Boulterová a Burrageová budou hrát první čistě anglické finále WTA od roku 1977

17. 6. 2023, 16:14
Aktuality 10
Angličanka Katie Boulterová (26) postoupila na turnaji Rothesay Open v Nottinghamu do svého prvního finále na okruhu WTA v kariéře, když krajanku Heather Watsonovou (31) porazila v semifinálovém utkání ve dvou setech 6:4 a 7:5. Finále bude také čistě anglická záležitost, Jodie Burrageová totiž zdolala Alize Cornetovou 7:5 a 7:5.
Katie Boulterová

Boulterová si kousek od svého rodného města splnila sen, po 16 finále a sedmi titulech na okruhu ITF konečně dobyla své první finále WTA. Postup do boje o turnajový triumf pro ni také znamená posun do TOP 100, kde figurovala naposledy v roce 2019.

Velmi vyrovnaný zápas rozhodovaly koncovky setů. V tom prvním Boulterová využila za stavu 4:4 napoprvé nabízený brejkbol a následně naopak proti brejkbolu Watsonové uspěla a poté, co si udržela podání, šla do vedení.

I ve druhé sadě byl nejdůležitějším úderem forhend Boulterové, a i když se Watsonová snažila zkracovat výměny a vedla už 4:1, bylo to málo. Boulterová hrála přesněji a dokázala si vytvořit tlak a po otočce získala druhou sadu poměrem 7:5. "Znamená to pro mě hrozně moc, zvlášť když se mi to povedlo tady. Dala jsem do toho srdce," uvedla po postupu do finále Boulterová.

Ve druhém semifinále se rozhodlo o tom, že boj o titul proběhne výhradně mezi domácími hráčkami, což se na okruhu WTA stalo naposledy v roce 1977. Tehdy se na Virginia Slims v San Francisku střetly Sue Barkerová a Virginia Wadeová.

Jodie Burrageová si totiž díky své agresivní hře poradila s velezkušenou Alize Cornetovou z Francie. Angličanku zdobila bojovnost a silné údery od základní čáry, které Cornetová mnohdy těžko vracela zpět. První set získala Burrageová poté, co za stavu 5:5 využila první nabídnutý brejkbol a následně si i přes shodu udržela servis.

Ve druhé sadě už tolik nefungovala tenistkám podání a Burrageová ale přesto byla po celý její průběh o krůček vepředu a opět zaútočla za stavu 5:5. I tentokrát Cornetová v klíčové chvíli ztratila podání a Angličanka čistou hrou zkompletovala postup do svého prvního finále.

 

• WTA 250 NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 259.303 dolarů
páteční výsledky (16. 06. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Burrageová (Brit.) - Cornetová (Fr.) 7:5, 7:5
Boulterová (Brit.) - Watsonová (Brit.) 6:4, 7:5

 

Komentáře

10
Přidat komentář
tommr
poměrně překvapivý obsazení finále zvláště s ohledem na to, že Britky teď nemají žádnou hráčku v top-100 a do Wimbledonu se dostanou jen díky WC ...
Reagovat
IngStavinoha
anglosasky teď makají spíš jen na platformách, kde se prakticky vůbec neběhá ;-)
Reagovat
paddy
smile smile
Ve finále anglický Boulteriér.
Nesnažte se nám nabulíkovat, že to nebude krvavé.

Hlavně se nezaseknout hned v prvním setu smile
https://www.youtube.com/watch?v=_8sCzMVFe5o&t=13s
Reagovat
Fransoas
Bude to rozhodně zajímavé finále okořeněné určitou rivalitou. Budu zvědav jak to dopadne.
Reagovat
A211
Boutlerova se doma na trávě umí hecnout vloni porazila 2 krát K.Pliskovou.
Reagovat
com
tak Pliskovou porazil posledn dobou kde kdo smilesmilesmile
Reagovat
Kandinsky1
To snad nemůže být Angličanka.
Reagovat
frenkie57
Je dost hezká viď? smile Ale podle jména asi fakt bude. Holt vyjímka potvrzující pravidlo.
Reagovat
Kandinsky1
Je smile
Reagovat
Nola
neposielaj srdiecka, Minotaur bude ziarlit smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist