Bencicová si v Abú Zabí zahraje o druhý letošní titul. Vyzve neoblíbenou Samsonovovou

11. 2. 2023, 21:59
Aktuality 6
WTA ABÚ ZABÍ - Belinda Bencicová v Abú Zabí přehrála 6-2 6-3 Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou a svou letošní bilanci vylepšila na 11-2, čímž se v počtu výher vyrovnala v této sezoně nejúspěšnější Aryně Sabalenkové. O druhý letošní a celkově osmý titul si 25letá Švýcarka zahraje s neoblíbenou soupeřkou Ljudmilou Samsonovovou.
Belinda Bencicová (© AFP)

Světová devítka Belinda Bencicová v semifinále nastoupila proti Beatriz Haddadové Maiaové, s níž loni prohrála v Torontu a která s hráčkami Top 10 neprohrála šest zápasů v řadě. Švýcarka ale v Abú Zabí její sérii rázně utnula, když bez ztráty podání zvítězila 6-2 6-3.

25letá Bencicová, jež v lednu triumfovala v Adelaide, si připsala 11. výhru v sezoně a vyrovnala se letos neporažené Aryně Sabalenkové. Víc výher v tomto roce žádná tenistka nezaznamenala.

Olympijská vítězka Bencicová postoupila do svého celkově 17. finále a zahraje si v něm o 8. titul. Její soupeřkou bude Ljudmila Samsonovová, se kterou prohrála všechny tři vzájemné duely včetně finále na trávě v Berlíně 2021. 



Světová devatenáctka Samsonovová si v semifinále poradila 6-4 1-6 6-4 s Číňankou Qinwen Zheng a popáté v kariéře se prodrala do finále, z toho počtvrté od loňského srpna. Dosud v něm 24letá rodačka z Oleněgorsku neprohrála.

"Dnes to byl úžasný zápas, Qinwen hrála neuvěřitelně. Na konci jsem ale hrála jistěji a to byl klíč k vítězství. A samozřejmě také servis, který mi dnes fungoval," komentovala Samsonovová, jež na turnaj dorazila s letošní bilancí 2-3.

• WTA 500 ABÚ ZABÍ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 780.637 dolarů
sobotní výsledky (11. 02. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Bencicová (2-Švýc.) - Haddadová Maiaová (6-Braz.) 6-2 6-3
Samsonovová (8) - Qinwen Zheng (Čína) 6-4 1-6 6-4

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Alien
Ljudmila Samsonovovová stále laboruje s nohou - zajímavé? Obvazu pod pravým kolenem jsem si všiml již v několikátém zápasu po sobě. Nevíte o jaký problém se jedná? Neriskuje tím Ljudmila nějaké vážnější zdravotní peripetie?
Reagovat
hanz
Mně spíš přijde, že je to její rozpoznávací znamení, že to má na okrasu.
Reagovat
tommr
podkolenní šlacha?
Reagovat
Alien
Aha. Děkuji.
Reagovat
Pavol
Držím palce. smilesmilesmile
Reagovat
Pavol
Som rád že sa ti darí. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist