastiana Kordu 6-3 6-4 a zvýšil své šance na premiérový start na Turnaji mistrů. Soutěží prošel se ztrátou jediného servisu.
Félix Auger-Aliassime (© European Open)

Félix Auger-Aliassime prvních osm finálových duelů prohrál, prokletí zlomil až na 9. pokus letos v únoru na turnaji ATP 500 v Rotterdamu. Od té doby si finále zahrál ještě třikrát a dvakrát v něm uspěl. 

Oba triumfy 22letý Kanaďan zaznamenal v uplynulých dvou týdnech na akcích ATP 250. Minulou neděli nenašel přemožitele na nové akci v italské Florencii a dnes dokonal své vítězné tažení na silně obsazeném podniku v Antverpách. 

V Belgii ztratil jediný set i servis ve čtvrtfinále s Britem Danielem Evansem. V sobotu zdolal Francouze Richarda Gasqueta ve dvou tie-breacích a v dnešním finále si poradil bez ztráty podání 6-3 6-4 s americkým vrstevníkem Sebastianem Kordou.

"Byl to další skvělý týden. Hrál jsem skvělý tenis a tvrdě bojoval, abych tu dnes takhle stál před vámi. Děkuju celému týmu a rodině, která tu byla celý týden se mnou," radoval se osm zápasů neporažený Auger-Aliassime.

10. hráč světa Auger-Aliassime má tak nyní bilanci ve finálových zápasech 3-9, všechny trofeje vybojoval v hale. Díky formě z posledních dnů posunul na poslední postupové místo v boji o Turnaj mistrů, na kterém dosud nehrál. Na nepostupovou příčku bude mít náskok už 340 bodů.



Korda, syn českého grandslamového šampiona Petra Kordy, naopak prohrál druhé finále během dvou týdnů poté, co ve španělském Gijónu nestačil na jiného hráče Top 10 Andreje Rubljova. Ze čtyř finálových duelů se z titulu radoval pouze loni na antuce v Parmě.

"Dvě finále během dvou týdnů jsou velký úspěch. Bohužel ani dnes se to nepovedlo dotáhnout, ale v příštích týdnech se vrátím a doufám, že udělám ještě o ten jeden krok navíc," řekl Korda.

Nyní se oba finalisté přesunou na podnik vyšší kategorie ATP 500 do Basileje. Auger-Aliassime ve Švýcarsku začne proti domácímu Hüslerovi, Korda si znovu po dvou týdnech zahraje s Andym Murraym.

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch / hala, 725.540 eur
nedělní výsledky (23. 10. 2022)
• Dvouhra - finále •
Auger-Aliassime (2-Kan.) - Korda (USA) 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Griekspoor/Van de Zandschulp (Niz.) - Boppana/Middelkoop (2-Indie/Niz.) 3-6 6-3 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Tennisfan77
No, Felix hezky, dva tituly za měsíc, letos tři, moc pěkná vizitka, snad si bude více a více věřit a může uspět i na GS.

Už teďka má potenciál na to sestřelit minimálně Nadala s Medveděvem, Djokovič spíše ne.

Runemu nevěřím, možná se zlepší, ale zatím je to takové divoké.

Tsitspas to je tragédie sama o sobě, nemá prakticky co nabídnout, z BH je slabý, servis slabý, zatím to nevypadá na více, než to Monte Carlo a možná Řím, když tam nebude Djokovič.

Neapol neřeším, ten turnaj se neměl ani hrát, podmočené kurty atd. Musetti bude mít asi to privilegium, že zůstane jediným vítězem tohoto turnaje. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas - Na poli by se tenis hrát neměl smile

Nesouhlas - servis byl jednou z mála zbraní, co Cypa jakžtakž držela nad vodousmile
Reagovat
Tennisfan77
Beru.

Já pořád nemůžu najít nic, čím by měl Tsitsipas něčím navrch, je čitelný, z BH strašně neefektivní na hardu, na antuce mu na TOP chybí kousek.

Nějakou shodou náhodou to může být jedno French Open, Madrid ne, Řím, možná ještě nějaké to Monte Carlo, jinak zatím nic.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Cyp měl navrch taťkou na mobilu na WC. Bohužel pro něj ho o tuto výhodu připravili. Neviděl jsem konec zápasu s Runem, ale na kyselý ksicht papíka se ještě rád podívámsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ještě ke kvalitnějším Antverpám - psal jsem to jinde, tedy jen tolik - Dom na turnaji předvedl neuvěřitelné údery jako OH-BH drive volley a OH-BH return z říše snů. Prokázal zlepšení formy, tož uvidíme, co dál...

Seb dobrý, ale klasika - hlava a zdraví ho ne a ne podržet smile

Stockholm
Tak tam šla kvalita hlavně za Runem, tedy zápasy proti Cameronovi a finále proti Cypovi.
Úroveň dobrá, ale ijak mě to nevtáhlo, možná i proto, že nikoho z jmenovaných nijak nemusím - Runeho ani Cypa díky chování a Camerona kvůli stylu.
Nicméně, Rune se blýskl povedeným tweenerem, agresivní nebojácnou hrou i několika prvotřídními prohozy po lajnách. Samozřejmě má i skvělý pohyb a to vše jsou předpoklady pro stoupání na žebříčku. Někdo by mohl trochu usměrnit hlavu a Alcatraz bude mít dalšího do mariášesmile

Hodně by se mi líbilo nechat SF obou turnajů hrát systémem každý s každým.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
EO Antverpy
nej zápasy: Dom vs HuHu
Richard vs FAA
FAA vs Dan
Nejvíc mě asi (nečekaně) nadchnul zápas generací Richard vs FAA. To byla prostě lahůdka okořeněná faktem, že se spolu utkali poprvé. Kvalita byla neuvěřitelná a i komentátor prohlásil, že líp už by Richard asi hrát nedokázal. Taky v 1.setu povolil až v TB a ve druhém setu se chlapi brejkli navzájem, aby se rozhodlo opět v TB, kde měl navrch FAA především díky servisu. Sám po zápase vyzvedl hlavně výkon Richarda smile a o sobě prohlásil, že mu k vítězství pomohl zejména skvělý servis. No aby ne, když za dva sety nastřílel 22 es!smile a z toho asi 5-7 v samotném závěru. Stačí se podívat i na statistiky. FAA měl snad servisy in i win přes 80% a Richard myslím o moc nezaostával.
Ale kvalita byla vidět u všech úderů - returny, voleje, prohozy, prostě extraclass a možná i taková krásná tečka za Richardovou kariérou. Prostě předvést to, co předvedl proti jednomu z nejnadějnějších hráčů současnosti, klobouk dolů!smile Kvalitou jednoručáku připomněl Rogera i Doma.
Reagovat
Fandina
mladé porážejí ještě mladší. To je super a celkem dobré vyhlídky pro tenis a fanoušky, když už ti staří postupně končí. smile
Reagovat
paddy
ve vězení zhubnul 6 kg, velmi oblíbený je i díky svým lekcím jógy a společným meditacím
to se určitě naučil u Djokoviče
ať žije Pepe Imaz smile

doufá, že bude repatriován do Německa - třeba ho pošlou do Dachau smile

https://www.idnes.cz/zpravy/revue/spolecnost/boris-becker-vezeni-joga-hubnuti-trest-huntercombe-tenista.A221021_110650_lidicky_sub
Reagovat
Pe3k
Letošní 3 titul smile
To je o 3 více než jsem čekal smile
V hale má letos nejvíce vyhraných zápasů smile
Seb měl nějaké zdravotní problémy, delší dobu se nechával ošetřovat a finále nic moc, nakonec z těch 3 co se dnes hrály mi přišlo nejméně zajímavé.
Rune bude top 10 hráč, Musetti top 20.
Reagovat
Kozoroh
Je dobře, že Felix konečně začíná turnajová finále vyhrávat. smile
Reagovat
paddy
tento víkend mají 19, 20 a 22 let
z toho 2x hráli proti zerogen, která se pomalu stane sendvičovou generací

jde to podle plánu za Alcarazem se objeví další mladíci, kteří budu vyhrávat GS tituly

a zerogen bude jen koukat z povzdálí smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Vlk prosel prez kvaldu a Viden ho uvidi v MD.:)
1. kolo Chacanov
2. kolo Berrettini/Evans
3. kolo - Denis:)))
Reagovat
Patik
Mačky nehrajú myší oslavujú.
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Newcombe
Ale chci upozornit na nevychovaný prase Laaksonena co skrečuje zápas při mečbolu ve finále v Hamburku s Ritschardem 57 56 30:40 a při svém servisu na mečbolu odejde k síti, že končí. To bych trestal, dobytek jeden
https://www.atptour.com/en/atp-challenger-tour/challenger-tv/challenger-tv-search-results/2022-8297-ms001-hamburg-henri-laaksonen-vs-alexander-ritschard/2022/8297/all
Reagovat
EllNino
Tak to je hodně trapný, kam se hrabe Yastremska :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to udělal krajanovi?smilesmilesmile
Reagovat
turista
Tak to je nechutný skreč při mečbolu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Fakt na pokutusmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nebo na přesdržkusmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist