Bouzková sahala po dalším obratu z mečbolů, bitvu s Alexandrovovou nakonec prohrála

2. 5. 2022, 23:14
Aktuality 17
WTA MADRID - Marie Bouzková v Madridu podruhé během tří dnů zápas po odvrácení mečbolů nevyhrála. S Jekatěrinou Alexandrovovou sice ve třetím setu přežila čtyři mečboly a za stavu 5-5 měla dva brejkboly, následně ale ztratila 8 z 9 fiftýnů a po třech hodinách boje o postup do svého největšího čtvrtfinále padla.
Marie Bouzková (© j48tennis.net)

Marie Bouzková minulý týden v Istanbulu prohrála první letošní zápas na antuce a poprvé v sezoně nezvládla vstup do turnaje. Z Turecka ale s prázdnou neodjela, neboť si odvezla si třetí deblový titul.

A vítěznou náladu ze čtyřhry si přenesla i do dvouhry, ve které na podniku WTA 1000 v Madridu vyhrála včetně kvalifikace už čtyři zápasy. Ztroskotala až na páté soupeřce, přestože i proti Jekatěrině Alexandrovové bojovala o vítězství.

Před dvěma dny Bouzková zdolala Ukrajinku Dajanu Jastremskou po odvrácení mečbolu a dnes byla blízko dalšímu podobnému vítězství. V rozhodujícím dějství prohrávala 3-5, ale postupně přežila čtyři mečboly až měla za stavu 5-5 a 40-15 dva brejkboly. Ovšem tentokrát obrat nedotáhla, prohrála 8 z 9 posledních výměn a nakonec po 3 hodinách a 3 minutách boje podlehla 7-6 0-6 5-7.

23letá Češka hned v úvodu utkání přišla o svůj servis. Za stavu 1-3 musela odvracet devět brejkbolů, díky výborné defenzivní hře se však udržela na dostřel. Při returnu u osmého brejkbolu se 77. hráčka světa blýskla parádním úderem, díky kterému si vysloužila bouřlivý aplaus publika.

Nabuzená rodačka z Prahy dokázala poté získat tři gamy za sebou a první set dospěl do tie-beaku. V něm Bouzková využila chyb své soupeřky a vyhrála 7-4. Úvodní sada trvala hodinu a 23 minut.

Alexandrovová ve druhém setu zlepšila servis, snížila počet nevynucených chyb a za 33 minut nadělila Bouzkové 'kanára'.

V rozhodujícím setu za stavu 3-4 Bouzková ztratila servis a soupeřka si vypracovala při svém podání tři mečboly. Ve dvou případech ale udělala dvojchybu a česká tenistka ji znovu brejkla. Když pak Alexandrovová nevyužila ani čtvrtý mečbol při servisu Bouzkové, mrštila vzteky raketou.

Za stavu 5-5 neproměnila česká hráčka dva brejkboly a Alexandrovová v důležité chvíli podání uhájila. Při servisu Bouzkové jí pak pomohla za stavu 30-15 páska a Alexandrovová tentokrát další mečbol zužitkovala. Po kvalifikaci v Praze před sedmi lety porazila Bouzkovou opět ve třech setech.

"Vyhrát takový zápas fakt chutná. Ona (Bouzková) byla po celém dvorci a zabít proti ní balon bylo hrozně těžké. Musím si odpočinout před dalším zápasem," řekla v televizním rozhovoru Alexandrovová, která je v žebříčku o 32 příček výše než Bouzková.

Její další soupeřkou bude Američanka Amanda Anisimovová, která porazila 6-1 6-4 dvojnásobnou šampionku a bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou.

Ve vítězném tažení pokračuje Rumunka Simona Halepová. Po výhře nad světovou dvojkou a domácí favoritkou Paulou Badosaovou vyřadila ve třetím kole čtrnáctou nasazenou americkou naději Cori Gauffovou 6-4 6-4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 3-0. .




Madridská šampionka z let 2016 a 2017 a bývalá světová jednička Halepová, jíž aktuálně v pořadí WTA patří 21. příčka, se o semifinále utká s turnajovou osmičkou Ons Džabúrovou (h2h 2-1).

Tuniská tenistka, která je nejvýše nasazenou hráčkou stále ve hře, zdolala v duelu přerušeném deštěm olympijskou vítězku Belindu Bencicovou 6-2 3-6 6-3. Švýcarce oplatila porážku z nedávného finále v Charlestonu. Bencicová prohrála na antuce po osmi zápasech a poprvé v této sezoně.

• WTA 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 6,575.560 eur
pondělní výsledky (02. 05. 2022)
• Dvouhra - osmifinále •
Alexandrovová (-) - Bouzková (ČR) 6-7(4) 6-0 7-5
Džabúrová (8-Tun.) - Bencicová (11-Švýc.) 6-2 3-6 6-2
Halepová (Rum.) - Gauffová (14-USA) 6-4 6-4
Anisimovová (USA) - Azarenková (15-Běl.) 6-1 6-4
• Čtyřhra - 2. kolo •
Eikeriová/Mihalíková (Nor./SR) - Siniaková/Fernandezová (ČR/Kan.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Fandina
To je podoba.
https://www.bouzkovamarie.com/wp-content/uploads/2019/02/tennis-kveta-bouzkova-manager.png
Reagovat
tommr
tak Marie bohužel končí i v deblu se Zidansekovou i když měly velmi schůdné soupeřky. Marie dneska ovšem hrála příšerně a s výjímkou několika bodů z podání nezahrála za celej zápas snad ani jeden dobrej míček. Bylo na ní vidět že se včera totálně odvařila ... smile
Reagovat
misa
Aspoň si odpočine před kvalifikaci Říma. Ta bude mnohem těžší než v Madridu a postup z ní by byl překvapením.
Reagovat
tommr
hlavně aby byla fit na French Open. Tam ještě nikdy nevyhrála žádnej zápas což je docela ostuda. Doufám, že to letos konečně zlomí ...
Reagovat
misa
Záleží na losu.
Reagovat
tommr
tak pochopitelně kdyby dostala hned na úvod Swiatekovou tak by to byla smůla. Jinak si ale myslím, že 90% hráček je schopná porazit pokud podá svůj optimální výkon tzn. bude naplno bojovat a nebude zbytečně kazit ...
Reagovat
Holahej
..média..?
Marie Bouzková se odhlásila z turnaje v Římě.
Reagovat
Fandina
Prý má v USA promoci.
Reagovat
misa
je obrovská bojovnice, ale častokrát jí chybí odvaha hrát. Za stavu 5-5 ve třetím setu se dostala ke dvěma brejkbolům v řadě a nepokusila se o nic. Pak prohrála čtyři míče v řadě a následně i vlastní podání.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
gratulace k výdrži a víře ve vítězstvísmile
Přes všechno vítězství bylo velmi blízko, Káťa mlela z posledního a měla v závěru opakovaně obrovské štěstí - jenom v závěrečném gemu 2x a to v takovém zápase bohužel dokáže rozhodnout. Moc jsem Marušce ten obrat přál Takový konec si po více než 3h nezasloužila ona ani diváci, včetně měsmile
Reagovat
Mony
Chyběl mi tam nějaký lob, třeba na BB za stavu 5:5 ve 3.setu,kdy prohoz EKata krásně a asi osudové vybrala.
Reagovat
tommr
stačilo kdyby ten prohoz Marie zahrála trochu důrazněji. Ty dva brejkboly za stavu 5:5 40:15 ve třetím setu si Marie prohrála sama příliš bázlivou hrou ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslím, že za ty 3h toho měly obě dost a i Maruška možná myslela, že Káťa hru na jistotu nezvládne. Ona se ale přemohla a zahrála pár skvělých míčů, nicméně 1 lajna a 2 prasata přišly pro MArušku v nejméně vhodnou dobu. Takového úsilí, co do toho obratu investovala a tak snadno přišla o důležité body. Myslím, že se to odrazilo při podání rukou u sítě - nebylo tolik s úsměvy, jak jsme u MArušky zvyklí...
Reagovat
misa
To se u ní opakuje pořád dokola.
Reagovat
tommr
škoda toho nepovedenýho závěru - Marie byla velmi blízko k další senzační výhře ...
I tak byla Marie v Madridu naší nejlepší hráčkou což ovšem spíš vypovídá o současné tristní formě našich zbývajících top-hráček ...
Marie navíc v Madridu ještě nekončí, protože ještě pokračuje v deblu se Zidansekovou. Pokud by došly aspon do semifinále tak se Marie posune do první dvacítky v deblu ...
Reagovat
Rafaeoli25
Senzací bych to nenazýval, kdyby bývalá vyhrála.
Reagovat
tommr
každá výhra nad silnější soupeřkou po odvrácení mečbolů je senzační ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist