Bogdanová vzdala zápas, Plíšková si zahraje semifinále

14. 8. 2020, 14:17
Aktuality 15
Kristýna Plíšková prošla do semifinále pražského turnaje WTA Tour. Česká tenistka postoupila poté, co čtvrtfinálová soupeřka Ana Bogdanová musela za stavu 5-2 v prvním setu odstoupit kvůli svalovému zranění levé nohy. Soupeřkou české tenistky v zítřejším boji o finále bude Belgičanka Elise Mertensová.
Kristýna Plíšková (© Getty Images/AFP)

Kristýna Plíšková první čtvrtfinále dnešního programu nezačala dobře a s Anou Bogdanovou brzy prohrávala 0-3. Za stavu 1-5 Rumunka podávala na výhru v sadě, ale česká tenistka si vybojovala brejkbol. Poslala při něm míč těsně za síť a Bogdanová si při doklouzávání zhoršila zranění levého stehna, které měla od začátku obvázané.

Po konzultaci s fyzioterapeutkou Bogdanová zápas vzdala a podala Plíškové ruku. Utkání tak skončilo předčasně po osmatřiceti minutách.

"Není to úplně výsledek, který bych chtěla. Když to řeknu blbě, tak bych radši prohrála, než vyhrát takhle, ale jsem v semifinále, takže to se počítá. Nikdo by si to nepřál, ale to neovlivním a snad se z toho rychle dostane," řekla Plíšková, která si na okruhu WTA zahraje semifinále dvouhry pošesté. V Praze si před třemi lety zahrála i finále.

 

O další se zítra utká s turnajovou trojkou Elise Mertensovou, která dnes ve třech setech vyřadila Eugenii Bouchardovou. Kanaďanku, která hrála na Prague Open díky divoké kartě, porazila i ve čtvrtém vzájemném utkání, tentokrát 6-4 1-6 a 6-4.

S Mertensovou se Kristýna Plíšková utkala dvakrát a oba zápasy se hrály loni. V Dauhá ani na US Open Češka neuhrála ani set. "Znám ji, bude to hodně těžké a budu muset hrát o hodně lépe než dneska," řekla Plíšková, kterou ještě dnes čeká ve dvojici s Lucií Hradeckou semifinále čtyřhry. "Původně jsem debla hrát nechtěla, ale Lucka někoho hledala na poslední chvíli a bylo to spontánní," řekla Plíšková. S Hradeckou jsou nasazené jako dvojky.

Kristýně Plíškové se v Praze daří i ve čtyřhře, ve které dnes společně s krajankou Lucií Hradeckou zdolaly 6-3 3-6 10-4 nizozemsko-slovinskou dvojici Rusová/Zidanšeková a postoupily do finále.

"Původně jsem debla hrát nechtěla, ale Lucka někoho hledala na poslední chvíli a bylo to spontánní," řekla Plíšková.

V boji o titul by turnajové dvojky teoreticky mohly narazit na nejvýše nasazené krajanky Barboru Krejčíkovou s Kateřinou Siniakovou, které dnes zvládly teprve čtvrtfinálovou dohrávku proti Ruskám Kuděrmětovové a Pavljučenkovové.

Turnajová jednička Simona Halepová po dvou třísetových bitvách zaznamenala rychlý postup, když Polku Magdalenu Frechovou smetla za hodinu hry 6-2 6-0. Příště se utká buď s krajankou Irinou-Camelií Beguovou, nebo se Španělkou Sarou Sorribesovou, jejichž duel přerušil za stavu 6-2 a 0-1 déšť.

Výsledky - Prague Open 2020 (antuka, dotace 225.500 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kristýna Plíšková (ČR) - Bogdanová (Rum.) 2:5 skreč
Halepová (1-Rum.) - Frechová (Pol.) 6:2, 6:0
Mertensová (3-Belg.) - Bouchardová (Kan.) 6:4, 1:6, 6:4
Dvouhra - osmifinále:
Beguová (Rum.) - Kungová (Švýc.) 6(3):7, 7:5, 7:6(7)
Čtyřhra - semifinále:
Hradecká/Kr. Plíšková (2-ČR) - Rusová/Zidanšeková (Niz./Slovin.) 6-3 3-6 10-4
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Kuděrmětovová/Pavljučenkovová (Rus.) 6-1 7-6(1)
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
Dobry-den
Gratulka, ani se holka moc nezapotila. smile
Reagovat
FulnekUltras
Simonka už se nám pěkně rozjíždí - a titul z Prahy pro ni bude další ozdobou. Ana si bohužel neodpustila zabojovat o míč, který vůbec nemusel být rozhodující - a výsledkem je nepříjemné zranění. To by se Plechům stát nemohlo.
Reagovat
aape
To jen svědčí o tom, že jsou to rozumné holky smile
Reagovat
blixa
Tak tak, lepší pustit míček než si urvat hlavu. To ovšem Ultras nikdy nepochopí. Dle jeho logiky je třeba sprostého podezřelého napřed zastřelit a teprve pak se zeptat "jak se jmenuješ, chlape !" smilesmile
Reagovat
tommr
Kristýna si zahraje i finále debla. Praha jí pomůže v singlovým i deblovým žebříčku ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hradecka podavacovi povedala ?kam pospichas vole? ? :DDS
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a taková hodná holka to jesmile to je pražština, v Košiciach bo v Ostravě by to bylo ještě peprnějšísmilesmile
Reagovat
jirkaS
viděl jsem onehdy rozhovor (asi česká ulička)
fajn holka smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Z kratších rozhovorů a chování na kurtu prostě sympaťačka.
Reagovat
FulnekUltras
myslím, že hlavně díky ní se celkově proslavila též Andy - která by sama jinak celou kariéru nanejvýš tak vrtěla kladélkem smile
Reagovat
tommr
to jsou jen tvoje ničím nepodložený smyšlenky. Fakta mluví jasně: Andrea Hlaváčková získala za celou kariéru 27 deblových titulů zatímco Lucka Hradecká jen 23. A to už je Andrea dávno maminou zatímco Lucka ještě pořád hraje ... smile
Reagovat
FulnekUltras
například medaili z LOH i další opravdu hodnotné WTA tituly by bez Hrádi neměla ani omylem - a zůstala by někde na půl cesty k tenistce, která si tenisem vlastně jenom přilepšuje smile

při komentování v smile bude nakonec kroutilce úplně nejlíp smile
Reagovat
tommr
to jsou zase jen tvoje ničím nepodložený spekulace. Úplně stejně by se dalo tvrdit, že Lucka by bez Andrey nic mimořádnýho nedokázala.
Jediný fakta který jsou nezpochybnitelný: Andrea vyhrála bez Lucky víc turnajů než Lucka bez Andrey a to Andy skončila kariéru o něco dřív ...
Reagovat
FulnekUltras
stejně tak by se dalo tvrdit, že Hingiska napálila Andreu na LOH v Riu nešťastnou náhodou smile

tenkrát bych opravdu zabíjel - oko to ale naštěstí přežilo - a dneska je konečně teprve součástí ženské jako lusk, u které nějaké stats už dávno nehrají žádnou roli smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je zbytečný se hádatsmile
Holky se prostě dobře našly a skvěle doplňovaly. Který z Bryanů byl lepšísmile?
A Hingiska, tam asi bude, teda aspoň podle zpráv a chování, nějaký rodinný trauma...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist