Bouzková pokračuje v nejlepším grandslamu. Ve Wimbledonu vyřadila i Riskeovou a je v osmifinále

1. 7. 2022, 18:22
Aktuality 19
WIMBLEDON - Marie Bouzková ve Wimbledonu přehrála v premiéře ve 3. kole grandslamu 6-2 6-3 Alison Riskeovou a po třetí výhře nad americkou soupeřkou postoupila mezi šestnáct nejlepších. O čtvrtfinále si 23letá Češka zahraje s Francouzkou Caroline Garciaovou.
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková měla před letošní sezonou jedinou výhru na grandslamových turnajích. V roce 2022 ale zvládla pokaždé svůj úvodní duel a nyní ve Wimbledonu vyřadila dokonce už tři soupeřky. 

Pokaždé si poradila s Američankou. Po obratu proti světové osmičce Danielle Collinsové přehrála hladce ve dvou setech Ann Liovou i Alison Riskeovou, kterou dnes ve svém prvním vystoupení ve třetím kole grandslamu porazila jednoznačně za hodinu a půl 6-2 6-3.

31letá Riskeová, jež na trávě dosáhla řady úspěchů a před třemi lety ve wimbledonském čtvrtfinále trápila Serenu Williamsovou, si vypracovala čtyři brejkboly, ale Bouzková je všechny - ve dvou gamech v druhém setu - zlikvidovala.

"Uklidňovala jsem se, že kurt je pořád stejný, je to jenom hra, co mě baví. I když hraji důležitý zápas na významném turnaji, pořád jde jenom o tenis," řekla Bouzková webu Tenisový svět

"Všechny soupeřky už tady hrají dobře, jsou zkušené. Já jsem se soustředila na taktiku, abych udržela nervy a užívala si to. Tím jsem si dala velkou šanci vyhrát zápas. Šla jsem si pro to a věřila jsem si, koncentraci jsem udržela až do posledního míčku," doplnila.

Po dlouhé závěrečné výměně a chybě Riskeové, která poslala míč do sítě, si Bouzková několik vteřin vychutnávala postup vleže na trávě. "To jsem neudělala ještě nikdy. Ale byl to speciální moment, kterého si hrozně vážím," poznamenala česká hráčka.

O čtvrtfinále si Bouzková zahraje s rozjetou Caroline Garciaovou (h2h 1-0), kterou v jediném vzájemném duelu loni na trávě v Birminghamu porazila a ztratila přitom jen tři gamy. Francouzka dnes zdolala ve dvou tie-breacích Číňanku Shuai Zhang a včetně triumfu v Bad Homburgu vyhrála už osm zápasů v řadě.

V sobotu budou o postup do osmifinále usilovat ještě Petra Kvitová a Barbora Krejčíková.

Už dnes Krejčíková s Kateřinou Siniakovou postoupily do osmifinále čtyřhry. Druhé nasazené šampionky z roku 2018 porazily estonsko-americký pár Anett Kontaveitová a Shelby Rogersová 7-6 6-3.

Jiří Veselý si naopak v All England Clubu potřetí v kariéře osmifinále nezahraje. Poslední český zástupce v mužské dvouhře podlehl na londýnské trávě Tommymu Paulovi z USA. Bývalý juniorský šampion z Roland Garros zvítězil 6-3 6-2 6-2.

Osmadvacetiletý Veselý se po pětisetové bitvě z předchozího kola s Alejandrem Davidovichem tentokrát rozloučil už po hodině a půl. Proti o tři roky mladšímu 30. nasazenému soupeři, který v hlavní soutěži Wimbledonu hraje poprvé, si sice vypracoval sedm brejkbolů, ani jednu příležitost však neproměnil. Sám přišel o podání pětkrát.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 40.350.000 liber
páteční výsledky (1. 7. 2022)
• Dvouhra - 3. kolo •
Bouzková (ČR) - Riskeová (28-USA) 6-2 6-3
Džabúrová (3-Tun.) - Parryová (Fr.) 6-2 6-3
Mariaová (Něm.) - Sakkariová (5-Řec.) 6-3 7-5
Ostapenková (12-Lot.) - Beguová (Rum.) 3-6 6-1 6-1
Mertensová (24-Belg.) - Kerberová (15-Něm.) 6-4 7-5
Garciaová (Fr.) - Shuai Zhang (33-Čína) 7-6(3) 7-6(5)
Niemeierová (Něm.) - Curenková (Ukr.) 6-4 3-6 6-3
Watsonová (Brit.) - Juvanová (Slovin.) 7-6(6) 6-2
• Čtyřhra - 2. kolo •
Krejčíková/Siniaková (2-ČR) - Kontaveitová/Rogersová (Est./USA) 7-6(8) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
misa
nejlepší Češkou ve Wimbledonu smile
Reagovat
Krisboy
Dobře sis vybral smile
Reagovat
mamina
Maruška - můj tajný koník, válí. Američanky "došly", teď narazí na Garciu, snad ji dá, věřím, že ano. A pokud by se zadařilo a Ons by taky postoupila, tak to už bude hóóódně těžké. Ale postupně ... nejdříve Garcia. Držím pěsti a jen mně štve, že naše tv sportovní kanály i ty, které si platíme, vysílají všechno a všechny možné hráče, ale a naše i když třeba nepřistoupí, ne. Tak vznikají někdy velmi neobjektivní hodnocení hry našich nepostupujicích hráčů, kteří možná podali(y) výborný výkon, ale, holt, prohráli(y) s lepšími. I to je třeba shlédnout k objektivnějšímu hodnocení. Jak to, že to dříve šlo? Nejsou peníze na vysílací práva monopol Eurosportu, nebo prostě jen nezájem tv o tenis?
Reagovat
mamina
Marußka - můj tajný koník, válí. Američanky "došly", teď narazí na Garciu, snad ji dá, věřím, že ano. A pokud by se zadařilo a Ona by taky postoupila, tak to už bude hóóódně těžké. Ale postupně ... nejdříve Garcia. Držím pěsti a jen mně štve, že naše tv sportovní kanály i ty, které si platíme, vysílají všechno a všechny možné hráče, ale a naše i když třeba nepřistoupí, ne. Tak vznikají někdy velmi neobjektivní hodnocení hry našich nepostupujicích hráčů, kteří možná podali(y) výborný výkon, ale, holt, prohráli(y) s lepšími. I to je třeba shlédnout k objektivnějšímu hodnocení. Jak to, že to dříve šlo? Nejsou peníze na vysílací práva monopol Eurosportu, nebo prostě jen nezájem tv o tenis?
Reagovat
tommr
Marie to tam pěkně kosí. Škoda že už došly Američanky proti kterým se jí tak skvěle daří ... smile
Reagovat
vavrinec
To je pravda, Američanky bohužel došly. Teď hodně nepříjemná Francouzka a pak ještě nepříjemnější Tunisanka. Škoda.
Reagovat
misa
https://www.idnes.cz/sport/tenis/marie-bouzkova-wimbledon-rozhovor.A220701_200724_tenis_rou
Reagovat
Oin
Když se Máňa usměje, vohejbaj se koleje, Marušku mám nejradši, protože je kus!
Reagovat
Petr_Fisk
To je teda pěkný. Teď si musím začít dávat bacha, abych nejel v její blízkosti vlakem.
Reagovat
turista
Gratulka! Marie je skvělá.
Reagovat
zfloyd
můj černý kůň turnaje postupuje , ale bylo to těžké ,číňanky se sice pomalu ale stále zlepšujou
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
misa
v osmifinále grandslamové dvouhry - událost, o které jsem snil od září 2019 smile

Přeju hodně sil do dalšího kola a doufám, že se jednou podobně zadaří i na bodovaném grandslamu.

Zajímalo by mě, jestli ještě Marušku trénuje Christian Requeni, už dlouho jsem ho v její hráčské lóži neviděl.
Reagovat
EllNino
Letos má fakt skvělou sezónu :)
Reagovat
Boomcap
Škoda těch bodů do žebříčku smile
Reagovat
misa
Mohla atakovat žebříčkové maximum a zbavit se kvalifikací na tisícovkách...
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak - do TOP 50 by šla určitě a v případě dalšího postupu ještě výrazně výš - škoda no...
Reagovat
tommr
pokud jí vydrží zdraví tak se tam ještě do konce roku stejně dostane ...
Reagovat
misa
Snad ano, ale může chytnout sérii špatných losů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist